turkeys-fans.forumgratuit.ro
turkeys-fans.forumgratuit.ro
turkeys-fans.forumgratuit.ro
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
turkeys-fans.forumgratuit.ro

seriale si filme turcesti ,coreene si telenouvele
 
AcasaAcasa  PortalPortal  Ultimele imaginiUltimele imagini  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Distribuiţi | 
 

 Baclava / Baklava

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
IzaB
IzaB
Administrator
Administrator

Mesaje : 8965
Data de inscriere : 15/04/2012
Varsta : 39

Baclava / Baklava Empty
MesajSubiect: Baclava / Baklava   Baclava / Baklava EmptyJoi Oct 24, 2013 3:15 pm

Baclava / Baklava

Baclava / Baklava Antep_baklava

Baclavaua este un desert turcesc, delicatesa fiind una dintre cele mai cunoscute prăjituri ale Orientului. Este considerată prăjitura națională în Grecia, Turcia, Bulgaria, dar se regăsește în toate bucătăriile din Balcani, în Orientul Mijlociu și în țările din Maghreb, fiind în egală măsură și un desert al armenilor, al ciprioților și afganilor.


Ultima editare efectuata de catre IzaB in Joi Oct 24, 2013 3:25 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
IzaB
IzaB
Administrator
Administrator

Mesaje : 8965
Data de inscriere : 15/04/2012
Varsta : 39

Baclava / Baklava Empty
MesajSubiect: Re: Baclava / Baklava   Baclava / Baklava EmptyJoi Oct 24, 2013 3:19 pm

Baclava / Baklava Baklava2

Ingrediente

   500gr. foi de placintă, 150gr. unt topit, 500gr. nuci curățite.
   Siropul: două pahare cu apă, 500gr. Zahăr și 4 zahăr vanilat.

Mod de preparare

Se face un aluat de placintă și se întinde foaia foarte subțire. După ce s-a uscă, se taie în bucăți de mărimea tăvii în care le vom coace, se unge tava cu unt, se așează 3-4 foi stropite între ele cu unt, se presară un strat subțire de nuci tocate, se pune o foaie de aluat, se stropește cu unt și iarăși se presară nuci. Se repetă până am terminat toate foile, rezervând pentru a așeza apoi deasupra, 3-4 foi frumoase, pe care le ungem între ele cu unt. Se înmoaie un cuțit în unt fierbinte și se taie plăcinta în lung și în lat, formând dreptunghiuri de vreo 5/ 7 cm. Se toarnă în lungul tăieturilor, cât și pe margini, câteva linguri de unt topit care să pătrundă până la fund. Se dă la cuptor la foc foarte moale, ținându-se cam o oră, iar când începe să se rumenească, se toarnă deasupra un sirop făcut din zahăr, apă și vanilie. Se mai lasă la cuptor câteva minute, până ce a pătruns tot siropul. Se scot baclavalele pe o farfurie și se mai toarnă deasupra puțin sirop. Sunt mai gustoase când sunt pregătite cu o zi sau două înainte de a fi servite.

sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Baclava


Ultima editare efectuata de catre IzaB in Joi Oct 24, 2013 3:26 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
IzaB
IzaB
Administrator
Administrator

Mesaje : 8965
Data de inscriere : 15/04/2012
Varsta : 39

Baclava / Baklava Empty
MesajSubiect: Re: Baclava / Baklava   Baclava / Baklava EmptyJoi Oct 24, 2013 3:22 pm

The mysterious Baklava

Baclava / Baklava Sarma_baklava_2

Baklava is one of those foods that has a steep history and one where many countries claim ownership. It is familiar in the cultures of Turkey, Greece, Bulgaria, Yugoslavia, Iran, Armenia, Iraq, Lebanon, Palestine, Egypt, and North Africa. If one considers that for four hundred years from 16th Century on the kitchens of Imperial Ottoman Palace in Istanbul became the ultimate culinary hub of the empire covering all of the lands mentioned above, the baklava certainly reached maturity in Istanbul, Turkey.

The bakers, cooks and pastry chefs who worked in the Ottoman palaces, had to be recruited from various ethnic groups that composed the empire. These chefs contributed enormously to the interaction and to the refinement of the art of cooking and pastry-making of an Empire that covered a vast region. From 18th century on, there was nothing much to add to baklava’s already perfect taste and texture.

In the modern age, baklava finds its form and grace in the south-eastern region of Turkey called Gaziantep. I am not sure why they excel in this culinary art form here, but the baklava is heavenly. So if you come across a baklava-maker from Gaziantep, you are in for a treat.

sursa: http://thegourmetouch.com/?p=114
Sus In jos
IzaB
IzaB
Administrator
Administrator

Mesaje : 8965
Data de inscriere : 15/04/2012
Varsta : 39

Baclava / Baklava Empty
MesajSubiect: Re: Baclava / Baklava   Baclava / Baklava EmptyJoi Oct 24, 2013 3:26 pm

Baclava / Baklava 7042831939_ed967a3d18_b
Sus In jos
IzaB
IzaB
Administrator
Administrator

Mesaje : 8965
Data de inscriere : 15/04/2012
Varsta : 39

Baclava / Baklava Empty
MesajSubiect: Re: Baclava / Baklava   Baclava / Baklava EmptyJoi Oct 24, 2013 3:26 pm

Baclava / Baklava 2013_01_23_baklava11
Sus In jos
IzaB
IzaB
Administrator
Administrator

Mesaje : 8965
Data de inscriere : 15/04/2012
Varsta : 39

Baclava / Baklava Empty
MesajSubiect: Re: Baclava / Baklava   Baclava / Baklava EmptyJoi Oct 24, 2013 3:27 pm

Baclava / Baklava Baklava
Sus In jos
IzaB
IzaB
Administrator
Administrator

Mesaje : 8965
Data de inscriere : 15/04/2012
Varsta : 39

Baclava / Baklava Empty
MesajSubiect: Re: Baclava / Baklava   Baclava / Baklava EmptyJoi Oct 24, 2013 3:27 pm

Baclava / Baklava Baklavajh
Sus In jos
IzaB
IzaB
Administrator
Administrator

Mesaje : 8965
Data de inscriere : 15/04/2012
Varsta : 39

Baclava / Baklava Empty
MesajSubiect: Re: Baclava / Baklava   Baclava / Baklava EmptyJoi Oct 24, 2013 3:27 pm

Baclava / Baklava Cevizli_baklava_tarifi_2
Sus In jos
IzaB
IzaB
Administrator
Administrator

Mesaje : 8965
Data de inscriere : 15/04/2012
Varsta : 39

Baclava / Baklava Empty
MesajSubiect: Re: Baclava / Baklava   Baclava / Baklava EmptyJoi Oct 24, 2013 3:27 pm

Baclava / Baklava IMG_1151
Sus In jos
IzaB
IzaB
Administrator
Administrator

Mesaje : 8965
Data de inscriere : 15/04/2012
Varsta : 39

Baclava / Baklava Empty
MesajSubiect: Re: Baclava / Baklava   Baclava / Baklava EmptyJoi Oct 24, 2013 3:34 pm

Baclava / Baklava 5_baklava



Sus In jos
IzaB
IzaB
Administrator
Administrator

Mesaje : 8965
Data de inscriere : 15/04/2012
Varsta : 39

Baclava / Baklava Empty
MesajSubiect: Re: Baclava / Baklava   Baclava / Baklava EmptyJoi Oct 24, 2013 3:34 pm

Baclava / Baklava 3475214737_28a6f65ca4

Sus In jos
IzaB
IzaB
Administrator
Administrator

Mesaje : 8965
Data de inscriere : 15/04/2012
Varsta : 39

Baclava / Baklava Empty
MesajSubiect: Re: Baclava / Baklava   Baclava / Baklava EmptyJoi Oct 24, 2013 3:34 pm

Baclava / Baklava Baklava00

Sus In jos
IzaB
IzaB
Administrator
Administrator

Mesaje : 8965
Data de inscriere : 15/04/2012
Varsta : 39

Baclava / Baklava Empty
MesajSubiect: Re: Baclava / Baklava   Baclava / Baklava EmptyJoi Oct 24, 2013 3:34 pm


Baclava / Baklava Baklavajujik
Sus In jos
IzaB
IzaB
Administrator
Administrator

Mesaje : 8965
Data de inscriere : 15/04/2012
Varsta : 39

Baclava / Baklava Empty
MesajSubiect: Re: Baclava / Baklava   Baclava / Baklava EmptyJoi Oct 24, 2013 3:35 pm


Baclava / Baklava Baklavaty6
Sus In jos
IzaB
IzaB
Administrator
Administrator

Mesaje : 8965
Data de inscriere : 15/04/2012
Varsta : 39

Baclava / Baklava Empty
MesajSubiect: Re: Baclava / Baklava   Baclava / Baklava EmptyJoi Oct 24, 2013 3:35 pm


Baclava / Baklava IMG_1151
Sus In jos
IzaB
IzaB
Administrator
Administrator

Mesaje : 8965
Data de inscriere : 15/04/2012
Varsta : 39

Baclava / Baklava Empty
MesajSubiect: Re: Baclava / Baklava   Baclava / Baklava EmptyJoi Oct 24, 2013 3:35 pm


Baclava / Baklava IMG_5815
Sus In jos
IzaB
IzaB
Administrator
Administrator

Mesaje : 8965
Data de inscriere : 15/04/2012
Varsta : 39

Baclava / Baklava Empty
MesajSubiect: Re: Baclava / Baklava   Baclava / Baklava EmptyJoi Oct 24, 2013 3:35 pm


Baclava / Baklava Kuru_baklava

Sus In jos
IzaB
IzaB
Administrator
Administrator

Mesaje : 8965
Data de inscriere : 15/04/2012
Varsta : 39

Baclava / Baklava Empty
MesajSubiect: Re: Baclava / Baklava   Baclava / Baklava EmptyJoi Oct 24, 2013 3:35 pm

Baclava / Baklava Turkey_23386_1
Sus In jos
IzaB
IzaB
Administrator
Administrator

Mesaje : 8965
Data de inscriere : 15/04/2012
Varsta : 39

Baclava / Baklava Empty
MesajSubiect: Re: Baclava / Baklava   Baclava / Baklava EmptyJoi Oct 24, 2013 3:35 pm


Baclava / Baklava Turkish_baklava_17391096
Sus In jos
IzaB
IzaB
Administrator
Administrator

Mesaje : 8965
Data de inscriere : 15/04/2012
Varsta : 39

Baclava / Baklava Empty
MesajSubiect: Re: Baclava / Baklava   Baclava / Baklava EmptyJoi Oct 24, 2013 3:45 pm

Baclava / Baklava Baklavaty6
Sus In jos
IzaB
IzaB
Administrator
Administrator

Mesaje : 8965
Data de inscriere : 15/04/2012
Varsta : 39

Baclava / Baklava Empty
MesajSubiect: Re: Baclava / Baklava   Baclava / Baklava EmptyJoi Oct 24, 2013 3:45 pm

Baclava / Baklava Baklavajujik
Sus In jos
IzaB
IzaB
Administrator
Administrator

Mesaje : 8965
Data de inscriere : 15/04/2012
Varsta : 39

Baclava / Baklava Empty
MesajSubiect: Re: Baclava / Baklava   Baclava / Baklava EmptyJoi Oct 24, 2013 3:45 pm

Baclava / Baklava 3475214737_28a6f65ca4
Sus In jos
IzaB
IzaB
Administrator
Administrator

Mesaje : 8965
Data de inscriere : 15/04/2012
Varsta : 39

Baclava / Baklava Empty
MesajSubiect: Re: Baclava / Baklava   Baclava / Baklava EmptyJoi Oct 24, 2013 3:45 pm

Baclava / Baklava Michael_short_typical_turkish_desserts_baklava_l
Sus In jos

Continut sponsorizat



Baclava / Baklava Empty
MesajSubiect: Re: Baclava / Baklava   Baclava / Baklava Empty

Sus In jos
 

Baclava / Baklava

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
turkeys-fans.forumgratuit.ro  :: Turcia :: Turcia - culoare si istorie :: Bucataria turceasca-