| turkeys-fans.forumgratuit.ro seriale si filme turcesti ,coreene si telenouvele |
|
| Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra | |
| |
Autor | Mesaj |
---|
utzy Administrator
Mesaje : 52510 Data de inscriere : 10/11/2011 Varsta : 57
| Subiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra Vin Iul 20, 2012 9:58 am | |
| Sãnãtos în fiecare zi
Existã foarte multe boli, dar cauzele sunt doar câteva:
1. Deci, începem de la Gindirea pozitivã. Subconºtietul omului îndeplineºte ceea ce gândeºte. Dacã omul se gândeºte la rãu, vorbeºte de rãu, aceea ºi i se întâmplã.Ne este cunoscutã fraza: "De ce te temi, de aceea nu scapi". Gindeºte pozitiv, vorbeºte pozitiv, fii pozitiv.De aceea existã 3 niveluri ale corpului:
-Fizic (curãþirea organismului); -Spiritual (curãþirea sufletului); -Subconºtientului (curãþirea gândirii).
2. Miºcarea fizicã - cu cât mai mobil este omul, cu atât imunitatea organismului este mai ridicatã, ce joacã rolulprincipal în apãrarea organismului. Sunt boli profesionale care depind de cele mai multe ori de hipodinamie. ªoferii au probleme cu intestinul gros, pedagogii cu ochii, croitorii cu bronhiile. Avem nevoie de gimnasticã ºi plimbari la aer.
3. Restabilirea echilibrului hidric. Cauza majoritãþilor bolilor este deshidratarea organismului, neconsumul de apã. Fiind formaþi din 70% din apã, în orice caz de plângeri punem întrebarea câtã apã consumãm pe zi, în ce cantitate ºi de ce calitate. O parte de oameni spun, cã nu consumã apã aproape de loc. Apa înlocuieºte cu ceai, cafea, bãuturi gazoase etc. Toate procesele fiziologice din organism se petrec în prezenþa apei. Omul are nevoie de 1.5 litri minim pe zi de apã biologicã asimilabilã. Organismul omului are capacitatea de a face apã din orice produs consumat. Uzina internã lucreazã în permanenþã pentru transformarea unei ape de care are nevoie organismul. Chiar ºi din masele fecale ea îºi întoarce apa insuficientã. Iatã ºi rezultatul constipaþiei. Pentru transformarea unei ape calitative se cheltuie multã energie, noi deci avem nevoie de o apã calitativã care sã ne dea energie, dar sã nu o consume.
Deci vom analiza care sunt parametrii ºi prioritãþile pe care trebuie sã le posede apa, ca organismul sã primeascã energie permanent:
Indicele acido-bazic (Ph-ul). Noi cunoaºtem cã linia Ph-ului este între indicele 1 ºi 14. Pânã la indicele 7 mediul este acid, dupã 7 el este bazic. Mijlocul este cel mai bun. Însuºi sângele omului este în limitele indicilor de la 7,35 - 7,45. Mici devieri duc la moarte. Dacã consumãm apã din robinete în plus ºi cloratã, Ph-ul devine 6. Apa gazoasã cu conservanþi aciduleazã mult mediul intern, ºampania, spumanþii, apele dulci, nemaivorbind de Coca-Cola, Pepsi Cola, care formeazã Ph-ul - 2,5 dupã care sunt necesare 35 -40 pahare cu apã biologicã activã, ca sã neutralizãm acest mediu acidulat.
Dacã mai adaugãm ºi berea, fumatul, cafeaua, patiseriile, mult zahãr, atunci omul este predispus spre boli serioase. Atunci apare întrebarea: " Ce sã mâncãm?" Nu degeaba peste hotare în Italia, Grecia, omul mâncând o bucatã de carne, mai întâi mãnâncã o salat, ca sã ducã la bun sfirºit fermentarea ei, neutralizarea, dar pentru a depune riziduuri acide la rinichi. ªi la noi pas cu pas lumea cunoscând lucrurile se vor schimba. Deci, de ce noi suntem împotriva acestui mediu acid. Deoarece în acest mediu se dezvoltã ºi se înmulþesc bacteriile, viruºii, paraziþii, oncologia. Tot ce este boalã se simte bine în mediul acid.
În intestinul omului locuiesc 2 feluri de bacterii (bune ºi rele) ce formeazã flora pozitivã ºi negativã în proporþii de 50% la 50%. Dacã flora pozitivã este distrusã în urma acidulãrii organismului: mâncãrii necompatibile, fumatul cafeaua, atunci imunitatea scade cu 80-90 la sutã, fiind distruse lacto ºi bifidobacteriile ce rãspund de fermentarea mâncãrii. Mai bând ºi o apã necalitativã, organismul este predispus spre orice boalã. Ne uitãm la indicele sângelui care este 7,35 normal, scãzând chiar ºi la 7,2 omul nu moare îndatã, deoarece este aºa fãcut cã el compenseazã din rezervele pe care le avem. Sângele stã la strajã ºi scoate din oase Calciul ionic, pentru a neutraliza mediul acid, care mai apoi nu poate face cale întoarsã la dantura de unde a fost luat ºi se transformã în Ca neorganic, formînd nisip ºi pietre în vizica biliarã, rinichi, artroze la articulaþii, osteoporozã la coloana vertebralã ºi chiar depuneri ºi în vasele de sânge. Mediul acid formeazã focare inflamatorii, iar lipsa de Ca duce la apariþia a peste 150 de boli. În ceea ce priveºte apa de coral - Alka-Mine el neutralizeazã în primul rând mediul acid, transformându-l în bazic slab. Acesta nu este mediul pentru dezvoltarea helminþilor ºi viruºilor, spalã sãruri de la oase ºi vase, curãþã ºi dizolvã pietrele, scoate nisipul ºi scoate cauza principalã - lipsa calciului.
Tensiunea superficialã a apei. Deci, presupunem, cã aceasta este celula umanã unde, în urma metabolismului se formeazã toxine. Celula are nevoie de o apã moale cu tensiune superficialã de 43 din/cm, care este capabilã de a hrãni celulele cu vitamine ºi minerale, iar apoi sã scoatã toxinele din ea. Apa de la robinet ºi din fântâne fiind durã, mai având ºi sãruri cu tensiunea superficialã de 73 din/cm, nu este capabilã de a-ºi îndeplini funcþia ºi, atunci micro ºi macroelementele necesare sunt transportate pe lângã celulã, iar toxinele rãmânând în interior. Organismul uman are nevoie de 16 vitamine, 70 micro ºi macroelemente, 28 aminoacizi, 3 acizi graºi. Neprimindu-le se încalcã procesele fiziologice ale metabolismului. ªi iarãºi, dacã revenim la apa de coral "Alka-Mine", atunci apa devine moale ºi îºi îndeplineºte funcþia. Numai Coralul de Sango are acele 70 micro ºi macroelemente. Acelaºi lucru îl face ºi Microhidrina, schimbã tensiunea apei.
Reacþia de oxido-reducere sau i se mai spune ºi potenþialul redox. Apa naturalã posedã energie. Nu în zãdar, oamenii pleacã la sanatoii, munte ca sã bea apãvie, deoarece apa lipsitã de electroni negativi este moartã. Limita normei la nivel internaþional a apei biologic active este de +20 milivolþi (mv), norma europeanã este de +60 milivolþi, practic ea trebuie sã fie cu o încãrcãturã de la -500 pânã la -700 mv. Existã un aparat, cu ajutorul cãruia oricine ar putea sã mãsoare apa pe care o bea. Cel mai des apa din robinete indicele +500mv, fiind ºi +100mv. Iatã ºi rãspunsul la întrebarea "De ce e îmbolnãvim?". La acest parametru foarte bine lucreazã "Alka-Mine-ul", dar cel mai bine Microhidrina. Ea având doi electroni negativi pe orbite ce deazã celulei bolnave unul electron ºi lichideazã radicalii liberi din organismul uman. Primele cinci locuri în lume în calitate de oxidanþi le-au ocupat Microhidrina, apa de coral "Alka-Mine", Ficotenul, Activinul.
Apa mai posedã ºi alþi parametri. Mulþi spun cã au filtre, dar ele nu rezolvã problema, deoarece apa mai are ºi capacitatea de a transmite informaþia - "Mesajele ascunse în apã" Masaru Emoto. Dacã a fost un virus în apã, iar apoi a fost distrus, totuºi rãmâne informaþia precum cã el a fost în aceastã apã.
4. Profilaxia infecþiilor parazitare. Existenþa în organism a ciupercilor, viruºilor, paraziþilor, bacteriilor. Doriþi sau nu, dar ele existã, au acelaºi drept de viaþã ca ºi noi. E imposibil sã le omori. Mai degrabã aceste microorganisme ne omoarã pe noi, însã ele nu au un asemenea scop, þelul lor e sã ne exploateze, ºi nu sã distrugã aceastã corabie. Alt lucru e cã noi nu dorim sã le fim chirie, deci trebuie sã le creãm astfel de condiþii încât sã ne pãrãseascã. Etapa de deparazitare urmeazã, deoarece organismul are nevoie mai întâi de a-i elimina pe paraziþi ºi apoi de a hrãni celula. Produsele folosite sunt: Frunzele de nuc negru; Combinaþia Nr.7; Pau d*Arco; MSM; Usturoi; Papaya; Clorodofilus; Silver Max.
5. Curãþirea organismului - mucoasa organismului nu-ºi îndeplineºte funcþia dacã acesta este intoxicat, deaceea avem nevoie de un sistem fiziologic ºi accesibil de curãþire a organismului, care sã decurgã treptat ºi acesta se numeºte "Colo-Vada". Efectele de curãþire a organismului:
-se creazã un mediu intern sãnãtos prin eliminarea toxinelor din organism; -se produce lupta cu infecþiile parzitare, sau se produce deparazitarea profilacticã; -se restabileºte flora normalã intestinalã ºi se face profilaxia disbacteriozei; -se asigurã o alimentaþie ulterioarã completã cu vitamine, minerale, fermenþi; -se normalizeazã lucrul intestinului, ficatului, rinichilor, pancreasului, sistemului cardiovascular, respirator; -se restabileºte lucrul sistemului endocrin.
6. Nutriþie (material de contrucþie pentru celulã) - deoarece "suntem ceea ce mâncãm". Alimentarea la nivel de celulã cu 28 aminoacizi, 15 minirale, 12 vitamine, 3 acizi graºi. Aceasta e alimentarea completã a celulei. E inutil sã-i dãm hranã dacã acolo sunt paraziþi, dacã mâncãm ce nimerim. Ne întrebãm: ce alimentare îi dãm mâncând chips-uri cu Coca-Cola de care ea nu are nevoie. Nu mai folosim conservanþi ambalaþi, produse alimentare cu coloranþi, emulgatori, alte elemente chimice, ºi acele produse ce sunt genetic modificate. Informaþie despre aceste produse este pe orice sait de protecþie a drepturilor consumatorului ºi despre ce publicã ºi se vorbeºte la radio în fiecare zi.Problema la momentul actual în domeniul alimentaþiei corecte constã din trei momente:
-cultura mâncãrii - mâncarea laolaltã º.a.; -lipsa cantitãþii necesare de elemente nutritive în fructe ºi legume din cauza lipsei acestora în solul istovit de îngrãºãminte naturale pentru a da roadã; -ecologia mediului înconjurãtor.
Alt moment important este cã omul nu poate primi cantitatea necesarã de elemente nutritive chiar dacã mâncarea noastrã n-ar fi sãracã în cele menþionate mai sus. Este nevoie de consumat pânã la câteva kilograme de brânzã de vaci pe zi pentru a primi doza zilnicã necesarã de Ca, sau câþiva litri de suc proaspãt stors - pentru doza de vitamina C. Din pãcate, nu suntem în stare sã primim aºa cantitãþi de produse alimentare zilnic, mai ales cã ºi acestea trebuie schimbate periodic. Dacã nu ne schimbãm atitudinea faþã de alimentaþie, nu ne vom însãnãtoºi. Se spune cã ne sãpãm groapa cu lingura ºi furculiþa.Aceste tacâmuri se aflã în capul nostru.
7. Imunitatea (restabilirea imunitãþii) - ceea pentru ce facem toate procedurile enumerate mai sus pentru a supravieþui. Ea este capacitatea organismului de a se apãra de infecþii, de a indentifica corpi strãini, de a-i neutraliza ºi de a-i înlãtura din organism. Organismul uman este mereu în starea de a menþine bilanþul necesar, împotrivindu-se factorilor nocivi pe care le întâlneºte. Apãrarea imunãeste reacþia organismului, inclusiv formarea anticorpilor specifici împotriva infecþiei ºi a altor antigeni atunci când ea nimesreºte în organism.Sistemul imun are menirea de a menþine starea optimã a organismului. Sub controlul ei se aflã toate procesele începând cu curãþirea plãmânilor de particule strãine, care nimeresc în organism în timpul respiraþiei, pânã la identificarea ºi distrugerea microorganismelor, care provãacã infecþiile, ºi de asemenea evacuarea din organism a celulelor nocive. La baza practic tuturor bolilor stã un sistem imun slãbit. De aceea este foarte important sã menþinem anume aceastã laturã a sãnãtãþii pentru a fi în posesia unei sãnãtãþi puternice.Toate acele mãsuri propuse de Compania Coral Club International, adicã restabilirea bilanþului hidric, deparazitare, curãþirea organismului, hranã celulei, sunt îndreptate spre menþinerea acelui mediu, care protejeazã imunitatea. Pe lângã aceasta compania mai dispune ºi de un complex de produse imunostimulatoare, dintre care vom menþiona douã cele mai populare: Uleiul de ficat de richin (Shark Liver Oil) ºi Colostrul (Firstfood). |
| | | utzy Administrator
Mesaje : 52510 Data de inscriere : 10/11/2011 Varsta : 57
| Subiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra Vin Iul 20, 2012 9:59 am | |
| Alimentatia pe grupe sanguine
Grupa O
Exista o stransa legatura intre grupa de sange, alimentatie si sanatatea oamenilor. Putini oameni se gandesc la implicatiile grupei sanguine desi aceasta reprezinta o forta genetica puternica.
Grupele sanguine sunt fundamentale in logica suprema a naturii, urmand un traseu neintrerupt de la cel mai timpuriu moment al creatiei umane pana in prezent. Grupele sanguine pot fi folosite ca amprenta celulara si ne dezvaluie multe mistere ce marcheaza starea noastra de sanatate sau de boala. Din acest punct de vedere este valabila zicala: "mancarea unui om este otrava altuia" .
Stiinta grupelor sanguine permite alegerea unei alimentatii adecvate pentru prevenirea unor boli, incetinirea imbatrinirii, tratarea obezitatatii.
Sfatul nostru este sa urmezi dieta grupei sanguine cel putin doua saptamani si vei sesiza in aceasta perioada multe schimbari: un nivel mai crescut de energie, scadere in greutate (sau crestere, dupa caz), o reducere a tulburarilor digestive, ameliorarea problemelor cronice de sanatate.
Fiecare om este unic, avem nevoi nutritionale diferite; de aceea singura modalitate de a mentine sanatatea sau de a vindeca boala este adaptarea hranei la nevoile specifice fiecarui individ. Grupa sanguina este cheia care descuie usa spre misterele sanatatii, bolii, longevitatii, vitalitatii, echilibrului emotional, ea determina rezistenta fata de boli, eficienta cu care ardem caloriile, raspunsul la stres si insasi personalitatea noastra.
Analiza grupelor sanguine a furnizat explicatii privind faptul ca unii oameni sunt capabili sa piarda in greutate urmand anumite diete, in timp ce altii nu, unii oameni isi mentin vitalitatea la varste inaintate in timp ce altii se deterioreaza fizic si mental.
Fiecare grupa sanguina contine mesajul genetic al alimentatiei si comportamentului stramosilor nostri. Istoria umanitatii este istoria supravietuirii. Viata in timpurile stravechi era scurta, brutala si grea. Diferenta dintre grupele sanguine reflecta in ultima instanta capacitatea de adaptare a omului la diferite solicitari din partea mediului exterior. Grupa 0 semnifica "vechimea". Primii oameni erau vanatori iscusiti, deci carnea (proteinele) reprezentatau principala sursa de energie. Acesta a fost momentul in care atributele digestive ale grupei 0 s - au definitivat. Omul cu grupa 0 hranit cu proteine are un sistem imunitar puternic, este viguros si rezistent. Intre sange si alimentele consumate se produce o reactie chimica care face parte din mostenirea genetica, din acest motiv sistemul digestiv si imunitar este influentat si acum, de alimentele pe care le consumau stramosii cu aceeasi grupa sanguina. Dupa ce vanatul s - a imputinat oamenii au plecat in cautarea hranei in alte zone ale globului. De aceea grupa 0 este predominanta si este "donator universal".
CARACTERISTICILE GRUPEI 0 Consumator de carne; Tract digestiv viguros, dar cu aciditate crescuta; Sistem imunitar hiperactiv; Intoleranta fata de adaptarile la dieta si la mediul inconjurator; Raspunde optim la stres printr - o activitate fizica intensa; Necesita un metabolism eficient pentru a se mentine suplu si energic prin suplimentarea alimentatiei cu iod si calciu; In ceea ce priveste personalitatea, grupa 0 poarta o memorie genetica de putere, rezistenta, indrazneala, incredere in fortele proprii, putere de concentrare, actiune si un dezvoltat simt de autoconservare.
Recomandari pentru controlul greutatii
Exista mai multi factori care influenteaza cresterea in greutate pentru grupa 0: Reglarea tiroidiana. Oamenii cu grupa 0 au tendinta spre hipotiroidism (nivelul scazut al hormonilor tiroidieni, lipsa iodului). Efectele hipotiroidismului sunt: cresterea in greutate, retentie de lichide, scaderea masei musculare si oboseala. Factorul principal al cresterii in greutate este glutenul care se gaseste in toate produsele pe baza de grau. Urmand dieta grupei 0 prin reducerea consumului de cereale, paine si paste fainoase se constata scaderea in greutate.
Alimentele care favorizeaza cresterea in greutate pentru grupa 0: graul, porumbul, fasolea uscata, lintea, varza, conopida, mustarul.
Alimente benefice care favorizeaza scaderea in greutate pentru grupa 0: sarea iodata, pestele, ficatul, carnea rosie (vita), spanacul si toate legumele verzi.
Recomandari generale pentru dieta grupei 0 Sintagma "suntem ceea ce mancam" trebuie sa va atraga atentia asupra alimentelelor din comert si in ce masura sunt apropiate de ceea ce ofera natura. Se recomanda alimentatie bazata pe proteine: carne slaba de peste, pui, vita, cat mai proaspata fara adaos de conservanti si alti aditivi. Se vor evita mezelurile preparate industrial. Foarte benefice sunt alimentele marine (surse de iod, regleaza functia tiroidiana) care trebuie sa reprezinte o componenta majora a dietei grupei 0. Persoanele cu grupa 0 trebuie sa reduca produsele lactate in special laptele dulce (intoleranta la lactoza). Deoarece calciul este foarte necesar, se recomanda suplimenti alimentari de calciu (mai ales pentru femei). Alternative excelente sunt: branza de soia, laptele de soia. Dintre uleiuri si grasimi se recomanda uleiul de masline. O sursa benefica de proteine si grasimi vegetale sunt: nucile si semintele crude de dovleac. Legume deosebit de benefice: toate legumele verzi, hrean, ceapa, usturoi, gulii. Fasolea uscata trebuie evitata sau consumata cu moderatie sub forma de garnitura. Persoanele cu grupa 0 nu tolereaza produsele din grau. Nu se recomanda paine, paste fainoase si dulciuri realizate pe baza de faina de grau deoarece glutenul din cereale incetineste metabolismul si transforma hrana in depozite de grasimi. Fructele sunt recomandate in cantitati cat mai mari fiind o importanta sursa de fibre, vitamine si minerale. O alternativa excelenta la paine si paste fainoase. Daca vei manca un fruct in loc de paste sau piine organismul va primi mai multe principii nutritive si vei atinge mai usor obiectivele legate de controlul greutatii. Fructe deosebit de benefice sunt: prunele, smochinele, ananasul. Este bine sa reduceti sau sa evitati urmatoarele fructe: pepene galben, banane, capsuni, portocale, mure. Sucuri de fructe si legume cu continut scazut de zahar. Sucurile de legume sunt preferabile celor de fructe. Condimentele care trebuie evitate sunt: otetul, piperul, mustarul. Bauturi recomandate in cantitati moderate: bere si vin rosu. Trebuie evitate sau reduse: cafeaua, bauturile alcoolice distilate, bauturile racoritoare sintetice, ceaiul negru. Se recomanda ca tel final eliminarea cafelei. Ceaiul verde este o buna alternativa pentru cafea. Exercitiul fizic, munca fizica, reprezinta cel mai bun antidot pentru cei din grupa 0 impotriva stresului, depresiei, oboselii si insomniei. Alimentele care nu sunt incluse in categoriile "benefice" sau "de evitat" sunt considerate "neutre" si le puteti consuma, daca va plac, dar cu moderatie. |
| | | utzy Administrator
Mesaje : 52510 Data de inscriere : 10/11/2011 Varsta : 57
| Subiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra Vin Iul 20, 2012 9:59 am | |
| CARACTERISTICILE GRUPEI A Primul vegetarian Culege ceeace sadeste Tract digestiv sensibil Sistem imunitar tolerant Predispozitie pentru boli cardiace, diabet Raspunde cel mai bine la stres prin actiuni de calmare Se adapteaza bine la mediul inconjurator si la dieta Necesita o dieta vegetariana pentru a ramine svelt si activ
Recomandari pentru controlul greutatii
Daca esti obisnuit sa maninci carne vei slabi foarte usor eliminind alimentele toxice din dieta si reducind carnea.
Din punct de vedere al metabolismului, grupa A este exact opusul grupei O. Persoanele cu grupa A au tendinta de a retine apa si depoziteaza in final carnea sub forma de grasime. Cauza este, nivelul scazut al acidului gastric care nu favorizeaza digestia carnii.
Alimentele care favorizeaza cresterea in greutate pentru grupa A: carnea, grasimile animale, produsele lactate, fasolea mare, produsele fainoase consumate in cantitati mari
Alimente benefice care favorizeaza scaderea in greutate pentru grupa A: alimentele pe baza de soia, legumele si fructele care contin o cantitate mare de vitamina C, uleiurile vegetale.
Recomandari generale pentru dieta grupei A
Persoanele cu grupa A au un sistem imunitar foarte sensibil si trebuie sa elimine alimentele suprapreparate si rafinate specifice epocii moderne si sa consume alimente cit mai naturale (proaspete, ecologice) Urmind dieta grupei A, creste imunitatea si pot fi evitati factorii de risc care genereaza anumite boli specifice acestei grupe: bolile cardiace si diabetul. Alimentatia vegetariana este cea mai benefica pentru grupa A . Se recomanda proteinele vegetale. Sistemul digestiv al celor care au grupa A prelucreaza mai greu carnea rosie si grasimile animale. Prezenta in cantitate redusa a acidului gastric ii fac mai adaptabili la alimentele agrariene. Alimentele de origine animala nu sunt benefice si au un efect diferit fata de grupa O facindu-i pe oamenii cu grupa A molesiti, si lipsiti de energie. Pentru a obtine cele mai mari beneficii ar trebui redusa carnea din alimentatie. Daca totusi nu poti renunta la carne alege pestele si carnea de pasare. Carnea trebuie preparata mai ales la gratar (teflon). Produsele lactate sunt greu digerabile pentru persoanele cu grupa A. Fiind bogate in grasimi saturate ele sunt contraindicate deoarece acest tip de grasimi afecteaza inima si predispun la obezitate si diabet. Se recomanda evitarea laptelui integral. Este preferabil sa consumi iaurt, kefir, sana, lapte de soia, brinza de soia. Uleiul de masline virgin este foarte benefic pentru sistemul cardio-vscular, contribuind la scaderea colesterolului. Arahidele si semintele de dovleac contribuie la aportul de proteine vegetale care sunt mult mai benefice pentru grupa A decit cele animale. Produsele pe baza de soia se recomanda in mod special pentru grupa A fiind o alta sursa importanta de proteine vegetale. Produsele pe baza de griu vor fi consumate cu moderatie. Legumele sunt vitale pentru grupa A. Este preferabil sa le consumati in stare cit mai naturala(crude sau putin inabusite) pentru a pastra continutul lor nutritiv : vitamine, minerale, enzime, antioxidanti. Evitati rosiile, cartofii si varza. Fructele ar trebui consumate de 3-4 ori pe zi. Majoritatea fructelor sunt admisibile. Evitati totusi portocalele, bananele, mango si nuca de cocos. Cei care au grupa A ar trebui sa inceapa fiecare dimineata cu un pahar de apa calda in care se stoarce sucul de la o jumatate de lamiie. Aceasta bautura ajuta la eliminarea toxinelor. Bauturile benefice pentru grupa A sunt: ceaiul verde alternativ cu cafeaua si vinul rosu (o jumatate de pahar pe zi). Vor fi evitate ; berea, ceaiul negru, bauturile alcoolice distilate, bauturile racoritoare sintetice. Odata cu inaintarea in virsta scade capacitatea de asimilare a vitaminelor liposolubile de aceea se recomanda o suplimentare a alimentatiei cu Vitamina A pentru cresterea imunitatii si a puterii de adaptare la stres. ALIMENTE
RATIE FRECVENTA
BENEFICE
DE EVITAT Carne rosie slaba - Nu exista alimente pe baza de carne foarte benefice Carne de vita, vitel, porc, oaie, vinat, organe, costita, Carne pasare
120 -180 gr. barbati 60-150 gr. femei
3 ori pe saptamina Neutre : Pui, gaina, curcan Rata, Gisca Alimente marine
120-180 gr.
1- 4 ori pe saptamina Crap, cod, pastrav, macrou, somon, peste cu carne alba Caviar, ansoa, scoici, raci, creveti, hering, biban, scrumbie, calcan, conserve afumate sau marinate Lapte, Iaurt
200 ml.
0- 4 ori pe saptamina De preferat produse lactate fermentate(iaurt, sana) Alternative benefice : brinza de soia, lapte de soia Unt, inghetata, brinzeturi grase, schweitzer, camembert, parmezan, lapte dulce Brinzeturi
60 gr.
2- 4 ori pe saptamina Oua
1 ou
1- 3 ori pe saptamina
Uleiuri si grasimi
2 - 6 linguri pe saptamina Ulei de masline Ulei de porumb, ulei de arahide, grasimi animale, grasimi preparate termic(prajite) Nuci si seminte
Aprox. o mina
2-5 ori pe saptamina Arahide, seminte de dovleac(neprajite), nuci, migdale Fistic Legume uscate
1 ceasca sub forma uscata
3-6 ori pe saptamina Fasole alba marunta, mazare, soia Fasole mare, fasole aramie Legume
O ceasca de legume crude sau inabusite
2-5 ori pe zi
Majoritatea legumelor sunt benefice(cit mai ecologice si mai proaspete) Foarte benefice : morcovi, spanac, patrunjel, praz, dovleac, usturoi, ceapa, hrean, gulie, ridichi, Rosii, vinete, varza, masline, cartofi, ardei Produse de soia
180-240 gr.
4-6 ori pe saptamina Produsele pe baza de soia sunt foarte benefice si se pot consuma cit mai des Cereale
1 ceasca sub forma uscata
5-7 ori pe saptamina Ovaz, secara, orez, faina de soia, faina de porumb, faina de orez Tarite de griu, faina alba, griu decorticat, faina de cartofi, cereale combinate Piine 3-5 felii pe zi Paste fainoase
1 ceasca sub forma uscata
2-4 ori pe saptamina Fructe
90-150 gr.
3-4 ori pe zi Caise, mure, afine, cirese, smochine, grapefruit, lamii, ananas, prune Banane, nuci de cocos, mango, portocale, mandarine Sucuri naturale
250 ml.
4-5 ori pe zi Lamiie cu apa(dimineata), morcov, caise, grapefruit, ananas, cirese negre Suc de rosii, portocale, papaya Apa 1-2 litri pe zi Ceaiuri de plante 1-3 cani pe zi Aloe, ceai verde, musetel, macese, ghimber, ginseng, echinacee, paducel, valeriana Matasea porumbului, ardei rosu, rubarba Mirodenii si condimente Asezonarea salatelor si mincarurilor. Mirodenii pe baza de soia(sos de soia), usturoi, ghimber, cimbru, patrunjel, marar, hrean, oregano, busuioc, mustar Piper, otet, boia, gelatina, capere, maioneza, ketchup, muraturi Bauturi Cantitati mici din bauturile permise Cafea, ceai verde, vin rosu, Bere, cola, ceai negru, sifon, bauturi alcoolice distilate
Alimentele care nu sunt incluse in categoriile "benefice" sau "de evitat" sunt considerate "neutre" si le puteti consuma, daca va plac, dar cu moderatie.
|
| | | utzy Administrator
Mesaje : 52510 Data de inscriere : 10/11/2011 Varsta : 57
| Subiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra Vin Iul 20, 2012 10:07 am | |
| CARACTERISTICILE GRUPEI AB - ENIGMATICUL
Fuziunea moderna intre grupele A si B Raspuns de tip cameleonic la conditii schimbatoare de mediu si de dieta Tract digestiv sensibil Sistem imunitar excesiv de tolerant Raspunde optim la stres in plan spiritual, fizic si la nivel de energie creatoare Un mister evolutionist
Recomandari pentru controlul greutatii
In privinta cresterii in greutate cei cu grupa AB reflecta mostenirea mixta a genelor grupelor A si B. Pentru scaderea in greutate este recomandata reducerea cantitatii de carne si suplimentarea alimentatiei cu legume, deoarece datorita cantitatii insuficiente de acid gastric carnea nu este digerata eficient si tinde sa se depoziteze sub forma de grasime. De asemenea se recomanda reducerea consumului de griu, porumb, fasole si susan.
* Alimentele care trebuie evitate deoarece favorizeaza cresterea in greutate pentru grupa AB : carne rosie, fasole, seminte, porumb, griu. * Alimente benefice care favorizeaza scaderea in greutate pentru grupa AB: alimente marine, produse lactate, legume verzi.
Recomandari generale pentru dieta grupei AB
Grupa sanguina AB are mai putin de 1000 de ani vechime, este foarte rara (2-5% din populatie) si complexa din punct de vedere biologic, reprezentind o fuziune a caracteristicilor grupelor A si B. Organismul celor cu grupa AB nu produce suficient acid gastric pentru a digera cantitati mari de proteine animale. Solutia rezida in dimensionarea si frecventa ratiilor. Se recomanda reducerea cantitatii de carne de pui si a carnii de vita. Este preferabil sa consumi carne de miel, curcan, oaie, iepure. Este bine sa eviti produsele din carne afumata sau conservata. Alimentele marine se pot consuma cit mai des reprezentind o sursa excelenta de proteine. Foarte benefice sunt: cod, macrou, stiuca, sturion, sardine, pastrav, scrumbie, melci. Produsele lactate sunt foarte bine tolerate, in special: iaurt, kefir, smintina degresata. Cei care au grupa AB ar trebui sa utilizeze uleiul de masline in locul grasimilor animale si a uleiurilor rafinate. Nucile si semintele vor fi consumate in cantitati mici, cu precautie . Arahidele consumate in cantitati moderate ofera un suport pentru sistemul imunitar. Pentru grupa AB produsele pe baza de soia sunt deosebit de benefice. Cerealele sunt bine tolerate in special : orezul, secara si soia. Se recomanda totusi limitarea consumului de produse pe baza de griu si porumb mai ales daca ai probleme cu greutatea. Legumele trebuie consumate zilnic deoarece sunt o sursa importanta de substante nutritive avind un rol esential in prevenirea cancerului, a afectiunilor cardiace si imbunatatirea sistemului imunitar. Evita totusi: maslinele, ardeii, porumbul, avocado, si anghinarea. Pentru grupa AB exista o mare varietate de fructe deosebit de benefice : struguri, prune, cirese, ananas, caise, kiwi, lamii, smochine, grapefruit. Ar trebui evitate: portocala, mango si bananele. Cei cu grupa AB ar trebui sa inceapa fiecare zi cu un pahar de apa calda amestecata cu sucul proaspat de la o jumatate de lamiie pentru a elimina toxinele acumulate in timpul noptii. Este foarte bun si sucul de grapefruit. Mirodeniile si condimentele foarte benefice sunt: sarea de mare, usturoiul, hreanul, patrunjelul si sosul de soia. Nu sunt recomandate: otetul, piperul, muraturile si ketchupul. Ceaiurile de plante contribuie la intarirea sistemului imunitar si asigura protectie impotriva bolilor cardiovasculare si a cancerului. Se recomanda in special: ceai verde, musetel, echinacea, ginseng, papadie, macese. Bauturile recomandate pentru grupa AB sunt: vin rosu (un pahar pe zi), cafea alternativ cu ceai verde. Trebuie evitate: bauturile alcoolice distilate, sifonul, racoritoarele sintetice si acidulate, ceaiul negru. Personalitatea celor cu grupa AB reprezinta un amestec intre sensibilitatea grupei A si echilibrul grupei B. Sunt oameni captivanti, spirituali, atragatori, diplomati si prietenosi. Cei care au grupa AB reactioneaza la stres la nivel intelectual si se simt epuizati dupa perioade lungi de tensiuni si suprasolicitari. Contracararea stresului se face prin tehnici spirituale si exercitii fizice usoare cum ar fi: yoga, plimbari, inot, ciclism, dans, golf, aerobic.
ALIMENTE
RATIE FRECVENTA
BENEFICE
DE EVITAT Carne rosie slaba
120 -180 gr. barbati 60-150 gr. Femei, copii
1-3 ori pe saptamina
Miel, oaie, iepure, curcan Neutre: ficat
Costita, vita, vitel, inima, porc, vinat
Carne pasare
120 -180 gr. barbati 60-150 gr. Femei, copii
0-2 ori pe saptamina
Nu se recomanda carnea de pui
Pui, gaina, rata, gisca Alimente marine
120-180 gr.
3-5 ori pe saptamina
Cod, macrou, stiuca, sardine, scrumbie, pastrav marin, sturion, melci
Ansoa, scoici, crab, homar, caracatita, stridii, creveti, somon afumat, calcan Lapte, Iaurt
120-180 ml. 3-6 ori pe saptamina
iaurt, kefir, smintina, brinza, mozzarela, brinza feta, brinza de capra
Unt, lapte batut, camember, parmezan, lapte integral, inghetata Brinzeturi
60 gr.
3-4 ori pe saptamina Oua
1 ou
3- 4 ori pe saptamina
Uleiuri si grasimi
4 - 8 linguri
pe saptamina
Ulei de masline
Ulei de porumb, ulei de floarea soarelui Nuci si seminte
6-8 nuci
2-5 ori pe saptamina
Castane, arahide, nuci
Alune, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, mac, susan Legume uscate
1 ceasca sub forma uscata
2-3 ori pe saptamina
Soia, linte
Fasole, mazare neagra Legume
O ceasca de legume crude sau inabusite
3-5 ori pe zi
Sfecla, castravete, telina, conopida, broccoli, morcovi, vinete, mustar, verdeturi, ciuperci, pastirnac, usturoi
Avocado, porumb, ardei, masline, ridichi, anghinare Cereale
1 ceasca sub forma uscata
2-3 ori pe saptamina
Orez, faina de ovaz, faina de orez, secara, mei, prajituri de orez, piine de secara, piine din faina de soia
Fulgi de porumb, faina de porumb, orz Piine
1 felie pe zi
Paste fainoase
1 ceasca sub forma uscata
3-4 ori pe saptamina
Fructe
90-150 gr.
3-4 ori pe zi
Cirese, lamii, ananas, struguri, prune, smochine, grapefruit, kiwi
Banane, nuci de cocos, mango, potocale, rodii Sucuri naturale
250 ml.
2-3 ori pe zi
struguri, lamii, grapefruit, papaya, varza, morcov,
portocala Apa
2 litri pe zi Ceaiuri de plante
1-2 cani pe zi
Ginseng, ceai verde, echinacea, musetel, ghimber, macese, salvie, menta, frunze de zmeura
Aloe, gentiana, tei, matasea porumbului, traista ciobanului, luminarica, podbal Mirodenii si condimente
Asezonarea salatelor si mincarurilor.
Hrean, usturoi, curry, patrunjel, sos de soia
Piper, amidon de porumb, gelatina, boia, otet, ketchup, muraturi, anason Bauturi
Cantitati mici din bauturile permise
Cafea, ceai verde, vin rosu(1 pahar pe zi) Neutre: bere, vin alb, apa minerala
Bauturi alcoolice distilate, sifon, ceai negru, bauturi racoritoare sintetice
Alimentele care nu sunt incluse in categoriile "benefice" sau "de evitat" sunt considerate "neutre" si le puteti consuma, daca va plac, dar cu moderatie.
-------------------- |
| | | utzy Administrator
Mesaje : 52510 Data de inscriere : 10/11/2011 Varsta : 57
| Subiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra Vin Iul 20, 2012 10:08 am | |
| Daca vrei sa arati si sa te simþi tanara mai mult timp, secretul nu consta în operatii estetice si nici macar in creme antirid scumpe. De baza este alimentatia.
ALIMENTE CARE TE IMBATRANESC
Mai intai sa vedem ce alimente ar fi bine sa eviti.Mai multe studii au aratat ca alimentele bogate în carbohidrati simpli grabesc degenerarea celulara. In aceasta categorie intra painea alba si restul de fainoase, dar si dulciurile. Desigur, n-o sã imbatranesti mai repede daca pui doua lingurite de zahar in cafea. Ideea este sa eviti excesele si sa nu faci din desert o obisnuinta. La fel de periculoase sunt grasimile saturate, de origine animala. Pe langa faptul ca iti maresc colesterolul, ele contribuie si la imbatranirea prematura. Unii nutritionisti sugereaza chiar ca o dieta vegana ar fi singura care poate pastra tineretea. Din fericire, studiile nu sprijina aceasta afirmatie, asa ca poti manca fara grija carne, atata timp cat nu faci excese si alegi carnea slaba. Nu mai trebuie spus ca produsele tip fast-food sunt total interzise, din moment ce pot contine atat paine alba, cat si carne grasa.
De asemenea, se intelege de la sine ca alcoolul, fumatul, sedentarismul si excesele de orice fel imbatranesc cel mai mult.
ALIMENTELE CARE TE MENTIN TANARA Din fericire, avocado se gaseste si la noi in mai toate supermarketurile si chiar daca pretul nu e chiar mic, un avocado din cand în cand reprezinta o investitie in sanatatea ta. Grasimile mononesaturate din acest fruct sunt importante pentru sanatatea cardiovasculara, dar si pentru piele, pe care o hidrateaza din interior. Cremele antirid sunt „nimic” pe langa consumul regulat de avocado. Legumele crucifere - varza, conopida, broccoli, varza de Bruxelles, ridichile - sunt pline de antioxidanti si au proprietati detoxifiante. Poti sa le consumi si usor fierte, dar e cel mai bine sa le mananci crude, mai ales ca nici nu esti nevoita sa pierzi timpul gatindu-le. Salata de varza este una din cele mai sanatoase alegeri la oricare din mese.
Iar daca vrei si un sos langa felul principal, ar fi bine sa pregatesti unul care contine usturoi crud. Desi mirosul puternic si persistent il cam scoate de pe lista condimentelor preferate, usturoiul este una din cele mai bune alegeri cand iti doresti mai mult gust. Pentru a tine la distanta bolile cardiovasculare si imbatranirea prematura, ai nevoie doar de un catel de usturoi pe zi.
Macar din cand in cand prepara un fel principal din spanac. Frunzele lui contin luteina, care pastreaza ochii frumosi si sanatosi, si multe vitamine, inclusiv acid folic, care ajuta la regenerarea celulelor. Chiar daca sezonul lui este destul de scurt, spanacul este foarte bun si daca il cumperi congelat.
Este bine sa profiti de beneficiile pepenelui atata timp cat il mai gasesti. Acest fruct ajuta la hidratarea si vitaminizarea organismului, fiind util si in cura de slabire - citeste aici despre dieta cu pepene. Mai putini stiu insa ca nu numai pulpa, ci si semintele de pepene au efecte benefice. Acei samburi negri contin seleniu, zinc si vitamina E, ingrediente cu rol antioxidant. Ideal ar fi sa pasezi fructul la blender pentru ca samburii trebuie sa fie zdrobiti.
Daca grasimile saturate favorizeaza imbatranirea prematura, acizii grasi nesaturati reprezinta cel mai bun antidot. Iar cea mai buna sursa este pestele, în special speciile grase, cum sunt somonul si macroul. Desigur, nu are rost sa mai mananci peste daca ai de gand sa il prajesti. Prepara-l la gratar, la cuptor sau la abur.
Pentru momentele cand simti nevoia unei gustari, tine in geanta o punguta cu nuci. Banalele nuci „romanesti” sunt bogate in antioxidanti, vitamine, minerale si acizi grasi nesaturati. La o gustare ai nevoie de numai un pumn de nuci.
La fel de bun pentru o gustare este si iaurtul. Acum patru decenii, cand s-a observat cat de multi centenari sunt in Georgia, cercetatorii si-au dat seama ca iaurtul este alimentul lor minune. Inca nu s-a aflat care este legatura intre iaurt si viata lunga a georgienilor, dar se banuieste cã bacteriile bune din el au un cuvant greu de spus.
Dupa atata mancare ai nevoie si de o bautura la fel de sanatoasa. Ce-ai zice de un ceai verde? Bogat în antioxidanti, ceaiul verde este secretul asiaticilor, care sunt printre cei mai longevivi oameni din lume. Unde mai pui ca poate fi o bautura ideala atat iarna, cat si vara, in functie de temperatura la care il servesti. |
| | | utzy Administrator
Mesaje : 52510 Data de inscriere : 10/11/2011 Varsta : 57
| Subiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra Vin Iul 20, 2012 10:08 am | |
| Un mic dejun sãnãtos îþi dã energie pentru întreaga zi, îþi hrãneºte creierul ºi te ajutã sã faci alegeri alimentare corecte la prânz ºi cinã. Chiar este cea mai importantã masã a zilei!
Din pãcate, micul dejun este masa la care renunþã cele mai multe dintre noi, pentru cã preferã sã doarmã mai mult sau sperã cã aºa vor slãbi. De fapt, un mic dejun sãnãtos îþi dã mai multã energie decât 15 minute de somn ºi chiar te ajutã sã slãbeºti mai repede.
Nu mãnânc dimineaþa. Ce mi se poate întâmpla? E uºor de ghicit: îþi lipseºte energia necesarã pentru a începe ziua în forþã. Presupunând cã ai mâncat ultima datã în jurul orei 21:00, când te trezeºti, eºti dupã 9-10 ore de post negru. Dacã o þii tot aºa pânã la prânz, stomacul „merge” în gol, iar muºchii ºi creierul nu au combustibil pentru a funcþiona cum se cuvine. Fie cã ai o muncã intelectualã sau fizicã te vei descurca mai greu decât o persoanã care mãnâncã bine dimineaþa. Studiile au arãtat cã elevii de ºcoalã primarã care iau un mic dejun bogat ºi sãnãtos au rezultate mai bune la învãþãtura decât cei care nu mãnâncã dimineaþa. Bineînþeles cã la fel se întâmplã ºi în cazul adulþilor. Orice meserie ai avea, dai un randament mai bun când mãnânci bine dimineaþa. Altfel, eºti, cel puþin pentru câteva ore, obositã, nervoasã, neliniºtitã ºi nu te poþi concentra.
ªi dacã vreau sã slãbesc? Cu atât mai mult trebuie sã iei micul dejun. Cei care sar peste aceastã masã tind sã se îngraºe mai repede. Explicaþia este simplã: dacã îþi începi ziua înfometatã, vei consuma mai multe calorii pânã seara. Probabil cã pânã în prânz vei fi atât de înfometatã încât vei mânca ceva dulce, dar, cum dulciurile se digerã repede, pânã pe la ora 13:00 îþi va fi iar foame, aºa cã la prânz vei mânca foarte mult. Iar seara scenariul se repetã. Un mic dejun sãnãtos, urmat de o gustare hipocaloricã la ora 10:00-11:00, nu numai cã îþi dau energie dar nu te lasã sã devii înfometatã. Aºa mãnânci mai puþin la prânz ºi la cinã ºi nu mai eºti tentatã sã dai iama în frigider cum ajungi acasã. Glicemia rãmâne constantã ºi nu te mai chinuie pofta de dulce.
Ce sã mãnânc dimineaþa? E important sã mãnânci, dar la fel de importnat este ce mãnânci. O gogoaºã nu este un mic dejun sãnãtos. Ai nevoie de nutrienþi din toate grupele, care sã-þi asigure ºi energie ºi combustibil pentru muºchi. Încearcã o sursã de carbohidraþi, de exemplu cereale integrale (sub formã de fulgi sau pâine) ºi o sursã de proteine, de exemplu un ou, o bucatã de carne slabã sau un pumn de nuci ºi alune. Pentru a preveni constipaþia, dimineaþa ai nevoie ºi de fibre. Le gãseºti în cerealele integrale sau în legume ºi fructe. Tot acum poþi sã mãnânci lactate, pentru calciu.În schimb, ar fi bine sã eviþi dulciurile sau produsele de patiserie cu mult zahãr. Acestea îþi pot da energie pe moment datoritã zahãrului, însã în câteva ore, când trece efectul lui, te vei simþi nervoasã ºi lipsitã de vlagã.
Idei de meniu • O shaworma cu lipie din cereale integrale, umplutã cu legume fierte sau crude ºi un ou fiert tare; • Fulgi de ovãz cu lapte, un ou fiert tare ºi un mãr; • Douã felii de pâine integralã, piept de pui la grãtar sau fiert, un milk shake cu fructe pasat; • Un iaurt cu bucãþi de fructe proaspete, biscuiþi integrali ºi un mix de nuci, alune ºi seminþe; • Un bol de cereale integrale cu lapte, în care adaugi bucãþi de fructe proaspete ºi nuci sau seminþe de floarea soarelui; • O brânzã moale, amestecatã cu scorþiºoarã ºi miere, plus biscuiþi de ovãz ºi un fruct; • Biscuiþi integrali cu unt de arahide ºi un fruct.• Douã felii de pâine integralã cu brânzã de vaci ºi un suc fãcut din fructe pasate (nu stoarse!) • O omletã cu brânzã ºi legume, douã felii de pâine integralã; • Budincã la cuptor cu paste integrale, ou ºi brânzã; • Douã ouã ochiuri cu doua felii de paine ºi un pahar cu lapte. |
| | | utzy Administrator
Mesaje : 52510 Data de inscriere : 10/11/2011 Varsta : 57
| Subiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra Vin Iul 20, 2012 10:09 am | |
| 4 obiceiuri rele
1. Fumatul - este de departe ocupantul primului loc pe lista atitudinilor vicioase cu rezultate dramatice asupra sanatatii. Fumatul este implicat in aparitia cancerului pulmonar (aceasta este forma de cancer cu cea mai mare incidenta si mortalitate in randul populatiei adulte), cancer orofaringian, labial. Este, de asemenea, factor de risc pentru aparitia bolii coronariene ischemice si accidentelor vasculare.
2. Mancarea de la fast-food si consumul abuziv de carne rosie - pericolul legat de acestea deriva din continutul abundent in colesterol, grasimi animale, sare, conservanti si, desigur, din faptul ca toate aceste alimente sunt hipercalorigene. Acest tip de mancare trebuie eliminat grabnic din dieta. Ar fi benefic pentru organism daca v-ati dezobisnui sa consumati, alaturi de mancarea de la fast-food si alte produse care intra in categoria de junk-food, cum ar fi chipsurile, gogosile.
3. Viata sedentara - daca aveti un program lung care impune statul la birou, daca va deplasati folosind doar masina personala (in care caz cea mai lunga plimbare din timpul zilei este din parcare la usa casei), trebuie sa va schimbati atitudinea si sa faceti cat mai multa miscare.
4. Evitarea vizitelor la medic - trebuie sa va obisnuiti sa va faceti controale periodice prin care sa va verificati nivelul colesterolului sau macar valorile tensiunii arteriale.
4 obiceiuri bune
1. Dieta sanatoasa - consumati cereale integrale la micul dejun. Sporiti aportul de produse proaspete (atat fructe, cat si legume) si diversificati lista lor, adaugand clasicelor mere, rosii, banane, portocale, struguri, cartofi, legume precum broccoli, spanac, varza de Bruxelles. Inlocuiti painea alba cu paine neagra sau graham, carnea rosie cu peste sau pui. Aceasta dieta va va mentine pe drumul cel bun spre o viata sanatoasa.
2. Activitati in aer liber - opriti televizorul sau calculatorul si iesiti la o plimbare. Parcati masina mai departe de birou pentru a merge si pe jos cateva minute. Nu mai asteptati liftul, urcati pe scari. Incepeti sa faceti exercitii aerobice in fiecare zi. Nu trebuie sa fie excesiv de grele la inceput, ci de intensitate medie, pana cand organismul dumneavoastra incepe sa se obisnuiasca cu miscarea. Chiar si cateva minute de sport pe zi conteaza!
3. Vizita anuala la medicul de familie - programati-va in vederea efectuarii examenului de bilant medical in fiecare an. Medicul de familie va poate face analizele de baza, cum ar fi masurarea tensiunii arteriale, determinarea colesterolului si glicemiei. Nu ezitati sa cereti si parerea medicului specialist cand situatia o impune. Este mai usor de prevenit decat de tratat - se stie!
4. Relaxarea - specialistii recomanda numeroase metode de a face fata stresului si de a reusi sa va relaxati. Este indicat sa aveti un hobby, sa va ocupati timpul liber cu o activitate placuta. Petreceti mai mult timp cu prietenii, socializati mai mult. Toate acestea vor reduce treptat nivelul stresului si vor scadea riscul de a dezvolta boli cardiace si atacuri de cord. |
| | | utzy Administrator
Mesaje : 52510 Data de inscriere : 10/11/2011 Varsta : 57
| Subiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra Vin Iul 20, 2012 10:11 am | |
| Parul vopsit: secrete naturiste de ingrijire intensa
Cine nu stie oare ca vopsirea parului are in general efecte negative asupra sanatatii acestuia?
Parul ofera senzualitate femeii, recontureaza formele fetei, ascunde si accentueaza, instiga la joaca, este substrat pentru arta, seduce si subjuga... Parul reprezinta una din cele mai puternice forte de atractie a unei femei, acordandu-i-se atentie inca din cele mai vechi timpuri. Pentru par s-au inventat coafuri, accesorii, culori dar si tratamente de mentinere a sanatatii. Tot mai multe femei aleg sa isi vopseasca parul din motive diverse: vor o alta culoare, considera mai senzuala o culoare, vor sa ascunda firele albe etc.
Cine nu stie oare ca vopsirea parului are in general efecte negative asupra sanatatii acestuia? Pentru a intelege mai bine ce se intampla, trebuie sa stiti ca parul are o structura keratinizata si hranirea lui se face printr-un mecanism asemanator imbibarii, astfel ca cel mai sanatoasa este zona dinspre radacina si cu cat lungimea firului este mai mare cu atat terminatia lui tinde sa fie mai putin hranite, tocmai din aceste considerente se recomanda masti hranitoare si o nutritie care sa asigure vitaminele necesare sanatatii parului. In cazul vopsirii, pigmentul natural este invins de cel artificial, insa structura firului de par sufera. Parul vopsit: secrete naturiste de ingrijire intensaParul tinde sa se usuce, sa devina friabil, sa se rupa repede, sa cada si varfurile sa se despice. Astfel ca parul vopsit necesita o ingrijire speciala.
Ingrijirea naturala intensa a parului vopsit
Ingrijirea naturala a patului vopsit se realizeaza dupa doua principii: unul este reprezentat de culoarea parului, iar altul de tendinta acestuia spre ingrasare. Mai exact fiecare culoare prezinta un tip de tratament natural astfel incat pigmentul sa reziste mai mult timp iar frecventa vopsirilor sa fie mai rara. In ceea ce priveste ingrijirea, exista doua tipuri de masti, una destinata parului care tinde sa se ingrase, iar alta indicata parului normal sau uscat.
Masca de ingrijire a parului vopsit – par normal sau uscat
Pentru parul normal sau uscat se recomanda o masca de hidratare intensa si regenerare care reface structura proteica a parului. Aceasta masca se prepara astfel: se pun intr-un castron si se amesteca doua linguri de ulei de ricin (de la plafar sau farmacie), doua linguri de ulei de masline, zeama de la o jumatate de lamaie, 10 picaturi de vitamina A uleioasa (se cumpara de la farmacie), o fiola de vitamina E (tot de la farmacie), un galbenus de ou si doua linguri de miere. Masca se tine jumatate de ora, apoi parul se spala cu sampon, se clateste ulterior intai cu apa, iar pentru clatirea finala se va folosi, in functie de culoarea recomandarile din finalul articolului. Aceasta masca se foloseste de doua-trei ori pe saptamana.
|
| | | utzy Administrator
Mesaje : 52510 Data de inscriere : 10/11/2011 Varsta : 57
| Subiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra Vin Iul 20, 2012 10:12 am | |
| Masca de ingrijire a parului vopsit – par gras
Pentru parul gras care desi a fost vopsit gradul de uscare pe care il confera vopseaua nu este suficient se recomanda o masca obtinuta din zeama de la doua lamai, o lingura de ulei de ricin, 10 picaturi de vitamina A uleioasa, o fiola de vitamine E, 3 castraveti (mici, daca sunt din cei mari de gradina unul este suficient) pisati si amestecati cu zeama de la acestia pana se fac ca o crema si 4 linguri de decoct de urzici (sau orice alt tip de preparat natural care contine urzici, decoctul se prepara dintr-o mana de urzici fierte in 200 ml de apa). Parul vopsit: secrete naturiste de ingrijire intensaAceasta masca se aplica pe par si la radacina masand scalpul 5 minute, apoi se lasa sa actioneze jumatate de ora. Ulterior se spala parul cu apa si sampon.Masca se face de 2 ori pe saptamana.
In final, in general in apa de clatire, pentru pastrarea pigmentului vopselei, se vor folosi urmatoarele preparate naturale:
- Pentru parul blond-auriu: se prepara un decoct din 100g de flori de musetel sau galbenele intr-un litru de apa, care se fierbe pana ce apa scade la jumatate. Se strecoara apoi si se foloseste in apa pentru clatirea parului. Parul nu se va sterge si nici nu se va clati ulterior cu apa. Tot pentru nuantele de blond, insa cel deschis sau foarte deschis se va folosi se prepara un macerat din 100 g flori de sofran in 500 ml de apa rece. Maceratul se lasa 24 de ore, se strecoara si se tamponeaza cu el parul, in mod repetat. Acest macerat nu se utilizeaza pentru clatirea parului, ci va tamponati cu el in fiecare seara.
- Pentru parul castaniu-maroniu si saten: se prepara un decoct dintr-un pumn de coji de nuci verzi si un litru de apa. Acestea se fierb pana cand apa scade la jumatate. Decoctul se strecoara si se foloseste in apa de clatit. Are rolul de a intensifica efectele parului castaniu. Pentru a obtine o nunta mai inchisa ori pentru o mai buna acoperire a firelor albe se recomanda folosirea decoctului direct pe firele de par, fara sa il diluati.
|
| | | utzy Administrator
Mesaje : 52510 Data de inscriere : 10/11/2011 Varsta : 57
| Subiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra Vin Iul 20, 2012 10:12 am | |
| - Pentru parul castaniu-rosiatic si roscat: se face un decoct din 3 pumni de foi de ceapa care invelesc bulbul si un litru de apa. Se pune la fiert, apoi se lasa la racit si se clateste parul. Dupa mai multe spalari, pe parul blond se obtin nuante de cupru, iar daca se folosesc foi de ceapa rosie, nuantele vor fi ruginii.
- Pentru parul brunet puteti folosi ceaiul negru. La un litru de apa puneti 10 pliculete de ceai negru, fierbeti apa si, dupa racire, o aplicati pe par. Lasati-o sa actioneze jumatate de ora dupa care clatiti din nou parul doar cu apa.
|
| | | utzy Administrator
Mesaje : 52510 Data de inscriere : 10/11/2011 Varsta : 57
| Subiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra Vin Iul 20, 2012 10:13 am | |
| Secretele ingrijirii parului lung
Una dintre cele mai mari probleme cand vorbim de parul lung este ruperea acestuia, firele scurte ce sunt foarte usor electrizate si varfurile inspicate. Parul este expus zilnic unor factori ce dezvolta aceste probleme: modul in care protejezi parul cand dormi, igiena, lipsa vitaminelor, alimentatia inadecvata, stresul.
Trusa unui par sanatos 1. Cu toatele ne dorim un [ar lung care sa straluceasca de sanatate. Pentru asta trebuie sa te inarmezi cu rabdare si cu multe vitamine pentru a hrani parul. 2. Investeste in cele mai bune produse de ingrijire a parului, de la sampon si balsam la placa, perie sau uscatorul de par. 3. Cumpara intodeauna produse potrivite tipului tau de par. 4. Nu folosi perii de par care au bilute tari in varful perilor. Vor rupe usor firele de par delicate. 5. Daca vrei sa iti tai varfurile singura intre vizitele la coafor, foloseste o foarfeca profesionala pentru a nu rupe varfurile. Sfaturi pentru spalarea parului lung 1. Intotdeauna perie parul bine inainte de a-l uda, descurcandu-l prin sectiuni mici, cu rabdare, fara sa tragi de el. 2. Daca ai parul foarte uscat, exista tratamente inainte de a uda parul pe baza de ulei de jojoba, care se aplica pe scalp si se maseaza pentru a stimula productia de ulei. 3. Este indicata clatirea parului sub jetul de apa al dusului decat in cada. 4. Intodeauna clateste cu apa calduta, in niciun caz fierbinte. 5. Experimenteaza spalarea, schimband obiceiul de spalare: Balsam/Sampon/Masca (BSM) Sampon diluat/Masca (SD/M) Numai balsam (NUB) Clatire intensiva/Balsam fara clatire (CIBC) 6. Nu aplica sampon sau balsam direct pe par sau scalp. Pune in palma si dilueaza putin cu apa inainte de a aplica pe par. 7. Schimba samponul si balsamul in functie de anotimp: vara are nevoie de mai multa hidratare, pe cand in sezonul ploios prea multa hidratarea duce la ruperea lui si la ingrasare. 8. Clateste parul foarte bine, timp de 5 minute cu apa calduta pentru a inchide porii. Sfaturi cand parul lung iese de la dus 1. Foloseste degetele pentru a stoarce apa ine xces din par 2. Infasoara usor parul intr-un prosop din bumbac care sa absoarba umezeala 3. Cand parul este ud, nu il pieptana deoarece atunci este cel mai fragil. 4. Foloseste pentru a-l descurca un pieptene cu dintii rari sau propriile degete. 5. Evita cat poti de mult uscatorul de par. Vara, cel putin, lasa parul sa se usuce de la sine. 6. Ca si blana unui animal, parul ne indica starea noastra de sanatate, astfel, ceea ce bei si mananci il afecteaza. Mananca echilibrat, include toate grupele de hrana in dieta zilnica. |
| | | utzy Administrator
Mesaje : 52510 Data de inscriere : 10/11/2011 Varsta : 57
| Subiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra Vin Iul 20, 2012 10:14 am | |
| 7 sfaturi de urmat cand te vopsesti
Indiferent de modul in care ti-ai vopsit parul sau de culoarea aleasa, fiecare dintre noi isi doreste sa pastreze culoarea vopselei cat mai mult timp. Sunt cateva metode prin care poti maximiza durata, luminozitatea si culoarea vopselei alese.
* Alege produsul care este compatibil cu stilul tau de viata. Daca nu ai timp sa revopsesti radacinile odata la 4 saptamani, ar fi bine sa alegi o culoare cat mai apropiata de nuanta naturala a parului tau, cu maxim 3 nuante mai deschisa. Cand radacinile sunt mai putin evidente, culoarea parului tau va avea o viata mai lunga. Intotdeauna alege produsul care este mai usor de intretinut. * Foloseste un produs de curatire a scalpului si o masca de par inainte de vopsire. Cu cat este mai bine intretinut parul, cu atat mai bine va prinde culoarea si isi va mari longevivitatea; masca de par va proteja parul de chimicalele din vopsea. * Inainte cu 24 de ore de a te vopsi nu spala parul. Uleiul natural al parului va ajuta la intensitatea culorii care va prinde mai bine la un par mai gras. * Foloseste samponul oferit de produsul pe care-l achizitionezi odata cu vopseaua. Ele ajuta la fixarea vopselei pe par. Foloseste apoi produse, sampon, balsam, masca de par, concepute pentru par vopsit sau macar un sampon cat mai gentil. * Evita expunerea parului vopsit la soare sau in clorul din apa din piscine. Soarele distruge vopseaua, ca si clorul, de altfel, care la parul oxigenat da o nuanta de verde. * Poti adauga o vopsea temporara peste cea permanenta, care sa aduca din nou luminozitate culorii, pana vei revopsi parul. * Pentru o durata mai mare a culorii, suvitele sunt indicate. O singura culoare in par se distruge repede, suvitele sunt multidimensionale, fara a da senzatia de sters.
Daca te-ai hotarat sa te vopsesti acasa, asigura-te ca citesti cu atentie toate instructiunile, si intotdeauna sa ai inca o cutie de vopsea, in caz ca vei ramane fara sau o versi din greseala. De fapt, sfatul principal pe care Divahair ti-l ofera in privinta vopsirii este sa alegi o culoare care sa-ti complimenteze parul si stilul de viata. Asa vei reusi sa te bucuri de parul tau! |
| | | utzy Administrator
Mesaje : 52510 Data de inscriere : 10/11/2011 Varsta : 57
| Subiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra Vin Iul 20, 2012 10:14 am | |
| Îngrijirea părului gras
Părul gras constituie o problemă pentru foarte multe persoane. Din cauza secreţiei excesive de sebum, părul pare a fi permanent murdar, neîngrijit şi lipsit de strălucire. Îngrijirea părului gras este, aşadar, o sarcină zilnică care necesită nu doar timp, ci şi foarte multă atenţie! Cum identifici părul gras
Părul gras are un aspect neplăcut, îmbâcsit şi lipsit de strălucire chiar şi la câteva ore de la spălare. Dacă ai părul gras, în mod sigur te vei confrunta şi cu problema lipsei de volum. În ciuda spălărilor frecvente şi a încercărilor tale permanente de a elimina aspectul neplăcut al părului gras, totul pare în zadar! Cu toate acestea, nu trebuie să-ţi pierzi speranţa, urmează următoarele sfaturi şi, cu siguranţă, vei găsi soluţia cea mai potrivită pentru a face ca părul tău să aibă un aspect sănătos şi strălucitor. Spălarea părului gras
Foarte multe persoane care se confruntă cu problema părului gras, obişnuiesc să îşi spele părul foarte des, considerând că aceasta este cea mai bună soluţie. Specialiştii sunt, însă, de altă părere. Aceştia avertizează că spălatul frecvent al părului gras contribuie la sporirea glandelor sebacee, părul devenind mult mai gras în urma spălatului excesiv. Este indicat ca părul gras să fie spălat de două ori pe săptămână, folosindu-se un şampon blând, cu un pH echilibrat. La fel de important este să aplici balsamul doar la vârfuri, şi nu la rădăcina părului. Totodată, încearcă să nu foloseşti produse de curăţare care au în compoziţie silicon, uleiuri sau lanolină, deoarece aceste substanţe pot determina glandele sebacee să producă şi mai multă secreţie grasă. La fel de important este să eviţi să îţi treci mâinile prin păr! Descoperă care sunt cauzele îngrăşării părului
De foarte multe ori, părul se îngraşă din cauza unor probleme de ordin hormonal, sau a unui regim alimentar necorespunzător. Dieta are un rol extrem de important în ceea ce priveşte sănătatea şi frumuseţea părului tău. Din acest motiv, dacă ai un păr gras, renunţă la alimentele bogate în grăsimi şi amidon. Încearcă să introduci în alimentaţia ta zilnică cât mai multe lichide, legume şi fructe proaspete. Aşa cum am spus, în unele cazuri, cauza îngrăşării părului poate fi o dereglare hormonală. Acest aspect îl poate stabili medicul endocrinolog care, cu siguranţă, îţi va da şi alte sfaturi cu privire la îngrijirea părului gras.
Tratamente naturiste pentru părul gras
Tratamentele naturiste pentru părul gras pot fi extrem de eficiente. Părul gras care prezintă exces de sebum poate fi tratat cu decoct de urzici, rădăcină de brusture şi frunze de nuc. Pentru rezultate optime, clăteşte părul cu această compoziţie timp de o lună. Urzicile, în special, sunt recunoscute pentru capacitatea de a elimina excesul de sebum. O soluţie eficientă poate fi şi masca capilară cu argilă. Argila are capacitatea de a absorbi grăsimea excesivă, diminuând aspectul neplăcut al părului.
|
| | | utzy Administrator
Mesaje : 52510 Data de inscriere : 10/11/2011 Varsta : 57
| Subiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra Vin Iul 20, 2012 10:16 am | |
| Orice modificare a ritmului de viata normal poate influenta podoaba capilara. Se intampla la barbati si se asociaza cu andropauza. Femeile nu au mai mult noroc; alopacia se produce la menopauza, cand nivelul hormonilor estrogeni scade dramatic si nu mai poate contracara nivelul de testosteron! Atat la barbati cat si la femei pot interveni, ocazional, factori care determina caderea parului, atat difuza cat si insulara. Emotiile puternice, fie ele pozitive sau negative, stresul, socurile nervoase pot cauza caderea parului. O peratie, o stare febrila, o demineralizare puternica pot avea acelasi rezultat chiarla trei luni de la eveniment. Malnutritia, anorexia, bulimia pot fi si ele cauze ale caderii temporare a parului. Unele medicamente pot avea ca efect secundar, pierderea podoabei capilare: citostaticele, antibiotice, antidepresive, aspirina si vitamine in exces. Unele boli se insotesc de caderea parului: afectiuni hepatice, renale si tiroidiene.
Un soc, o disfunctie a unei glande sau a unui organ zdruncina echilibrul biologic. El trebuie refacut din temelii, iar un calmant, un somnifer, un sampon sau o lotiune nu reusesc o asemenea echilibrare. Poate ca va trebui tratat sistemul nervos, dar e nevoie sa ajutam si organele excretoare sa elimne toxinele; e absolut nevesar sa stimulam asimilatia.
Pentru aceasta apelati la alimente cat mai sanatoase, excludeti mezelurile, grasimile, alcoolul, tutunul, bauturile racoritoare sintetice, laptele, otetul, margarina si painea alba. Apelati doar la produce 100% naturale si ve-ti vedea schimbarea. Veti avea un par sanatos, o privire luminoasa, un corp robust, suplu si rezistent la boli, o gandire elastica,un psihic stabil, curat si tonifiant ca un balsam. Diete si recomandari:
Renuntati pe cat posibil la alimente imunosupresoare: carne, zahar, otet, margarina, paine alba, lapte, sare fina, indulcitori sintetici. Practic, va hraniti preponderent cu alimente rafinate, fara sa stiti ca sunt dezechilibrante, ca nu furnizeaza corpului, in cantitati suficiente, nutrientii de care are nevoie, expunandu-l usurii, imbatranirii precoce.
Optati, prioritar, pentru hrana vie: legume, fructe, cereale, sucuri proaspet stoarse. Sanatatea parului se protejeaza din interior.
Stresul este, si el, un dusman suficient de periculor, in masura sa puna in pericol homeostazia organismului. Micilesi marile tensiuni se descarca in muschii capului si a gatului, provocand ceea ce se numeste cefalee. De la caz la caz, apare o durere descrisa ca un cerc care strange capul, pare sa fie mai greu decat de obicei. Tensiunea musculara impiedica fluxul regulat de sange, in consecinta e insuficient irigata cu sange acesta zona a capului.
Parul dvs. este important la orice varsta. Caderea parului este un indiciu ca exista o dereglare interna. Par frumos insemna sanatate. |
| | | utzy Administrator
Mesaje : 52510 Data de inscriere : 10/11/2011 Varsta : 57
| Subiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra Vin Iul 20, 2012 10:17 am | |
| Masca pentru par :
1, 2 (depide de lungimea si densitatea parului) galbus de ou, 1 sticluta mica de ulei de ricin, 2 lingurite cu miere, 1 fiola d vit. E sau vit. A uleioasa ( se gaseste in farmacie ), poti adauga si 2,3 lingurite de ulei de masline,(de preferat presat la rece) si 2,3 picaturi de lamaie. Se amesteca si se repartizeaza uiform toata compozitia pe parul umed, insistand la radacina, stai linistita ca nu ingrasa parul absolut deloc....Trebuie sa stai cu aceasta masca minim 30 min, dar daca ai mai mult timp la dispozitie stai cat poti de mult (1, 2 ore) Dupa aceea te speli cu sampon,, poti aplica si un balam lejer si..... asta e....Daca aplici in mod regulat aceasta masca(1 data p sapt) o sa ai un par absolut superb, crede-ma pe cuvant ca este cea mai buna masca naturala.
Sincer , eu nu am incercat-o , dar am o colega care si-a preparat-o ... avea un par foarte aspru , parca avea "maturica" in cap ) ... o foloseste regulat , adica 1 data pe saptaman si are cu totul alt par .Cu siguranta voi incerca si eu aceasta masca:D |
| | | utzy Administrator
Mesaje : 52510 Data de inscriere : 10/11/2011 Varsta : 57
| Subiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra Vin Iul 20, 2012 10:17 am | |
| Picioarele umflate sunt un simptom al unei probleme nedescoperite, fie o ranire sportiva, sarcina, o boala de inima, retentie de lichide, probleme ale rinichilor sau o alta problema. Daca vi se umfla picioarele repetat, duceti-va la doctor.
Pasi
1. Asezati-va si nu va sprijiniti pe picioare. 2. Scoateti pantofii si sosetele. 3. Ridicati-va picioarele. Puneti o perna sub calcaie si sprijiniti-va picioarele de un sacun inalt. 4. Bagati picioarele in apa rece 5. Reduceti consumul de sare. Sarea cauzeaza retentiile de apa. 6. Luati diuretice daca v-au fost prescrise de catre doctor. Acestea cresc eliminarea de fluide in exces din tesuturile celulare, prin urina. 7. Mergeti la cardiolog daca picioarele umflate sunt datorate unei boli de inima. Atunci cand inima este deteriorata, nu poate sa pompeze sange efectiv si efecient, cauzand lichidele sa se acumuleze in picioare. Medicamentele care intaresc muschii inimii pot ajuta la reducerea umflarii picioarelor. 8. Incercati sa aveti obiceiuri cat mai sanatoase. O nutritie echilibrata si exercitii fizice zilnice va ajuta sanatatea sistemului dvs cardiovascular si imbunatateste circulatia, reducand tendinta picioarelor dvs de a se umfla.
Sfaturi
* O anumita umflare a picioarelor este normala vara sau daca stati in picioare mai multa vreme, daca luati contraceptive orale, daca stati picior peste picior de obicei sau daca sunteti insarcinata. Vorbiti cu doctorul dvs daca sunteti ingrijorati de picioarele dvs umflate. * Aveti grija sa nu va infasurati picioarele cu bandaje elastice sau sa purtati sosete stramte. Compresia ar putea face ca umflarea sa urce, putand cauza probleme vasculare in plus.
Atentie
* Picioarele umflate pot fi semnul unei boli serioase de inima, rinichi si ficat dar si o problema vasculara minora. Mergeti la medic daca vi se umfla picioarele in mod repetat sau daca aveti o boala anume. Aceasta informatie nu este menita sa inlocuiasca tratament si sfat medical profesionist.
|
| | | utzy Administrator
Mesaje : 52510 Data de inscriere : 10/11/2011 Varsta : 57
| Subiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra Vin Iul 20, 2012 10:18 am | |
| Dieta Top Model Alimente permise 1. Cereale integrale 2. Legume 3. Dovleac 4. Mere si pere 5. Peste sau pui o data pe zi 6. Alune de padure in cantitati mici
Alimente interzise: 1. Struguri, mango, banane 2. Carne 3. Cafea 4. Zahar
Micul dejun Cereale de ovaz cu stafide si lapte degresat. Doua felii de graham cu putin unt si miere.
Gustare Un morcov si o telina.
Pranz Varianta 1: O farfurie de supa cu legume, 2-3 biscuiti din faina de grau si un mar. Varianta a 2 a: Salata de iarna, din varza alba sau rosie, porumb, un morcov, sucul de la un mar combinat cu sucul de la o lamaie. Se adauga maioneza de soia si se serveste cu graham.
Gustare O cana de supa cu legume - la alegere.
Cina Ziua 1: Cod file gatit in lapte cu patrunjel, 1-2 morcovi, un mar copt. Ziua 2: Piept de pui fara pielita la gratar, 1-2 morcovi, o bucata de branza, un mar. Ziua 3: 2 linguri de ton cu orez. Salata formata dintr-un mar, stafide si 6 nuci. Ziua 4: Bucatele de pui gatite cu legume (puiul poate fi inlocuit cu orez), un mar copt. Ziua 5: Somon file la cuptor cu legume: morcov, telina si conopida. Ziua 6: O tocana din morcovi, telina, conopida, mazare si sos de soia. Ziua 7: Se repeta la alegere una dintre zilele precedente.
Cu aceasta dieta echilibrata poti slabi, mentinandu-ti frumusetea pielii si parului si neprivand corpul de vitaminele si elementele esentiale!!!
Regim de slabire Principiu: scazind zilnic cite 500-1000 cal din ratia alimentara se poate slabi intre 0,5 kg. si 1 kg. intr-o saptamina.
Nu este o dieta foarte severa, lasind libertatea individului sa-si stabileasca propriul regim alimentar, avind in vedere doar alimentele care pot fi folosite si cele ce trebuie evitate.
Alimente permise: vegetale: sparanghel, fasole verde, sfecla, broccoli, varza Bruxelles, patrunjel, ridichi, varza dulce, morcovi, conopida, telina, dovlecei, piper, spanac, castraveti, praz, laptuci, mustar, ceapa, dovleac, rosii; bauturi: apa minerala sau plata, ceai, cafea, limonada fara zahar, bauturi acidulate fara zahar, supe de carne, bauturi pentru diabetici; diverse: preparate cu aspartam, zaharina, sare, otet, arome
Alimente de evitat: indulcitori: zahar, glucoza, sorbitol, sirop, melasa; dulciuri: bomboane, ciocolata, gem, miere, fructe confiate, fructe uscate, curmale, caise, prajituri, budinci, deserturi imbogatite, biscuiti cu ciocolata, lapte condensat si praf, creme, inghetate, deserturi cu gelatina; mincaruri: maioneza, sosuri, prajeli, carnuri grase, cirnati, peste gras; bauturi:sucuri de fructe indulcite,toate bauturile alcoolice |
| | | utzy Administrator
Mesaje : 52510 Data de inscriere : 10/11/2011 Varsta : 57
| Subiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra Vin Iul 20, 2012 10:18 am | |
| Reteta de slabit - pierzi 9 - 10 kg
Urmati acest regim 13 zile si mincati numai in cea de-a 14 zi fara insa a abuza. Urmindu-l corect, acest regim duce la o pierdere in greutate de 9-10 kg.
* Luni - dimineata: cafea neagra sau ceai; la prinz: 2 oua fierte tari, rosie, spanac; cina: friptura de vita, salata verde cu ulei si lamiie.
* Marti - dimineata: cafea neagra sau ceai, un biscuit; prinz: friptura de vita, salata verde cu ulei; cina: supa de zarzavat fara carne, brinza de vaca degresata.
* Miercuri - dimineata: cafea sau ceai, un biscuit; prinz: telina rasa, o portocala; cina: 2 oua fierte tari, jambon fiert, salata verde.
* Joi - dimineata: cafea neagra sau ceai, un biscuit; prinz: un ou fiert tare, morcovi, rosii, cascaval; cina: salata de fructe, dar fara zahar si nu in ultimul rind un iaurt.
* Vineri - dimineata: un castron de morcovi rasi; prinz: peste alb, o rosie; cina: friptura de vita, salata verde.
* Simbata - dimineata: ceai fara zahar; prinz: o jumatate de pui fript, salata verde; cina: doua oua fierte tari, un castron de morcov ras.
* Duminica - dimineata: o cafea sau ceai, un biscuit; prinz: friptura de vita la gratar, un fruct; cina: supa de zarzavat fara carne.
Reteta de slabit - Dieta Yin Yang
ALIMENTE YANG
Trei zile consecutive se consumã alimente proteice
Cantitatile pentru o zi: -300-400 g. Carne de pui, vitã sau peste, fiartã, grãtar sau la cuptor -300 g. Iaurt, 300 g brânzã de vaci, 2 litri lichid (apã sau ceai de plante), un ou fiert. Dupã fiecare masã se bea o canã de ceai fierbinte.
ALIMENTE YIN
Trei zile consecutive se consumã alimente vegetale Cantitãþile pentru o zi: -600 g legume sub formã de salate, ciorbe, supe (cu puþin ulei de mãsline, lãmâie, bors sau otet pentru gust acrisor) sau sub formã de mâncare, la cuptor; ghiveci (se pot folosi toate soiurile de legume). -200-300 g. Fructe (mai putin struguri, pere, fructe uscate) -500 ml. Suc de rosii sau suc de fructe. -100 g. Pâine graham sau 200 g fulgi de porumb. -2 litri apã mineralã platã sau ceai de plante. Dupã fiecare masã se bea o canã de ceai fierbinte.
Este bine sã se mãnânce cea mai mare cantitate de alimente în prima parte a zilei. Dupã ora 20 nu se mai mãnâncã nimic, se pot bea lichide. |
| | | utzy Administrator
Mesaje : 52510 Data de inscriere : 10/11/2011 Varsta : 57
| Subiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra Vin Iul 20, 2012 10:19 am | |
| Dieta pentru femeia grabita
Luni
1.Mic dejun
2 felii de branza telemea slaba 2 felii de paine cafea
2. Gustare
3 caise
3. Pranz
150 g piept de pui la gratar 150 g salata de cruditati
4. Gustare
1 portocala
5.Cina
2 oua fierte 2 morcovi cruzi
Marti
1.- lapte degresat(200 ml) - 1 cana cafea - 1 chifla graham
2. - 1 mar
3.- 250 g salata de ton(salata verde+o conserva de ton,2 linguri de porumb,ulei,masline,lamaie)
4. - 1 iaurt mic
5. - 2 felii de paine neagra si 150 g telemea slaba,ardei gras,salata verde,masline
Miercuri
1.- cafea - 2 oua fierte - 2 felii paine
2. - 1 banana
3. - salata de varza - 150 g piept de pui la cuptor
4. - 10 alune sau 5 nuci
5. - ciorba de legume - 1 iaurt de baut
Joi
1. - cafea - 200 ml suc de portocale
2. - 1 mar
3. - 1 pulpa de pui la cuptor - garnitura de ciuperci taiate marunt,pregatite in tigaie - 1 iaurt slab
4. - 1 piersica
5. - salata de vinete cu rosii - 2 felii de paine
Vineri
1. - cafea - 2 felii paine - 2 felii sunca - rosie
2. - 1 mar
3. - 150 g peste sau pui la cuptor - 200 g salata de cruditati
4. - 1 iaurt natur
5. - 1 bol cu ciorba de legume - 250 ml lapte batut
Sambata
1, - cafea - 1 ou fiert - 2 felii paine - 1 ardei gras
2. - 1 banana
3. - 75 g de paste cu ardei gras,ulei masline,suc lamaie,sare,piper,conserva ton,salata de verde
4. - 1 portocala
5. - 100 g piept de pui la gratar - salata asortata din andive si mar
Duminica
1. - cafea - 200 ml lapte - 50 g fulgi porumb
2. - 1 piersica
3. - 150 g ficatei la tigaie - 100 g salata varza
4. - 1 mar
5. - 150 g peste slab la cuptor - suc de lamaie - 200 g broccoli
-( Vei fi cu 5 kg mai slaba.Sfaturi:mananca incet,mesteca indelung alimentele,bea cel putin 1.5 l apa plata pe zi)
|
| | | utzy Administrator
Mesaje : 52510 Data de inscriere : 10/11/2011 Varsta : 57
| Subiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra Vin Iul 20, 2012 10:22 am | |
| 20 de obiceiuri daunatoare frumusetii
1. Sa faceti bai de soare fara protectie solara
S-a demonstrat stiintific ca ridurile, petele, alunitele si leziunile de tip canceros ale pielii sint influentate direct de expunerea la soare, spune un celebru dermatolog, profesorul Nicholas Lowe, în noua sa carte Secretele Pielii. Asa ca nu uitati niciodata cremele de protectie solara acasa si va veti bucura numai de efectele pozitive ale soarelui.
2. Sa renuntati la cremele de protectie solara sau sa le folositi cu zgircenie
Profesorul Lowe atrage atentia asupra faptului ca 50 la suta dintre noi folosim prea putina crema atunci cind mergem la plaja. Astfel, chiar daca folositi o crema cu factor de protectie 20, dar aplicati prea putina, efectele vor fi egale cu ale unei creme cu factor 15 sau chiar 10, avertizeaza profesorul.
Mai spune el, trebuie sa aplicati cam o lingurita de crema pe fata si pe git, o lingura rasa pe fiecare brat si cite o lingura cu virf pentru fiecare picior, cu 20 de minute înainte de expunerea la soare. Nu va zgirciti cind e vorba de calitatea si cantitatea unei creme solare; grija pe care o aveti pentru pielea dumneavoastra acum se va reflecta în aspectul ei de mai tirziu.
3. Sa va exfoliati pielea în exces
Gomajul facial este o metoda foarte eficienta de a îndeparta celulele moarte si impuritatile pielii, conferindu-i astfel un aspect sanatos si stralucitor, dar daca frecati prea energic, daca lotiunea pe care o folositi este prea puternica sau daca operatiunea este repetata prea des, pielea dumneavoastra va deveni foarte sensibila, iar capilarele se vor sparge, afirma Vicky Walker, beauty expert într-un celebru salon londonez.
Pentru o actiune mai blinda a lotiunii de gomaj (peeling) se recomanda amestecarea lui în palma cu lotiunea (crema, laptele) demachianta.
4. Sa va muscati întruna buzele
Daca buzele dumneavoastra sint în mod constant crapate si/sau arse, va dati seama cit de mult rau le face sa le muscati sau sa le umeziti continuu - le va face sa fie si mai uscate.
Un remediu excelent este sa aveti mereu la îndemina un balsam de buze, pe care sa-l folositi ori de cite ori va simtiti buzele uscate.
5. Sa va atingeti fata întruna
Ori de cite ori va atingeti fata, transferati impuritatile de pe miini pe pielea fetei - ca si cum nu ar fi de ajuns impuritatile din aer! Astfel, fata se îngrasa mai tare, fiind mai predispusa la aparitia cosurilor si comedoamelor (puncte negre).
Încercati sa gasiti altceva de facut cu miinile, mai ales daca aveti obiceiul de va juca cu parul, caci grasimile si impuritatile de pe par se vor depune pe pielea delicata a fetei.
6. Sa va stoarceti cosurile
Atunci cind stoarceti un cos, distrugeti bariera porului respectiv; astfel, bacteria se va raspindi pe suprafata pielii, afirma Vicky Walker. Decit sa faceti astfel de operatiuni riscante (puneti la socoteala si riscul sa va iritati fata), mai bine aplicati o masca împotriva cosurilor sau un tratament special. Sau, daca vi se pare ca problema e serioasa, faceti o programare pentru un tratament cosmetic si lasati-va pe mina unui specialist.
7. Sa va frecati la ochi
În afara de faptul ca va iritati si înrositi ochii, pielea foarte fina si sensibila din jurul ochilor va deveni mai predispusa la iritatii si riduri. De asemenea, trebuie sa fiti atente ca produsele de machiaj sa nu va intre în ochi, caci ar putea, astfel, provoca infectii.
Daca lucrati mult la calculator, nu uitati sa luati din cind în cind cite o pauza. Asezati-va palmele facute caus pe ochi, ajutindu-i astfel sa se relaxeze.
8. Sa faceti prea multe bai de abur
Multe femei recurg la metoda curatirii fetei prin aburi, dar aceasta operatiune n-ar trebui facuta prea des, pentru ca are un efect foarte puternic asupra pielii, afirma Vicky Walker. Practicata prea des, poate usca pielea, fortind-o sa produca sebum în exces si predispunind-o la cosuri si iritatii. De asemenea, exista un foarte mare risc de spargere a capilarelor.
Daca vreti sa faceti asta acasa, nu repetati metoda mai mult de o data pe saptamina, cite 4-10 minute de fiecare data; fata trebuie sa fie tinuta la o distanta de 45-50 cm de sursa de abur.
9. Sa va clatiti insuficient parul
Aceasta este una din principalele cauze ale lipsei de stralucire a parului, ne atentioneaza un celebru specialist, Philip Kingsley. Cel mai adesea, aspectul îmbicsit al parului se datoreaza clatirii insuficiente. E mai bine sa ne clatim prea mult, decit prea putin. Aceasta etapa este deosebit de importanta - mai ales daca folositi produse de styling. Avind grija sa va clatiti bine parul, acesta va fi mai sanatos si mai stralucitor.
10. Sa folositi elastice de par
E o metoda comoda, dar, în timp, duce la ruperea firelor de par. Benzile de elastic neacoperit, înfasurate repetat în jurul parului, sint cele mai daunatoare pentru par, afirma Kingsley. Este de preferat sa folositi un elastic acoperit cu o tesatura si, înainte de a va prinde parul, sa aplicati putin balsam pe el.
De asemenea, Kingsley recomanda sa evitam clemele de metal sau, înainte de folosirea acestora, sa prindem mai întii parul cu o tesatura.
11. Sa folositi sucul de lamiie pentru a decolora suvite de par
Expertul Daniel Galvin avertizeaza ca acidul pe care-l contine sucul de lamiie toaca parul, deshidratindu-l si facindu-l sa arate lipsit de viata.
12. Sa va roadeti unghiile
Precum se stie, aspectul unghiilor are o mare importanta pentru aspectul general al unei femei. Vicky Walker ne recomanda sa mergem cu regularitate la manichiura, si astfel, cind îti vezi unghiile îngrijite si date frumos cu oja, nu-ti mai vine sa le rozi.
13. Sa va taiati cuticulele
Cel mai bine este sa le împingem in jos cu ajutorul unor betisoare speciale sau cu coltul unui prosop.
14. Sa mergeti la culcare fara sa va demachiati
Înlaturarea machiajului, a sebumului si a impuritatilor de pe fata înainte de a merge la culcare este o etapa foarte importanta în drumul spre un ten sanatos si luminos. Daca sarim peste aceasta etapa, porii ramin astupati, putind erupe peste noapte. Este bine sa ne formam o rutina de înfrumusetare care sa includa, dimineata si seara, demachierea, aplicarea unei lotiuni tonice si aplicarea unei creme hidratante adecvate tipului nostru de ten. Nu e greu sa le alegem (pe fiecare produs cosmetic scrie tipul de piele caruia îi este destinat.) Multe firme au seturi de cite trei astfel de produse.
15. Sa folositi produse de îngrijire si machiaj expirate
Acestea nu numai ca nu-si fac efectul asa cum trebuie, dar pot contine bacterii care sa provoace iritatii ale pielii sau, în cazul produselor pentru ochi, infectii. Ca o regula generala, rimelul de gene trebuie pastrat maximum sase luni, iar celelalte produse 1-2 ani.
16. Sa împartiti produsele de machiaj cu prietenele
Astfel, veti împarti si germenii, infectiile si bacteriile: cele mai raspindite infectiile sint prin intermediul produselor de ochi (conjunctivita) si a rujurilor (herpes simplex). Daca tot împartiti produsele, macar folositi aplicatoare separate, inclusiv pentru rujuri.
17. Sa aveti o postura corporala incorecta
Este esential ca zona pelviana sa se afle într-un unghi corect fata de coloana vertebrala, nici prea în fata, nici prea în spate, aminteste expertul londonez Lynne Robinson.
L. Robinson recomanda urmatorul exercitiu, pentru a ne verifica postura corporala. Stati drept, în picioare, cu spatele spre perete. Rezemati spatele de perete si observati unde acesta atinge spatele. Acum, lipiti-va si mijlocul. Îndoiti-va genunchii si lasati-va în jos de-a lungul peretelui, pina cind coapsele ajung paralele cu solul. Va veti simti spatele întins. Reveniti în pozitia initiala, respirind si încercind sa pastrati zona lombara întinsa. Desprindeti-va de zid, mentinind aceeasi pozitie.
18. Sa va încruntati sau sa priviti cu ochii întredeschisi
Astfel, grabim aparitia ridurilor si a asa-numitei laba-gistii. Pentru a preveni acest lucru, mergeti regulat la controale oftalmologice si purtati ochelari adecvati; vara, mai ales la plaja, ochelarii de soare sint indispensabili.
19. Sa va pensati exagerat sprincenele
Expertul Vaishaly Patel ne spune: Pensarea repetata slabeste radacina firului de par pina în punctul cind parul nu mai creste. Asa ca întotdeauna le spun clientelor ca e de preferat sa penseze mai putin decit prea mult. Cel mai bine este sa va lasati pe mina unui specialist.
20. Sa va radeti parul
Cind radeti parul, cel care creste la loc va fi mai gros, mai viguros. Asa ca preferati ceara sau epilatul electric si în nici un caz nu radeti parul de pe fata (mustata). |
| | | utzy Administrator
Mesaje : 52510 Data de inscriere : 10/11/2011 Varsta : 57
| Subiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra Vin Iul 20, 2012 10:23 am | |
| Acneea
Pentru tineri in general, dar nu numai pentru acestia, acneea face parte din categoria problemelor inestetice ingrijoratoare. Dar daca aceste persoane cunosc cauzele aparitiei si dezvoltarii ei si dau dovada de vointa, acneea nu mai reprezinta o grija in plus.
Sapunul hidratant si pasta de dinti
Cu totii stim ca acneea nu este o boala contagioasa, microbul ei aflindu-se in organismul nostru, de ea nu ne putem apara, dar o putem preveni si trata.
Iata ce avem de facut in acest sens.
Spalati-va pielea cu un sapun hidratant. Pentru o acnee severa, este important sa consultati medicul inainte de a cumpara diferite produse de la farmacie.
Este recomandat ca produsele care contin uleiuri sau alte materii grase sa fie evitate, caci ele nu au capacitatea de a impiedica dezvoltarea acneei, din contra, ele pot conduce la aparitia unei inrosiri persistente. Un alt sfat, indiferent daca suferiti sau nu de acnee, este acela de a nu pune miinile pe fata, caci miinile dumneavoastra ating tot felul de lucruri purtatoare de microbi si mizerie.
Nu ar trebui sa va ascundeti acneea prin fel si fel de metode, care va pot spori numarul cosurilor, dar, daca vi se intimpla sa va apara un cos oribil pe fata inainte cu trei zile de a face o fotografie pentru legitimatia de serviciu, permisul de conducere, pasaport etc., folositi un truc de pe vremea bunicii, care consta in aplicarea de pasta de dinti, inainte de culcare, pe locul cu pricina. Este un truc vechi care da rezultate, ca multe altele!
Iarna si efectele ei asupra pielii
Pielea este sensibila in orice anotimp, dar conditiile climatice ale iernii constituie pentru ea un adevarat pericol. Gerul favorizeaza dezvoltarea secretiei de sebum si reduce numarul celulelor care dau elasticitate pielii. Anotimpul geros afecteaza pielea, care se usuca, devine rosie, iritabila si chiar se poate crapa, producind o senzatie neplacuta. Pentru ca pielea dumneavoastra sa nu resimta efectele gerului ar trebui sa o hidratati mai mult ca de obicei.
Si iarna se indeparteaza celulele moarte
Pentru ca produsele hidratante sa fie folositoare, in prealabil si in mod regulat, pe parcursul iernii, trebuie sa indepartati celulele moarte de pe piele. Pasul urmator ar fi aplicarea unei creme nutritive sau hidratante, insistind asupra portiunilor vulnerabile la frig, chiar daca le protejati cu fulare si manusi. Aceste puncte sensibile sint: fata, buzele, miinile, dar si antebratele, coatele, genunchii, picioarele, mai ales calciiele, coapsele si soldurile.
Gelul de dus si sprayul superhidratant
Gelul de dus este un accesoriu important pentru dusul de dimineata, la fel ca si spray-ul superhidratant, pe care ar trebui sa-l folositi pe intreg corpul la fiecare inceput de zi. Tot dimineata este indicata aplicarea pe fata a unei creme hidratante, iar in ceea ce priveste buzele, puteti apela la un luciu de buze cu glicerina, pentru a le proteja de vint. Si de miini ar trebui sa aveti grija, intrebuintind o crema protectoare.
Alte sfaturi pentru o piele sanatoasa
Incercati sa faceti o baie cu lapte diluind un litru de lapte in cada. Veti avea astfel parte de un moment placut, iar pielea dumneavoastra se va catifela.
Daca doriti sa faceti o baie relaxanta, aveti nevoie de 50 de grame de levantica, 50 de grame de cimbru, 50 de grame de salvie, 50 de grame de menta, 50 de grame de hamei, plante pe care le amestecati intii intr-o farfurie. Apoi, puneti-le intr-un saculet de muselina (sau intr-un ciorap), pe care il agatati sub robinetul cazii. Lasati apa calda sa curga timp de 10 minute, iar apoi intrati in cada.
Ce mai puteti face
Pentru obtine o piele frumoasa, incercati o masca din argila, apa de trandafir sau minerala. Aplicati-o pe fata timp de 15 minute. Indepartati masca si aplicati crema hidratanta. Lasati-o sa actioneze timp de 5 minute, dupa care puneti-va o batista de hirtie pe fata pentru a absorbi excedentul de crema.
De asemenea, si parul, si minile, si dintii ies in evidenta, iar sanatatea si ingrijirea lor sint lucruri importante.
Pentru un par stralucitor
Atunci cind va spalati pe cap, masati parul cu galbenus de ou, clatiti-l apoi foarte bine; asta conduce la pastrarea parului stralucitor si sanatos.
Antrenamentul dintilor
Incercati, pe cit posibil, sa mincati mere in mod regulat, muscindu-le, nicidecum feliindu-le, pentru ca, prin muscare, va antrenati dinti, ce vor deveni mai curati, iar gingiile vi se vor intari.
Unghii bine curatate
De doua sau de trei ori pe saptamina, curatati-va bine unghiile, mai ales partea alba, indepartati-va pielitele si puneti cite doua picaturi de ulei de migdale pe fiecare unghie, masati-le si lasati-le timp de 20 de minute, dupa care stergeti-le, fara sa le clatiti, dupa care aplicati-le un lac de unghii transparent. Veti avea astfel unghii tari si ingrijite.
|
| | | utzy Administrator
Mesaje : 52510 Data de inscriere : 10/11/2011 Varsta : 57
| Subiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra Vin Iul 20, 2012 10:24 am | |
| Daca alergi regulat, probabil ca te-ai gandit destul de mult la pantofii sport pe care sa-i alegi, la echipamentul sportiv potrivit, ti-ai monitorizata bataile inimii, etc. Dar cu siguranta ai uitat un aspect.
Terenul pe care alergi. In functie de tipul acestuia, antrenamentul tau zilnic poate fi mai eficient sau chiar mai periculos, daca nu faci alegerile potrivite. Pe termen lung, terenul pe care alergi poate avea efecte asupra sanatatii tale. Stii care sunt cele mai sigure suprafete pe care sa faci jogging? Iata cateva dintre cele mai des intalnite suprafete pe care se alearga in general, cu avantajele si dezavantajele lor:
Betonul Foarte dur, betonul ar trebui evitat cu orice pret. Daca te hotarasti sa alergi pe beton, nu ar trebui sa te surprinda daca incepi, dupa o anumita perioada de timp, sa simti dureri ale articulatiilor sau ligamentelor. Pentru ca betonul este foarte dur, toata forta cu care il lovesti atunci cand alergi se intoarce asupra ta. Corpul tau nu poate suporta atat de mult stres. Sa nu mai vorbim de eventualele cazaturi, care ar putea avea efecte tragice.
Asfaltul Asfaltul este in general suprafata preferata pentru alergat, in special in cazul persoanelor care locuiesc in orase. Absoarbe impactul destul de bine, fiind mai putin dur decat betonul. Aderenta este si ea la fel de buna, in functie si de calitatea acestuia. Nu trebuie sa iti faci prea multe griji referitoare la probleme ale ligamentelor sau articulatiilor. Acestea sunt in siguranta daca alegi sa faci jogging pe asfalt. Trebuie sa fii prudenta la eventualele crapaturi sau denivelari care iti pot produce accidentari.
Pamantul ud Cu toate ca este foarte placut sa alergi intr-o zi de vara, imediat dupa ploaie, noroiul iti poate pune serioase probleme. Nu este recomandat sa faci o astfel de alegere pentru ca dupa cum probabil stii foarte bine, noroiul este alunecos si poti cadea destul de usor. Avantajul acestei suprafete de alergat este acela ca absoarbe foarte bine socurile, dar daca vei compara asta cu dezavantajele, probabil ca vei renunta la aceasta varianta. Gropile, pietrele sau alte obstacole camuflate de noroi reprezinta un pericol real si te poti accidenta foarte usor daca nu le observi la timp.
Iarba In cazul in care este destul de deasa, iarba poate absorbi foarte bine impactul picioarelor tale cu solul, atunci cand alergi. Este necesar sa fii prudenta pentru ca poti da peste obstacole sau gropi ascunse in iarba, mai ales daca aceasta este inalta. De asemenea, trebuie sa fii foarte atenta dimineata sau imediat dupa ploaie. Iarba poate fi foarte alunecoasa daca este uda.
Nisipul Daca vrei sa arzi cat mai multe calorii, nisipul poate constitui cea mai buna alegere pentru jogging. Pentru ca piciorul ti se afunda in nisip, trebuie sa depui mai mult efort decat in cazul unei alte suprafete. Foarte sigur, alergatul pe nisip poate fi comparat cu cel pe asfalt. Dezavantajul este acela ca il poti considera nu tocmai practic, mai ales daca nu iti doresti un antrenament intens.
Din cauza dificultatii, nu poti alerga la fel de mult pe nisip asa cum ai face-o, de exemplu, pe asfalt. Un sfat important este de a alege nisipul nivelat si umed. Evita zona de plaja care este in permanenta udata de valuri. Apa iti poate baga nisipul in pantofii sport, ceea ce este cu siguranta neplacut.
Pe scurt, alege suprafata care ti se potriveste cel mai bine, evitand betonul. Acesta iti va agresa articulatiile si va pune o presiune prea mare asupra coloanei tale vertebrale. Alearga pe suprafetele naturale, pe care te simti bine si care de-a lungul timpului nu iti afecteaza in mod negativ sanatatea. De asemenea, trebuie sa iei in calcul si tehnica de jogging pe care o folosesti sau calitatea pantofilor tai de sport, pentru a evita accidentarile. |
| | | utzy Administrator
Mesaje : 52510 Data de inscriere : 10/11/2011 Varsta : 57
| Subiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra Vin Iul 20, 2012 10:25 am | |
| Exercitii pentru abdomen
Incepatorii le pot face doar de doua ori pe saptamana. Fiecare exercitiu trebuie facut pana la epuizare musculara, adica sa tina intre 30 si 90 de secunde. Astfel, se considera ca ai executat un set. In total, numarul acestora nu trebuie sa depaseasca 15 repetari. Pauza recomandata intre repetari este de un minut. Concentreaza-te asupra fiecarui exercitiu in parte, si incearca sa faci 2-3 seturi de exercitii.
Exercitiul 1
Stai intinsa pe podea, cu genunchii indoiti la 90 de grade, talpile lipite intre ele deasupra liniei podelei cu cativa centimentri. Mainile sa fie asezate pe langa corp. Ridica soldurile si contracta in acelasi timp muschii abdominali. Expira pe masura ce contracti muschii, si inspira in momentul in care ridici bazinul.
Exercitiul 2
Acest exercitiu lucreaza asupra trunchiului, insa o face in mod special asupra zonei abdominale. Incepe prin a sta intinsa pe burta, cu mainile indoite pe langa trunchi, palmele cu fata in jos. Apoi ridica trunchiul incercand sa te sprijini pe coate si pe varfurile picioarelor. Mentine pozitia pret de 5 secunde, apoi revino la pozitia initiala. Treptat, incearca sa mentii pozitia cat mai mult, tinzand catre cateva zeci de secunde. Pe masura ce te obisnuiesti cu acest tip de exercitiu, poti sa te sprijini direct in maini, in loc de coate.
Exercitiul 3
Acest exercitiu actioneaza asupra muschilor oblici si a celor fesieri. Stai intinsa pe spate, cu genunchii indoiti la 90 de grade, capul inainte, mainile la spatele gatului, impreunate. Intinde piciorul drept cat poti de mult si apropie genunchiul stang catre piept. Repeta miscarea alternand dreapta cu stanga. Roteste trunchiul in directia opusa celei de miscare a piciorului catre piept.
Daca vei face aceste exercitii corect si cu regularitate, vei constata modificari notabile in aspectul abdomenului in aproximativ 6 saptamani. Ai rabdare si fii convinsa ca nimic nu este imposibil, cu atat mai mult un abdomen de invidiat! |
| | | utzy Administrator
Mesaje : 52510 Data de inscriere : 10/11/2011 Varsta : 57
| Subiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra Vin Iul 20, 2012 10:26 am | |
| Controlati mediul inconjurator
Mediul inconjurator are o influenta majora asupra modului in care ne simtim si asupra duratei de viata. Fie ca este vorba de trafic, zgomot, fum sau alte aspecte ale mediului ori de probleme de mediu mai persoanle, precum dezordinea sau temperatura din camera, trebuie sa ne adaptam acestor influente, dar si sa le modelam, pentru a ne satisface gusturile si nevoile individuale. Luati in considerare urmatoarele solutii personale la problemele de mediu si verificati-le pe cele care v-ar putea ajuta:
1. Tineti seama de aspectele practice si estetice atunci cand aranjati casa si biroul. Controlati zgomotul si dezordinea si aranjati-va dormitorul intr-un mod care sa va faciliteze somnul si odihna.
2. Expuneti-va cat mai putin la soare arzator, fum, mucegai si alte toxine din aer.
3. Faceti-va spatiul de munca sigur si confortabil: incercati elemente de design ergonomic pentru confort si siguranta.
4.Stapaniti tehnologia pentru a evita surplusul de informatii
5. Contribuiti la conservarea resurselor naturale si protejati mediul
Mentineti-va in forma
Activitatea fizica, fie ca este vorba de plimbari, ciclisem, tenis sau dans, ne ajuta sa traim mai mult, sa ne simtim ai sanatosi si sa aratam mai tineri. Chiar si o plimbare zilnica de 10 minute poate reduce riscul de boli legate de inaintare in varsta. Persoanele active din punct de vedere fizic au de asemenea un riscuri scazute de atacuri de cord, cancer, diabet si depresie, iar aceste beneficii pot fi obtinute la aproape orice varsta.
1. Incercati diferite exercitii cardiovasculare si alegeti unul sau mai multe, care vi se par distractive si interesante. Sportul va protejeaza corpul si mintea.
2. Faceti exercitii cu un prieten - a fi in forma din punct de vedere fizic si social reduce stresul si mentine legatura dintre dumneavoastra si ceilalati.
3. Faceti exercitii cateva zile pe saptamana - nu fiti un “razboinic de weekend”
4. Dobanditi forta si vitalitate treptat, pentru a avea o conditie fizica optima si pentru a evita accidentele - treceti la nivelul urmator doar atunci cand va simtiti pregatit.
|
| | | utzy Administrator
Mesaje : 52510 Data de inscriere : 10/11/2011 Varsta : 57
| Subiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra Vin Iul 20, 2012 10:27 am | |
| terapie cu apa
Bea zilnic 1,5 l de apã normalã (5-6 pahare) și eviți tratamentele cu medicamente, injecții, taxe la doctor, etc. Nu vei crede pânã nu te vei convinge încercând.
Lista bolilor ce pot fi tratate prin cura de apã
Hipertensiune arterialã Anemie Reumatism Obezitate Artritã Sinusitã Amețeli Tahicardie Tuse Leucemie Astmã Bronșitã Meningitã Pietre la rinichi Dureri urogenitale Hiperaciditate Hemoragie oftalmicã Cancer mamal Menstruație aciclicã Migrene Laringitã Dizenterie TBC Diabet Conjunctivitã Constipație Cancer uterin Gastroenteritã Paralizie generalã și multe alte boli
Mod de aplicare a terapiei
În fiecare dimineațã înainte de igiena corporalã, bea 1,5 l de apã normalã (5-6 pahare ). Spãlarea se poate face și dupã aceea. Important: când se bea cantitatea de 1,5 l de apã, cel puțin o ora înainte și o orã dupã nu se va mânca nimic. Apa se poate fierbe și bea dupã racire ei. Este greu sã se bea 1,5 l de apã, dar cu timpul poate deveni repede obișnuințã. Exercițiul se poate face dupã primele 4 pahare de apã însã în interval doar de 2 min. În prima orã trebuie urinat de 2-3 ori. Dar și asta poate deveni obișnuințã.
În urma cercetãrilor și a experienței dobândite, s-a constatat cã urmãtoarele boli au putut fi învinse: (cu indicarea perioadei de curã)
Constipație - 1 zi Aciditate - 2 zile Diabet - 7 zile Cancer - 4 saptamani Hipertensiune - 4 saptamani TBC - 3 luni
NOTA
Persoanele suferinde de artritã și/sau reumatism sã facã cura de trei ori pe zi cu o orã înaintea meselor timp de o sãptãmânã. Dupã aceea de douã ori pe zi, pânã la vindecare.
Modul de acțiune a curei
Aplicând strict cura, apa curãțã corpul omenesc. Asigurã intestinul gros foarte efectiv cu sânge proaspãt, efect cunoscut în termeni medicali ca „hematopaises“. Cã mucoasele cutate ale colonului și mucoasa intestinului subțire sunt activate prin aceastã metodã, demonstreazã teoria cã sângele proaspãt este produs de cãtre mucoase. Colonul fiind curãțat, substanțele nutritive, ingerate de mai multe ori pe zi, sunt absorbite și la nivelul mucoaselor ele sunt transformate în sânge proaspãt. Sângele este important în vindecarea sechelelor și refacerea sãnãtãții, deaceea apa trebuie bãutã strict dupã tipicul descris.
|
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra | |
| |
| | | | Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra | |
|
Subiecte similare | |
|
Pagina 2 din 4 | Mergi la pagina : 1, 2, 3, 4 | |
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |
|