In vremurile de mult apuse atunci cand Mos Craciun era Mos Gerila asteptam aceasta sarbatoare in primul rand sa merg cu colindul, abia asteptam sa vad ce vom primi, de obicei banii erau putini, primeam colaci, nuci, eugenii sau napolitane erau cele mai frumoase recompense, fetele erau recompensate mai mult, deci si eu printre ele, am un frate mai mare care atunci cand se facea impartelea mereu se supara, iar eu ca sa il impac ii dadeam si lui sa fim egali ca fratii si in sfarsit ajunsi acasa inghetati dar cu ochii sclipind de bucurie, puneam toate darurile sub un brad improvizat. Mama facea julfa pe care o mancam in ajun si seara de ajun.si asteptam sa se faca ziua sa mancam, bineinteles dupa ce venea mama de la biserica cu anafura si agheazma, si bineinteles ca eram nerebdatori sa primim steaua, care era cantata numai de baieti. Doamne ce frumos mirosea a sarmale, a piftie, drob, tochitura si cozonac, iar carnatii, carnatii ii faceam impreuna cu tata, abia asteptam sa il ajut stiti ce sentiment minunat este acela cand vezi ca cei mari au nevoie de ajutorul tau. Momentele petrecute in familie cu ocazia acestei sarbatori, colindele pe care le cantam toata noaptea, ce mai, eram fericiti. Sunt amintiri de neuitat, pe care nu o sa le uit niciodata. Dorintele noastre erau sa fim sanatosi sa ne putem bucura de aceste sarbatori, acelasi lucru doresc intregii omeniri, sanatate si bucurie alaturi de cei dragi. Sarbatori cu bine si fericire tuturor.
GUMUS-NOOR Moderator
Subiect: Re: Cafeneaua vesela 7 Dum Dec 14, 2014 4:42 pm
GUMUS-NOOR Moderator
Subiect: Re: Cafeneaua vesela 7 Dum Dec 14, 2014 6:19 pm
elena50 Administrator
Subiect: Re: Cafeneaua vesela 7 Lun Dec 15, 2014 7:37 am
Nicky Colaborator special
Subiect: Re: Cafeneaua vesela 7 Lun Dec 15, 2014 9:40 am
Bună dimineața! Azi e o zi specială, se împlinesc 3 ani de când m-am înscris pe acest forum. Vă mulțumesc pentru toate pozele, mesajele frumoase și pentru informațiile și discuțiile despre actorii și filmele preferate pe care le-am împărtășit împreună. Și fiindcă este luni, vă doresc o săptămână cu mult spor în toate!