INGREDIENTE:
4 ouă
un pahar de iaurt
un pahar de ulei
două pahare de făină
un pahar de griş
un pahar de zahăr
un pachet de praf de copt
coajă de lămâie rasă
Şerbet:
5 pahare de apă
4 pahare de zahăr( dacă nu vreți să fiie foarte dulce folosiți doar 2 sau 3 pahare de zahăr)
zeama de la o jumătate de lămâie
MOD DE PREPARARE
Se fierbe şerbetul într-o crăticioară şi se lasă la răcit. Într-un vas adânc se bat ouăle cu zahărul până devin spumă. Se adaugă treptat iaurtul, uleiul, făina şi grişul iar la sfârşit praful de copt. Se toarnă compoziţia într-o tavă de cuptor unsă cu ulei şi tapetată cu făină (noi am folosit hârtie de copt) se dă la cuptorul preîncălzit până capătă o culoare aurie.
După ce s-a răcit se toarnă siropul şi se taie în forma dorită.
Când servim această prăjitură o putem orna cu nucă de cocos, fistic, nucă sau feliuțe de lămâie din sirop.
Este simpla şi gustoasă şi o recomand celor care iubesc deserturile din categoria celor insiropate (baclavale, saraili)