| Rudolph Il destino di un principe | |
|
|
Autor | Mesaj |
---|
utzy Administrator
| Subiect: Re: Rudolph Il destino di un principe Dum Ian 15, 2012 2:59 am | |
| |
|
| |
utzy Administrator
| Subiect: Re: Rudolph Il destino di un principe Dum Ian 15, 2012 2:59 am | |
| |
|
| |
utzy Administrator
| Subiect: Re: Rudolph Il destino di un principe Joi Apr 26, 2012 11:37 am | |
| |
|
| |
utzy Administrator
| Subiect: Re: Rudolph Il destino di un principe Dum Noi 11, 2012 11:10 am | |
| A fost pe Euforia simbata
17:00, Sâmbătă (3 noiembrie), Euforia Lifestyle TV
17:00, Sâmbătă (10 noiembrie), Euforia Lifestyle TV
Prinţul moştenitor Rudolf (Kronprinz Rudolf) Austria-Franţa-Germania-Italia, 2006, drama
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ultima editare efectuata de catre utzy in Dum Noi 11, 2012 11:12 am, editata de 1 ori |
|
| |
utzy Administrator
| Subiect: Re: Rudolph Il destino di un principe Dum Noi 11, 2012 11:11 am | |
| Prinţul moştenitor Rudolf (Kronprinz Rudolf) Austria-Franţa-Germania-Italia, 2006, dramă
regizor: Robert Dornhelm scenarist: Didier Decoin, Klaus Lintschinger operator: Michael Riebl costume: Uli Fessler, Margit Salzinger muzica: Ludwig Eckmann, Joerg Magnus Pfeil producător: Ferdinand Dohna, Kurt J. Mrkwicka monteur: Ingrid Koller
Distribuţia: Max von Thun (Rudolf) Klaus Maria Brandauer (Franz-Joseph) Vittoria Puccini (Mary Vetsera) Gabriel Barylli (Miguel de Braganza) Wolfgang Böck (Bratfisch) Omar Sharif (Hans Canon) Christian Clavier (Taaffe)
Povestea iubirii imposibile şi tragice dintre prinţul Rudolf, moştenitorul Imperiului Austro-Ungar, şi tânăra baroană Maria Vetsera, în decorurile somptuoase ale palatului imperial de la Viena şi în atmosfera romantică din Mayerling, refugiul amanţilor sinucigaşi. |
|
| |
utzy Administrator
| Subiect: Re: Rudolph Il destino di un principe Vin Ian 18, 2013 8:42 pm | |
| 23:00, Vineri (18 ianuarie), Euforia Lifestyle TV
Prinţul moştenitor Rudolf (Kronprinz Rudolf) Austria-Franţa-Germania-Italia, 2006 |
|
| |
utzy Administrator
| Subiect: Re: Rudolph Il destino di un principe Vin Ian 18, 2013 8:47 pm | |
| [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Programat la: EUFORIA LIFESTYLE TV:
Vineri (18 Ianuarie) 23:00 Vineri (25 Ianuarie) 23:00 Sâmbătă (26 Ianuarie) 17:00 (reluare) |
|
| |
utzy Administrator
| Subiect: Re: Rudolph Il destino di un principe Vin Ian 18, 2013 8:49 pm | |
| Sub influenta sfatuitorilor sai conservatori, Imparatul nu promulga reformele care ar putea salva imperiul de la distrugere. Un singur om poate impiedica o viitoare tragedie. In anul 1888, Imperiul Austro-Ungar se afla la o rascruce istorica. Printul mostenitor Rudolf, fiul imparatesei Sisi, este cel care are viziunea si puterea de a-si conduce Imperiul in secolul al XX-lea.
Totusi, inamicii sai, in frunte cu primul ministru, planuiesc sa il indeparteze pe Rudolf de tatal sau si sa ii impiedice accesul la putere. La apusul epocii moderne, se leaga una dintre cele mai frumoase povesti de iubire din toate timpurile. Fortat sa se insoare la o varsta inca frageda, Rudolf se indragosteste fara speranta de baroneasa Mary Vetsera, in varsta de 19 ani. Departe de intrigile de la palat si de luptele pentru putere, Rudolf si Mary isi implinesc iubirea la Mayerling, unul dintre domeniile printului din apropierea Vienei. Totusi, relatia lor este imposibila, iar imparatul ii interzice lui Rudolf sa o mai vada pe Mary. Intre timp, familia lui Mary incearga sa o impinga pe aceasta spre o casatorie cu un aristocrat batran si bogat. |
|
| |
utzy Administrator
| Subiect: Re: Rudolph Il destino di un principe Vin Ian 18, 2013 9:12 pm | |
| Incidentul de la Mayerling: Moartea Printului Mostenitor Rudolf al Austro-Ungariei In 29 ianuarie 1889, Imparatul Franz Joseph si Imparateasa Elisabeta au organizat o cina in familie, inainte de plecarea in Budapesta. Fiul lor si mostenitorul tronului Austro-Ungar, Rudolf nu a participat. El a planuit o vanatoare in Mayerling in 30 ianuarie. Cand valetul sau a mers sa il trezeasca, Rudolf nu a raspuns. Dupa ce prietenii lui Rudolf au reusit sa sparga usa, au gasit trupurile neinsufletite ale lui Rudolf si ale amantei sale, Mary Vetsera. Desi Hoyos alearga la Viena, nimeni nu intrazneste sa il anunte pe Imparat, asa ca ii spun Imparatesei ... Elisabeta va fi cea care ii da cumplita veste sotului ei, care afirma "N-am fost scutit de nimic".
Moartea arhiducelui Rudolf a ramas cunoscuta in istorie sub numele de Incidentul de la Mayerling existand versiunea oficiala si numeroase zvonuri. Versiunea oficiala este ca dupa cearta Imparatul din 28 ianuarie, Mostenitorul tronului si amanta sa au facut un pact, hotarand ca daca nu pot fi impreuna in viata, vor fi impreuna in moarte, deci s-au sinucis. Zvonurile se bazeaza pe ideea ca Rudolf a fost omorat.
Printii mostenitori sunt adesea contrariul monarhului care domneste: tatal franeaza, fiul accelereaza, unul o ia la dreapta, altul la stanga (Paul Morand). Arhiducele Rudolf este opusul tatalui sau. Imparatul era harnic, onest, potolit, constiincios, in timp ce Rudolf sau era o fire nervoasa, o inteligenta iute, pesimist, mostenind de la Elisabeta temperamentul, incoerenta, nevoia de libertate si de autodistrugere. Dupa moartea lui Rudolf, Elisabeta disperata se considera raspunzatoare pentru ereditatea incarcata a neamului Wittelsbach.
Rudolf este antireactionar, antirus, antiprusac. Il admira pe viitorul Wilhelm al II-lea, apoi brusc il detesta, vrea sa creeze o alianta cu Vestul impotriva Estului, pentru ca apoi sa propuna o alianta cu Sankt Petesburg-ul.
In scrisoarea catre Imparateasa, Rudolf scrie Stiu prea bine ca n-am fost demn de a fi fiul lui. Valeriei ii scrie Mor impotriva vointei mele. Cuvintele stranii adresate surorii sale raman de neinteles si cresc misterul ce invaluie moartea Arhiducelui. Sapte persoane au cunoscut toate detaliile Incidentului de la Mayerling: Franz Joseph, Elisabeta, contele Hoyos, Brafisch, Loschek, Taafe si Szogyney, dar niciuna nu a vorbit ...
Moartea lui Rudolf a dus la declararea lui Franz Ferdinand (verisorul sau primar) mostenitor al tronului. Asasinarea acestuia la Sarajevo a declansat Primul Razboi Mondial, care a dus la sfarsitul monarhiei austro-ungare, sfarsit prevestit de Rudolf "Regalitatea nu e decat o imensa ruina care se va prabusi in prima furtuna."
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
|
|
| |
utzy Administrator
| Subiect: Re: Rudolph Il destino di un principe Vin Ian 18, 2013 9:16 pm | |
| |
|
| |
utzy Administrator
| Subiect: Re: Rudolph Il destino di un principe Vin Ian 18, 2013 9:17 pm | |
| |