| turkeys-fans.forumgratuit.ro seriale si filme turcesti ,coreene si telenouvele |
|
| |
Autor | Mesaj |
---|
utzy Administrator
Mesaje : 52510 Data de inscriere : 10/11/2011 Varsta : 57
| Subiect: Retete culinare Vin Dec 02, 2011 11:33 am | |
|
Ultima editare efectuata de catre utzy in Dum Ian 27, 2013 9:47 pm, editata de 1 ori |
| | | GUMUS-NOOR Moderator
Mesaje : 6754 Data de inscriere : 19/10/2011
| Subiect: Re: Retete culinare Lun Dec 05, 2011 9:32 pm | |
| In apropierea Sarbatorii de Craciun trebuie sa fim pregatiti! Pentru gospodine si gurmanzi! SARMALE IN DOVLEAC(Reteta dupa Pastorel Teodoreanu) dovleac Ingrediente: 500 de grame de carne de porc grasă 500 de grame de carne de vită 200 de grame de slăninuţă afumată (tăiată felii) 2 verze murate 2 linguri zdravene de untură de porc 1 cană de orez 3 cepe 2 ardei graşi 1 ou 1 lingură boia de ardei dulce (opţional, pentru gusturi ardeleneşti) 1 linguriţă de chimen măcinat 2 linguri cimbru uscat 3 roşii 5 linguri pastă de tomate sare piper Preparare: Dacă folosiţi o oală de lut, şi bine ar fi să o faceţi, pregătiţi oala corespunzător. Înainte de folosire, oala se scufundă pentru o jumătate de oră în apă rece. umplutura Tăiaţi carnea de porc şi cea de vită în bucăți mari şi tocaţi-o. Spălaţi orezul în câteva ape reci. Scurgeţi-l. Curăţaţi cepele, îndepărtaţi cotorul cu seminţe al ardeiilor. Tocaţi ceapa şi ardeii mărunt. Topiţi untura într-o cratiţă adâncă (să încapă toată umplutura). Adăugaţi ceapa şi ardeiul tocat şi sotaţi-le până se înmoaie. Adăugaţi orezul şi amestecaţi-l bine până devine translucid. Adăugaţi chimenul măcinat, boiaua de ardei şi rumeniţi-le uşor cu ceapa, orezul şi ardeii. Luaţi craţiţa de pe foc şi adăugaţi carnea tocată. Amestecaţi bine compoziţia, încorporaţi o lingură de cimbru, asezonaţi cu sare şi piper. După ce amestecul s-a răcit, încorporaţi oul. construcţia Tocaţi o farfurie de varză din frunzele mai groase. Decojiţi şi tocaţi roşiile. Aşezaţi un pat de varză fin tocata pe fundul dovleacului. Adăugaţi şi câteva feliuţe de slăninuţă. Aşezaţi câte o foaie de varză în palma deschisă, puneţi câte o lingură de umplutură şi rulaţi: răsuciţi pentru a obţine nişte rulouri, pe care le închideţi la capete ulterior, introducând capetele dinspre exterior spre interior. “Clădiţi” sarmalele în oală, în straturi succesive, intercalate pe alocuri cu roşii tocate şi felii de slăninuţă pe margine. După ce aţi terminat, acoperiţi sarmalele cu restul de varză tocată, roşii tocate, bucăţele de slănină şi o lingură de cimbru uscat (ideal ar fi o crenguţă). fierberea Porniţi cuptorul . Introduceţi dovleacul la cuptor. Fierbeţi sarmalele timp de vreo 4 ore. Opriţi focul şi lăsaţi oala să se răcească câteva ore. Scoateţi oala şi introduceţi-o la rece, într-o cămară sau pivniţă săpată în pământ şi lăsaţi-o să se odihnească până a doua zi. Cele mai bune sarmale sunt cele de a doua zi (consumate la o zi după fierbere), reîncălzite. Sarmalele servesc fierbinţi, cu pâine sau mămăligă, smântână grasă şi ardei iute. ODA SARMALEI(Pastorel Teodoreanu) Cum s-ar defini sarmaua? Vis inaripat al verzei ce-l avu cat a durat somnul lung metamorfozic in butoiul de murat... Potpuriu de porc si vaca, simfonia tocaturii, imn de lauda mancarii, inaltat in cerul gurii. O cocheta care-si scalda trupu-n sos si in smantana si se-nfasoara in varza ca in valuri de cadana. O abila diplomata ce-a-ncheiat o stransa liga c-o bardaca de vin rosu si-un ceaun de mamaliga. Oponenta din principiu si un strasnic adversar pentru tot ce e dieta sau regim alimentar. Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata ce te-mbie cu mirosuri de slanina afumata. Locatara principala tine-n spatiu tolerate, perle de piper picante, boabe de orez umflate. O prozaica'nnascuta, cum s-o prinzi in prozodie ca de cand e lumea, porcul n-a citit o poezie. Un aducator de sete, de bei vinul cu ocaua. Iata-n cateva cuvinte, cum s-ar defini .. sarmaua !!! |
| | | utzy Administrator
Mesaje : 52510 Data de inscriere : 10/11/2011 Varsta : 57
| Subiect: Re: Retete culinare Lun Dec 05, 2011 10:07 pm | |
| |
| | | JoulieFan45 Colaborator special
Mesaje : 1673 Data de inscriere : 22/10/2011 Varsta : 26
| Subiect: Re: Retete culinare Dum Dec 11, 2011 5:35 pm | |
| Crema de iaurt cu vanilie si fructe de padureTimp de preparare: între 25 şi 40 de minute, în funcţie de îndemânarea bucătarului Mod de preparare: Se pun în apă rece foile de gelatină. Separat, se lasă iaurtul într-o strecurătoare, pentru a elimina excesul de lichid. Pentru ca iartul să se topească în interiorul gelatinei, se recomandă să fie încălzit în prealabil. Se adaugă îndulcitorul şi o parte din esenţa de vanilie. Se pune totul în formele umezite şi se acoperă cu fulgii de ovăz. Se lasă la frigider până când compoziţia devine solidă. Atunci când se serveşte, se pun într-o tigaie fructele de pădure şi gelatina până cand acestea capătă consistenţa jeleului. Se adaugă un pic de îndulcitor şi un strop de esenţă de vanilie. Se pune pe un platou şi se acoperă cu jeleul de fructe. Această reţetă este ideală pentru diabetici. Ingrediente
- Fructe de padure – 400 g
- Indulcitor lichid – 100 ml
- Fulgi de ovaz fara zahar – 300 g
- Esenta de vanilie – 20 ml
- Foi de gelatina – 3 buc.
- Iaurt Pilos– 600 g
|
| | | JoulieFan45 Colaborator special
Mesaje : 1673 Data de inscriere : 22/10/2011 Varsta : 26
| Subiect: Re: Retete culinare Dum Dec 11, 2011 5:40 pm | |
| Ingrediente pentru prajitura:
- Oua – 6 buc.
- Lamai – 1 buc.
- Zahar – 150 g
- Zahar vanilat Castello – 150 g
- Faina alba Castello – 80 g
- Praf de copt – 15 g
- Esenta de migdale – 15 ml
- Esenta de vanilie – 15 ml
- Ciocolata amaruie J.D. Gross – 100 g
- Urda – 600
-
Ingrediente pentru glazura:
- Pentru crema:
- Urda – 1 kg
- Frisca batuta– 500 g
- Ciocolata amara – 400 g
- Zahar vanilat – 400 g
- Coaja de porocala – 300 g
- Esenta de portocale
- Ciocolata alba – 800 g
- Unt – 100 g
-
Bradulet de Craciun
Timp de preparare: între 25 și 40 de minute, în funcție de îndemânarea bucătarului Mod de preparare
Se separă gălbenușurile de albușuri, apoi se rade coaja de lămâie. Atenție! Se utilizează numai partea galbenă sau verde, de exterior, a lămâii, nu cea albă, dinspre interior, care este amară. Se pune coaja rasă într-un bol alături de gălbenușuri și de zahăr. Se amestecă temeinic cu ajutorul unui tel, după care se adaugă urdă și 2 linguri de zeamă de lămâie. Separat, se bat albușurile cu un strop de sare, până devin ferme și se adaugă făina, apoi se adaugă, încet-încet, compoziției, împreună cu ciocolata. Se lasă întregul amestec timp de 25 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, într-o tavă învelită în foaie de copt. Separat, se face crema pentru umplutură din: urdă, frișcă bătută, coji de portocale, ciocolata amară și esența de portocale și migdale.
Când blatul este gata, se scoate din cuptor, se lasă la răcit, iar apoi se taie în două felii. Între cele două felii, se pune crema de urdă. Se decupează în forma unui brăduleț de Crăciun. Se topesc în bain-marie ciocolata alba cu untul, apoi se pun ca glazură peste brădulețul de Crăciun.
-
|
| | | JoulieFan45 Colaborator special
Mesaje : 1673 Data de inscriere : 22/10/2011 Varsta : 26
| Subiect: Re: Retete culinare Dum Dec 11, 2011 5:45 pm | |
| Cozonac Pufos
Ingrediente:
Ingrediente aluat: 600 gr faina 100 gr zahar
1 praf de sare 50 gr drojdie 400 ml lapte
3 galbenusuri de ou 1 ou pentru uns
4 linguri de Rama (unt) topit
Crema: 200 gr zahar 200 gr rama (unt)
200 gr visine desamburite (e optional)
2 fiole de esenta de vanilie (sau 3 plicuri zahar vanilat) 3 linguri cacao
Preparare:
Incalzim laptele cat sa fie caldut si dizolvam in el 1 praf de sare, 100 gr zahar si 50 gr drojdie. Lasam la loc caldut sa dospeasca. Intr-un vas punem cei 600 gr faina adaugam maiaua dospita si cele 3 galbenusuri de ou si framantam bine pana ce aluatul devine omogen. In acest moment adaugam cele 4 linguri de Rama topit si continuam framantatul pana rama topita se lucreaza bine in aluat. Pe o fata de masa pe care in prealabil am presarat-o cu faina rasturnam aluatul si il impartim in sase parti egale. Fiecare parte il intindem sub forma dreptunghiulara cu grosime de jumate centimetru.
Dupa ce am intins aluatul ne apucam de preparat crema in felul urmator: 200 gr rama se freaca spuma cu 200 gr zahar si cele 2 fiole de esenta de vanilie apoi se adauga 200 gr visine desamburite (dupa cum am spus e optional adaugarea de visine).
Aluatul intins se unge cu aceasta crema, fiecare bucata, se ruleaza si apoi impletim tot cate trei rulouri si obtinem astfel doua corzi impletite. Impletiturile le asezam in forma de cozonac unsa si tapetata(daca folositi hartie de copt sa ungeti si aceasta)si lasati la loc caldut la dospit pentru 1 ora. Inainte cu 15 minute de a expira timpul de dospit porniti cuptorul.
Dupa ce corzile au dospit le ungem deasupra cu ou si le dam la cuptorul preincalzit initial cam 10 minute la foc tare apoi reduciti focul la minim si lasati la copt pana la proba cu scobitoarea cand nu mai ramane aluat pe el(eu l-am copt aproximativ 35 minute, dar timpul de coacere difera de la un cuptor la altul).
Dupa ce a copt scoatem din cuptor si lasam impletiturile in tavi acoperite cu un prosop pana racesc un pic (15 minute), apoi le scoatem cu grija, indepartam hartia de copt daca am folosit si le lasam acoperite pana racesc complet.
Se feliaza si se poate servi. Pofta Buna! ! ! ! ! |
| | | JoulieFan45 Colaborator special
Mesaje : 1673 Data de inscriere : 22/10/2011 Varsta : 26
| Subiect: Re: Retete culinare Dum Dec 11, 2011 5:49 pm | |
| Conopida gratinataIngrediente 1 conopida mare pesmet cascaval smantana sare, piper 1 ou unt pentru uns vasul Preparare
- Desfaceti conopida buchetele si o fierbeti in apa cu sare sau la abur. Razuiti cascavalul.
- Ungeti un vas termorezistent cu unt (inclusiv peretii) si presarati pesmet peste tot sa fie bine tapetat vasul.
- Asezati in vas un strat de conopida, condimentati cu sare si piper, presarati putin pesmet, apoi presarati cascaval ras si 2 linguri smantana. Repetati straturile pana se umple vasul sau terminati conopida. Ultimul strat va fi de conopida.
- Bateti oul cu cateva linguri de smantana si turnati peste conopida, de jur imprejur.
- Dati la cuptor la 200C cam 30-40 minute, pana se rumeneste. Daca doriti sa fie rumena ca a mea deasupra dati drumul la grill pentru 5 minute. In acest timp supravegheati conopida sa nu se arda prea tare.
|
| | | JoulieFan45 Colaborator special
Mesaje : 1673 Data de inscriere : 22/10/2011 Varsta : 26
| Subiect: Re: Retete culinare Dum Dec 11, 2011 5:50 pm | |
| Cartofi frantuzestiIngrediente 6 cartofi fainosi (1 kg) 150 gr smantana acra (fermentata) 250 ml lapte gras (3.5%) 100 gr Emmentaler 1 lingura unt (30 gr) 1 catel usturoi 1 varf cutit nucsoara (preferabil proaspat razuita) sare, piper Portii: 4-5 Timp de preparare: 1 ora si 15 minute Preparare
- Se freaca untul cu usturoiul strivit. Se unge un vas termorezistent (15 x 23 cm) cu un strat generos de unt aromat.
- Se taie cartofii rondele subtiri (ca pentru chipsuri).
- Se amesteca laptele cu smantana si nucsoara. Se incalzeste amestecul.
- Se
aseaza un strat de cartofi in vas. Se presara cu sare si piper dupa gust (eu pun mai mult piper fiindca imi place sa fie picant la final). Se continua asezarea straturilor in tava pana terminati cartofii. Ultimul strat va fi de cartofi presarati doar cu sare.
- Distribuiti deasupra untul care v-a ramas.
- Se toarna laptele cald intr-un colt al vasului, pana ajunge SUB ultimul strat de cartofi.
* poate nu veti folosi chiar tot amestecul, important este sa ajunga sub ultimul strat de cartofi, nici mai sus, nici mai jos
- Acoperiti vasul cu folie de aluminiu si dati la cuptor la 180C pentru 30 minute
- Scoateti
folia, presarati deasupra branza razuita si mai lasati 30 minute la cuptor, tot la 180C, pana laptele scade, cartofii sunt facuti si branza este rumena.
- Scoateti tava din cuptor si lasati sa se odihneasca timp de 15 minute. Serviti cald.
|
| | | JoulieFan45 Colaborator special
Mesaje : 1673 Data de inscriere : 22/10/2011 Varsta : 26
| Subiect: Re: Retete culinare Dum Dec 11, 2011 5:53 pm | |
| Tiramisu cu visine Ingrediente
200 g piscoturi, 1 cana visine fara samburi, 200 ml smantana pentru frisca, 200 g mascarpone, 2- 3 linguri zahar pudra, 200 ml cafea preparata, cacao
Mod de preparare
Tiramisu cu visine este un desert deosebit de gustos. Pentru aceasta reteta faceti mai intai un piure fin din visine cu ajutorul unui blender. Smantana cu zaharul se bat bine pana devine o spuma. Mascarpone se freaca pana devine cremoasa. Aceasta poate fi inlocuita si cu branzadulce.In acest caz insa trebuie sa amestecati cu 2-3 linguri de smantana. De asemenea folositi si niste gelatina. Piureul de visine se amesteca cu frisca si branza mascarpone.
Puneti folie alimentara intr-o tava de chec si asezati primul strat de piscoturi. Acestea le tavaliti intai prin cafea. Dupa ce ati asezat primul strat de piscoturi, puneti si jumatate din crema peste, apoi puneti un alt strat de piscoturi inmuiate in cafea si restul cremei. In crema se pot adauga si cateva visine intregi, pentru un gust si mai racoritor. Deasupra se cerne cacao, cu o sita fina. Tiramisu cu visine se lasa la frigider pentru 3-4 ore.
Mod de servire
Tiramisu cu visine se scoate din tava, se aseaza pe platou si se imbraca pe margini cu jumatati de piscoturi. Se decoreaza cu visine si ciocolata rasa.
|
| | | JoulieFan45 Colaborator special
Mesaje : 1673 Data de inscriere : 22/10/2011 Varsta : 26
| Subiect: Re: Retete culinare Dum Dec 11, 2011 5:54 pm | |
| Curcan la cuptorIngrediente 1 curcan intreg (de 4 kg) 1 ceapa 1 lamaie 5 catei usturoi 1 felie slaninuta afumata (optional) Saramura15 cani apa la temp. camerei 6 linguri sare 3 linguri zahar 6 foi dafin 10 boabe ienibahar usor strivite 4 ardei iuti uscati Condimente3 linguri ulei 2 lingurite mustar 1 lingurita piper 1 lingurita boia dulce 1/4 lingurita turmenic Preparare
- Daca curcanul este congelat il lasati la decongelat in frigider. Apoi il spalati bine, inclusiv in interior.
- Preparam saramura:
intr-o craticioara mica fierbeti 1 cana de apa (din cele 15) impreuna cu dafinul si ardeii iuti rupti bucati si ienibaharul strivit pentru cca 2 minute. Lasati sa se racoreasca un pic.
- Pana atunci
amestecati restul de apa cu zaharul si sarea si amestecati pana acestea se dizolva. Adaugati apa cu aromele de mai sus si amestecati. Puneti curcanul in saramura si lasati-l la frigider pentru 2 zile. * ideal este sa aveti o oala care sa cuprinda curcanul si sa pregatiti atata saramura cat sa il acopere complet; al meu nu a fost acoperit complet fiindca nu am avut o oala suficient de incapatoare, asa ca tot la cateva ore am intors curcanul in oala; daca aveti nevoie de mai multa saramura cresteti cantitatea de apa, dar si cea de sare, zahar si arome proportional!!! ** daca curcanul este mai mare va trebui sa-l tineti mai mult in saramura; de ex. un curcan de 7-8 kg il veti tine 4 zile
- Scoateti
curcanul din saramura, spalati-l iar bine sub jet de apa rece si apoi absorbiti-l cu servetele de bucatarie. Se acopera curcanul cu folie de plastric si se mai lasa la frigider 1 zi, atfel incat saramura sa se distribuie uniform in interior.
- Se scoate curcanul din frigider cu 2 ore inainte de a-l coace, ca sa aiba timp sa ajunga la temp. camerei.
- Se
amesteca toate condimentele pana obtinem o pasta uniforma. Cu aceasta pasta ungem curcanul peste tot. Introduceti in curcan sferturi de ceapa, lamaie si cateii de usturoi intregi si cu coaja. Daca e nevoie, legati aripile si picioarele curcanului astfel incat sa aiba o "pozitie" frumoasa. Eu i-am imobilizat aripile cu o frigaruie lunga, iar picioarele le-am bagat sub pielea de pe burta.
- Incalzim cuptorul la 200C. Punem curcanul in tava cu pieptul in jos.
- Dam curcanul la cuptor pentru 20 minute.
- Intoarcem curcanul cu pieptul in sus. Scadem temperatura la 170C. Lasam curcanul inca 1 ora.
- Scadem
acum temperatura la 150C si il lasam inca 1 ora. In aceasta ora nu uitati sa ungeti curcanul tot la 20 minute, cu sucul lasat in tava sau cu putina slaninuta afumata topita (daca vreti ca pielea sa aiba o usoara aroma de afumat; eu l-am uns cu slaninuta). * daca curcanul vostru este mai mare sau mai mic adaptati timpul de coacere la 150C in concordanta; daca curcanul este extrem de mare si prin cresterea timpului de coacere vedeti ca incepe sa se rumeneasca prea tare deasupra sau in zona aripilor, asezati o folie de aluminiu peste respectivele zone.
- Curcanul meu de 4 kg a fost gata in 2 ore si 20 minute. Pentru siguranta puteti folosi un termometru de friptura. Verificati in zona cea mai groasa a pieptului ca temp. sa ajunga la 70-75C.
- Scoateti
curcanul din cuptor si acoperiti-l cu folie de aliminiu, lasandu-l macar 15 minute sa se odihneasca. Temperatura in interior va mai creste cu cca 5 grade in acest timp.
- Serviti curcanul cat e cald
|
| | | JoulieFan45 Colaborator special
Mesaje : 1673 Data de inscriere : 22/10/2011 Varsta : 26
| Subiect: Re: Retete culinare Dum Dec 11, 2011 5:56 pm | |
| Ciocolata fierbinteIngrediente 2 lingurite ciocolata pudra (sau 1 lingurita cacao+50 gr ciocolata amaruie razuita+putin zahar) 50 gr bomboane Marshmallow nearomate 150 ml lapte Portii: 1 Preparare
- Infierbantati laptele.
- Intr-un shaker sau termos
puneti bomboanele Marshmallow si turnati peste ele laptele fierbinte. Scuturati bine pana bomboanele se topesc si laptele face spuma.
- Puneti ciocolata pudra intr-o cana si adaugati putin lapte din shaker peste ea. Amestecati pana se dizolva bine.
- Turnati incet restul de lapte peste, deasupra se va aduna spuma laptelui ca la cappuccino.
* puteti folosi cana pentru facut laptele spuma pentru a aera ciocolata mai tare sau sa lasati cana in microunde cam 30 secunde, se va crea o spuma delicata deasupra.
- Serviti fierbinte, eventual cu un mot de frisca si putina ciocolata rasa.
|
| | | utzy Administrator
Mesaje : 52510 Data de inscriere : 10/11/2011 Varsta : 57
| Subiect: Re: Retete culinare Dum Mar 25, 2012 12:35 am | |
| Banana Split
Avem nevoie de 1/4 banana coapta, 30ml suc natural capsuni, 20ml lichior banane, 20ml lichior capsuni, 20ml lichior-crema de cacao sau ciocolata, 1 bila de inghetata de vanilie, o cana de gheata sfaramata.
Se amesteca ingredientele cu ajutorul mixerului. Se serveste intr-un pahar inalt (de preferinta special), cu frisca deasupra, o felie de banana pe margine si pai lung si gros. Pofta Buna! (reteteculinare.ro)
|
| | | utzy Administrator
Mesaje : 52510 Data de inscriere : 10/11/2011 Varsta : 57
| Subiect: Re: Retete culinare Dum Mar 25, 2012 12:40 am | |
| Banane la cuptor cu lamaie si portocale
Avem nevoie de 4 banane, zeama de la o lamaie, sucul de la o portocala, 4 felii de portocala, decojite si taiate bucatele, 1 lingura zahar brun.
Curata bananele de coaja si aranjeaza fiecare banana pe o foaie din aluminiu de dimensiuni mari. Stropeste bananele cu zeama de portocala si lamaie si cu zaharul brun, iar, la final, decoreaza-le cu bucatile de portocala. Inveleste lejer bananele in folia din aluminiu si sigileaza folia la capete. Introdu bananele la cuptor timp de 20 de minute. Bananele se servesc in folia din aluminiu.Pofta Buna! (retete.eva)
Ultima editare efectuata de catre utzy in Dum Mar 24, 2013 4:39 pm, editata de 1 ori |
| | | utzy Administrator
Mesaje : 52510 Data de inscriere : 10/11/2011 Varsta : 57
| Subiect: Re: Retete culinare Dum Mar 25, 2012 12:43 am | |
| Piept de pui cu miere si portocala
Ai nevoie de 2 piepti de pui, o portocala feliata, miere, condimente pentru pui, busuioc.
Se spala bine puiul si se taie fiecare pipt in doua. Se freaca bine fiecare bucata cu condimente. Apoi se unge puiul cu miere, cu ajutorul unei pensule (stratul de miere sa fie cat de gros).
Se cresteaza fiecare bucata de pui in doua parti, pe diagonala. In fiecare crestatura se pune cate o felie de portocala.
Apoi se aseaza puiul intr-o tava unsa bine cu unt si se da la cuptor 30 de minute, la foc mic. Cu 5 min inainte de a se scoate din cuptor, se intoarce, ca sa se rumeneasca mierea...si gata! Se poate servi cu orez drept garnitura. Pofta Buna! (gospodini.blogspot.com)
|
| | | utzy Administrator
Mesaje : 52510 Data de inscriere : 10/11/2011 Varsta : 57
| Subiect: Re: Retete culinare Vin Apr 06, 2012 4:03 pm | |
| Piept de pui picant cu ardei
Ingrediente 1 piept pui 2 ardei capia 3-4 linguri sos dulce de ardei iuti 3-4 linguri ketchup picant facut in casa 1 legatura patrunjel sare,piper,praf usturoi Mod de preparare Se dezoseaza pieptul de pui se feliaza si se caleste putin in ulei. Se taie ardeii cubulete si se pun peste piept si se mai lasa pana se inmoaie ardeii. Se adauga sosul, ketchupul si condimentele, se pune apa cat sa acopere putin totul si se lasa sa fiarba pana scade sosul. Se presara cu patrunjel verde si se poate servi.
|
| | | utzy Administrator
Mesaje : 52510 Data de inscriere : 10/11/2011 Varsta : 57
| Subiect: Re: Retete culinare Vin Apr 06, 2012 4:04 pm | |
| Cremsnit vanilat
Ingrediente
1 pachet foietaj
100 g zahar pudra vanilat
crema:1 l lapte, 250 g zahar, 200 g unt,8 linguri cu faina,3 plicuri zahar vanilat
Preparare:
1.Coacem prima foaie: o intindem usor cu sucitorul, o intepam si-o rumenim frumos in tava de aragaz.
2.Coacem a doua foaie: o intindem putin, o intepam (cu furculita) si o taiem in dreptunghiuri mici; le asezam in aceeasi ordine la copt; la sfarsit cand asamblam prajitura le asezam frumos, in aceeasi ordine deasupra cremei.
3. Facem crema: 300ml lapte le amestecam cu zaharul si faina, apoi in laptele fierbinte punem aceasta compozitie si amestecam , pe foc pana ce se ingroasa ca o smantana mai consistenta. Cand s-a mai racit punem untul, tinut la temperatura camerei si zaharul vanilat .Mixam bine pana avem o compozitie pufoasa, cremoasa, omogena!
4. Asamblare:peste prima foaie coapta punem crema si la sfarsit asezam bucatile (luate la rand) din a doua foaie.
|
| | | utzy Administrator
Mesaje : 52510 Data de inscriere : 10/11/2011 Varsta : 57
| Subiect: Re: Retete culinare Vin Iun 22, 2012 10:49 am | |
| |
| | | utzy Administrator
Mesaje : 52510 Data de inscriere : 10/11/2011 Varsta : 57
| Subiect: Re: Retete culinare Vin Iun 22, 2012 10:49 am | |
| |
| | | utzy Administrator
Mesaje : 52510 Data de inscriere : 10/11/2011 Varsta : 57
| Subiect: Re: Retete culinare Vin Iun 22, 2012 10:50 am | |
| |
| | | rush Colaborator special
Mesaje : 313 Data de inscriere : 20/03/2012 Varsta : 55 Localizare : Bucuresti
| Subiect: Re: Retete culinare Joi Ian 03, 2013 10:13 pm | |
| Lasagna cu branza si bacon O reteta numai buna pentru atunci cand vii de la serviciu, flamanda. Numai ca trebuie sa ai rabdare aproximativ o ora, pentru ca lasagna sa fie gata. Pofta buna! Ingrediente
3 cepe mari, taiate in jumatate, apoi in felii subtiri 3 linguri ulei de masline 1 lingurita de oregano uscat 300g de bacon fara grasime, taiat bucati 2 x 400g conserve de rosii tocate 20 frunze de busuioc, rupte in bucati, plus extra pentru servit 250g foi de lasagna proaspete, cu ou Pentru sosul alb 600ml de lapte 50g de unt 50g de faina nucsoara proaspat rasa 50g parmezan ras
Preparare
1. Se prajeste ceapa timp de 15 minute, pana cand devine aurie. Se adauga oregano si baconul si se mai lasa 5 minute, amestecand des. Se rastoarna in tigaie si rosiile, se asezoneaza cu sare si piper si se lasa sa fiarba fara capac 5 minute. Se ia de pe foc si se amesteca si busuiocul.
2. Intre timp, se face sosul alb. Se pune laptele intr-o cratita, se adauga untul si faina. Se amesteca pana se incorporeaza faina, apoi se lasa pe foc, amestecand continuu, pana cand se ingroasa. Se asezoneaza cu sare, piper si nucsoara rasa.
3. Se pune cu o lingura o treime din sosul de rosii pe fundul unei tavi pentru lasagna. Se pune deasupra o treime din foile de lasagna. Se adauga straturi tot asa, pana cand se asaza ultima parte din foile de lasagna. Se toarna deasupra sosul alb si se presara cu parmezan ras si nucsoara rasa. Se pastreaza la frigider. Inainte de servire, se lasa la cuptor la 190º C/gaz 5 timp de 40 de minute pana cand devine aurie. Se presara cu busuioc, daca iti place, si se serveste cu salata si paine prajita cu usturoi.
4. 4 Pentru a o pastra la congelator, se lasa la racit complet, se inveleste in folie alimentara, apoi in folie de aluminiu. Se pastreaza pana la 3 luni. Pentru servire, se decongeleaza 6 ore intr-un loc rece. Se desfac foliile si se da la cuptor la 190º C/gaz 5 timp de 50-60 minute, pana se incalzeste bine peste tot.
|
| | | rush Colaborator special
Mesaje : 313 Data de inscriere : 20/03/2012 Varsta : 55 Localizare : Bucuresti
| Subiect: Re: Retete culinare Lun Ian 07, 2013 10:56 am | |
| Cornulete cu magiun - 900 gr faina - 300 gr untura - 3 galbenusuri - ½ drojdie proaspata (25 gr) - 150 ml lapte caldut - 1 lingura zahar - 1 strop sare - smantana daca e cazul
Mai avem nevoie de: - magiun de prune - zahar praf - 1 pliculet zahar vanilinat Mod de preparare
Incalzim putin laptele, cat sa fie caldut, adaugam zaharul si drojdia sfaramata. Lasam sa se umfle, aproximativ 10 minute, timp in care framantam faina cu untura si sarea, apoi adaugam si compozitia cu drojdie. Deasupra punem galbenusurile si incepem sa framantam timp de 10-15 minute pana obtin un aluat elastic nelipicios. Impartim aluatul in 2-3 parti egale si le intindem pe rand. Taiem aluatul in forma de patratele si punem pe fiecare magiun, impaturam dupa bunul plac si asezam cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc usor. Cat inca sunt caldute le tavalim prin zahar praf amestecat cu un pliculet de zahar vanilinat (macinat).
(reteta prietenei mele Ginuca, o bucatareasa fara cusur si un om extraordinar) |
| | | rush Colaborator special
Mesaje : 313 Data de inscriere : 20/03/2012 Varsta : 55 Localizare : Bucuresti
| Subiect: Re: Retete culinare Joi Ian 17, 2013 12:03 pm | |
| De la o prietena de-a mea va aduc niste retete inedite pentru mine...
Ingrediente necesare pentru omleta la cuptor:
oua sunca cascaval sare piper ulei apa
Mod de preparare omleta la cuptor:
Se sparg ouale si se amesteca cu mezelul taiat feliute si cascavalul dat pe razatoare mare. Se adauga o picatura de ulei si putina apa ca sa se mai subtieze, se condimenteaza si se toarna intr-o tava sau tigaie si se da la cuptor pana se face. La cuptorul meu a durat 15 min. |
| | | rush Colaborator special
Mesaje : 313 Data de inscriere : 20/03/2012 Varsta : 55 Localizare : Bucuresti
| Subiect: Re: Retete culinare Joi Ian 17, 2013 12:05 pm | |
| Ciocolata de casa
Ingrediente:
450 g zahar 200 ml apa 150 g unt 1/2 esenta de rom 500 g lapte praf 140 g fulgi de cereale(orz,ovaz...) 130 g merisoare uscate Intr-o craticioara punem la fiert ,la foc mediu,zaharul si apa pentru 5-6 minute,nu mai mult.Trebuie sa obtinem un sirop dens,nu foarte fluid sau foarte gros.De el depinde reusita ciocolatei,daca e prea subtire ciocolata va fi moale iar daca e prea gros ,ciocolata se va sfaramita.Adaugam apoi untul moale(nu de la frigider)peste siropul format,esenta si laptele praf amestecand bine pentru omogenizare. Incorporam cerealele si merisoarele uscate. Tapetam o tava (22x30) cu hartie de copt si turnam ciocolata,apoi punem la frigider cateva ore (3-4). Cand s-a intarit ,taiem patratele, dreptunghiuri sau orice alta forma geometrica doriti si servim.Este mai mult decat delicioasa,pofta buna! |
| | | rush Colaborator special
Mesaje : 313 Data de inscriere : 20/03/2012 Varsta : 55 Localizare : Bucuresti
| Subiect: Re: Retete culinare Joi Ian 17, 2013 12:07 pm | |
| Prajitura din trei blaturi
pentru cele 3 blaturi: 500g de faina, 150g de zahar, 200g de margarina, 1 plic praf de copt, galbenusul a 3 oua, smantana.
pentru crema: un blat framantat, 150g de unt, 1/2 pahar de lapte, 100g de zahar, 1 plic zahar vanilinat, 2 linguri de cacao, 2 linguri de rom, 2 linguri de gem de macese.
pentru glazura: albusul a 3 oua, 150g de zahar.
pentru decor: ornament de cacao
Am amestecat bine faina cu praful de praful de copt, zaharul, margarina si galnenusele de oua. Am adaugat atata smantana ca sa obtin un aluat usor de intins. Am impartit tot aluatul in 3 si i-am copt.
Pentru crema am framantit unul dintre blaturi si am pus omogenizaty bine cu untul, laptele, zaharul, 2 linguri de rom, 2 linguri de gem si cu cacaoa. Aceasta crema am pus-o intre cele 2 blaturi.
Din 150g de zahar si albusurile a 3 oua am facut glazura cu zahar si am decorat prajitura cu ornament de cacao. |
| | | rush Colaborator special
Mesaje : 313 Data de inscriere : 20/03/2012 Varsta : 55 Localizare : Bucuresti
| Subiect: Re: Retete culinare Sam Ian 26, 2013 8:53 pm | |
| Inghetata de cafea regala
Despre Regina Elena a Romaniei, autoarea ne dezvaluie: “Bunica mea paterna …a fost si ramane modelul meu spiritual. Nimic din gratia, inteligenta si bunatatea ei nu se va sterge vreodata din mintea si din sufletul meu.” Iar ceea ce va propun eu azi este o reteta de inghetata de cafea mostenita de Principesa Margareta de la aceasta plina de gratie Regina. 4 galbenusuri 200 de grame de zahar 1 lingura de esenta de vanilie – nota personala, eu adaug vanilie la mai toate dulciurile 180 de ml. de cafea foarte tare 200 de ml. de smantana pentru frisca cu grasime 30% 200 de ml. de smantana pentru frisca partial degresata (15 %) – eu am folosit 300 de ml. de smantana pentru frisca cu 30% grasime si 100 de ml. de lapte
Preparare:
Pentru inceput, se prepara cafeaua, eu am folosit expresso foarte tare, dar se poate face si o cafea fiarta, se pun la fiert 200 de ml. de apa, se adauga 4-5 linguri de cafea macinata, se ia imediat de pe foc si se acopera vasul; dupa 15 minute, se strecoara si se pastreaza cafeaua deoparte.
Galbenusurile se pun impreuna cu zaharul si esenta de vanilie intr-un castron termorezistent si se mixeaza cu mixerul la viteza mare pana se albesc.Cei 400 de mililitri de smantana pentru frisca (in cazul meu, 300 de ml. de smantana pentru frisca cu grasime 30% si 100 de mililitri de lapte) se pun intr-o craticioara pe foc si se infierbanta pana la punctul de fierbere. Imediat ce da in clocot se toarna smantana peste galbenusuri.Se omogenizeaza cu grija si se transfera castronul deasupra unui vas cu apa care fierbe (bain marie). Se amesteca in permanenta pana cand crema se ingroasa atat cat sa “imbrace” dosul lingurii.Se ia deoparte de pe vasul cu apa clocotita si se adauga imediat cafeaua, omogenizand bine.Se lasa sa se raceasca bine crema (eu am pus-o deasupra unui vas cu apa rece pe care am schimbat-o de cateva ori) apoi se da la frigider, ca sa aiba o temperatura cat mai scazuta inainte de a o turna in vasul aparatului pentru inghetata. Daca nu aveti un astfel de aparat, crema se toarna intr-un castron, se acopera si se da la congelator, amestecand la fiecare 1-2 ore continutul pentru a preintampina formarea cristalelor de ghiata. La servire, se poate orna cu boabe de cafea, sos de ciocolata, frisca, piscoturi sau ce va place.
pofta buna va doreste GINUCATongue
In cuvantul inainte al cartii, Principesa Margareta spune asa: “Titlul cărţii nu conţine nici o metaforă şi nici o ironie. Sunt fericită că vă pot oferi o carte de bucate, regală la modul propriu. Ştim cu toţii cât de importantă a fost şi rămâne, în ritualul şi acţiunile publice ale Casei Regale, ospitalitatea. De-a lungul sutelor de ani, Familiile Regale au adunat atâta tradiţie, frumos, calitate şi experienţă în comportamentul public, încât astăzi împărtăşirea lor este o binefacere. Desigur, a le oferi musafirilor tot ce este mai bun, mai preţios şi mai frumos este reflexul mândru al oricărei gazde, purtătoare de coroană regală sau nu. Dar, atunci când ospitalitatea îmbracă veşmintele simbolice ale unei întregi naţiuni, istorii, culturi sau tradiţii, ea are un înţeles şi o însemnătate în plus.”
Multumesc pentru inghetata atat de fina si delicioasa pe care o consider un semn de generozitate regala! GINUCA
P.S. De la prietena mea Ginuca o artista in arta culinara !!
|
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Retete culinare | |
| |
| | | |
Pagina 1 din 2 | Mergi la pagina : 1, 2 | |
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |
|