turkeys-fans.forumgratuit.ro
turkeys-fans.forumgratuit.ro
turkeys-fans.forumgratuit.ro
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
turkeys-fans.forumgratuit.ro

seriale si filme turcesti ,coreene si telenouvele
 
AcasaAcasa  PortalPortal  Ultimele imaginiUltimele imagini  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Distribuiţi | 
 

 Sarailie

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 57

Sarailie Empty
MesajSubiect: Sarailie   Sarailie EmptyVin Oct 25, 2013 11:04 am

Sarailie


Sarailie Sarailie-poza

Ingrediente
1 pachet foi de placinta (cam de 400 grame), 300 grame nuca macinata, 50 grame unt topit sau ulei (facultativ.. eu nu am pus) Pentru sirop 600 ml apa, 300 grame zahar, 1 lingura esenta de vanilie, 1 lingura miere de albine, 1 lingura zeama de lamaie
Mod de preparare

Sarailie cu nuca este un desert oriental cu nuca. Seamana foarte mult cu baclavaua, iar Sarailiein limba turca ar insemna „ceea ce tine de palatul sultanului”.

Foile de placinta se taie pe latime si pe lungime astfel incat sa obtineti 4 dreptunghiuri de foi.
Foile se ung cu putina apa si unt topit dupa care se presara peste nuca macinata. Rulati apoi aluatul pe batul de frigaruie - aliniat pe latura mica a foii, iar extremitatile foii se imping catre centru. Dupa ce le-ati rulat pe toate, puneti sarailie cu nuca in cuptorul incins pentru circa 40 de minute.
In acest interval faceti sirpoul. Fierbeti apa cu esenta de vanilie, miere si scu de lamaie si lasati sa fiarba timp de 8 minute.

Dupa ce scoateti sarailiile cu nuca din cuptor, turnati peste siropul fierbinte.
Mod de servire

Dupa ce s-au racit complet, le pastrati in frigider inainte de a fi servite.
Sursa acestei retete este blogul Dulcegarii culinare.
Alte retete de prajituri recomandate:

Prajitura cu nuca , Retete orientale , Foi de placinta



Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 57

Sarailie Empty
MesajSubiect: Re: Sarailie   Sarailie EmptyVin Oct 25, 2013 11:04 am

Sarailie Sarailie
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 57

Sarailie Empty
MesajSubiect: Re: Sarailie   Sarailie EmptyVin Oct 25, 2013 11:04 am

Sarailie Post-14757-1191484138
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 57

Sarailie Empty
MesajSubiect: Re: Sarailie   Sarailie EmptyVin Oct 25, 2013 11:05 am

Sarailie Baclava-7
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 57

Sarailie Empty
MesajSubiect: Re: Sarailie   Sarailie EmptyVin Oct 25, 2013 11:05 am

Sarailie IMG_4845_11
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 57

Sarailie Empty
MesajSubiect: Re: Sarailie   Sarailie EmptyVin Oct 25, 2013 11:05 am

Sarailie Sarailie1
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 57

Sarailie Empty
MesajSubiect: Re: Sarailie   Sarailie EmptyVin Oct 25, 2013 11:05 am

Sarailie Big_815
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 57

Sarailie Empty
MesajSubiect: Re: Sarailie   Sarailie EmptyVin Oct 25, 2013 11:06 am

Sarailie Sarailie-traditionala



Sarailie cu nuca traditionala turceasca

O reteta de sarailie delicioasa dupa o reteta turceasca traditionala puteti prepara dupa reteta de mai jos:

Ingrediente:
500 g foi de placinta , 150 g unt topit, 500 g nuci curatite. Siropul: 2 pahare cu apa, 400 g zahar, vanilie.

Mod de preparare:
Se intinde o foaie foarte subtire de aluat de placinta (in lipsa de timp, se pot cumpara foi de la placintane). Se taie in bucati ceva mai mari decat tava in care se vor coace. Se pregateste dinainte nuca trebuitoare, nu insa trecuta prin masina, ci tocata cu cutitul, astfel incat sa nu fie prea marunta. Se intind doua foi una peste alta stropite intre ele cu unt si se presara nuca. Se mai pun doua foi se stropesc cu unt si se presara din nou un strat de nuca. Se intoarce dintr-o parte, inauntru, o margine de 3 cm si se unge cu unt. Cu ajutorul unui bat ceva mai lung decat latimea foilor, si de grosimea unui creion, se fac sul foile de placinta, nu insa strins, lasand partea intoarsa sa formeze marginea exterioara a sulului. Se strang apoi usor pe bat capetele spre mijloc ca o armonica, de latimea tavii in care se va aseza sulul dupa ce se scoate batul. Se procedeaza la fel cu restul foilor de placinta. Cand sulurile sunt toate asezate in tava, se taie la rand cu un cutit, in bucati potrivite. Se toarna cateva linguri de unt topit si se da la cuptor la foc foarte mic, astfel incat sa se usuce incet mjlocul si sa nu se rumeneasca numai deasupra. Se tin la cuptor circa o ora si jumatate. Se procedeaza apoi la fel ca la baclavale.
Sus In jos

Continut sponsorizat



Sarailie Empty
MesajSubiect: Re: Sarailie   Sarailie Empty

Sus In jos
 

Sarailie

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
turkeys-fans.forumgratuit.ro  :: Turcia :: Turcia - culoare si istorie :: Bucataria turceasca-