turkeys-fans.forumgratuit.ro
turkeys-fans.forumgratuit.ro
turkeys-fans.forumgratuit.ro
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
turkeys-fans.forumgratuit.ro

seriale si filme turcesti ,coreene si telenouvele
 
AcasaAcasa  PortalPortal  Ultimele imaginiUltimele imagini  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Distribuiţi | 
 

 Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4  Urmatorul
AutorMesaj
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 EmptyVin Iul 20, 2012 10:28 am

Daca nu vrei sa fii bolnav...
...Exprima-ti sentimentele!
Emotiile si sentimentele cand sunt ascunse, reprimate, sfarsesc prin a genera boli ca gastrite, ulcer, dureri lombare, dorsale. Cu timpul, reprimarea sentimentelor poate degenera in cancer. Ar trebui sa ne destainuim unui confident, sa-I impartasim intimitatea noastra, secretul, erorile! Conversatia, verbalizarea emotiilor este un remediu puternic si o terapie excelenta !

Daca nu vrei sa fii bolnav...
...Ia decizii.
Persoanele indecise raman in dubiu, in anxietate.Indecizia acumuleaza problemele, grijile, agresiunile.Istoria omenirii este alcatuita din decizii.A decide inseamna a sti cum sa renunti, sa pierzi unele avantaje si valori si sa castigi altele.Indecisii sunt victime ale indigestiilor, durerilor nervoase si problemelor cutanate.

Daca nu vrei sa fii bolnav...
...Gaseste solutii.
Persoanele negativiste nu gasesc solutii si dau amploare problemelor.Ei prefera lamentatiile, barfele, pesimismul.Este mai bine sa aprinzi un chibrit decat sa regreti intunericul.O albina e mica, dar produce unul din cele mai dulci lucruri.Suntem ceea ce gandim. Gandurile negative genereaza energie negativa ce se transforma in suferinta.

Daca nu vrei sa fii bolnav...
...Nu trai bazandu-te pe aparente.
Cine ascunde realitatea, pretinde, pozeaza si vrea sa dea impresia ca este in regula. Vrea sa fie vazut ca perfect, descurcaret, etc, dar acumuleaza tone de greutati.O statuie de bronz cu picioare de lut.Nu este nimic mai rau pentru sanatate decat sa traiesti ascuns dupa aparente si fatade.Acestia sunt oameni cu multa stralucire artificiala si radacini atrofiate. Destinul lor este durerea, spitalul sau farmacia.

Daca nu vrei sa fii bolnav...
...Accepta.
Refuzul de a ne accepta si absenta stimei de sine ne face sa ne instrainam de sine.A te accepta este punctul central al unei vieti sanatoase.Cei care nu se accepta devin gelosi, invidiosi, imitatori, ultra-competitivi, distructivi. Accepta-te, accepta ca esti acceptat de altii, accepta criticile. Este intelepciune, bun simt si terapie.

Daca nu vrei sa fii bolnav...
...Increde-te.
Cine nu are incredere, nu comunica, nu este deschis, nu creeaza relatii adanci si stabile, nu stie sa aiba prietenii adevarate. Fara incredere, nu sunt relatii reale. Neincrederea este o lipsa de credinta in sine si in credinta insasi.

Daca nu vrei sa fii bolnav...
...Nu iti trai viata trist.
Simtul umorului. Rasete. Odihna. Fericire. Acestea intregesc sanatatea si aduc viata lunga. Persoana vesela are darul de a imbunatati mediul oriunde traieste. “Simtul umorului te salveaza de mana doctorului”. Veselia este sanatate si terapie.
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 EmptyVin Iul 20, 2012 10:31 am

APA IMBUTELIATA

Apa imbuteliata in sticle de plastic si lasata in masina este foarte
periculoasa pentru sanatateAcesta este modul prin care Sheryl Crow are cancer de sân.
Acest lucru a fost identificat ca fiind printre cele mai comune cauze, de un nivel ridicat, care provoaca cancerul de sân.
Medicul i-a spus: femeile nu ar trebui sã bea apã îmbuteliatã, care a
fost lãsatã în masinã.
El a spus cã din cauza cãldurii si a faptului cã butelia de plastic
elibereazã o serie de substante chimice aceastã combinatie poate duce la cancerul de sân.
Deci, vã rog sã aveti grijã si sã nu se bea apã îmbuteliatã, care a fost
lãsata într-o masinã.
Transmite acest lucru tuturor femeilor din viata ta (mame, sotii,
prietene,fetitelor pe care le aveti).
Informatiile au fost facute publice de Walter Reed Army Medical Center & Asociatii
Aceste informatii ar trebui sa ne facã sa fim constienti de faptul cã
ne-ar putea salva!
Cãldura provoacã toxine care sunt eliberate din plasticul din care este confectionata si care se scurg în apã. Aceste toxine au fost descoperite în tesutul mamar.
Utilizati un recipient din otel inoxidabil sau unul de sticlã, atunci
când se poate!
DE ASEMENEA:
NU recipientelor din plastic pentru microunde.
NU buteliilor de plastic umplute cu apã si introduse în congelator
NU congelati butelii de plastic umplute cu apã si introduse în congelator fiindca plasticul elibereazã dioxine in apa congelatã
Dioxinele (substante chimice extrem de toxice) cauzeazã cancer, în
special cancer de sân.
Dioxinele sunt extrem de toxice pentru celulele umane.
Recent, Edward Fujimoto, Wellness Program Manager intr-un mare spital din SUA a fãcut publicã constatarea sa, pe unul dintre marile programe TV explicând pericolul potential pe care-l are dioxina pentru sãnãtate. A vorbit de rãu despre dioxinã si cat de rãu ne poate afecta sãnãtatea.
A spus cã nu ar trebui, pentru nimic in lume, sã incãlzim alimentele in cuptorul cu microunde folosind vase sau capace de plastic. Si mai
pregnant este efectul asupra alimentelor care contin grãsimi.
A atras atentia cã o combinatie de grãsimi la temperaturã ridicatã si
materialele plastice care au in compozitie dioxina provoacã un haos in celulele organismului uman.
În schimb, Edward Fujimoto recomandã utilizarea de sticla, cum ar fi Corning Ware, Pyrex ceramice sau containere speciale pentru încãlzirea alimentelor. Rezultatul obtinut este cel pe care-l doriti mai putin toxica dioxinã.
Se recomandã, in mod expres, ca alimentele preambalate sa fie scoase din ambalajul original si incalzite in vase speciale pentru incalzit (inox, sticla, ceramica)
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 EmptyVin Iul 20, 2012 10:32 am

Cand vine vorba de alegerea alimentelor ideale pentru o dieta, parerile sunt impartite. Dar exista o regula de care trebuie sa tii cont indiferent pentru ce dieta optezi: alege alimente bogate in nutrienti, cu un continut cat mai mic de calorii. O alta regula este sa alegi alimentele "inteligente", ce iti ofera nutrienti extrem de benefici sau substante care iti stimuleaza metabolismul. Iata cateva dintre aceste alimente, pe care sa nu le excluzi din dieta ta.



Avocado

Fructele de avocado sunt o sursa excelenta de potasiu, luteina, vitamine din grupul B si vitamina E. Avocado are o concentratie mare de acizi grasi esentiali, precum omega 3, fiind in acelasi timp si unul dintre cele mai satioase fructe. Consistenta sa cremoasa iti permite sa il folosesti sub forma de pasta, inlocuind maioneza sau untul. Combinatiile ideale pentru sanatatea dar si pentru dieta ta sunt cele de avocado cu alimente bogate in antioxidanti, precum rosiile. Noile studii au demonstrat ca substantele nutritive continute de avocado stimuleaza absorbtia antioxidantilor, potrivit ehow.com.


Uleiurile vegetale

Uleiul de floarea soarelui este principalul ulei vegetal folosit in bucataria romaneasca. Din pacate pentru noi, este unul dintre cele mai nocive uleiuri, in special daca este folosit la prajit, asa cum se si intampla de cele mai multe ori. Desi uleiurile sunt foarte bogate in calorii, pentru ca sunt extrem de satioase, nu pot fi folosite in cantitati mari. Pe de alta parte sunt indispensabile bunei functionari a organismului.

Important este sa faci cele mai bune alegeri si sa le consumi cu moderatie. Alege uleiul de masline, uleiul de susan sau de proumb. Desi acestea au o temperatura de ardere mai mica decat uleiul de floarea soarelui, pot fi folosite la salate si alte preparate ce nu necesita prajire. Uleiul de plamier este recomandat pentru prajeli, singurul dezavantaj fiind aroma neobisnuita. Uleiul de masline si cel de suan contin acizi grasi esentiali benefici, ce permit eliminarea colesterolului negativ, fiind in acelasi timp bogate in vitamine si minerale.


Mere si pere

Fibrele sunt cele care iti ofera senzatia de satietate si te fac sa uiti de mancare pentru o perioada mai lunga de timp. Fructele, in special merele si perele au un continut ridicat de fibre, dar si de pectina. Un studiu realizat in 2007 de Universtitatea din Georgia, Statele Unite, a evidentiat faptul ca pectinele au rolul de a diminua concentratia colesterolului negativ din sange si de a reduce nivelul glucidelor.


Ardei iute

Capsaicina, substanta care ofera gustul iute ardeilor, stimuleaza metabolismul, ceea ce inseamna ca te ajuta sa arzi mai repede grasimile. Pe de alta parte, daca ai obiceiul sa mananci sarat, condimentand mancarea cu ardei iute te ajuta sa renunti la excesul de sare. Eliminand sarea in exces din alimentatie poti slabi pana la doua kilograme, pentru ca vei preveni retentia de fluide.


Oua

Pentru numai 75 de calorii, atat cat contine un ou, beneficiezi de la o multime de substante nutritive, inclusiv colina, un nutrient esential pentru creier. Desi ouale au o reputatie proasta cand vine vorba de diete, in utlima vreme specialistii au demonstrat ca pot inlocui cu succes alte alimente care au un continut mult mai ridicat de calorii si grasimi. Important este sa te limitezi la cateva oua pe saptamana si sa nu le asociezi cu alimente grase, precum branza topita, unt sau sunca.


Somon

Somonul este o sursa extraordinara de acizi grasi omega 3, acizi de care organismul nostru are foarte mare nevoie, dar pe care nu ii poate produce si ii dobandeste numai din alimentatie. Daca am alcatui lista tipurilor de peste cu cele mai benefice efecte asupra sanatatii noastre, somonul s-ar afla pe primul loc. Este foarte hranitor, putand inlocui cu succes orice alt tip de carne, atat alba cat si rosie. Prin concentratia mare de acizi omega 3, reduce riscurile de a dezvolta cancer sau probleme cardiace.
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 EmptyVin Iul 20, 2012 10:32 am

Frumusetea este una dintre preocuparile oricarei femei care se respecta, mai cu seama in sezonul rece cand temperaturile scazute, vantul, ploile si zapada ii pun in pericol stralucirea. Ce trebuie sa stim este ca ritualul de ingrijire nu ar trebui sa se rezume la ten, par si corp, ci si la unghii, pentru ca si acestea sufera pe timp de iarna. Iata cateva modalitati simple prin care sa le protejezi si sa le redai frumusetea:

1. Incepe prin inlaturarea cuticulelor. Daca le lasi sa se dezvolte prea mult, vor incetini ritmul de crestere al unghiei. Nu te repezi nici sa le retezi cu forfecuta pentru ca ele au rolul de a proteja unghia, iar taierea lor deschide calea infectiilor. Inmoaie-ti degetele intr-un bol cu apa calduta si sapun, iar cand cuticulele s-au inmuiat, impinge-le usor spre baza unghiei cu un betisor din lemn.

2. Curata cu ajutorul betisorului celulele moarte de pe suprafata unghiei, prin miscari circulare.

3. Pentru intarirea si hidratarea unghiilor, maseaza-le cu ulei de masline sau de floarea soarelui, ori cu continutul unei capsule de vitamina E.

4. Pentru protejarea unghiei, foloseste numai lacuri de buna calitate, pentru a evita stergerea repetata cu dizolvant. Acesta ataca structura unghiei, slabind-o. De asemenea, nu coji lacul de pe unghii, pentru ca unghia se zgarie.

5. Unghiile uscate, friabile, sunt rezultatul expunerii indelungate la produsele de curatenie, detergenti de vase etc. De aceea, pentru a evita exfolierea si ruperea lor, poarta intotdeauna manusi din plastic cand utilizezi astfel de substante.

6. Un amestec din sare de bucatarie, cateva picaturi de lamaie si putin ulei este deosebit de eficient pentru stralucirea unghiilor, in special in cazul in care sunt decolorate. Dupa ce le masezi cu acest amestec, inmoaie-le in lapte pentru a le hrani si hidrata.

7. Lasa unghiile sa respire din cand in cand. Asta inseamna ca nu ar trebui sa mentii lacul pe unghii prea mult timp. Sterge-l dupa o saptamana si lasa-ti unghiile libere o zi sau doua.
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 EmptyVin Iul 20, 2012 10:36 am

Tipurile de ten si ingrijirea tenului


Este foarte important sa-ti poti indentifica tipul de ten. Acest lucru iti permite sa iti ingrijesti tenul corect. De asemenea, alegerea gamei de cosmetice este la randul ei influentata de tipul de ten.
Desi nici un ten nu seamana cu celalalt, majoritatea au caracteristici care le permite gruparea in unul din urmatoarele tipuri:
- piele uscata,
- piele normala,
- ten mixt
- ten gras.

Pentru a determina tipul de ten, se recomanda curatarea tenului cu un demachiant usor. Apoi, dupa 30 de minute, se aplica pe frunte, nas, obraji si barbie o foita curata. Daca pe foita nu apar urme de grasime, atunci tenul este uscat.
Tenul uscat este rugos si predispus la aparitia de linii fine si riduri premature.
Daca tenul este gras pe anumite portiuni si uscat in altele, atunci ai un ten mixt.
Tenul normal este de obicei neted si nu este predispus la acnee. Tenul gras este uleios la atingere si luceste.
Tenul gras este predispus la aparitia punctelor negre si a pustulelor.
Tenul sensibil necesita o atentie mai speciala, intrucat poate fi sensibil la anumite ingrediente existente in majoritatea cosmeticelor. Persoanele cu ten sensibil ar trebui intotdeauna sa foloseasca produse de ingrijire hipoalergenice, pentru a proteja tenul de reactiile alergice.
Un program de ingrijire regulata a tenului, adaptat nevoilor particulare ale tipului de ten, asigura un ten stralucitor si fara probleme.

Cuprins

1. Tipurile de ten si ingrijirea tenului
2. Tenul uscat
3. Tenul normal
4. Tenul mixt
5. Tenul gras

Tenul uscatSus

Tenul uscat necesita ingrijire suplimentara, intrucat este predispus la aparitia ridurilor si liniilor fine. Acest lucru este valabil mai ales in lunile de iarna cand devine mai uscat, poate exista senzatie de tensiune sau se poate exfolia.
Exista cateva masuri care amelioreaza senzatia de uscaciune, mentin tenul suplu si, in acelasi timp, lupta impotriva imbatranirii premature.

1.Intotdeauna sa va curatati tenul cu un produs de curatare bland, fara sapun. Sa nu folositi niciodata sapun intrucat acestea indeparteaza secretia naturala de sebum.

2.Folositi intotdeauna o crema hidratanta pe parcursul zilei. Aplicati crema la nivelul fetei prin miscari usoare, circulare. A nu se agresa sau trage de tegumente.

3.Puteti sa folositi o crema de noapte inainte de culcare. Este recomandat sa folositi creme pe baza de alfa-hidroxi acizi (sau AHA, intrucat sunt cele mai cunoscute). AHA sunt derivati din lapte, fructe si trestie de zahar. Acesti acizi exfoliaza usor straturile superficiale, uscate ale tegumentului si in acelasi timp hidrateaza noile straturi descoperite. Ele au efecte benefice asupra tenului mat, uscat si exfoliat, conferind tenului un aspect stralucitor.
4.Atat AHA cat si vitamina C ajuta in reducerea liniilor fine si a altor semne de imbatranire. Astfel, poti obtine un rezultat rapid prin folosirea pe parcursul zilei a unei creme hidratante sau ce contine vitamina C si a unei creme pe baza de AHA pe perioada noptii. Majoritatea marcilor cunoscute au creme hidratante si care contin produsii amintiti mai sus.

5.Daca ai tenul uscat care are tendinta de a se exfolia, este rosu si prezinta niste placi pruriginoase care formeaza cruste, se recomanda consult medical pentru a exclude eczema. Eczema, denumita si dermatita atopica, este considerata o afectiune ereditara care apare pe tot parcursul anului. Alte cauze de eczema pot fi materialele ca lana, unele produse de ingrijire a tenului sau detergentii. Medicul ar putea prescrie o crema pentru ameliorarea rosetii si iritatiei. Folosirea materialelor neiritante de tipul bumbacului ajuta in evitarea eruptiilor.

6.Multe persoane sufera din cauza tegumentelor uscate in timpul anotimpului rece. Daca vremea in lunile de iarna este mai uscata si are tendinta de a-ti deshidrata tegumentul, se recomanda folosirea unei creme hidratante, ce mentine tenul suplu si hidratat.

Remedii de ingrijire la domiciliu a tenului uscat

1.Amestecati 1 masura de apa de trandafir cu 1 masura de miere si aplicati usor pe fata. Se va lasa sa actioneze aproximativ 15-20 de minute, dupa care se va spala cu apa calduta. Mierea hidrateaza si catifeleaza tenul uscat si este suficient de blanda pentru a se folosi zilnic.

2.Masajul regulat al fetei cu ulei de migdale si de masline ajuta de minune tenul uscat.

3.Luati un sfert dintr-o para. Indepartati coaja si o razuiti. Raciti-o intr-un frigider. Aplicati-o pe piele si lasati sa actioneze timp de 15 minute. Spalati apoi cu apa rece. Perele ajuta la catifelarea tenului uscat si ii confera un aspect stralucitor.

4.Luati o masura de crema. Amestecati-o pana devine o pasta neteda. Aplicati-o pe fata si gat inainte de baie. Cremele ajuta la indepartarea bronzului si confera pielii un aspect suplu si matasos.
Tenul normalSus

Tenul normal nu ridica de obicei probleme si necesita ingrijire minima pentru a-l mentine sanatos si stralucitor. De asemenea, tenul normal tolereaza cele mai populare lotiuni si creme. Un program regulat de ingrijire a tenului, combinat cu o dieta echilibrata, sanatoasa ajuta in mentinerea supletii si tineretii tenului. Ingrijirea regulata a tenului normal include cativa pasi simpli.

1.Curatarea, tonifierea si hidratarea zilnica mentine tenul normal in forma pentru o perioada indelungata. Se recomanda folosirea produselor naturale.

2.Este usor sa nu ai probleme cu tenul. Dar daca il neglijati, va incepe sa formeze linii fine si riduri. Deci intotdeauna amintiti-va sa va hidratati si sa hraniti adecvat tenul.

3.Cremele si lotiunile care contin vitamina A, C si E ajuta la ameliorarea texturii tenului, facandu-l mai catifelat si mai fin. In plus, aceste vitamine contracareaza efectele radicalilor liberi.

4.Chiar daca tenul este normal, tot este nevoie de ingrijire regulata. Tenul, ca oricare alt tip de ten, este in permanenta agresionat de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt molecule formate la nivel cutanat, odata cu expunerea la mediul inconjurator, poluare sau radiatiile solare.
Ingrijirea la domiciliu a tenului normal

Pasati un sfert de banana. Aplicati-o pe fata, avand grija sa evitati regiunea suborbitala. Lasati sa actioneze timp de 10 minute, apoi indepartati-o cu apa rece. Banana este un remediu excelent pentru indepartarea celulelor moarte, care confera un aspect de ten „fara viata”. Folosirea regulata a bananei asigura tenului un aspect proaspat, sanatos si stralucitor.
Tenul mixtSus

Tenul care este gras in anumite regiuni, si uscat sau normal in altele este considerat un ten mixt. Tenul gras este concentrat pe zona T, situata la nivelul fruntii, pe varful nasului si la nivelul barbiei. De fiecare data cand iti speli fata, pe anumite zone ale tenului ar putea aparea senzatie de tensiune; si aceste parti au aspect mat, sunt aspre si uscate, in timp ce zona T are aspect stralucitor, este uleios la atingere si predispus la aparitia pustulelor si a punctelor negre.
Tenul mixt necesita atentie speciala deoarece zonele uscate necesita ingrijire, in timp ce zonele grase necesita curatare pentru evitarea aparitiei eruptiei de tip acnee.
Urmati acesti pasi simpli in fiecare zi si observati efectele pe care le au asupra tenului dumneavoastra.

1.Curatati intreaga fata de doua ori pe zi. Intotdeauna folositi un demachiat bland pentru indepartarea impuritatilor, prafului si machiajului de pe fata.

2.Zonele uscate ale fetei necesita hidratare pentru prevenirea formarii ridurilor premature. Folositi o crema hidratanta pe partile uscate ale tenului, si daca este posibil, folositi o crema hidratanta fara ulei pe zona T.

3.Daca folositi machiaj, incercati sa utilizati pe zona T produse fara grasime, antistralucire. Aceste produse sunt disponibile pe piata si ajuta la eliminarea excesului de sebum si in controlul stalucirii in exces.

4.Daca ai ten mixt, pielea va beneficia de la cremele pe baza de hidrozi-acizi si vitamina C. Produsele care contin alfa-hidroxi acizi tind sa normalizeze tegumentul.

Ingrijirea la domiciliu a tenului mixt

1.Intotdeauna pastrati la frigider o sticluta cu apa de trandafiri. Imbibati o bucata de vata cu apa de trandafiri rece si tamponati fata. Savurati senzatia de prospetime care apare.

2.Luati 3-4 masuri de pulpa de papaya fara seminte, bine coapta. Pasati-o bine si raciti-o in frigider. Aplicati-o pe fata timp de 10-15 minute, apoi indepartati-o cu apa rece. Papaya ajuta la normalizarea tenului mixt si gras, conferind o stralucire sanatoasa a tenului.
Tenul gras

Tegumentul care este lucios, gras la atingere si predispus la aparitia punctelor negre si a pustulelor este cunoscut ca ten gras.
Este foarte important sa mentineti acest tip de ten curat si sa controlati excesul secretiei de sebum.
Tenul gras prezinta avantajul ca imbatraneste mult mai lent, comparativ cu alte tipuri de ten, deoarece secretia naturala de sebum preotejeaza tenul impotriva aparitiei liniilor fine si a ridurilor. Un program simplu, dar regulat de ingrijire a tenului asociat unei diete echilibrate, sanatoasa ajta tenul gras si scade riscul aparitiei eruptiei de tip acnee.

1.Este important sa curatam tenul de doua ori pe zi, dimineata si seara. Intotdeauna folositi un demachiant bland. Astfel se previne astuparea porilor si aparitia pustulelor.

2.Demachierea este bine sa fie urmata de aplicarea unei lotiuni tonice (astringente) deoarece aceasta va indeparta excesul de sebum. Este recomandata evitarea folosirii astringentelor pe baza de alcool. In schimb, se recomanda folosirea unor produse naturale. Produsele pe baza de alcool indeparteaza prea mult sebum de la nivelul fetei.

3.Daca apare eruptie cutanata, este contraindicata atingerea sau stoarcerea pustulelor. Pustulele, daca sunt stoarse, pot lasa cicatrici permanente. Exista o gama larga de produse impotriva acneei disponibile pe piata. Se recomanda consultul unui medic dermatolog pentru a va recomanda pe cea adecvata.

4.Daca este posibil, efectuati o curatare profesionista a tenului odata pe luna.

5.Beti ce putin 8-10 pahare de apa in fiecare zi. Lichidele ajuta la indepartarea toxinelor din organism.

6.Evitati consumul de ciocolata si de prajeala.

7.Asigurati-va ca aveti zilnic o dieta echilibrata care include fructe si legume verzi.

Ingrijirea la domiciliu a tenului gras

1.Tineti la frigider o sticla cu apa rece si stropiti fata de 3-4 ori pe zi. Apa rece nu numai ca iti va da senzatie de prospetime, dar va intari porii.

2.Frunzele de neem sunt un excelent remediu pentru pustule. Striviti frunzele de neem spalate pentru a forma o pasta si aplicati-o pe zonele afectate. Lasati-le sa actioneze cel putin o ora. Frunzele de neem ajuta la uscarea mai rapida a pustulelor.

3.Pentru semnele si petele formate de la pustule se poate folosi lotiune cu calamina. Se recomanda tamponarea petelor cu calamina inainte de culcare si acestea se vor diminua treptat.

4.Un remediu eficient pentru tenul gras este castravetele racit. Razuiti fin un castravete sau tocati-l intr-un blender pana se formeaza o pasta. Raciti-l la frigider. Aplicati-l pe fata si mentineti-l timp de 15 minute. Indepartati-l cu apa rece. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, repetati procedura de doua ori pe saptamana, pe un ten curatat in prealabil.
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 EmptyVin Iul 20, 2012 10:36 am

Secretul Cleopatrei:
Miere,aloe,lapte.

Ideal de frumusete,
Feminitate tulburatoare.
Nemuritoare.
Frumusetea rasunatoare si memorabila a Cleopatrei era indisolubil legata de trei adevarate miracole. Si daca sunt considerate si astazi, dupa ani de cercetari, „comori” in industria cosmetica, inseamna ca-si merita renumele.

MIEREA
Mierea, dincolo de gustul sau extrem de placut, are atat de multe proprietati benefice incat am scrie aici un roman. In cosmetica reprezinta ”leacul frumusetii”, utilizata atat pentru catifelarea si hidratarea pielii dar si ca antirid.

Cercetarile stiintifice dovedesc un bogat continut in apa, glucoza, minerale (sodiu, potasiu, fosfor, magneziu, cupru, aluminiu, mangan, fier, clor, sulf, siliciu), microelemente (beriliu, galiu, vanadiu, zirconiu, titan, nichel, staniu, plumb, argint), vitamine (B1, B2, B6, PP, H, B12, C, provitaminele A, vitamina K), acid pantotenic, acid folic, proteine, acizi organici, in total 435 de substante organice.
Iata cate beneficii intr-un singur produs. Dulceata pentru gust si pentru corp.
Utilizata in tratamente, ea aduce stralucire pielii prin stimularea naturala a tuturor functiilor epidermei, regenereaza si are un important efect antiseptic.

ALOE VERA
Acest miracol natural, denumit de egipteni „planta nemuririi”, practic nu are limite in tratamente. Contine aproximativ 240 ingrediente active: vitamine, substante minerale, mono si poli zaharide, aminoacizi si enzyme, asigurand 20 din cei 22 de aminoacizi de care are nevoie corpul uman si 7 din cei 8 aminoacizi esentiali.
Se spune ca tocmai din cauza aloei Alexandru Macedon a incercat sa cucereasca o insula pe care se cultiva aceasta planta din care bastinasii faceau un suc cu proprietati miraculoase.
Beneficiile acesteia cuprind toata gama de probleme pe care le putem intampina in sfera dermato-cosmetica intrucat are proprietati antibacteriere, antiinflamatorii, antioxidante, antimicotice, antivirale, extraordinara capacitate de cicatrizare si regeneranta, puternic hranitoare.
In tratamentele cosmetice exceleaza prin actiunea sa puternica de hidratare; creeaza un film hidrolipidic la suprafata pielii fiind capabil sa retina si sa fixeze apa in epiderma.

LAPTELE DE CAPRA si MAGARITA
Frumusetea reginei Cleopatra mai avea un secret: imbaierea in lapte de capra. Cercetarile au demonstrat ca ingredientii activi din laptele de capra sunt identici cu cei din stratul protector al epidermei umane, calitate ce ii confera o mare biodisponibilitate. De asemenea, este antiinflamator, antibacterian, antialergic si antiage. Este bogat in aminoacizi, vitamine si minerale, in special in vitaminele A, E si B6 (riboflavina) cu puternice proprietati regenerante. Riboflavina participa activ in procesele metabolice, ajuta la formarea anticorpilor si a celulelor din piele.

Descoperiti pe pielea dumneavoastra virtutile miraculoase ale acestor produse, utilizandu-le ca ingredienti in tratamentele de ingrijire efectuate.
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 EmptyVin Iul 20, 2012 10:36 am

Cele mai intalnite probleme ale tenului
Machiajul este solutia ideala pentru a ascunde micile imperfectiuni ale pielii, dar ce ne facem atunci cand indiferent de abordare nu reusim sa obtinem un look impecabil? Simplu, tratam problema in loc sa o ascundem sub fondul de ten.

1. Tenul sensibil: reactioneaza la diferiti factori (razele soarelui, expunerea la temperaturi extreme, diverse cosmetice) si se inroseste, apar vasele dilatate, cosurile, mancarimea, se usuca foarte tare si pur si simplu nu suporta nici un fel de tratament. Simptomele apar de obicei la persoanele cu ten si ochi deschisi la culoare, a caror glande sudoripare nu functioneaza corespunzator. Totusi, in majoritatea cazurilor stilul de viata este responsabil pentru formarea tenului sensibil: viata sedentara, alimentatia incorecta, chimicalele din mediul inconjurator si ingrijirea necorespunzatoare a tenului. Simtomele pielii sensibile sunt cauzate de deficienta de hidratare la suprafata pielii. De aceea ea nu trebuie tratata cu grasimi, deoarece nu este capabila sa absoarba si sa proceseze aceste ingrediente grele, care de cele mai multe ori nici nu hidrateaza. Utilizarea zilnica a sapunului negru cu ichtiol este ideala pentru toate tenurile sensibile, chiar si pentru cele uscate si deshidratate.
Este recomandat sa eviti lotiunile tonice agresive, gelurile exfoliante si cremele intens parfumate. Bariera cutanata este foarte fragila si nu ofera o protectie adecvata prin urmare este esential sa eviti soarele si sa aplici lotiune cu factor de protectie solara ridicat care eventual sa contina si oxid de zinc. Tenul sensibil ingrijit necorespunzator este predispus aparitiei dermatitei (inflamatie a dermului).
2. Piele aspra: pielea are o textura neplacuta, rugoasa si se descuameaza intens? Problema ar putea fi deficitul de vitamina A. Pentru inceput adauga dietei alimentare multe fructe si legume rosii sau galbene (mango, papaya, morcov) care contin cantitati crescute de beta-caroten. Evita solarul si expunerea la soare, folosete lotiuni nutritive cu factor de protectie solara, creme nutritive cu vitamina C (efect antioxidant si de iluminare) si vitamina A (reintinereste tenul).
3. Rozaceea sau acneea rozacee se caracterizeaza printr-o hiperactivitate a vaselor de sange. O piele cu rozacee necesita o ingrijire speciala. Spalati fata in fiecare dimineata si seara cu produse fara sapun dupa care aplicati o crema impotriva rosetii pentru a limita evolutia afectiunii. Un machiaj reusit poate masca roseata obrajilor, folosind un fond de ten discret sau o crema de zi usor colorata. Daca este si fotoprotectoare, este perfect.
De aceea, de exemplu, vara si iarna, in special pentru cei care stau mult timp in aer liber, cum ar fi sportivii trebuie folosite creme ecran foarte puternice, pentru a impiedica soarele sa dilate vasele de sange. Stresul fiind o alta importanta cauza, diminuarea acestuia prin tehnici de control a respiratiei poate duce la rezultate benefice. Exercitiile fizice intense pot produce o vasodilatatie periferica ce trebuie evitata. Exercitiile fizice vor fi moderate si de durata mai scurta in cazul persoanelor cu predispozitie la rozacee. In ingrijirea tenului se vor evita produsele ce contin alcool, ulei de nuca, mentol, menta, ulei de eucalipt. Se vor folosi produse negranulare, fara agenti de parfumare.
Evitati: soarele, stresul, caldura, alcoolul, condimentele, efortul intens desfasurat in conditii de caldura exterioara, bauturile fierbinti si ingrijirile nepotrivite ale pielii.
4. Porii problema: evita cremele grase cu consistenta onctuoasa.Foloseste produse pe care este mentionat faptul ca nu sunt comedogenice, adica nu blocheaza porii si nu determina formarea comedoanelor. O data sau de doua ori pe saptamana curata fata cu un exfoliant pe baza de alfa-hidroxiacizi care inlatura celulele moarte si ajuta la deblocarea porilor. Foloseste seruri sau creme pe baza de acizi de fructe sau glucozamina, care realizeaza o exfoliere graduala . Daca porii sunt extrem de mari, poti apela la cateva sedinte de exfoliere cu cristale de aluminiu, la exfoliere chimica moderate sau la terapia cu laser.
5. Seboreea, sau excesul de sebum determina aspecul lucios neplacut al fetei. Pentru a controla excesul de sebum nu este indicat sa folosim produse intens astringente deoarece acestea inlatura in mod agresiv stratul protector de sebum iar organismul reactioneaza producand o cantitate si mai mare de grasime pentru a o inlocui pe cea pierduta. Foloseste produse pe care scrie “oil absorbing” sau “oil control”. Acestea au efect de “burete”, absorbind sebumul in exces. De mare ajutor sunt lotiunile de curatare si mastile pe baza de argila.
6. Petele pigmentare si pistruii. Pielea are propriul ei mecanism de protectie impotriva razelor solare. In momentul expunerii solare, pigmentul actioneaza ca un scut protector pentru straturile interne ale pielii. In urma expunerii repetate la soare, pielea are tendinta de a se bronza. Daca o piele este deschisa la culoare, acumularea pigmentului se face in straturile inferioare ale pielii si se distruge treptat pe masura ce ajunge in straturile superioare. Prin urmare, acest tip de piele este predispus la aparitia pistruilor, acestia constand in acumularea pigmentilor in zonele mai putin sau deloc pigmentate. Pistruii sunt mici pete colorate raspandite pe toate suprafata fetei.
Zonele predispuse pistruilor sunt mai ales nasul, obrajii si fruntea. Evita expunerea excesiva la soare si foloseste o crema cu factor de protectie 30 sau chiar mai mare, ori de cate ori te expui la soare. Persoanele care considera pistruii inestetici pot alege intre decolorarea si inlaturarea lor prin inghetare (crioterapie) sau terapie cu laser. Doar in cazuri de exceptie, pistruii pot prezenta modificari care sa conduca la probleme serioase, cum ar fi cancerul.
7. Cearcanele: sunt cauzate de lipsa de somn, de oboseala, stres, carenta de vitamine sau pot fi uneori fiziologice. Cele opt ore de somn pe noapte sunt absolut necesare. Desi este destul de greu sa ai parte de opt sau mai multe ore de somn in fiecare noapte, ai putea recupera acest deficit de odihna prin asigurarea acestor ore de somn macar o noapte pe saptamana.
Pielea din jurul ochilor este foarte delicata. Astfel inainte de a merge la culcare, curata zona cu un tampon de vata imbibat in crema hidratanta. Orice produs anticearcan ai alege, asigura-te ca este unul cu o compozitie usoara. In momentul aplicarii unei masti de fata evita zona din jurul ochilor. In plus, evita alcoolul, fumul de tigara si alti poluanti care pot afecta balanta chimica a componentelor de la nivelul pielii.
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 EmptySam Oct 06, 2012 9:41 pm

Sus In jos
rush
rush
Colaborator special
Colaborator special

Mesaje : 313
Data de inscriere : 20/03/2012
Varsta : 54
Localizare : Bucuresti

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 EmptyLun Ian 07, 2013 11:10 pm

Buna fetelor, am gasit cateva solutii cu adevarat interesante postate de voi sper sa fie si miraculoase pentru ca am o problema cu parul, lucru care nu mi s-a mai intamplat pana acum, drept pentru care va multumesc din suflet pentru straduinta voastra !
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 EmptyMier Ian 23, 2013 12:14 am

Cafeaua zilnica si riscul scazut de cancer

Aroma si efectul stimulator pe care il are cafeaua asupra organismului plaseaza aceasta bautura printre cele mai agreate de oameni. Cu un consum de aproximativ 4,5 kilograme pe cap de locuitor inregistrat anual, cafeaua si-a dovedit oficial popularitatea si abilitatile binefacatoare.

Atunci cand este administrata moderat, intr-o doza care sa nu depaseasca 300 mg/zi, cafeaua nu reprezinta niciun pericol, dimpotriva, reduce starile de oboseala si anxietate.

Boabele de culoarea abanosului au fost insa inzestrate cu unele harisme pe care abia acum incepem sa le inteleagem. Cancerul, catalogat de multi drept boala secolului, este poate cea mai ingrijoratoare problema in combaterea careia cafeaua si-a pus la dispozitie proprietatile.

Studiile indica faptul ca un consum regulat de cafea scade riscul de a dezvolta mai multe tipuri de cancer, printre care cel de prostata, de san, de col uterin, de esofag si de ficat.

Pe baza cercetatilor efectuate de-a lungul anilor, oamenii de stiinta au afirmat ca daca in cazul unui consumator riscul exprimat in procente este de 20%, in cazul celor care nu beau cafea sau o fac rareori, acesta este mult mai crescut.

Cancerul de prostata este o maladie care afecteaza in Marea Britanie circa 35,000 de barbati, potrivit cotidianului "Daily Mail", dintre care anual mor un sfert. S-a demonstrat insa ca subiectii care consuma cafea zilnic au cu 50-60% mai putine "sanse" de a se imbolnavii de acest tip de cancer.

Cifrele care exprima numarul femeilor bolnave sunt la fel de ingrijoratoare, insa ca mai inainte, prin consumul de cafea ele si-ar putea reduce riscul de a dezvolta cancer de col uterin sau de san.

Incheiem prin a demola o supozitie: Faptul ca un consum excesiv de cafea creste riscul cancerului digestiv, mai ales al celui de ficat si de pancreas, nu s-a confirmat.

http://www.gradinamea.ro/Cafeaua_zilnica_si_riscul_scazut_de_cancer_9167_550_1.html
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 EmptyMier Ian 23, 2013 12:32 am

Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 EmptyMier Ian 23, 2013 12:32 am

Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 EmptyMier Ian 23, 2013 12:34 am

Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 EmptyMier Ian 23, 2013 12:35 am

Sus In jos
IzaB
IzaB
Administrator
Administrator

Mesaje : 8965
Data de inscriere : 15/04/2012
Varsta : 39

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 EmptySam Feb 23, 2013 3:47 pm

Frumusetea vine din lapte- masti de fata

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 Spa_hotel

Exista numeroase tratamente de infrumusetare, din diverse ingrediente, unele mai complicate decat altele. O idee foarte simpla, insa, este sa apelezi la lapte, cu ajutorul caruia poti crea numeroase solutii minune.

Poti pur si simplu sa inmoi o discheta de bumbac in lapte si sa-l aplici pe fata, lasandu-l sa actioneze pentru o jumatate de ora, dupa care clatesti cu apa calduta. Potrivit Best in cosmetics, un alt truc consta in amestecarea laptelui cu putina sare. Este o ideala masca de noapte, care iti va face pielea fina si catifelata.

- Pentru a avea un ten mai luminos, macina cativa samburi de migdale si amesteca-i cu lapte, folosind solutia inainte sa mergi la culcare.

- Pentru a aduce la viata un ten obosit, amesteca 2 lingurite de lapte praf cu apa oxigenata, obtinand o pasta groasa. Adauga cateva picaturi de amoniac. Lasa-l pe fata 15 minute.

- Pentru o piele terna, pune boabe de mazare intr-o cana de lapte si lasa sa se imbibe o noapte. Dimineata piseaza-le si adauga putin turmeric si cateva picaturi de zeama de lamaie. Lasa amestecul pe fata o jumatate de ora.

- Tot pentru a lumina tenul, amesteca o lingura de lapte cu cate o lingura de morcov pisat, suc de portocale si miere. Este indicat ca amestecul sa actioneze timp de 15 minute.

- O masca excelenta pentru o fata uscata este formata dintr-o lingura de faina si un strop de turmeric, un sfert de lingurita de coaja de portocala, o lingurita de branza dulce si una de lapte. Aplica pe fata si gat, iar cand amestecul incepe sa se intareasca freaca-l ca si cand ar fi o solutie de scrub, dupa care clateste cu apa.

- Pentru a face pielea moale si catifelata, amesteca un sfert de lingura de zeama de pepene rosu, castravete si seminte de tartacuta pisate. Adauga o jumatate de lingurita de smantana si cateva picaturi de apa de trandafiri. Lasa pe piele 20 minute.

- Pentru o piele mai alba, piseaza bucatele mici de lemn de santal si amesteca-le cu putin lapte. Poti adauga si putin praf de turmeric, aplicand totul pe fata pentru 20 minute.

- Pentru a reduce iritatiile, macina cateva boabe de mustar galben si amesteca cu putina smantana, aplicand pe fata tot pentru 20 minute.

- Pentru a imbunatati o piele uscata si neuniforma, ai nevoie de 2 linguri de smantana, putin ulei de migdale si cateva picaturi de apa de trandafiri. Lasa 30 minute inainte sa clatesti cu apa calduta.

- In afara de laptele folosit in masti faciale, este foarte indicat sa bei macar un pahar pe zi, pentru a-ti mentine sanatatea dintilor, a parului, unghiilor si pentru a adauga un strop de stralucire fetei.


sursa: http://www.ziare.com/life-style/frumusete/frumusetea-vine-din-lapte-1095644


Ultima editare efectuata de catre IzaB in Sam Feb 23, 2013 4:22 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
IzaB
IzaB
Administrator
Administrator

Mesaje : 8965
Data de inscriere : 15/04/2012
Varsta : 39

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 EmptySam Feb 23, 2013 3:48 pm

Frumoasa, fara cheltuieli: Masti hidratante facute in casa


Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 IMAGE_Pravana_Tan_and_Wellness_Spa_FACIA

Pielea ta nu poate sa astepte pana iei tu salariul si nici tu nu ar trebui sa o faci. Poti sa iti ingrijesti tenul si daca produsele tale obisnuite s-au terminat. Daca frigiderul tau sau camara nu sunt tocmai goale inseamna ca ai la indemana tot ce-ti trebuie pentru niste masti hidratante naturale, cu efecte imediate.

Miere si iaurt Intr-un bol combina o lingurita de iaurt simplu, la temperatura camerei, cu o lingurita de miere usor incalzita. Daca ai pielea uscata, asa cum cel mai adesea se intampla iarna, dubleaza cantitatea de miere. Daca, insa, tenul tau este gras, pastreaza aceste cantitati si adauga cateva picaturi de zeama de lamaie.

Masca din banana Stiai deja ca banana e buna pentru sanatate, insa ea hraneste si pielea, de la suprafata. Piseaza jumatate din fruct intr-un bol si adauga o lingura de suc de portocale si aceeasi masura de miere. Amesteca si intinde pe fata.

Ovaz si ceapa Daca ai porii incarcati si tenul inca incearca sa se vindece in urma unor iritatii sau chiar a acneei, aceasta e masca cea mai potrivita pentru tine, conform typeF. Poate ca strambi din nas la ideea de a avea ceapa pe fata, insa uneori e nevoie de sacrificii ca sa ai un obraz frumos.

Marunteste o ceapa pana se face piure, folosindu-te de unul dintre elegantele ustensile motorizate de bucatarie, fierbe circa 30 ml de apa si toarn-o peste circa 3 linguri de ovaz. Lasa amestecul de apa si ovaz sa stea circa 5 minute, dupa care adauga peste acesta piureul de ceapa si amesteca. Adauga o lingurita de miere ca sa lege compozitia uneia dintre cele mai sanatoase masti si bucaura-te de rezultate.
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 EmptyVin Iun 28, 2013 9:18 am

Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 EmptyJoi Iul 04, 2013 10:15 am

Fructul tineretii vesnice - ZMEURA


Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 1303_543956645661165_1699033111_n


Intr-adevar, cand Natura a creat acest fruct, s-a intrecut pe sine! Rezultatul a fost un fel de bijuterie compusa din bobite de culoarea rubinului, imbinate in mod maiestrit si daruite cu o aroma inconfundabila. Ca si cum nu ar fi fost de ajuns, zmeurei i-au fost daruite si niste calitati terapeutice cu totul speciale. Sa te vindeci mancand, iata un semn minunat ca acolo, sus, cineva ne iubeste!

Scurt istoric

Se presupune ca locul de nastere al zmeurei ar fi undeva in estul extrem al Asiei, de unde a fost adusa, cu nu mai putin de patru-cinci mii de ani in urma, in Europa. In prezent, sunt cunoscute nu mai putin de 10 specii de zmeura, care au la randul lor cateva zeci de varietati fiecare, insa cea mai cunoscuta este Rubus idaeus, numita si zmeura europeana sau zmeura euro-asiatica, din care se pare ca deriva majoritatea celorlalte specii. Zmeura europeana creste spontan si la noi in tara, iar dovezile arheologice au aratat ca era consumata si, posibil, folosita si in scopuri terapeutice, inca de acum trei milenii. Cultivarea zmeurei a aparut foarte tarziu, abia in ultimele doua-trei secole, ea fiindu-le oamenilor la indemana, crescand peste tot, prin cranguri, la margini de padure, in zonele defrisate ori chiar pe langa gardul si zidul casei. Din nefericire, pe masura ce s-a practicat agricultura intensiva, pe masura ce suprafetele de padure au fost retranse si exploatate "stiintific", vastele zmeurisuri au disparut. Printre putinele tari care mai au zmeura suficient de abundenta, asa incat sa poata fi recoltata in cantitati considerabile din flora spontana, este Romania (cu toate astea, in clasamentele recente ale producatorilor mondiali de zmeura, tara noastra nici nu exista). Rusia si vecina noastra, Serbia, produc impreuna aproape jumatate din productia mondiala de zmeura, urmate de Statele Unite si de alte tari europene si asiatice. Totusi, desi Romania nu intra in statistici, ea este un producator important dintr-un motiv legitim: calitatea. Zmeura noastra are un parfum, un gust si - dupa toate semnele - o actiune terapeutica cu totul exceptionala, despre care vom vorbi in continuare.

Soiuri de zmeura cu valoare terapeutica

De ceva timp, in supermarketurile romanesti a aparut zmeura ambalata la caserole de plastic. Este aratoasa, se pastreaza proaspata incredibil de mult (in timp ce zmeura din flora spontana tine maximum 24 de ore), dar gustul si aroma ei sunt doar o reflexie palida a zmeurei pe care o stim din copilarie. Aceasta "zmeura aratoasa", din soiuri selectionate, foarte productive, a fost hranita cu fertilizatori si recoltata ceva mai repede, asa incat sa se coaca in cutie.
In piete, si chiar la marginile drumurilor care traverseaza muntii, gasim, insa, alt fel de zmeura: zmeura de padure! Boabele sale sunt mici, de un rosu inchis (ceea ce arata prezenta unor pigmenti cu actiune terapeutica foarte intensa), sunt foarte parfumate si... trebuie sa le studiem inainte de a le manca, pentru a elimina un eventual "musafir" nepoftit (dovada a sanatatii lor). Ei bine, putine fructe se mai pot lauda cu o asemenea valoare terapeutica. Mai intai de toate, putem fi siguri ca este "curata", fara nici un fel de ingrasamant chimic, pesticid sau stimulator de fructificatie. Apoi, ea are maximum de calitati terapeutice, intrucat s-a copt natural, nu a fost depozitata mult timp si nu a fost stimulata cresterea sa, in detrimentul continutului de substante nutritive. Sa aflam in continuare cum se prepara si se administreaza terapeutic aceasta zmeura.

Mod de administrare

Fructele de zmeura de padure sunt o adevarata colectie de minerale: mangan, magneziu, calciu, zinc, potasiu, fosfor, toate in forme usor asimilabile, plus vitaminele A, B1, B2, D si P, dar mai ales vitamina C, prezenta in cantitati impresionante. Numai din aceasta enumerare, si ne putem da seama ca zmeura este un adevarat izvor de sanatate, fiecare fruct al sau fiind o varianta naturala extrem de reusita a suplimentelor de vitamine si minerale care se gasesc in farmacii. Trebuie spus, insa, ca aceste substante vindecatoare pot fi asimilate exclusiv din zmeura proaspata si, intr-o masura ceva mai mica, din cea congelata, nu insa si din cea preparata termic. Ca atare, pentru a obtine efectele terapeutice asteptate, ne vom orienta doar spre consumul fructelor ca atare, preparatele din ele fiind lipsite de efect.

Zmeura in consumul casnic

Doza minima pentru a obtine beneficii de pe urma administrarii acestui fruct este de 150 de grame pe zi. De altfel, aceasta este si portia zilnica minima recomandata de nutritionisti, fie ca este vorba de zmeura, fragi, visine, cirese sau capsuni. Deja, in aceasta doza, fructele incep sa aiba efectele de prevenire a bolilor. Pentru a vindeca, insa, anumite afectiuni, este necesar sa marim mult doza si sa stabilim un anumit interval de timp de administrare. Cu alte cuvinte, avem nevoie de o cura.

Cura cu zmeura

Se consuma, inainte de fiecare masa, 150-300 g de fructe pe stomacul gol, vreme de 12 zile la rand. Nu se mananca apoi nimic, minimum o ora. Asocierea cu zahar anuleaza efectul binefacator al zmeurei, in diabet si in ulcer.
Fructul tineretii vesnice - ZMEURA
Campioana la vitamina C


Siropul de zmeura

Fructele de zmeura se spala foarte bine, se zdrobesc cu o furculita, se pun intr-un tifon cu ochiuri fine si se storc, obtinandu-se un suc limpede. Peste acest suc se adauga miere (3 pahare de miere la un pahar de suc) si se amesteca foarte bine, dupa care se lasa sa se omogenizeze vreme de 7 zile. Se foloseste ca atare, administrat cu lingurita sau diluat cu apa, ca bautura racoritoare.

Ceaiul de zmeura


Se culeg varfurile tufelor de zmeura - fructe cu cateva frunzulite -, facandu-se din ele mici buchetele, care se pun in locuri foarte bine aerisite. Dupa uscare, se maruntesc si se folosesc la obtinerea unui ceai aromat, cu proprietati vindecatoare exceptionale: 1-2 lingurite de planta maruntita se pun intr-o cana de apa clocotita si se fierb 1 minut la foc mic, apoi se lasa 15 minute sa se raceasca si se filtreaza. Se consuma 2-4 cani pe zi.

Zmeura, in tratamente preventive

* Afectiuni pulmonare, sensibilitate la raceli, raguseala - se consuma sirop de zmeura, 4-6 linguri zilnic. Acest sirop, precum si ceaiul de zmeura indulcit cu miere, este un remediu salvator pentru persoanele care isi solicita foarte mult coardele vocale (profesorii, cantaretii, conferentiarii etc.). La copiii cu sensibilitate la bronsita, cu amigdalite recidivante, o cura la munte, in care se consuma zilnic zmeura, are efecte benefice uimitoare.
* Degenerescenta maculara - continutul mare de antociani (substantele care dau culoarea specifica zmeurei) si de vitamine (in special vitamina C si vitaminele din complexul , din fructele de zmeura, le recomanda ca pe un excelent mijloc de prevenire a degenerescentei maculare. Un studiu publicat in revista americana "Archives of Ophthalmology" arata ca persoanele care consuma zmeura si alte fructe de culoare rosie sau neagra (ceea ce arata prezenta anumitor pigmenti), de macar 5 ori pe saptamana, au un risc de a face degenerescenta maculara cu 36% mai scazut decat persoanele care consuma foarte rar sau deloc aceste fructe.
* Boala canceroasa - anumite substante continute de zmeura (fenoli) au un puternic efect anti-oxidant, impiedicand aparitia mutatiilor si malignizarea celulelor din organismul uman. Studii facute in China si in Statele Unite evidentiaza ca cei care consuma frecvent fructe cum ar fi zmeura, ciresele rosii si negre, murele, afinele, capsunile, coacazele negre au un risc mult mai scazut de a face cancer decat persoanele care nu consuma aceste fructe. Mai mult, persoanele care au consumat aceste alimente-medicament si ajung sa aiba, totusi, o forma sau alta a bolii canceroase, au sanse mult mai mari de supravietuire.
* Imbatranire prematura - un studiu foarte complex, realizat in Statele Unite de catre un colectiv condus de dr. J. Beekwilder, a aratat ca zmeura este extrem de bogata in substante cu efect antioxidant, fiind - se pare - cel mai puternic fruct in acest sens. Antioxidantii din zmeura protejeaza organismul de asa-numitii radicali liberi, care produc imbatranirea accelerata a tesuturilor, degenerarea ADN-ului si aparitia diferitelor afectiuni specifice varstei a treia. Pentru a beneficia de efectul antioxidant al zmeurei, trebuie consumate zilnic 150 de grame din acest fruct, in cure de macar 7 zile. In prelungirea curei cu zmeura, se pot consuma si alte fructe ale verii, cu efecte similare, cum ar fi coacazele rosii, afinele sau murele.

Tratamente interne

* Cancer de colon - un studiu de medicina experimentala facut in China sub conducerea dr. C. Huang arata ca administrarea zmeurei reduce considerabil riscul de a dezvolta cancer la colon. De "vina" pentru acest efect sunt substantele fenolice din zmeura, despre care vorbeam anterior, care previn malignizarea celulelor normale si inhiba cresterea tumorilor deja existente. Si fibrele alimentare, in care zmeura este foarte bogata, care curata sistematic tubul digestiv, sunt un factor activ in prevenirea cancerului de colon si de rect. Administrarea zmeurei, cate 150-300 de grame pe zi, incetineste evolutia bolii, ajuta la normalizarea tranzitului intestinal, precum si la mentinerea tonusului fizic si psihic al bolnavului de cancer.
Fructul tineretii vesnice - ZMEURA

* Cancer de prostata - iata o reteta incredibil de simpla si cu rezultate, de asemenea, incredibil de bune: in fiecare dimineata si seara, pe stomacul gol, se consuma cate 150 de grame de zmeura. Tratamentul se face pe o perioada de minimum 4 saptamani. Multi dintre cei care l-au urmat au remarcat, pur si simplu, o diminuare a dimensiunilor tumorii de la prostata. Deocamdata, desi au fost raportate cazuri tot mai numeroase in acest sens, un studiu clinic nu a fost inca realizat. Cercetatorii au avansat ipoteza ca efectul extraordinar al zmeurei in cancerul de prostata s-ar datora efectului reglator hormonal al acestui fruct, resimtit mai ales la nivelul gonadelor. Este de remarcat si faptul ca ameliorari considerabile prin administrarea zmeurei au fost raportate in cazul adenomului de prostata.
* Constipatie - zmeura este fructul cel mai bogat in fibre alimentare, substante nedigerabile, care actioneaza ca un piston, impingand materiile reziduale din intestin. De asemenea, acizii organici si zaharurile complexe din aceste fructe ajuta la normalizarea florei intestinale. Ca atare, cura cu zmeura este unul din cele mai simple si cele mai eficiente mijloace pentru a scapa de constipatie. Se consuma, cu 30 de minute inaintea micului dejun si a cinei, cate o portie consistenta (de minimum 100 de grame) de zmeura, eventual amestecate cu putina miere lichida si cateva linguri de iaurt Bifidus. Tratamentul dureaza macar 10 zile si poate fi reluat, dupa o pauza de 4 zile, daca simtim nevoia.
* Arsuri gastrice, ulcer gastro-duodenal - se face cura cu zmeura vreme de 12 zile, fructele fiind consumate simplu, fara zahar sau miere. In perioada de toamna si primavara, se va bea regulat ceaiul de zmeura - minimum 2 cani pe zi -, frunzele sale avand efecte cicatrizante si antiacide foarte bune.
* Candidoza digestiva - un studiu finlandez, intreprins de dr. J.P. Rauha, arata ca fructele parfumate ale zmeurului sunt un adevarat inamic pentru Candida albicans. Antocianii continuti de catre aceste fructe inhiba dezvoltarea acestui fung si ajuta la eliminarea sa din organism. Se recomanda o cura de 12 zile, timp in care se consuma zilnic un amestec din 100 de grame de zmeura proaspata, 400 de grame de iaurt Bifidus si miere dupa gust. Toate aceste componente se amesteca folosind un mixer (blender), iar preparatul rezultat se consuma pe stomacul gol, in mai multe reprize, inaintea meselor principale. Este un tratament delicios ca gust si care restabileste echilibrul microbiologic la nivelul intregului tub digestiv. Aceasta cura este un bun adjuvant si in candidoza genitala.
Fructul tineretii vesnice - ZMEURA
Doar zmeura de padure are efect medical

* Diabet - zmeura face parte dintr-o categorie aparte de fructe care, desi contin un procent destul de ridicat de zaharuri, administrarea lor in doze de 150-200 de grame zilnic nu duce la cresteri notabile ale glicemiei. Mai mult, zmeura stabilizeaza glicemia, stimuleaza pancreasul (atat secretia endocrina, cat si cea exocrina), stimuleaza diureza si normalizeaza valorile colesterolului. Tratamentul cu zmeura este foarte eficient, mai ales pentru prevenirea complicatiilor cardiovasculare ale diabetului, daca se renunta la consumul de carne si se mananca preponderent legume si fructe.
* Alergie - zmeura este o sursa foarte buna de quercitina, o substanta care diminueaza reactia alergica, avand efect antihistaminic si imunomodulator. Mai mult, zmeura contine cantitati foarte mari de vitamina C, 300-400 de grame din acest fruct, administrate intr-o singura masa, aducand un aport masiv din aceasta vitamina, care reduce intensitatea alergiei.
* Ciclu menstrual neregulat, dureros ori cu hemoragie abundenta - ceaiul de frunze si fructe de zmeur face adevarate minuni in aceasta categorie de afectiuni. Personal, am vazut cazuri in care tulburari grave de ciclu menstrual, care nu au raspuns la nici o alta forma de tratament, au fost stabilizate in cateva saptamani, cu 3-4 cani de ceai de zmeur, consumat zilnic. Femeile care sufera de constipatie nu vor consuma ceaiul, ci pulberea de fructe si frunze uscate, obtinuta cu ajutorul rasnitei electrice de cafea - cate 4 lingurite zilnic. Tratamentul este valabil si in toate hemoragiile abundente, ca adjuvant.
* Obezitate, ingrasare - cura cu zmeura, facuta o perioada cat mai lunga de timp, are efecte uimitor de puternice pentru reglarea greutatii corporale. Secretul consta in faptul ca, in cantitati mai mari (peste 200 g), zmeura taie pofta de mancare, reducand chiar secretiile gastrice si "anesteziind" foamea, inclusiv dorinta de dulce. De asemenea, un oligoelement continut din abundenta de catre zmeura - manganul - creste rata metabolismului, ajutandu-ne sa "ardem" mai cu spor caloriile atunci cand facem miscare.
* Imunitate scazuta - zmeura si ruda sa apropiata, murul, sunt doi stimulatori exceptionali ai imunitatii. Se consuma cate 150-300 de grame pe zi dintr-unul dintre aceste fructe, in cure de 12 zile minimum. Ambele contin mari cantitati de vitamina C (300 de grame asigura mai mult decat necesarul pentru o zi intreaga), dar si pigmenti antocianici, substante care stimuleaza productia de celule ale sistemului imunitar si le activeaza pe cele existente.
* Graviditate - o cana de ceai de zmeur, bauta zilnic, este un remediu excelent in timpul graviditatii, fiind considerat de unii specialisti drept cel mai bun ceai in timpul sarcinii. Acest remediu previne starile de greata, previne hemoragiile, reduce durerile si ajuta, se pare, chiar la pastrarea sarcinii. Fructele proaspete, in schimb, vor fi consumate cu masura, nu mai mult de 100 de grame pe zi, deoarece in vechime erau folosite in mari cantitati pentru a usura nasterea, avand efecte tonice uterine.
* Adjuvant in cistita, pielonefrita, prostatita - cura de zmeura catalizeaza vindecarea acestor boli, avand rol de adjuvant atat pentru tratamentul alopat, prin administrarea de antibiotice, cat si pentru tratamentul naturist, prin fitoterapie. Zmeura stimuleaza diureza, mareste capacitatea naturala de aparare a organismului in fata infectiilor bacteriene. De asemenea, acest fruct contine substante cu efect antiinflamator si calmant, reducand senzatiile de usturime si de jena la nivelul aparatului reno-urinar.
* Adjuvant in reumatism - se tine o cura cu zmeura, cu o durata de 12 zile, timp in care se consuma zilnic cate 300 de grame minimum. Fenolii, precum si acidul salicilic (substanta asemanatoare aspirinei) din fructele de zmeur reduc inflamatia articulara, calmeaza durerile si ajuta la recapatarea mobilitatii articulare. Apoi, zmeura este extrem de bogata in vitamina C, considerata printre cei mai puternici agenti de prevenire a bolii reumatice. Un studiu facut pe un numar impresionant de persoane (peste 20.000 de subiecti) arata ca o suplimentare a vitaminei C din alimentatie atrage dupa sine o reducere la peste 40% a frecventei puseelor reumatice.
* Avitaminoza C - o doza de doar 300 de grame de zmeura asigura aproximativ 110% din necesarul de vitamina C al unui adult. Persoanele care au un deficit din aceasta vitamina vor consuma cate 400 de grame de zmeura, minimum, vreme de doua saptamani. Aceasta "supradoza" de vitamina C este extrem de favorabila in afectiuni cum ar fi alergia, astmul, virozele respiratorii, afectiunile insotite de febra si de inflamatie, in general.

Zmeura si frumusetea

De la bun inceput, trebuie spus ca zmeura, administrata intern, este probabil fructul cu proprietatile reintineritoare cele mai puternice.
Fructul tineretii vesnice - ZMEURA

Un studiu comparativ arata ca ea are efecte antioxidante de 1,5 ori mai intense decat capsunile, de 3 ori mai intense decat kiwi si de 10 ori mai intense decat tomatele. Aceasta, pentru ca zmeura contine peste 20 de substante cu efect antioxidant, care previn imbatranirea tesuturilor, ajuta la pastrarea tineretii biologice si a vigorii organismului. Ca atare, cura interna cu zmeura este un adevarat elixir de tinerete, completat dupa cum vom vedea si de doua aplicatii externe, pentru ten:
* Pentru combaterea ridurilor - 6 linguri de zmeura proaspata se combina, cu ajutorul mixerului electric, cu 3 linguri de iaurt, formandu-se o pasta care se aplica sub forma unei masti pe obraji, pe barbie, pe frunte si pe pometi. Masca se tine vreme de 15 minute, apoi se indeparteaza prin spalare cu un tampon de vata inmuiat in apa calduta sau in ceai de musetel. Tratamentul se face o data la 1-3 zile. Are efecte de elasticizare a pielii, redandu-i fermitatea si stralucirea. Este bine ca dupa tratamentul extern cu zmeura sa fie aplicata si o crema hidratanta, pentru a preveni uscarea pielii.
* Tenul gras, seboreic - se iau fructe de zmeura cat sa intre intr-un pahar obisnuit (de 200 ml), se spala bine si apoi se zdrobesc, pana se transforma intr-o pasta. Se adauga o lingura de miere lichida si apoi se amesteca bine, pentru a se omogeniza. Aceasta pasta se aplica uniform pe pielea obrajilor, tinandu-se 15-20 de minute, dupa care se indeparteaza cu apa calduta. Este un tratament cu efecte degresante si tonifiante asupra tenului, care ajuta la inchiderea porilor si previne inflamatiile. Inainte de a face acest tratament, ne vom asigura ca nu avem alergie la aceste fructe, aplicandu-le pe o portiune foarte mica de piele si asteptand, apoi, minimum 20 de minute, pentru a vedea daca nu apar inflamatie sau mancarimi, caz in care vom renunta la aplicatie.

Precautii si contraindicatii

* Femeile gravide nu vor consuma mai mult de 100 de grame de zmeura pe zi.
* Persoanele care sufera de colita de fermentatie sau de sindromul colonului iritabil vor consuma cu prudenta zmeura, in doze mici la inceput, pentru a preveni eventualele deranjamente intestinale.

Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 EmptyJoi Iul 04, 2013 10:43 am

Ce mananca nutritionistii: 5 alimente esentiale in bucatarie


Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 1010782_10151428737451442_1670456203_n

Citeste mai mult pe: http://sanatate.acasa.ro/dieta-nutritie-4/ce-mananca-nutritionistii-5-alimente-esentiale-in-bucatarie-182386.html#ixzz2Y3ntX3n9




Cand vine vorba despre alimentatia sanatoasa, nutritionistii stiu cel mai bine ce sfaturi sa-ti ofere, insa oare ei chiar mananca echilibrat, asa cum iti recomanda tie? In cele mai multe cazuri, raspunsul este afirmativ. Sunt cateva alimente pe care medicii le considera esentiale in bucatarie si la care nu ar renunta vreodata, tocmai datorita faptului ca sunt sanatoase, pot contribui la prevenirea anumitor boli si au o valoare nutritionala mare.
1 Seminte crude

Semintele pot constitui gustari geniale, deoarece sunt pline de proteine, substante nutritive esentiale pentru oase si muschi, precum si pentru sustinerea metabolismului si dobandirea energiei necesare desfasurarii activitatilor de zi cu zi. Semintele crude si nesarate contin acizi grasi esentiali care reduc nivelul de colesterol si previn bolile cardiovasculare, vitaminele A, B, C si E, la care se adauga minerale precum calciul, magneziul si fierul.


Din bucataria nutritionistilor nu lipsesc vreodata:


   semintele de dovleac
   semintele de in
   semintele de floarea-soarelui

2 Conserva de naut

Conserva de naut poate fi salvatoare in momentele in care vrei sa gatesti ceva sanatos. Din naut poti prepara un humus delicios ori poti da un plus de savoare salatelor si altor preparate culinare. Nautul contine substante antioxidante, enzime care imbunatatesc tranzitul intestinal, carbohidrati care se absorb lent in sange, vitamine si minerale. Cu atat de multe calitati, nu este de mirare ca nautul nu lipseste vreodata din bucatariile nutritionistilor.
3 Legume congelate

Contrar a ceea ce se crede, legumele isi pastreaza calitatile nutritionale atunci cand sunt congelate la scut timp dupa recoltare. Asadar, daca vrei sa ai o alimentatie sanatoasa, asigura-te ca ai intotdeauna la indemana o punga cu legume congelate.
4 Paste din faina integrala si orez brun

Pastele din faina integrala si orezul brun isi pastreaza mult mai bine proprietatile nutritionale decat pastele obisnuite si orezul alb. Din acest motiv, nutritionistii au intotdeauna in bucatarie atat paste integrale, cat si orez brun.
5 Ulei de masline

Uleiul de masline are calitati exceptionale si este de departe cel mai recomandat tip de ulei pentru gatit. El contine acizi grasi esentiali omega 3, suprima pofta de mancare si scade nivelul de colesterol rau. Nutritionistii il consuma intotdeauna in salate si il recomanda tuturor persoanelor care vor sa aiba o alimentatie sanatoasa.




Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 EmptyMier Ian 15, 2014 2:17 am

Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 EmptyJoi Ian 16, 2014 10:36 pm

Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 EmptyVin Ian 17, 2014 1:15 am

Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 EmptyVin Ian 17, 2014 1:21 am

Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 EmptyMier Iun 18, 2014 12:24 pm

Cremă antirid produsă la Cluj, premiată cu aur la Bruxelles

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/crema+romaneasca+premiata+la+bruxelles+cluj


Una dintre cele mai bune creme antirid din Europa se produce în România, la o fabrică din judeţul Cluj. Fabrica a câştigat la Bruxelles medalia de aur pentru reţeta folosită la crearea cremelor pentru persoanele trecute de 30 de ani. Celulele stem şi arganul au adus clujenilor succesul la nivel european.

Trei ani de muncă, sute de încercări şi ingrediente importate din toată lumea. Acesta este efortul care stă în spatele distincţiei primite la World Quality Selections - concurs internaţional unde este premiată calitatea produselor -, de o mică fabrică din judeţul Cluj. Echipa de cercetători a folosit celule de stem şi uleiuri vegetale.

„Iniţial a fost din celule stem din măr şi apoi a tot evoluat, până când am ajuns să alegem arganul pentru că această soluţie acţionează asupra celulelor stem din dermă. Prima reţetă a fost în 2011, atunci am început să lucrăm la ea şi produsul finit, deci anul trecut a fost reţeta finală”, explică Simona Neamţu, inginer chimist.

Ingredientul care le-a adus medalia de aur vine tocmai din Japonia. Crema este folosită pentru reducerea strălucirii tenului, fără să conţină vreun ingredient chimic. Formula finală reduce şi adâncimea ridurilor cu peste 25%.

„Pentru tenul normal şi mixt este o problemă cu matifierea şi reglarea sebumului şi ne-am gândit să alegem tot un produs natural pentru acest efect, deoarece, în general, se folosesc polimeri, iar noi am ales această pudră de orez, să fie tot de origine vegetală”, spune Simona Neamţu.

Puţin cunoscute în România, cremele produse în fabrica din judeţul Cluj sunt exportate în toată lumea. Pe porţile ei ies în fiecare an peste un milion de produse.

„Am exportat aproape în toată lumea, începând din Canada, ajungând în Europa, Austria, Denamarca, Italia. În Asia se caută ingrediente precum măceşele pentru vitamica C, în Orientul Mijlociu produse pentru albire”, spune Ina Ferhane, manager export.

După câştigarea celor două medalii de aur, exporturile vor creşte de nouă ori, estimează producătorii clujeni.

Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 EmptyMier Iun 18, 2014 12:27 pm

Cosmetic Plant a primit la Bruxelles trofeul mondial pentru excelenţă în calitate - See more at: http://www.cosmeticplant.ro/blog/2014/06/cosmetic-plant-a-primit-la-bruxelles-trofeul-mondial-pentru-excelenta-in-calitate/#sthash.N1L8FntD.dpuf

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 Bioliv-Antiaging-Antirid-de-zi-2014Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 Greenstem-normal-mixt

Cosmetica este un termen general, care definește îngrijirea, menținerea și înfrumusețarea corpului uman. Aceste 3 concepte ar trebui să fie cunoscute de către orice femeie. Într-o lume în care totul se învârte în jurul aspectului fizic, o femeie trebuie să cunoască îndeaproape cremele care o 1pot ajuta să își păstreze o piele tânără și radiantă. Cosmetica este, sau ar trebui să fie, o artă pe care femeia o stăpânește foarte bine.

Tocmai fiindcă este o artă, ai nevoie de cele mai bune instrumente să te îngrijești și să te menții tânără și frumoasă. De aceea Cosmetic Plant își răsfață clientele cu cele mai bune produse! Pentru a-ți dovedi acest lucru îți spunem numai atât, produsele Cosmetic Plant au fost premiate la Bruxelles. Pentru a doua oară, marele premiu Grand Gold Award a fost câștigat de crema BIOLIV Antirid de zi la World Quality Selection 2014, cel mai important concurs internațional de calitate a produsului din lume organizat de către Monde Selection. De asemenea, în cadrul aceleiași competiții, compania a fost premiată și cu Gold Award pentru noua cremă GreenStem Antiaging de zi matifiantă.
- See more at: http://www.cosmeticplant.ro/blog/2014/06/cosmetic-plant-a-primit-la-bruxelles-trofeul-mondial-pentru-excelenta-in-calitate/#sthash.N1L8FntD.dpuf



Bioliv și GreenStem – game inovatoare pe piaţa de cosmetice

Bioliv-Antiaging-Antirid-de-zi-2014Crema Bioliv Antirid de zi s-a diferențiat datorită ingredientelor naturale și inovatoare pe care le are în compoziție. Produsul are în componența sa o combinație de ingrediente active valoroase, precum uleiul de măsline bio, extractul bio din frunze de măslin, și o tripeptidă cu acțiune similară cu cea a botoxului, care dispune de proprietăți puternice de intensificare a sintezei colagenului și a acidului hialuronic proprii pielii. Toate acestea conferă preparatului o acțiune antirid remarcabilă, demonstrată prin teste in vitro de către producătorul ingredientului activ.
- See more at: http://www.cosmeticplant.ro/blog/2014/06/cosmetic-plant-a-primit-la-bruxelles-trofeul-mondial-pentru-excelenta-in-calitate/#sthash.N1L8FntD.dpuf


Crema GreenStem Antiaging de zi matifiantă, înscrisă pentru prima oară în concurs, dispune, de asemenea, de o serie de ingrediente inovatoare. Celulele stem din muguri bio de argan reduc adâncimea ridurilor cu până la 26% și cresc densitatea pielii cu până la 12%, iar pudra de orez garantează efectul matifiant al cremei.

Greenstem-normal-mixtDe asemenea, un alt avantaj al celor două produse câștigătoare a constat și în faptul că ambele creme au fost create pe baza unor rețete moderne, care nu conține parabeni, siliconi sau coloranți. Dincolo de toate acestea, la premierea produselor Cosmetic Plant a contribuit, în viziunea companiei, şi atenţia faţă de mediul înconjurător al companiei.
- See more at: http://www.cosmeticplant.ro/blog/2014/06/cosmetic-plant-a-primit-la-bruxelles-trofeul-mondial-pentru-excelenta-in-calitate/#sthash.N1L8FntD.dpuf

Cele două creme premiate în concurs pot fi găsite în rețelele Cora Hypermarche România, XXL Mega Discount, DM DrogerieMarkt, Profi, în farmaciile Catena, Centrofarm și Remedia, precum și în Plafar și alte magazine naturiste din țară sau pe magazinul online aici.

Despre Monde Selection
Fondat în 1961, Monde Selection are misiunea de a testa produse din diverse industrii și de a le premia după criterii riguroase de calitate și inovare. Juriul Monde Selection pentru produse cosmetice din cadrul World Quality Selections este format din experți independenți specializaţi în cosmetologie, profesori universitari și chimiști. Testele sunt făcute la institutul Meurice al CERIA (Centrul pentru Educație și Cercetare în Industria Alimentara și Chimică), Bruxelles.
- See more at: http://www.cosmeticplant.ro/blog/2014/06/cosmetic-plant-a-primit-la-bruxelles-trofeul-mondial-pentru-excelenta-in-calitate/#sthash.N1L8FntD.dpuf


Sus In jos

Continut sponsorizat



Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra - Pagina 3 Empty

Sus In jos
 

Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 

 Subiecte similare

-
» Pariu cu viaţa
»  Aci hayat (2005– ) Viata nedreapta
Pagina 3 din 4Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
turkeys-fans.forumgratuit.ro  :: Diverse :: Cafenea-Non-Stop-