utzy Administrator
Mesaje : 52510 Data de inscriere : 10/11/2011 Varsta : 57
| Subiect: Serbet Vin Oct 25, 2013 11:54 am | |
| |
|
utzy Administrator
Mesaje : 52510 Data de inscriere : 10/11/2011 Varsta : 57
| Subiect: Re: Serbet Vin Oct 25, 2013 11:55 am | |
| Şerbet de portocale
Timp de preparare: 60 min Gata in: 60 min Timp de asteptare: 2 ore
Ingrediente
1 kg zahăr 500 ml apă 15 ml zeamă de lămâie coaja rasă de la o portocală 1-2 lingurite zeamă de portocale
Preparare 1. Într-o cratiţă specială pentru dulceaţă sau şerbet, care nu a fost folosită şi la prepararea mâncărurilor, se pun pe foc zahărul şi apa. Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă aproximativ un sfert de oră, când siropul ar trebui să înceapă să se lege.
2. Pentru a verifica dacă siropul este legat, se introduce o lingură uscată din metal (o lingură din oţel inoxidabil) în sirop şi apoi se ţine în poziţie verticală şi se lasă să se scurgă siropul. Ultima picătură se pune pe marginea înclinată a unei farfurii. Dacă această picătură se întăreşte imediat şi se formează o mărgea, fără se se mai scurgă pe marginea farfuriei, înseamnă că siropul este bine legat. Dacă siropul este mai fluid, se continuă fierberea şi după puţin timp se verifică din nou.
3. Când siropul este legat, se adaugă zeama de lămâie, se amestecă şi se ia cratiţa de pe foc. Se cufundă un săculeţ cu coaja de portocală şi se leagă de mânerul cratiţei. Se acoperă din nou cu un capac şi se lasă să se răcească. Siropul răcit este acum transparent şi lucios. Se amestecă circular cu un făcăleţ mai gros. Compoziţia se întinde şi se aseamănă cu o miere mai groasă, dar după câteva minute devine albicioasă şi mată şi se poate asemăna cu un aluat mai vârtos, care se rupe atunci când se amestecă. Se freacă în continuare şi se stropeşte cu zeama de portocale. Dacă devine prea gros, atunci se frământă ca un aluat. Totul trebuie făcut foarte rapid, pentru că altfel compoziţia se poate împietri.
4. Se serveşte cu apă rece şi fructe de sezon.
Sursa: Şerbet de portocale | Retete cu Unica.ro http://retete.unica.ro/recipes/serbet-de-portocale/#ixzz2iZMcspuQ
|
|