turkeys-fans.forumgratuit.ro
turkeys-fans.forumgratuit.ro

seriale si filme turcesti ,coreene si telenouvele
 
AcasaAcasa  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  CautareCautare  MembriMembri  GrupuriGrupuri  InregistrareInregistrare  Conectare  

Distribuiţi | 
 

 Muhteşem Yüzyıl _ articole.stiri.noutati

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4 ... 12 ... 22  Urmatorul
AutorMesaj
avatar
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 51

MesajSubiect: Re: Muhteşem Yüzyıl _ articole.stiri.noutati   Joi Aug 30, 2012 10:10 pm


Vezi mai multe din Documentare, Science & Tech pe 220.ro
Sus In jos
avatar
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 51

MesajSubiect: Re: Muhteşem Yüzyıl _ articole.stiri.noutati   Joi Aug 30, 2012 10:11 pm

Sus In jos
avatar
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 51

MesajSubiect: Re: Muhteşem Yüzyıl _ articole.stiri.noutati   Mar Sept 11, 2012 11:44 pm

Sus In jos
avatar
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 51

MesajSubiect: Re: Muhteşem Yüzyıl _ articole.stiri.noutati   Mier Sept 12, 2012 11:29 am

http://www.historia.ro/exclusiv_web/portret/articol/moartea-lui-suleyman-magnificul-un-secret-stat


Moartea lui Suleyman Magnificul – un secret de statTimp de 46 de ani, între 1520-1566, Europa a privit cu groază cum Imperiul Otoman, condus de Suleyman I (pentru occidentali – Magnificul, pentru turci - Legiuitorul), înregistra victorie după victorie, ajungând pentru prima dată sub zidurile Vienei în 1529. Ajuns la bătrâneţe, sultanul a pornit o ultimă mare campanie pentru a-l supune pe Maximilian de Habsburg, care pretindea Ungaria otomană.

În căutarea gloriei din tinereţe

În iarna anului 1566 în Imperiul Otoman s-a dat ordin de mobilizare a trupelor pentru campania din vară, care avea drept ţintă Viena. Sultanul în vârstă de 71 de ani urma să conducă personal marea oaste, însoţit de marele vizir Sokollu Mehmet Paşa.

Bătrâneţea lăsase urme adânci pe corpul lui Suleyman: picioarele umflate de gută, trupul îndoit,faţa palidă pe care şi-o ascundea cu ruj (se parea că suferea şi de cancer intestinal). Medicul său personal, evreul Moise Hamon, i-a administrat o perioadă opiu pentru a-i reduce durerile, însă colegii săi musulmani au interzis acest tratament din motive religioase.

Nici sufletul sultanului nu era odihnit după moartea iubitei sale soţii Roxelana în 1558. Intrigile l-au făcut să-i ucidă pe marele vizir şi prietenul său din copilărie, Pargali Ibrahim Paşa (1536), pe fii săi Mustafa (1553) şi Bayezid (1561). Mai mult, în 1565 flota otomană s-a întors înfrântă din faţa Maltei de către Cavalerii Ioaniţi, din mâinile cărora cucerea cu 43 de ani înainte Rodosul.

Drumul şi asediul Szigetvarului

În aceste condiţii, Suleyman pleacă din Istanbul în fruntea armatei la 1 mai 1566. Falnicul armăsar pe care l-a călărit la ieşirea din capitală a fost repede înlocuit cu o caleaşcă şi apoi cu o litieră. Când traversa localităţi mai importante sau doar pentru a infirma bârfele, îşi relua locul în şa. Lângă Belgrad, şezând pe tronul său de aur, l-a primit pe Ioan Sigismund Zapolya, regele Ungariei şi adversarul lui Maximilian de Habsburg. În aceeaşi manieră ce trăda adevăratele suferinţe au fost primiţi şi solii regelui Franţei, Carol IX.

În drumul său spre cetatea Eger, ultimul bastion înainte de Viena, Suleyman a hotărât să asedieze cetatea Szigetvar, a cărui comandant Nikola Zrinski (Miklos Zrinyi) îi hărţuia armata. Mica cetate şi cei aproximativ 3000 de apărători nu păreau să aibă vreo şansă în faţa celor peste 100 000 de turci, tătari şi moldoveni, însă asediul s-a prelungit o lună de zile, de pe 5 august pe 7 septembrie. Zrinski, văzând că înfrângere este inevitabilă, a dat foc la depozitele de pulbere ale cetăţii, incident ce a dus la moartea câtorva mii de turci. În final, turcii au cucerit cetatea, însă cu pierderi grele.

Ca după orice altă victorie, Suleyman a trimis scrisori hanului tătar, şerifului Meccăi sau şahului Persiei pentru a-i înştiinţa de victorie. În tot acest timp el a fost văzut examinând trupele de la fereastra cortului său, fiindu-i servită masa la ore fixate şi a ascultat muzicanţii ce îi cântau dinafara cortului.

Momente de îngrijorare au fost atunci când şi-a anulat în ultimul moment prezenţa de la prima rugăciune de vineri susţinută în nou-construita moschee din Szigetvar. A doua zi a supravegheat şedinţa divanului imperial, însă dintr-o cameră separată. Spiritele, dacă deveniseră uşor agitate, au fost calmate pe 18 octombrie, atunci când trupele şi-au primit solda.

După ce au fost terminate reparaţiile cetăţii Szigetvar, sultanul a decis să se întoarcă în capitală din cauza încheierii sezonului de război, promiţând să se întoarcă la primăvară. Suleyman a plecat la drum cu tot fastul unui mare învingător, în zgomotul tobelor şi trompetelor, arborând steaguri cu versete din Coran, înconjurat de dregărtori călare. Marele vizir Sokollu se apropia din când în când de caleaşcă pentru a se sfătui cu sultanul.

Marele vizir dezvăluie moartea lui Suleyman

Trecând râul Sava, marele vizir a hotărât să dezvăluie marele secret. Cu câteva ore înaintea răsăritului, în jurul caleştii imperiale, unde de obicei stăteau apropiaţii sultanului, un grup de cântăreţi invocau numele lui Allah şi recitau versuri din Coran. Vestea morţii lui Suleyman, a cutremurat întreaga oaste. Sultanul încetase din viaţă în noaptea dintre 6 şi 7 septembrie, chiar înaintea atacului decisiv împotriva Szigetvarului, iar Sokollu a anunţat tragicul eveniment abia după 48 zile!

Moartea sultanului a fost ascunsă prin iscusinţa marelui vizir care a înfăşurat trupul lui Suleyman în aşternuturi îmbibate cu ulei parfumat, l-a aşezat pe un pat lângă fereastra cortului şi la sprijinit cu perne, pentru ca oştenii să-şi vadă conducătorul veghind asupra lor. Scrisorile trimise după victorie au fost scrise de Sokollu, care cunoştea bine scrisul defunctului. După un timp, un paj bosniac ce semăna cu Suleyman a fost îmbrăcat în straiele împărăteşti, acesta fiind cel cu care marele vizir vorbea în timpul marşului de întoarcere.

Însă de ce a ales Sokollu să ascundă moartea sultanului atât de mult timp, mai ales că islamul prevede ca mortul să fie îngropat în până la apusul soarelui?. Evident, nu putea anunţa moartea sultanului chiar înaintea atacului deoarece soldaţii ar fi abandonat orice acţiune militară. Apoi, marele vizir cunoştea foarte bine obiceiurile succesiunii în statul otoman.

Probleme de succesiune

Teoretic, toţi fii unui sultan putea să-i succeadă tatălui la tron, neexistând legea primogeniturii ca în statele europene. Din această cauză, pretendenţii fie apelau la fratricid şi cel care supravieţuia devenea sultan, fie porneau războaie civile care devastau imperiul. Din secolul al XVII-lea, acest obicei sângeros a încetat, fiind înlocuit cu sistemul kafes („cuşcă”). Devenea sultan cel care reuşea să-i atragă de partea sa pe cei mai influenţi demnitari (aga ienicerilor, eunucul negru ce păzea haremul) sau a cărui mamă avea cea mai mare putere, deoarece începând cu Roxelana, palatul a ajuns să fie condus de mama sultanului (Sultana Valide) sau de soţia acestuia. Ceilalţi fraţi erau închişi în camerele lor din palat („cuştile”), fiind înscăunaţi dacă fratele lor murea.

În acest caz, Selim rămăsese singurul fiu al lui Suleyman, Mustafa şi Bayezid murind cu câţiva ani înainte, după cum am menţionat mai sus. Astfel, problema succesiunii nu era aşa delicată, însă la momentul morţii tatălui său, Selim se afla în Anatolia, iar proclamarea noului sultan în faţa armatei era esenţială pentru a evita o revoltă.

În acest fel, Sokollu a trimis solie după Selim să vină degrabă spre Belgrad, timp în care el va ascunde moartea sultanului. De aceea, după ce a trecut de Sava şi se îndrepta spre Belgrad, vizirul a anunţat tragicul eveniment.

Selim II, un sultan nepotrivit

Cu toate acestea, problemele nu au dispărut odată cu venirea lui Selim la Belgrad. Noul sultan, nefiind interesat de conducerea statului, a neglijat protocolul şi nu a trimis daruri înalţilor demnitari ai imperiului. Sokollu, simţind pericolul revoltei, a trimis din partea lui darurile şi practic a guvernat imperiul în locul sultanului, poreclit „cel beţiv”. Pentru a calma spiritele ienicerilor aflaţi la Constantinopol, trupul lui Suleyman a fost trimis acolo înaintea armatei. Marele sultan a fost îngropat lângă soţia sa Roxelana, lângă moscheea ce îi poartă numele, Suleymaniye.

Domnia lui Selim II a marcat începutul declinului instituţiei sultanale, fiind primul care a încredinţat întreaga conducere marelui vizir. Sokollu i-a supravieţuit lui Selim II (m. 1574), şi a deţinut funcţia de mare vizir şi în timpul domniei lui Murad III (1574-1595) , până când a fost asasinat în 1579.
Sus In jos
avatar
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 51

MesajSubiect: Re: Muhteşem Yüzyıl _ articole.stiri.noutati   Mier Sept 12, 2012 11:35 am

Roksolana

Sus In jos
avatar
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 51

MesajSubiect: Re: Muhteşem Yüzyıl _ articole.stiri.noutati   Mier Sept 12, 2012 11:36 am

Roxelane und der Sultan

Sus In jos
avatar
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 51

MesajSubiect: Re: Muhteşem Yüzyıl _ articole.stiri.noutati   Mier Sept 12, 2012 11:37 am

La Sultana Rossa

Sus In jos
avatar
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 51

MesajSubiect: Re: Muhteşem Yüzyıl _ articole.stiri.noutati   Mier Sept 12, 2012 11:46 amRoxelana

Hürrem (Huerrem or Kerime)
Haseki Sultan, خرم سلطان
Roxelana

Born Alexandra Anastasia Lisowska
1506
Rohatyn, Kingdom of Poland
Died 15 April 1558 (aged 52)
Topkapı Palace in Constantinople (present day Istanbul)
Resting place Süleymaniye Mosque, Istanbul
Known for Haseki Sultan
Religion baptized Eastern Orthodox Christian at birth, later converted to Sunni Islam
Spouse Suleiman the Magnificent
Children Selim II, Mihrimah, Cihangir, Bayezid and Mehmed

http://en.wikipedia.org/wiki/Roxelana
Sus In jos
avatar
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 51

MesajSubiect: Re: Muhteşem Yüzyıl _ articole.stiri.noutati   Mier Sept 12, 2012 12:12 pm

Pavilionul Sultanuil unde tinea audiente si primirea delegatii

Sus In jos
avatar
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 51

MesajSubiect: Re: Muhteşem Yüzyıl _ articole.stiri.noutati   Mier Sept 12, 2012 12:13 pm

Sultana mama , Palatul Topkapi

Sus In jos
avatar
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 51

MesajSubiect: Re: Muhteşem Yüzyıl _ articole.stiri.noutati   Mier Sept 12, 2012 12:42 pmSuleyman Magnificul in tinereteLa o varsta mai inaintata
Sus In jos
avatar
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 51

MesajSubiect: Re: Muhteşem Yüzyıl _ articole.stiri.noutati   Mier Sept 12, 2012 1:00 pm

Sus In jos
avatar
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 51

MesajSubiect: Re: Muhteşem Yüzyıl _ articole.stiri.noutati   Joi Sept 13, 2012 11:38 am

Sus In jos
avatar
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 51

MesajSubiect: Re: Muhteşem Yüzyıl _ articole.stiri.noutati   Joi Sept 13, 2012 11:39 am

Sus In jos
avatar
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 51

MesajSubiect: Re: Muhteşem Yüzyıl _ articole.stiri.noutati   Joi Sept 13, 2012 11:55 am

Haremul - inchisoarea femeilor favorite

http://www.revistamagazin.ro/content/view/111/8/
Sus In jos
avatar
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 51

MesajSubiect: Re: Muhteşem Yüzyıl _ articole.stiri.noutati   Joi Sept 13, 2012 12:27 pm

Sus In jos
avatar
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 51

MesajSubiect: Re: Muhteşem Yüzyıl _ articole.stiri.noutati   Joi Sept 13, 2012 1:07 pm

Sus In jos
avatar
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 51

MesajSubiect: Re: Muhteşem Yüzyıl _ articole.stiri.noutati   Joi Sept 13, 2012 11:46 pm

Sus In jos
avatar
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 51

MesajSubiect: Re: Muhteşem Yüzyıl _ articole.stiri.noutati   Lun Sept 17, 2012 12:13 am

Halit Ergenc: “Purtăm bijuterii de sute de mii de dolari”
Articol postat de: Bogdan Ianis Etichete: Kanal D, Suleyman magnificul – Sub domnia iubirii Data articolului: 8 septembrie, 2012 |
Serialul “Suleyman magnificul – Sub domnia iubirii” (titlu original: Muhtesem Yuzyil), care incepe luni, 10 septembrie, de la ora 20.00, la Kanal D, a avut un succes rasunator in cele peste 40 de tari in care a fost difuzat si a lansat adevarate curente in moda. La Istanbul, si nu numai, doamnele si domnisoarele au inceput sa caute in magazine si chiar sa isi confectioneze rochii si bijuterii de inspiratie otomana.

Toate acestea si gratie talentului si daruirii cu care designerii serialului au reusit sa reconstituie straiele secolului al XVI-lea si bijuteriile pe care le purtau atat femeile, cat si barbatii de la curtea celebrului sultan Suleyman, readucandu-le astfel in actualitate. Au fost create decoruri si costume in conformitate cu documente din secolul al XVI-lea, miniaturile acelei perioade ajutandu-i pe designeri sa recladeasca in detaliu o lume de mult apusa. “La inceput, am crezut ca nu putem face asta, ca e mult prea complicat, aproape irealizabil. A fost greu pentru ca, din pacate, nu gaseam documente scrise cu descrierea costumelor. Am fost nevoiti sa cercetam miniaturile si costumele expuse in Topkapi”, a povestit Serdar Basbug, designerul costumelor. Pe Meryem Uzerli, actrita care o interpreteaza pe Hurrem, sotia sultanului, autenticitatea si frumusetea rochiilor au ajutat-o sa intre mult mai usor in rol. “Costumele, bijuteriile sunt cu adevarat spectaculoase. Cand ma imbrac si imi pun bijuteriile, ma cuprinde intotdeauna un sentiment aparte, ceea ce ma face sa ma apropii cu si mai mare usurinta de perioada aceea si de Hurrem”, a declarat actrita.

Halit Ergenc: “Purtam bijuterii de sute de mii de dolari”

De asemenea, Halit Ergenc, actorul care il interpreteaza pe sultanul Suleyman, este coplesit de frumusetea si grandoarea podoabelor si recunoaste ca acest lucru l-a ajutat foarte mult sa isi asimileze si mai repede partitura actoriceasca. “Sunt multe scene in care purtam bijuterii de sute de mii de dolari pe noi. Cand port turbanul, costumele, bijuteriile, ma simt foarte aproape de secolul acela si de sultanul Suleyman”, a declarat actorul. La frumusetea costumelor se adauga si interioarele palatului in care traiesc Sultanul si femeile din haremul sau. De fapt, intreg serialul este filmat intr-un décor care imita la scara 1:1 Palatul Sultanilor din Istanbul (Topkapi), o adevarata bijuterie arhitecturala in care au locuit de-a lungul timpului sultanii si haremurile lor. Serialul “Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii” este o calatorie in orientul secolului al XVI-lea, cand in fruntea Imperiului Otoman se afla Suleyman Magnificul, unul dintre cei mai straluciti conducatori si strategi ai lumii. Povestile din haremul sultanului, intrigile politice, elementele de cultura si civiliatie ale perioadei otomane alcatuiesc un tablou veridic si foarte bine orchestrat din punct de vedere scenaristic si regizoral.
Sus In jos
avatar
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 51

MesajSubiect: Re: Muhteşem Yüzyıl _ articole.stiri.noutati   Lun Sept 17, 2012 12:16 am

Meryem Sarah Uzerli: «Mi-am găsit jumătatea în Istanbul!»
Actriţa e iubită de sultan în noul serial de la Kanal D, «Suleyman Magnificul»

Duminică 9 Septembrie 2012


De luni, Kanal D prezintă un serial controversat în Turcia, dar atât de iubit în cele 40 de ţări în care este difuzat: "Suleyman Magnificul".

Producţia prezintă atât fragmente din istorie, dar şi evenimente inspirate din viaţa sultanului.

În rolul principal feminin este Meryem Sarah Uzerli, o actriţă de origine germană.

Click! TV a stat de vorbă cu ea, în exclusivitate.

Am aflat că scenele erotice din producţiile turceşti au altă conotaţie, dar şi că palatul sultanului a fost reconstruit la o scară de 1:1 special pentru acest serial.

Cum ai fost aleasă pentru acest rol?

A fost o pură întâmplare. Producătorul şi scenariştii au căutat un an şi jumătate pe cineva pentru acest rol.

Cu zece zile înainte de a da startul filmărilor, m-a sunat un prieten de-al meu din Germania şi mi-a zis despre rol.

Iniţial i-am spus că nu am cum să mă duc la probă, pentru că nu ştiam limba turcă, însă el mi-a spus că tocmai acest lucru este un avantaj.

Aşa am ajuns să-mi fac bagajul şi să vin în Turcia la filmări.

Te-ai documentat despre tradiţiile de la curtea sultanilor?

Este fascinantă acea perioadă. Documentarea nu s-a încheiat nici în acest moment. Pentru că noi filmăm în continuare.

Citesc tot ce găsesc în legătură cu acea perioadă, acum că şi înţeleg limba turcă.

Interpretezi o fată din harem. Cât de greu a fost să intri în pielea personajului?

Nu mi-a fost greu deoarece îmi place foarte mult rolul şi iubesc echipa cu care lucrez.

Ţi-ar fi plăcut să trăieşti în acea perioadă?

Personajul pe care îl interpretez, Hurrem, a fost şi este un personaj foarte important în istoria Turciei.

Numai simplul fapt că atâtea zeci de generaţii îşi aduc aminte şi vorbesc de acea perioadă te fac să-ţi doreşti să fi făcut parte din istorie.

Unde aţi filmat?

Palatul Topkapi (palatul sultanilor situat în Istanbul) a fos recreat la scara 1:1 ca să fie cât mai veridic.

Şi pe lângă palat a mai fost creat şi un cartier al acelei perioade.

Nu prea avem cum să filmăm în afara decorurilor, având în vedere că povestea se desfăşoară în anii 1500 - 1600.

Au fost şi scene erotice?

Nu. În serialele turceşti scenele erotice au altă conotaţie.

Nu am emoţii când filmez scene mai romantice. Important e să ne facem treaba cu profesionalism.

Hai să vorbim un pic şi despre viaţa ta personală. Ai iubit?

Am un iubit, mi-am găsit jumătatea în Istanbul.

Care e cea mai frumoasă declaraţie de iubire pe care ai primit-o până acum şi de la cine?

Cea mai frumoasă declaraţie de dragoste este atunci când jumătatea, sufletul tău pereche, îţi spune un "Te iubesc" simplu, dar care e atât de important pentru tine... Aceasta e declaraţia pe care şi eu o primesc des.

De la stânga la dreapta: Ibrahim din Parga (Okan Yalabik); Hatice, sora Sultanului (Selma Ercec); Hafsa, mama Sultanului (Nebahat Cehre); Sultanul Suleyman Magnificul (Halit Ergenc ); Mahidevran, prima soţie a Sultanului (Nur Aysan)

Meryem Sarah Uzerli crede în dragostea la prima vedere.

Frumoasa actriţă, în vârstă de 29 de ani, ne-a mai mărturisit că în copilărie îşi dorea să devină medic, însă destinul i-a oferit altă oportunitate, aşa că a studiat Actoria.

- Meryem Sarah Uzerli s-a născut la 12 august 1983, în Kassel, Germania;

- Mama ei este nemţoaică, iar tatăl turc;

- Mai are doi fraţi şi o soră, toţi mai mari decât ea;

- Acum locuieşte în Istanbul;

- Când era mică, se visa doctoriţă;

- A studiat Actoria în Hamburg, la Schauspielstudio;

- Face sport de trei ori pe săptămână, dar nu ţine nici o dietă;

- Cele trei lucruri care nu-i lipsesc niciodată din geantă, în viaţa de zi cu zi, sunt portofelul, scenariile şi un ruj. "Nu mă machiez aproape niciodată, dar mă dau întotdeauna cu ruj";

- Nu are nici o intervenţie de ordin estetic şi nici nu are de gând să-şi facă acum. "În acest moment nu ştiu şi nici nu îmi doresc, dar în acelaşi timp nici nu ştiu ce îmi rezervă viaţa";

- Nu e o fire superstiţioasă şi nu crede în Horoscop;

- Crede în dragostea la prima vedere;

- Nu are copii. "Îmi doresc oricând să devin mamă, aştept doar să găsesc persoana potrivită";

- În serial, personajul intertretat de Meryem nu se machiază excesiv. Actriţa spune că nici în viaţa de zi cu zi nu e înnebunită după farduri: "Îmi place să fiu cât mai naturală. În plus, machiajul de la filmări e suficient pentru tenul meu";

- Ritualul frumuseţii este, după părerea ei, somnul. De aceea, Meryem are grijă să se odihnească suficient în fiecare noapte;

- "Dacă nu dăruieşti, nici nu primeşti, acesta este cel mai de preţ sfat pe care l-am primit. E de la tatăl meu".

Secrete de culise despre serialul «Suleyman Magnificul»

- Serialul s-a filmat 6 zile pe săptămână, timp de 12 ore pe zi;

- Actrița principală nu trebuia să fie turcoaică, pentru a se apropia cât mai mult de personaj - Hurrem. Aceasta era o tânără sclavă adusă sultanului din Ucraina;

- Actriţa pentru rolul principal a fost căutată în toate țările asiatice şi balcanice, inclusiv în România;

- Castingul pentru actori a durat câteva luni;

- Pregătirea proiectului a durat un an și jumătate, iar producătorii și scenaristul au avut întâlniri cu specialiști în domeniu, respectiv istorici;

- La casting, primul ales a fost Nebahat Çehre (care a jucat și în serialul "1001 de nopți"), pentru că producătorii nu vedeau pe altcineva în rolul sultanului Suleyman;

- Actrița principală a fost aleasă atunci când nimeni nu mai spera s-o găsească, cu doar zece zile înainte de începerea filmărilor pentru producţie;

- Materialele din care au fost confecționate costumele și decorurile au fost făcute special pentru acest serial, nu a fost nimic cumpărat sau adus de la alte filmări;

- Costumele lui Suleyman au fost țesute de zeci de croitorese, pentru a fi cât mai veridice;

- Producția a stârnit controverse și proteste puternice în Turcia, pentru că sultanul Suleyman este prezentat din ipostaza de om cu vicii și pasiuni și nu ca un erou al istoriei;

- Criticii au invocat și o prea mare libertate a scenariștilor în interpretarea evenimentelor istorice și a vieții sultanului.


http://www.click.ro/vedete/romanesti/Meryem-Sarah-Uzerli-Mi-am-Istanbul_0_1464453585.html#
Sus In jos
avatar
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 51

MesajSubiect: Re: Muhteşem Yüzyıl _ articole.stiri.noutati   Lun Sept 17, 2012 12:50 am

Sus In jos
avatar
elena50
Administrator
Administrator

Mesaje : 9940
Data de inscriere : 27/11/2011

MesajSubiect: Re: Muhteşem Yüzyıl _ articole.stiri.noutati   Lun Sept 17, 2012 10:51 am

Utzy034 034
Sus In jos
avatar
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 51

MesajSubiect: Re: Muhteşem Yüzyıl _ articole.stiri.noutati   Lun Sept 17, 2012 12:52 pm

elena50 a scris:
Utzy034 034
034 034 034
Sus In jos
avatar
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 51

MesajSubiect: Re: Muhteşem Yüzyıl _ articole.stiri.noutati   Mier Sept 19, 2012 9:32 am

Sus In jos
avatar
elena50
Administrator
Administrator

Mesaje : 9940
Data de inscriere : 27/11/2011

MesajSubiect: Re: Muhteşem Yüzyıl _ articole.stiri.noutati   Mier Sept 19, 2012 10:13 am

Suleyman Magnificul”, serialul fenomen de la Kanal D, pe locul I in preferintele romanilor


Serialul “Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii”, difuzat de Kanal D in fiecare luni si marti, de la ora 20.00, a devenit cel mai urmarit si iubit serial din Romania, inregistrand audiente uriase de la un episod la altul.

Luni, 17 septembrie, serialul “Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii”, a plasat Kanal D pe primul loc in topul televiziunilor, pe targetul All Urban, in intervalul orar 20. 00 – 22.00, cu un rating de 7,4% si o cota de piata de 14,7%, surclasand astfel posturi precum Pro TV si Antena 1, conform datelor furnizate de Kantar Media Romania.

1.179.000 de telespectatori din intreaga tara au urmarit, luni, 17 septembrie, in intervalul orar 20.00 - 22.00, uneltirile de la Curtea lui Suleyman Magnificul.

In minutul de aur, inregistrat la 21:41, 1.680.000 de telespectatori din intreaga tara urmareau cu sufletul la gura povestea de dragoste infiripata intre sultanul Suleyman si frumoasa Hurrem.Pe targetul 18-49 Urban, serialul “Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii” a situat statia pe locul 2 in topul audientelor, cu un rating de 5,7% si o cota de piata de 13.3% .

Nu ratati in fiecare luni si marti, de la ora 20.00, la Kanal D, incredibila poveste de dragoste din serialul “Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii”, cu Halit Ergenc si Meryem Uzerli in rolurile principale, la Kanal D.
Sus In jos

Continut sponsorizatMesajSubiect: Re: Muhteşem Yüzyıl _ articole.stiri.noutati   

Sus In jos
 

Muhteşem Yüzyıl _ articole.stiri.noutati

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 

 Subiecte similare

-
» Muhteşem Yüzyıl _ articole.stiri.noutati
» Tuba Büyüküstün articole / stiri / noutati
» Çağatay Ulusoy articole /stiri / noutati
» Meryem Sahra Uzerli articole.stiri.noutati
» Burak Özcivit _ articole.stiri.noutati
Pagina 3 din 22Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4 ... 12 ... 22  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
turkeys-fans.forumgratuit.ro  :: Turcia :: Seriale :: Seriale 2011 :: Muhtesem Yuzyil . Suleyman Magnificul (2011)-