Pentru lipie, aluat, intr-un vas, treceti faina, sarea si drojdia pin sita si faceti o gaura la mijloc. Adaugati uleiul de masline si apa treptat si amestecati pana obtineti un aluat moale.
Transferati pe o suprafata de lucru data cu faina si framantati aluatul aprox 5 minute. Adaugati aluatul inapoi in vas, acoperiti si lasati intr-un loc calduros la dospit, pana se dubleaza in marime, cam ora.
Intre timp, pentru topping, taiati ceapa si ardeii in bucati mari si intr-un robot, cu butonul de puls le maruntiti in bucati mici, dar nu extrem de mici sa ajunga doar pulpa. Apoi intr-o sita de metal apasati lichidul excesiv din ceapa si ardei.
Amestecati apoi ardeiul si ceapa cu carnea tocata, usturoiul zdrobit bine, ardeiul iute maruntit, patrunjelul tocat si sarea pana ajunge ca o pasta. Impartiti in 12 portii egale.
Incalziti cuptorul la 240C sau 465F.
Pentru lipie, aluat, framantati din nou aluatul pe o suprafata de lucru cu faina pana devine din nou neted si impartiti in 12 portii egale.
Apoi rulati aluatul foarte foarte subtire si cu mana imprastiati compozitia de toping peste toata foaia pana la marginea aluatului.
Se coace in cuptor 8 minute pana e coapta si marginile sunt crocante iar compozitia pe mijloc e gatita.
Se serveste cu patrunjel verde sau salata de rosii, ceapa, castraveti taiata marunt si felii de lamaie.