buna dragele mele , va salut cu drag si va aduc in dar cafeluta....
va aduc sicateva videoclipuri....azi e patinaj....
si cateva din programele lor....
Libertango...
Programul din 2007
Cry me a river
Albena si patinatorul rus Alexey Tihonov (in spectacolul Ice age - imi place ca patinatori indragiti din diverse tari au ocazia sa patineze impreuna in perechi diferite de cum ii stie publicul -...Alexei poate fii urmarit si in serialul rusesc Gheata de foc)
Albena si Ilya Averbukh
o pereche care nu mai are nevoie de prezentari...Navka-Kostomarov
si Tatiana Navka - Alexei Vorobviev...nu doar un actor talentat ci si patinator....
sa aveti o zi frumoasa!!!! si o saptamana cat mai usoara!
Nucile au fost, inca din timpuri stravechi asociate cu intelectualii deoarece forma lor seamana cu cea a creierului. Acum stim insa, ca pe langa aceasta, ele sunt pline de factori care ajuta la pastrarea unei sanatati optime. Nucile contituie o bogata sursa de energie, continand multi nutrienti, antioxidanti si vitamine esentiale pentru o buna functionare a organismului
Nucile sunt fructele unor specii de arbori apartinand familiei Juglandaceae din specia Juglan. Copacul este foios, atinge marimi medii si se crede ca este originar din muntii ce inconjoara Asia Centrala sau Sudul Europei.
Exista peste 30 de varietati de nuci, insa cele mai populare 3, cultivate pentru consum sunt Nucul Englezesc sau Persan - Juglans regia; Nucul Negru - Juglans nigra si Nucul Alb sau butternut- Juglans cinerea. Acestia sunt intalniti in special in tari ca Statetele Unite, Romania, Franta, Turcia sau China. Dupa plantare, copacul are nevoie de aproximativ 4 ani pana la primele roade. Beneficii pentru sanatate
◾Nucile contituie o bogata sursa de energie, continand multi nutrienti, minerale, antioxidanti si vitamine esentiale pentru o buna functionare a organismului. ◾Sunt extrem de bogate in acizi grasi monosaturati (aprox 72%), cum este acidul oleic si o excelenta sursa de acizi grasi esentiali de omega 3 ca acidul linoreic, acidul alfa linoreic(ALA) si acidele arachidonice. Introducerea regulata in meniu a nucilor ajuta la reducerea colesterolului negativ si la cresterea nivelului de colesterol pozitiv, benefic pentru organism. Studiile au scos in evidenta ca dieta mediteraneana, bogata in acizi grasi de omega 3 ajuta la prevenirea bolilor arterelor coronariene si a infarctului prin favorizarea profilului unui sange sanatos ◾Doar 25 de grame de nuci contin peste 90% din DZR de acizi grasi omega 3. Studiile au indicat ca acestia, in virtutea actiunii anti inflamatoare ajuta la scaderea riscului de aparitie a hipertensiunii, a bolilor coronariene ale arterelor si a cancerului la san, colon si prostata precum si a infarctului. ◾Nucile sunt bogate in substante fito-chimice, care isi aduc aportul la activitatea anti-oxidanta, incluzand melatonina, acidul ellagic, vitamina E, carotenoidele, si compusii poli-fenolici. Aceste substante ajuta organismul sa lupte impotriva cancerului, inflamatiilor, bolilor neorologice si imbatranirii. ◾Sunt o sursa foarte buna de vitamina E, bogate in special in gamma-tocopherol, continand nu mai putin de 21g/100 grame din aceasta substanta. Vitamina E este un puternic antioxidant solubil gras, necesar pentru mentinerea membranei mucoase la nivel celular si a pielii, protejand-o de actiunea radicalilor liberi. ◾Contin mai multe complexe de vitamina B cum sunt riboflavina, niacinul, thiaminul, acidul pantothenic, vitamina B-6, si acid foliar. ◾Constituie o bogata sursa de minerale, ca mangan, cupru, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc si seleniu. Cuprul este un co-factor vital pentru multe enzime incluzand cytochrome c-oxidase si superoxide dismutase (alte minerale ce functioneaza ca si co-factor sunt manganul si zincul). ◾Acesta din urma este un co-factor in multe enzime care regleaza cresterea si dezvoltarea, productia de sperma, digestia si sinteza acidului nucleic. Seleniul este un micro-nutrient care functioneaza pe post de co-factor pentru enzime anti-oxidante cum sunt glutathione peroxidases. ◾Uleiul de nuci are o aroma specifica, avand puternice proprietati astringente, protejand pielea de a deveni uscata. Este utilizat in gatit ca ulei de baza si transport ("carrier or base oil"), in medicina traditionala, masajul terapeutic, aromaterapie, industria farmaceutica si cosmetica.
Consumarea unui pumn de nuci in fiecare zi va va furniza necesarul de minerale, vitamine si proteine.
Nucile: un necesar de vitamine, proteine si minerale
Selectare si depozitare
Nucile sunt disponible in orice magazin sau piata, sub mai multe forme: cu sau fara coaja, sarate, dulci sau macinate. Incercati sa cumparati insa nuci care nu au fost procesate. Cele sanatoase ar trebui sa aiba o culoare maro lucios, sa fie compacte, de marime uniforma si sa se simta grele in mana. Nu trebuie sa aiba crapaturi, mucegai, pete sau miros ranced.
Nucile cu coaja pot fi depozitate in locuri intunecoase, uscate, pentru mai multe luni in timp ce nucile fara coaja trebuiesc pastrate in recipiente vidate si tinute in frigider pentru a nu rancezi.
Utilizari in bucatarie
◾ Nuca este de obicei consumata individual, in forma bruta. Pot fi consumate prajite, sarate sau dulci. ◾ Are un gust dulceag, constituind un topping excelent pentru pizza sau iaurturi ◾Nucile zdrobite pot fi presarate peste salate, deserturi, in special inghetate si alte asemenea preparate. ◾ Sunt extrem de utilizate in productia de biscuiti, dulciuri si prajituri. ◾Pot lua forma untului de nuci, care este destul de popular in special pentru cei alergici la aceste fructe. http://decostyle.mayra.ro/fructe/fructe-de-masa/nucile-si-beneficiile-lor/1155/