| Cu drag pentru mingiierea sufletului ! | |
|
|
Autor | Mesaj |
---|
elena50 Administrator
| Subiect: Re: Cu drag pentru mingiierea sufletului ! Dum Iun 16, 2013 7:42 pm | |
|
“Oamenii sunt păsări nemaiîntâlnite, cu aripi crescute înlăuntru, care bat plutind, planând, într-un aer mai curat - care e gândul!”
Nichita Stănescu |
|
| |
elena50 Administrator
| Subiect: Re: Cu drag pentru mingiierea sufletului ! Dum Iun 16, 2013 7:43 pm | |
| |
|
| |
elena50 Administrator
| Subiect: Re: Cu drag pentru mingiierea sufletului ! Dum Iun 16, 2013 7:44 pm | |
|
Teoria mea este că longevitatea se datorează actului iubirii. Suntem născuţi pe lume pentru a iubi. Orice. Nu-ţi impun să joci, să iubeşti ce iubesc eu, ci să iubeşti ce iubeşti dumneata, dar să iubeşti cu adevărat. Cred că ăsta e marele mister: iubirea. Dacă oamenii ar putea să-şi însuşească asta, lumea ar fi o bucurie...
Radu Beligan
|
|
| |
elena50 Administrator
| Subiect: Re: Cu drag pentru mingiierea sufletului ! Dum Iun 16, 2013 7:45 pm | |
|
Copacul fericirii
Zambeste tuturor. Construieste un album de familie. Numara stelele. Imita o persoana pe care o iubesti. Suna-ti prietenii. Spune-i cuiva “Mi-e dor de tine!” Vorbeste cu Dumnezeu. Redevino… copilul de altadata. Sari coarda. Uita cuvantul “ranchiuna”. Spune “DA”. Tine-ti promisiunile. Razi! Cere ajutor. Schimba-ti pieptanatura. Fugi……. Canta……. Aminteste-ti de o aniversare. Ajuta un om sarac. Termina un proiect. Gandeste! Iesi pentru a te distra. Ofera-te voluntar. Rasfata-te intr-o baie cu spuma. Fa cuiva o favoare. Asculta cantecul greierilor. Viseaza cu ochii deschisi. Inchide televizorul si vorbeste. Fii amabil! Da-ti voie sa gresesti. Iarta! Multumeste-i lui Dumnezeu pentru soare. Arata-ti deschis fericirea. Fa un cadou. Accepta un compliment. Priveste atent o floare. Interzice-ti sa spui “Nu pot!” timp de o zi. Traieste-ti clipa! Continua o traditie a familiei. Incepe o alta zi. Astazi nu iti face griji! Exerseaza curajul in lucrurile mici. Ajuta un vecin la greu. Mangaie un copil care sufera. Asculta un prieten. Priveste fotografiile vechi. Imagineaza-ti valurile marii. Joaca-te cu jucaria ta preferata. Da-ti voie sa fii simpatic. Saluta-ti primul noul vecin. Fa pe cineva sa se simta bine-venit. Promite cuiva ca il vei ajuta. Aminteste-ti ca nu esti singur. Lauda intreit o fapta buna. Primeste in sufletul tau si in casa ta un catel de pe strada. Hraneste-l! Vorbeste-i! Pastreaza-l! Sterge lacrimile de pe un obraz. Cumpara-ti o ciocolata. Imparte-o cu un pofticios. Fii iar curios. Gaseste un lucru nou, ceva frumos, ceva interesant. Da-te in leagan. Citeste o poveste. Povesteste-o unui copil. Scrie o poezie. Daruieste-o “jumatatii” tale. Stai drept. Sadeste un copac. Multumeste-le celor de la care ai invatat. Sadeste si tu un arbore al vietii in inima si sufletul cuiva
|
|
| |
elena50 Administrator
| Subiect: Re: Cu drag pentru mingiierea sufletului ! Dum Iun 16, 2013 7:46 pm | |
|
" Putem trai fara religie si meditatie, dar nu putem supravietui fara afectiune omeneasca ! "
Dalai Lama
..." Bucuria e o stare in care sufletul traieste calm si statornic, netulburat de nici o frica sau superstitie sau de vreo alta emotie ! "
Democrit
"Nu putem face lucruri mari pe acest Pământ. Putem face numai lucruri mici, cu multă dragoste."
Maica Tereza
|
|
| |
elena50 Administrator
| Subiect: Re: Cu drag pentru mingiierea sufletului ! Mier Iun 26, 2013 8:55 pm | |
| |
|
| |
elena50 Administrator
| Subiect: Re: Cu drag pentru mingiierea sufletului ! Mier Iun 26, 2013 8:56 pm | |
| |
|
| |
elena50 Administrator
| Subiect: Re: Cu drag pentru mingiierea sufletului ! Mier Iun 26, 2013 8:56 pm | |
| |
|
| |
elena50 Administrator
| Subiect: Re: Cu drag pentru mingiierea sufletului ! Mier Iun 26, 2013 8:58 pm | |
|
Teoria mea este că longevitatea se datorează actului iubirii. Suntem născuţi pe lume pentru a iubi. Orice. Nu-ţi impun să joci, să iubeşti ce iubesc eu, ci să iubeşti ce iubeşti dumneata, dar să iubeşti cu adevărat. Cred că ăsta e marele mister: iubirea. Dacă oamenii ar putea să-şi însuşească asta, lumea ar fi o bucurie...
Radu Beligan
|
|
| |
elena50 Administrator
| Subiect: Re: Cu drag pentru mingiierea sufletului ! Mier Iun 26, 2013 8:59 pm | |
|
Niciodată să nu dai un sfat nimănui.. până când nu l-ai trăit tu! Cel ce dă sfat, dar el nu l-a trăit, este ca izvorul de apă pictat pe perete....
Arhimandrit Ilie Cleopa
|
|
| |
elena50 Administrator
| Subiect: Re: Cu drag pentru mingiierea sufletului ! Mier Iun 26, 2013 9:00 pm | |
|
"Viata insasi e o stare de tranzit intre nastere si moarte... un peron unde te zbati sa ocupi un loc intr-un tren... esti fericit ca ai prins loc la clasa I sau la fereastra, ... altul e necajit ca a ramas in picioare pe culoar... altii nu reusesc sa se prinda nici de scari, raman pe peron sa astepte urmatorul tren... Si fiecare uita, poate un singur lucru... ca trenurile nu duc nicaieri, cel care a ocupat un loc la fereastra este, fara sa stie, egal cu cel care sta in picioare pe culoar si cu cel care vine abia in urmatorul tren.... In cele din urma se vor intalni toti undeva, intr-un desert, unde chiar sinele se transforma in nisip... In loc sa se uite in jur , oamenii se imbulzesc, se calca in picioare, isi dau ghionturi... Incercam sa ma conving, probabil, ca n-aveam motive sa ma plang. Cel putin in gara noastra, imi ziceam, avem avantajul de a vedea viata in stare pura, destinul nu ne amageste, nu ne sileste sa ne zbatem, ne lasa sa ne instalam in starea de tranzit si s-o traim cat mai linistiti, stiind ca ea e totul. Dar vine o zi cand privesti peronul gol, trambele de praf pe care le ridica vantul si nu mai poti alunga gandul ca te joci cu vorbele, ca nu se poate trai astfel, ca pustiul este chiar mai rau decat frica sau, daca vreti, o altfel de frica… Descoperi ceea ce stiai de la inceput, ca asteptarea are valoare cata vreme astepti sa se intample ceva, cata vreme iti poti inchipui ca se va intampla ceva, chiar daca nu se va intampla nimic. Altfel, asteptarea devine un timp gol. A astepta asteptarea? Ar fi absurd. Asa ceva nu exista. A astepta asteptarea e moarte."
Octavian Paler
|
|
| |
elena50 Administrator
| Subiect: Re: Cu drag pentru mingiierea sufletului ! Mier Iun 26, 2013 9:01 pm | |
| Opreşte-te… atâta trebuie să faci. Să te opreşti şi să priveşti iară firul de iarbă, să vezi floarea, să-i simţi parfumul. Să te închini la Sfântul Soare şi să-i mulţumeşti că ţi-a mai dat o nouă zi. Să asculţi foşnetul frunzelor, ciripitul păsărilor şi acolo, acolo în liniştea aceea mută, acolo să te găseşti tu pe tine din nou şi vei deveni ceea ce ai fost cândva, iarăşi… Pr.Arsenie Boca |
|
| |
elena50 Administrator
| Subiect: Re: Cu drag pentru mingiierea sufletului ! Mier Iun 26, 2013 9:06 pm | |
|
Ia un surâs oferă-l cui nu l-a avut niciodată! Ia o rază de soare şi fă-o să zboare acolo unde domneşte noaptea! Descoperă un izvor şi udă pe cine trăieşte în noroi. Ia o lacrimă şi pune-o pe chipul celui ce nu a plâns niciodată. Ia curajul şi pune-l în inima cui nu ştie să lupte! Descoperă viaţa şi povesteşte-o cui nu ştie să o înţeleagă! Ia speranţa şi trăieşte în lumină! Ia bunătatea şi dăruieşte-o cui ştie să dăruiască! Descoperă dragostea şi fă-o cunoscută în LUME!!! “
|
|
| |
elena50 Administrator
| Subiect: Re: Cu drag pentru mingiierea sufletului ! Mier Iun 26, 2013 9:12 pm | |
|
Oamenii sunt uneori ca usile. Unii sunt deschisi, abia asteapta sa le treci pragul, sa te primeasca in viata lor.
Altii sunt usi inchise. Se tem sa-si arate frumusetea din interior dar isi doresc sa primeasca musafiri.
Sunt insa si multe usi incuiate, cei care si-au ferecat sufletul si privesc cu teama pe gaura cheii. Trebuie sa te cunoasca bine inainte de a descuia usa, si atunci tot te mai privesc cu neincredere.
Uneori insa gasesti si usi ferecate care si-au pierdut cheia, usi ce nu se vor mai deschide niciodata.
Unele sunt frumoase, colorate, dar dincolo de prag nu se afla decat o camera goala, pustie.
Sunt usi simple, elegante, care duc spre incaperi misterioase. Usi vechi, macinate de timp ce ascund multe comori. Usi verzi, albastre, rosii, pictate, din lemn, metalice, cu geam sau fara, mii si mii de feluri de usi.
Nu poti sa stii ce se afla dincolo pana nu treci pragul.
Tu ce fel de usa esti? |
|
| |
elena50 Administrator
| Subiect: Re: Cu drag pentru mingiierea sufletului ! Mier Iun 26, 2013 9:15 pm | |
|
Să vrei ...! Să poti !!... Să vezi o lume într-un ...grăunte de nisip, iar paradisul într-o... floare de câmp.. .Bucură-te de fiecare clipă.... Orice moment, orice întâmplare este neprețuită pentru că în felul ei reprezintă eternitatea..
|
|
| |
elena50 Administrator
| Subiect: Re: Cu drag pentru mingiierea sufletului ! Mier Iun 26, 2013 9:18 pm | |
|
Avem mereu de ales: intre a ne opri si a astepta sa vina un vant care sa ne spulbere neincrederea sau a ne continua drumul, cu pasi mici, dar siguri si cu speranta intr-o zi mai buna.
Oricat de puternici am fi, simtim nevoia de siguranta si ocrotire. Daca am fi picaturi, n-am avea nevoie de lacrimi... daca am fi cuvinte, n-am avea nevoie de destainuiri...
Dar suntem oameni si avem nevoie de iubire. Suntem impovarati de amurg si toamne, dar printre atatea lacrimi si zboruri frante, nauci de atata cautare sau prea lunga asteptare, ne dorim o strangere de mana, o mangaiere sau o soapta...
Noi facem alegerile. Am inteles ca nu timpul ne va vindeca sufletul... ci dragostea din noi...
|
|
| |
utzy Administrator
| Subiect: Re: Cu drag pentru mingiierea sufletului ! Joi Iun 27, 2013 8:55 am | |
| Superbe Elena ! |
|
| |
utzy Administrator
| Subiect: Re: Cu drag pentru mingiierea sufletului ! Joi Iun 27, 2013 10:03 am | |
| |
|
| |
utzy Administrator
| Subiect: Re: Cu drag pentru mingiierea sufletului ! Sam Iun 29, 2013 4:44 pm | |
| |
|
| |
utzy Administrator
| Subiect: Re: Cu drag pentru mingiierea sufletului ! Dum Iun 30, 2013 11:37 pm | |
| |
|
| |
utzy Administrator
| Subiect: Re: Cu drag pentru mingiierea sufletului ! Joi Iul 04, 2013 10:16 am | |
| |
|
| |
utzy Administrator
| Subiect: Re: Cu drag pentru mingiierea sufletului ! Vin Iul 12, 2013 11:55 am | |
| |
|
| |
elena50 Administrator
| Subiect: Re: Cu drag pentru mingiierea sufletului ! Mier Iul 17, 2013 9:55 am | |
| Atât de îndrăgostiţi
într-o vreme ni se deschideau toate drumurile fără să avem vreo destinaţie exactă într-o vreme chiar şi timpul ne pierduse urma sufletele noastre dezbrăcate de carne escaladau toate cerurile cu viteza gândului în caruselul iubirii într-o vreme gravitam în jurul aceleiaşi inimi ca doi sateliţi în jurul aceleiaşi planete ni se părea că întregul univers conspiră la ciocnirea mereu iminentă dintre noi doi atât de îndrăgostiţi eram într-o vreme.
Gabriel Petru Baetan
|
|
| |
elena50 Administrator
| Subiect: Re: Cu drag pentru mingiierea sufletului ! Mier Iul 17, 2013 9:57 am | |
|
"Gândește înainte să acționezi: răbdarea este primul pas spre înțelegere și pace. Răbdarea este speranță tăcută și încredere. Răbdarea înseamnă să fii calm și tolerant atunci când apăr dificultăți. Fiecare zi este un test de răbdare. Răbdarea este o parte din echipamentul necesar pentru a face față vieții. Lipsa de răbdare da naștere anxietății, fricii, descurajării și eșecului. Răbdarea presupune motivație, dorință puternică, efort; ea vine mai ușor pe măsură ce devine un obicei. Totul vine la la cel care se grăbește așteptând. Geniul înseamnă o răbdare infinită. Răbdarea și tăria sufletească cuceresc toate lucrurile. Răbdarea este companionul înțelepciunii."
Diaconu Elena. |
|
| |
elena50 Administrator
| Subiect: Re: Cu drag pentru mingiierea sufletului ! Mier Iul 17, 2013 9:58 am | |
|
Cuget târziu
Mi-am înţeles părinţii cu adevărat, doar când le-am călcat pe urme şi încă nu am reuşit să le mulţumesc suficient pentru tot ce-au făcut pentru mine.
Am dedus că darul cel mai preţios al copiilor este libertatea de a cerceta singuri.
Am simţit că a fi mamă este o minune cu greutate mare, iar copiii sunt primele minuni ale minunilor.
Am văzut că bunătatea este vulnerabilă pe pământ, dar apreciată de sfinţi.
Am observat că şi iubirea are scară de valori diferite, dar rucsacul ei merită cărat în spate toată viaţa, chiar dacă e greu.
Am văzut că sinceritatea nu aduce întotdeauna bucurii, dar mai are încă susţinători rătăciţi.
Am observat că bucuriile dacă nu sunt împărţite nu sunt bucurii.
Am văzut că toate dărniciile au efect de bumerang.
Am dedus că experienţele vieţii rumegate în timp nasc boabe de înţelepciune pe care Biblia ne-o oferă gratis.
Am înţeles că numai diferenţa dintre caracterele omeneşti stimulează progresul.
Am observat că bolovanii vieţii nu sunt imobili, dacă puterea crezului nu schiopătează.
Am început să simt cu adevărat gustul fericirii, când grăunţele înţelepciunii mele au intrat în faza de coacere.
Am simţit că iubirea are puteri magice şi dincolo de viaţă.
Am dedus că pentru a escalada piramida vieţii cu bine trebuie să mă hrănesc cu pâinea înţeleptului.
Am urât fără să vreau oamenii fără norme morale sănătoase, dar mi-am dat seama că şi eu fac parte din turma Domnului.
Am invidiat oamenii bogaţi spiritual şi pacea inimii lor, dar nu şi renunţările lor lumeşti.
Admir plângând bucuriile performanţelor omeneşti şi sacrificiul lor nebănuit, dar sunt atât de departe de ele.
Am observat că darurile caracterelor omeneşti sunt diferite ca să ne înţelepţim unii pe alţii.
Am observat că fără vrerea lui Dumnezeu suntem nimic, dar El ne-a iubit mult dând lumii viaţa cu miracolele ei surprinzătoare.
Cred în Dumnezeu pentru că nu l-am văzut, dar l-am simţit.
Am dedus că oceanul purificării spirituale este singurătate îngenunchiată în credinţă.
Am simţit că fără durere nu aş înţelege bucuria lipsei ei.
Am observat că în turma Domnului se înmulţesc lupii, nu oile.
Am dedus că atât de cumpătată este toată creaţia Domnului, încât ameţesc gândindu-mă la scopul ei adevărat.
Am învăţat de toate, ca să-mi dau seama că nu ştiu mai nimic.
Am iubit, am urât, am iertat, Am să primesc ce-am dat.
Valeria M .
|
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Cu drag pentru mingiierea sufletului ! | |
| |
|
| |
| Cu drag pentru mingiierea sufletului ! | |
|