| turkeys-fans.forumgratuit.ro seriale si filme turcesti ,coreene si telenouvele |
|
| |
Autor | Mesaj |
---|
utzy Administrator
Mesaje : 52510 Data de inscriere : 10/11/2011 Varsta : 57
| Subiect: Re: Retete culinare Vin Feb 08, 2013 3:18 pm | |
| |
| | | utzy Administrator
Mesaje : 52510 Data de inscriere : 10/11/2011 Varsta : 57
| Subiect: Re: Retete culinare Vin Feb 08, 2013 4:41 pm | |
| |
| | | IzaB Administrator
Mesaje : 8965 Data de inscriere : 15/04/2012 Varsta : 39
| Subiect: Re: Retete culinare Sam Mai 04, 2013 10:27 am | |
| Kulich, cozonac rusesc De Pasti, crestinii ortodocsi pregatesc cozonaci , oua, bucate traditionale, pe care le aseaza pe masa in cele trei zile de sarbatoare. De la acest obicei nu fac rabat nici vecinii nostri rusi, care pregatesc cozonac, care poarta numele de kulich si nu are crema, ci doar o glazura, iar in interior, stafide. Ingrediente pentru cozonacul rusesc Aluat 2 pachete de drojdie 0,5 cani apa calda 1,5 cani lapte cald 6,5 cani de faina 4 oua 2 albusuri de ou batute 1 cana de unt, topit 0,5 cani stafide 0,5 lingurita vanilie 0,5 cani miere 0,5 lingurita sare 1 cana zahar 2 linguri de ulei Glazura 1 cana de zahar 0,5 lingurita vanilie 4 linguri de frisca. Cum se prepara cozonacul rusesc Intr-un castron larg dizolva drojdia in apa calda. Adauga laptele cald si 1,5 cani de faina si amesteca pana devine o crema fina. Acopera bolul si lasa-l pana creste la un volum dublu, pentru aproximativ 3 ore sau chiar mai mult. Dupa ce a crescut, bate aluatul in jos. Adauga si restul de ingrediente, amestecand bine. Incorporeaza si restul de faina, pe rand. Framanta aluatul bine pana cand devine moale si elastic. Incalzeste cuptorul la nivelul 5. Unge cu grasime, margarina sau ulei doua tavi inalte de cozonac. In interiorul tavii pune si hartie de copt. Aseaza aluatul in tavi astfel incat sa fie pline in proportie de 2 treimi. Acopera tavile si lasa-le la temperatura camerei pana cresc pana la un volum dublu, pentru cel putin o ora. Da tavile la cuptor si lasa-le sa se coaca pana coaja are o culoare maro inchis. Scoate tavile de la cuptor si lasa-le sa se raceasca pentru 10 minute, apoi rastoarna cozonacii pe o plansa. Combina ingredientele necesare pentru glazura si bate-le pana devin moi. Atunci cand cozonacii s-au racit, stropeste-i cu glazura. sursa: http://retete.acasa.ro/cozonac-de-paste-261/kulich-cozonac-rusesc-12418.html |
| | | IzaB Administrator
Mesaje : 8965 Data de inscriere : 15/04/2012 Varsta : 39
| Subiect: Re: Retete culinare Sam Mai 04, 2013 10:28 am | |
| Kulich - cozonacul rusescIngrediente: 80 g drojdie, 2 căni cu lapte cald, 7 căni cu făină, 6 ouă, o cană cu unt topit, o ceşcuţă cu stafide, o ceşcuţă cu miere, o cană cu zahăr, 2 linguri cu ulei, esenţă de vanilie şi sare. Pentru glazură: o cană cu zahăr pudră, esenţă de vanilie şi o cană cu frişcă. Mod de preparare: într-un castron mare dizolvaţi drojdia în apă caldă, adăugaţi laptele şi două căni cu făină, amestecând continuu, până obţineţi o cremă fină. Se acoperă castronul şi se lasă compoziţia până creşte astfel încât să îşi dubleze volumul (cel puţin trei ore). Adăugaţi apoi zahărul, patru ouă şi albuşurile bătute de la ouăle rămase, untul topit, stafidele, mierea, uleiul, esenţa de vanilie şi puţină sare. Începeţi să încorporaţi şi restul de făină, treptat, frământând până obţineţi un aluat moale şi elastic, care nu se prinde de vas. Preîncălziţi cuptorul. Ungeţi tăvile de cozonac cu unt şi tapetaţi-le cu hârtie de copt. Aşezaţi aluatul în tăvi, astfel încât să ocupe doar jumătate, acoperiţi-le şi lăsaţi-le la temperatura camerei până când compoziţia s-a dublat (circa o oră). Introduceţi tăvile în cuptor şi coaceţi până ce cozonacii s-au rumenit. Pentru glazură bateţi frişca împreună cu zahărul praf şi esenţa de vanilie şi stropiţi cu ea cozonacii, când s-au răcit. sursa: http://www.taifasuri.ro/taifasuri/bucatarie/4743-retete-de-sarbatoare-de-la-vecinii-ortodocsi-nr317-sapt21-27-apr-2011.html |
| | | IzaB Administrator
Mesaje : 8965 Data de inscriere : 15/04/2012 Varsta : 39
| Subiect: Re: Retete culinare Sam Mai 04, 2013 10:29 am | |
| Cozonacul din MoldovaIngrediente: 1 kg de faina, 10 galbenusuri, drojdie de bere, 100 g untura, 200 ml ulei, sare, 300 g zahar tos; o lingura de zahar farin, vanilie, 300 de g nuci macinate, 2 linguri de rom, 100 g stafide, 1 lingura cacao, 3 linguri de zahar, 500 ml lapte. Preparare:Se cerne faina intr-un vas adanc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga zaharul, se amesteca si se lasa sa se raceasca. Cu 250 ml de lapte clocotit se amesteca 4 linguri de faina cernuta proaspat (separat de faina pentru framantat). Se freaca drojdie de bere cit o nuca cu o lingura de zahar, se pune pasta obtinuta peste faina oparita, se amesteca si se lasa pe marginea plitei la dospit. Galbenusurile, peste care s-a pus sare, se pun peste faina, se adauga maiaua crescuta si se incepe framantatul. Se pune laptele caldut peste faina, se amesteca intai bine ouale in aluat, se framanta un sfert de ora, dupa care se adauga ulei putin cite putin si untura de porc proaspata. Se framanta o ora, adunand aluatul spre centrul vasului de framantat. Se lucreaza la temperatura ridicata si se framanta cel putin trei sferturi de ora. Este gata atunci cand aluatul face basici. Ca aroma, pentru cozonac se foloseste cu precadere coaja de lamiie sau de portocala rasa, romul sau esenta de vanilie. Aroma se adauga in lapte, inainte de a incepe framantatul. Cat timp aluatul sta la dospit, acoperit cu un prosop curat, pe marginea plitei calde, se trec nucile prin masina de tocat, se amesteca intr-un vas adanc cu cacao cernuta proaspat, cu trei linguri de zahar tos, cu stafide si doua linguri de rom. Amestecul se intinde pe foaia de aluat pusa pe planseta unsa cu grasime. Se ruleaza foaia de aluat ca un sul si se pune intr-o tava unsa cu grasime. Se lasa tava pe marginea plitei inca o ora dupa care se coc cozonacii in cuptorul cald, cu focul mic un sfert de ora, ca sa aiba timp sa mai creasca. Se face focul mare, pentru o jumatate de ora si se coc fara sa se inchida ermetic usa cuptorului. Cind se introduc in cuptor, cozonacii se ung cu ou, se presara pe toata suprafata cu zahar tos si se parfumeaza cu putina vanilie. Restul de vanilie se amesteca cu o lingura de zahar farin si se cerne peste cozonacii calzi. Cozonacii nu se taie calzi si nu se pastreaza decit in camere aerisite si curate. sursa: http://www.bebelu.ro/cozonacul-din-moldova.html |
| | | IzaB Administrator
Mesaje : 8965 Data de inscriere : 15/04/2012 Varsta : 39
| Subiect: Re: Retete culinare Sam Mai 04, 2013 10:31 am | |
| Pulpă de miel la cuptor (sârbească)Ingrediente: o pulpă de miel, 3 căţei de usturoi tăiaţi pe jumătate, o lingură cu sare, o linguriţă cu piper, o linguriţă cu oregano, 2 linguri cu unt moale, zeama de la o lămâie şi o cană cu apă fierbinte. Mod de preparare: încălziţi cuptorul la 400°C. Spălaţi pulpa de miel, lăsaţi-o să se zvânte şi apoi, cu un cuţit bine ascuţit, faceţi crestături pe ea. Daţi usturoiul cu puţină sare şi un vârf de cuţit de piper, apoi introduceţi-l în crestăturile făcute. Amestecaţi sucul de lămâie, o lingură cu sare, o linguriţă cu piper negru şi oregano. Întindeţi acest amestec peste pulpă şi frecaţi bine. Aşezaţi carnea într-o tavă, puneţi untul deasupra şi apa fierbinte. Coaceţi timp de 25 de minute fără să acoperiţi pulpa, apoi reduceţi temperatura cuptorului la 350°C, mai adăugaţi apă dacă trebuie şi coaceţi până ce carnea se rumeneşte (aproximativ două ore). Lăsaţi să se răcească 20 de minute înainte de a servi. sursa: http://www.taifasuri.ro/taifasuri/bucatarie/4743-retete-de-sarbatoare-de-la-vecinii-ortodocsi-nr317-sapt21-27-apr-2011.html |
| | | IzaB Administrator
Mesaje : 8965 Data de inscriere : 15/04/2012 Varsta : 39
| Subiect: Re: Retete culinare Sam Mai 04, 2013 10:32 am | |
| Banitsa (bulgărească)Ingrediente: 2 pachete de foi de plăcintă, 200 g caşcaval sau brânză mai tare, 500 g feta, 8 ouă, 300 g iaurt, 100 g unt şi un pahar cu sifon. Mod de preparare: se amestecă şapte ouă cu untul, caşcavalul sau brânza tăiată cubuleţe, feta fărâmiţată şi iaurtul. Se unge o tavă cu unt, se pune un strat de foi, iar deasupra se întinde amestecul. Se alternează foile de plăcintă cu amestecul de brânză, până se termină. Oul rămas se bate, se adaugă sifonul şi se toarnă peste plăcinta din tavă, astfel încât toate foile să fie bine îmbibate. Se introduce în cuptorul preîncălzit şi se coace până când plăcinta devine aurie. sursa: http://www.taifasuri.ro/taifasuri/bucatarie/4743-retete-de-sarbatoare-de-la-vecinii-ortodocsi-nr317-sapt21-27-apr-2011.html |
| | | utzy Administrator
Mesaje : 52510 Data de inscriere : 10/11/2011 Varsta : 57
| Subiect: Re: Retete culinare Lun Iul 01, 2013 2:16 pm | |
| |
| | | utzy Administrator
Mesaje : 52510 Data de inscriere : 10/11/2011 Varsta : 57
| Subiect: Re: Retete culinare Sam Feb 28, 2015 11:43 am | |
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Retete culinare | |
| |
| | | |
Pagina 2 din 2 | Mergi la pagina : 1, 2 | |
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |
|