turkeys-fans.forumgratuit.ro
turkeys-fans.forumgratuit.ro
turkeys-fans.forumgratuit.ro
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
turkeys-fans.forumgratuit.ro

seriale si filme turcesti ,coreene si telenouvele
 
AcasaAcasa  PortalPortal  Ultimele imaginiUltimele imagini  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Distribuiţi | 
 

 Parfumul aroma sufletului

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Parfumul aroma sufletului Empty
MesajSubiect: Parfumul aroma sufletului   Parfumul aroma sufletului EmptyMier Mar 07, 2012 11:51 am

Parfumul aroma sufletului


Ultima editare efectuata de catre utzy in Mier Mar 13, 2013 3:57 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Parfumul aroma sufletului Empty
MesajSubiect: Re: Parfumul aroma sufletului   Parfumul aroma sufletului EmptyMier Mar 07, 2012 11:53 am


...Istoria parfumului

Parfum , provine din limba latina "per fumus" și înseamnă "prin fum". Parfumeria, sau arta preparării parfumurilor, a luat naștere în Mesopotamia antică și Egipt, și a fost rafinat în continuare de Romani și Perși.

Deși parfumuri și parfumerii au existat în India, o mare parte din aromele lor se bazează pe tamâie. Primul chimist înregistrat a fost o femeie pe nume Tapputi, o preparatoare de parfumuri. Ea a distilat flori, uleiuri și obligeana, cu alte aromatice, iar apoi le-a filtrat și le-a pus înapoi, repetând procedura de nenumarate ori.

Arheologii au descoperit, în 2005, cele mai vechi parfumuri în Pyrgos, Cipru. Aceste parfumuri au o vechime de aproximativ 4.000 de ani. Parfumurile au fost descoperite într-o parfumerie antică. În epoca veche, oamenii au folosit ierburi și condimente precum migdale, coriandru, mirt, rasina de conifere, bergamot.

Un chimist arab, Al-Kindi (Alkindus), a scris, în secolul al nouălea, o carte despre parfumuri, pe care l-a denumit: "Cartea Chemist a parfumurilor și distilării". Aceasta conține peste o sută de rețete pentru uleiuri aromate, balsamuri, ape aromatice și înlocuitori sau imitații de medicamente scumpe. Cartea descrie, de asemenea, 107 de metode și rețete pentru prepararea parfumurilor și echipamentele pentru prepararea parfumurilor, cum ar fi alambic. Medicul persian musulman, Avicenna (cunoscut și ca Ibn Sina) a introdus procesul de extragere a uleiului din flori prin distilare, astăzi aceasta fiind cea mai frecventă procedură, experimentând în primul rând cu trandafiri. Până la descoperirea lui Avicenna, parfumurile lichide erau amestecuri de uleiuri și sfărâmate sau petale. Ambele materii prime și technologia de distilare a influențat semnificativ parfumeriile de vest și evoluția științifică, în special proprietățile chimice.

Arta fabricării parfumurilor a devenit cunoscută în Europa de Vest înca din 1221. În est, maghiarii au produs în 1370 un parfum din uleiuri parfumate, amestecate într-o soluție de alcool, la comanda reginei Ungariei, Elisabeta, parfumul fiind cunoscut sub numele Apa Ungariei. Arta fabricării parfumurilor prosperat în perioada Renașterii în Italia, și în secolul al 16-lea, rafinamente italiene au fost luate în Franța, de Rene the Florentine (Renato il fiorentino), parfumeurul personal al lui Catherine de' Medici. Laboratorul lui a fost legat cu apartamentul ei printr-un pasaj secret, astfel nici o formulă nu se putea fura. Datorită lui Rene, Franța a devenit foarte repede unul dintre centrele europene de parfum și fabricare produse cosmetice. Cultivarea florilor pentru esența lor parfumată, care a început în secolul al 14-lea, a crescut într-o industrie majoră în sudul Franței. Între secolul 16 și 17, parfumurile au fost folosite în primul rând în cercul bogaților pentru combaterea mirosurilor corporale, rezultând din cauza băilor neregulate. Parțial datorit acestei clientele a fost creat industria parfumurilor. În Germania, frizerul italian Giovanni Paolo Feminis a creat o apă de parfum numit Aqua Admirabilis, cunoscut azi sub denumire de apă de colonie.
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Parfumul aroma sufletului Empty
MesajSubiect: Re: Parfumul aroma sufletului   Parfumul aroma sufletului EmptyMier Mar 07, 2012 11:59 am



Parfumurile pot fi grupate în diferite familii olfactice, pe teme sau acorduri, ale acestor parfumiri.

* Florale: Parfumuri care sunt dominate de esența unei sau mai multor flori. Când se utilizează o singură floare parfumurile se numesc soliflore (ca de exemplu parfumul Diorissimo al lui Christian Dior pe bază de lăcrămioare).
* Chypre: Parfumuri produse pe un amestec de bergamote, mușchi de stejar, patchiouli, și labdanum. Această familie de parfumuri și-a căpătat denumirea de la parfumul cu același nume creat de François Coty.
* Aldehidice: Parfumuri care incorporează o familie de substanțe chimice cunoscute sub numele de aldehide. Chanel No 5 creat de Ernest Beaux în 1921 a fost primul parfum aldehidic. Alte parfumuri aldehidice sunt Je Reviens și Arpège. Caracteristica parfumurilor aldehidice o constituie nota lor "picantă" produsă de substanțe ca Aldehida C12 MNA.
* Fougère (Ferigă): Parfumuri cu o bază de lavandă, cumarin și mușchi de stejar. Această familie este numită după parfumul Fougère Royale produs de Houbigant, primul care a utilizat această bază. Multe parfumuri masculine fac parte din această familie, care este caracterizată prin mirosuri erbacee sau lemnoase.
* Piele: O familie de parfumuri care combină esențe de miere, tutun, lemn, și gudron de lemn, cu un miros care se aseamănă cu cel de piele.
* Lemnoase: Parfumuri în care domină esențele lemnoase, în mod tipic de lemn de santal sau de cedru. Paciuli, cu mirosul său de camfor este utilizat frecvent în aceste parfumuri.
* Orientale or ambru: O clasă răspândită de parfumuri combină esența de vanilie sau alte esențe de natură animală cu esențe florale sau lemnoase. Parfumul mai poate conține uleiuri de camfor și rășini.
* Citrice: O familie veche de parfumuri care, până de curând, consta în special din ape de colonie "răcoritoare" datorită tenacității reduse a esențelor citrice. Producerea de noi compuși aromatici a permis crearea unor parfumuri care utilizează cu precădere esențe citrice.
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Parfumul aroma sufletului Empty
MesajSubiect: Re: Parfumul aroma sufletului   Parfumul aroma sufletului EmptyMier Mar 07, 2012 12:01 pm



Parfumul Caterinei de Medici

Cu o reputaţie infamă, despre Caterina de Medici se spunea, pe nedrept, că obişnuieşte să-şi ucidă duşmanii otrăvindu-i şi era amestecată în diverse intrigi politice. Se mai spune că avea propriu-i parfumer – care-i crea, la nevoie, şi otrăvurile –, iar despre parfumul ei se crede că era puternic, senzual, învăluindu-şi adversarii ca într-o plasă, din care să nu mai aibă scăpare. Era o „femeie fatală”, dar în alt chip decât rivala ei la inima soţului, Diana de Poitiers. Cu toate acestea, o parfumerie din Italia ne demonstrează exact contrariul. Dacă ai curiozitatea să intri la „I Profumi di Firenze”, vei găsi argumentele pentru a redesena destinul fostei regine a Franţei în contururi mai... pure.

Dacă mulţi dintre istorici încă oscilează în a hotărî dacă această femeie, fără îndoială puternică în cercul său, a fost sau nu vinovată de crimele de care a fost acuzată, cu toţii sunt de acord că a fost o femeie nefericită. Privită de poporul francez ca o străină şi fiind în afara graţiilor regelui, soţul său – care îşi petrecea majoritatea timpului cu amanta, Diana de Poitiers –, viaţa Caterinei nu a fost una uşoară. Dar a fost marcată de eleganţă şi bun gust.

Din Florenţa natală, regina Franţei a adus cu ea toată splendoarea din sânul familiei de Medici. Alaiul ei de nuntă cuprindea poeţi, artişti, maeştri dansatori şi nu lipsea dintre cei care au însoţit-o din Italia propriul ei parfumer: Rene de Florentin. Acestuia avea să i se amenajeze un laborator în care Caterina putea intra oricând, printr-un pasaj secret, pentru ca reţetele să nu poată fi furate. Cu ajutorul lui Rene se spune că ar fi preparat decocturi otrăvitoare, pe care le depozita în bijuterii, pentru a-şi ucide adversarii. Iar despre celebrele ei mănuşi de piele parfumate se spune că ar fi fost purtate de regină tocmai pentru a masca mirosurile puternice ale otrăvilor cu care umbla. Dar... ipoteza cum că le-ar fi purtat pentru că mirosul pielii prelucrate la vremea aceea era greu de suportat e mai aproape de adevăr. Altfel de ce ar fi preluat toate atelierele de pielărie tehnica împarfumării mănuşilor imediat după aceea? Că doar nu erau toate doamnele din lumea bună nişte... otrăvitoare.

Dar cum miroaseau oare parfumurile reginei Franţei? Italianul Giovanni di Massimo are răspunsul. În 1966, când Florenţa a fost inundată, parfumerul a găsit reţete vechi, din vremea Caterinei, în pivniţa atelierului său, „I Profumi di Firenze”. A ştiut imediat că manuscrisele sunt adevărate, deoarece locul adăpostise o parfumerie încă din timpurile medievale. Manuscrisele conţin reţete pentru mai multe parfumuri create pentru nobili, dar unul dintr ele pare a fi fost făcut special pentru Caterina de Medici, ipoteză plauzibilă, căci palatul familiei de Medici e chiar vizavi.

Acesta a fost recreat, denumit chiar după nefericita regină şi pus în vânzare. Este un parfum cu un miros ireal, elegant şi atemporal. Un miros floral, pur, fragil, care parcă înclină spre visare, spre timpuri vechi, cu o notă finală de uşoară tristeţe. Tristeţea unei fete tinere, care pleca într-o altă ţară, unde o aştepta un destin de regină. Şi-n vremea aceea reginele nu prea erau fericite... Orice s-ar spune. Poate de-aceea a şi plecat din Florenţa cu toată curtea ei de artişti şi cu parfumerul Rene, care să-i recreeze, din mirosuri, copilăria fericită sub Soarele Italiei.

http://www.jurnalul.ro/fun/parfumul-caterinei-de-medici-605942.htm
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Parfumul aroma sufletului Empty
MesajSubiect: Re: Parfumul aroma sufletului   Parfumul aroma sufletului EmptyMier Mar 07, 2012 12:03 pm

Parfumul, un lux necesar

Fie că e folosit pentru a-i prinde în mreje pe bărbaţi sau pentru a spori profiturile companiilor, parfumul îşi merită statutul de licoare magică pe care i l-au dat anticii.
Parfumul are o importanţă însemnat încă din vremurile bibliceSursa: Foto: Shutterstock

Nu francezii au inventat parfumul, deşi li se atribuie acest merit. Din vremuri biblice, parfumul are o importanţă însemnată. Mesopotamienii foloseau acum peste 4.000 de ani parfumul în ritualurile lor religioase.

Parfumuri au fost găsite şi în mormintele faraonilor egipteni, care credeau că sufletul ajunge astfel în rai fiind ghidat de acel parfum. Grecii au, de asemenea, o mare importanţă în istoria parfumului, fiind primii care l-au creat sub formă lichidă, acesta fiind păstrat în sticle alungite de culoare albastră şi aurie, numite "alabastrums".

Diferenţe cultural-olfactive

Dar, revenind la vremurile noastre, obiceiurile legate de arta creării şi purtării parfumurilor au evoluat de-a lungul timpului. De la esenţele bazice, materii prime ca smirnă sau tămâie, la esenţe soliflore, parfumeurii s-a ajuns să se creeze parfumuri osmotice, realizate în laborator sau parfumuri unisex.

Trendurile în materie de parfumuri diferă şi ele în funcţie de cultura locală. Mirosul de lavandă este sinonimul curăţeniei în Spania, Italia şi Franţa. În schimb, cei ce trăiesc în Europa de Nord preferă mirosul de pin. Toată lumea asociază parfumurile orientale cu condimentele şi esenţele tari de santal, ambră, patchouli sau mosc.

Este un truism faptul că parfumul este amprenta olfactivă a personalităţii unui om. Între parfum şi piele există o frumoasă poveste de dragoste. Există tot atâtea parfumuri câte tipuri de piele. Specialiştii spun că parfumul nu se alege după ce-l miroşi de pe blotter, ci este obligatoriu să-l încerci pe piele.

Explicaţia este că după aproximativ o jumatate de oră, mirosul se modifică, deoarece parfumul reacţionează cu uleiurile naturale ale corpului. Aşa se explică diferenţa de arome ale aceluiaşi parfum, atunci când este folosit de persoane diferite. Acest lucru îl face să fie magic şi preţios. Într-un cuvânt, parfumurile se contopesc cu mirosurile corpului printr-o alchimie particulară, care poate să valorifice un parfum sau să-l facă insuportabil.

Femeile au un nas mai fin ca bărbaţii

O altă curiozitate legată de parfumuri este aceea că femeile au un miros mai dezvoltat decât bărbaţii. Preferinţa pentru un miros nu depinde de simpla percepţie senzorială, ci ea trece prin filtrul experienţei personale. Starea de bunăstare instaurată printr-o ambianţă olfactivă atrăgătoare pare să favorizeze impulsul de a cumpăra.

Conform unui studiu recent, consumatorii petrec cu 16% mai mult timp în locurile de vânzare care răspândesc arome, ceea ce sporeşte cu 10-20% cifra de afaceri a magazinelor în cauză. Acelaşi studiu remarcă faptul că parfumul floral difuzat de mai multe cazinouri din Las Vegas, în zona aparatelor cu fise, a sporit cu 40% sumele cheltuite de jucători. Banca BPO din America a parfumat câteva bancomate cu miros de alge marine, în acord cu culoarea albastră în care erau vopsite. Rezultatul: o utilizare sporită cu 15%.

Pe anumite zboruri de distanţă mare, companiile aeriene parfumează tetierele scaunelor cu un miros discret de vanilie, care are scopul de a relaxa pasagerii. Unele păpuşi miros şi ele a vanilie, pentru că această mireasmă le aminteşte copiilor de sânul matern.

Există legături neuronale directe între bulbii olfactivi care preiau informaţia mirosului şi "sistemul limbic", sediul afectivităţii şi al memoriei. Aşa se explică faptul că o mireasmă ne ajută să retrăim amintirea unor emoţii trecute. Aşa poţi să ajungi să asociezi un anumit miros cu o persoană sau cu un eveniment din viaţa ta. De altfel, mirosul este foarte greu de descris prin cuvinte: ni-l reprezentăm prin imagini mentale, asociindu-l cu amintiri vizuale şi auditive.

Specialiştii în arta parfumului susţin că o doamnă trebuie să deţină cel puţin opt parfumuri. Câte unul de zi şi unul de seară pentru fiecare din cele patru anotimpuri. De aceea, atunci când cumpăraţi parfumul, luaţi în considerare anotimpul, vestimentaţia pe care o veţi purta şi locul unde intentionaţi să mergeţi. Este ştiut faptul că parfumurile de zi sunt mai subtile şi mai transparente decât parfumurile de seară, care sunt considerate mai tari, mai misterioase şi mai bogate în aromă.

Contextul, esenţial în alegerea parfumului

La serviciu, la birou, sau chiar când faceţi o plimbare, sunt de preferat parfumurile de zi; sunt mai uşoare şi mai slabe. O seară la teatru cere un parfum care să accentueze luxul. Şi un ultim sfat pentru doamne: când vă pregătiţi pentru o întâlnire, evitaţi aromele de lavandă, lemn, cumarine sau bergamotă. Scopul secret este să seduceţi partenerul, să-i şocaţi simţurile, nu să îi demonstraţi cât sunteţi de independente şi de inaccesibile.

Iarna sunt recomandate parfumurile pe bază de chiparos, cele orientale şi cele carnale realizate din amestec de compuşi chimici, benzen şi piele. Vara, în schimb, merg aromele dulci şi florale. Parfumul reprezintă un lux necesar, dar folosiţi-l cu atenţie. Nu uitaţi că ce e prea mult, strică.

Parfumul preferat nu se păstrează doar pentru evenimente deosebite, deoarece orice parfum "expiră" după maximum trei ani de la data la care a fost deschis flaconul.

Citiţi mai mult: Parfumul, un lux necesar > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/parfumul-un-lux-necesar-951683.html#ixzz1oQLSH7E2
EVZ.ro
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Parfumul aroma sufletului Empty
MesajSubiect: Re: Parfumul aroma sufletului   Parfumul aroma sufletului EmptyLun Oct 15, 2012 12:48 am

Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Parfumul aroma sufletului Empty
MesajSubiect: Re: Parfumul aroma sufletului   Parfumul aroma sufletului EmptyMier Mar 13, 2013 3:53 pm

037
Sus In jos

Continut sponsorizat



Parfumul aroma sufletului Empty
MesajSubiect: Re: Parfumul aroma sufletului   Parfumul aroma sufletului Empty

Sus In jos
 

Parfumul aroma sufletului

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 

 Subiecte similare

-
» Muzica si dansul , bucuria sufletului
» Cu drag pentru mingiierea sufletului !
» Filmele preferate-porti catre usa sufletului
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
turkeys-fans.forumgratuit.ro  :: Diverse :: Cafenea-Non-Stop-