turkeys-fans.forumgratuit.ro
turkeys-fans.forumgratuit.ro
turkeys-fans.forumgratuit.ro
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
turkeys-fans.forumgratuit.ro

seriale si filme turcesti ,coreene si telenouvele
 
AcasaAcasa  PortalPortal  Ultimele imaginiUltimele imagini  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Distribuiţi | 
 

 Serbet

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 57

Serbet Empty
MesajSubiect: Serbet   Serbet EmptyVin Oct 25, 2013 11:54 am

Serbet
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 57

Serbet Empty
MesajSubiect: Re: Serbet   Serbet EmptyVin Oct 25, 2013 11:55 am

Şerbet de portocale

Serbet Serbet-de-portocale

Timp de preparare: 60 min
Gata in: 60 min
Timp de asteptare:
2 ore

Ingrediente

1 kg zahăr
500 ml apă
15 ml zeamă de lămâie
coaja rasă de la o portocală
1-2 lingurite zeamă de portocale

Preparare
1. Într-o cratiţă specială pentru dul­ceaţă sau şerbet, care nu a fost folo­sită şi la prepararea mâncărurilor, se pun pe foc zahărul şi apa. Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă aproxi­mativ un sfert de oră, când siropul ar trebui să înceapă să se lege.

2. Pentru a verifica dacă siropul este legat, se introduce o lingură uscată din metal (o lingură din oţel inoxidabil) în sirop şi apoi se ţine în poziţie verticală şi se lasă să se scurgă siropul. Ultima picătură se pune pe marginea înclinată a unei farfurii. Dacă această picătură se întăreşte imediat şi se formează o mărgea, fără se se mai scurgă pe mar­ginea farfuriei, înseamnă că siropul este bine legat. Dacă siropul este mai fluid, se continuă fierberea şi după puţin timp se verifică din nou.

3. Când siropul este legat, se adaugă zeama de lămâie, se amestecă şi se ia cratiţa de pe foc. Se cufundă un săculeţ cu coaja de portocală şi se leagă de mânerul cratiţei. Se acoperă din nou cu un capac şi se lasă să se răcească. Siropul răcit este acum trans­parent şi lucios. Se amestecă circular cu un făcăleţ mai gros. Compoziţia se întinde şi se aseamănă cu o miere mai groasă, dar după câteva minute devine albicioasă şi mată şi se poate asemăna cu un aluat mai vârtos, care se rupe atunci când se amestecă. Se freacă în continuare şi se stropeşte cu zeama de portocale. Dacă devine prea gros, atunci se frământă ca un aluat. Totul trebuie făcut foarte rapid, pentru că altfel compoziţia se poate împietri.

4. Se serveşte cu apă rece şi fructe de sezon.

Sursa: Şerbet de portocale | Retete cu Unica.ro http://retete.unica.ro/recipes/serbet-de-portocale/#ixzz2iZMcspuQ





Sus In jos
 

Serbet

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
turkeys-fans.forumgratuit.ro  :: Turcia :: Turcia - culoare si istorie :: Bucataria turceasca-