turkeys-fans.forumgratuit.ro
turkeys-fans.forumgratuit.ro
turkeys-fans.forumgratuit.ro
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
turkeys-fans.forumgratuit.ro

seriale si filme turcesti ,coreene si telenouvele
 
AcasaAcasa  PortalPortal  Ultimele imaginiUltimele imagini  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Distribuiţi | 
 

 Produse Naturiste

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
Mergi la pagina : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatorul
AutorMesaj
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste Empty
MesajSubiect: Produse Naturiste   Produse Naturiste EmptyDum Mar 25, 2012 12:26 am

Produse Naturiste


Ultima editare efectuata de catre utzy in Joi Ian 31, 2013 11:46 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste EmptyDum Mar 25, 2012 12:29 am

Catina, cel mai puternic antioxidant al organismului

Produse Naturiste Catina-jpg-main

Dintre toate fructele, catina contine cea mai mare cantitate de vitamina C, mai mult decat macesul si de aproape zece ori mai mult decat citricele.

La noi in tara intalnim catina alba si rosie, ambele cu un puternic efect antoxidant pentru organism.

De la catina nu se folosesc doar fructele, ci si mugurii, frunzele si scoarta.

SCURT ISTORIC

Catina este un arbust fructifer ale carui beneficii se cunosc inca din antichitate. Se pare ca ar fi originara din Asia de Sud, iar chinezii o folosesc de peste 2.000 de ani in medicina traditionala.

In Romania, catina creste in mod salbatic in zona subcarpatica din Moldova si Muntenia, din bazinul Siretului si pana la Olt.
Catina si proprietatile sale

Fructul de catina contine vitamina A, C, complexul B, E, P, K, F si microelemente precum fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier si sodiu. Catina este bogata si in beta-caroten (mai mult decat contine morcovul), dar si pectine, zaharuri, aminoacizi esentiali si acizi grasi esentiali.

UZ INTERN

Catina sub forma de ulei (uleiul de catina) este benefic in afectiuni precum ulcerul gastric si duodenal, diaree, reumatism, afectiuni neuroendocrinologice, circulatorii si hepatice. El mai este folosit si in alcoolism, stres, astenie, anemie, coronariene, hipertensiune, gingivite. Un efect demn de luat in seama il are si asupra depresiilor, bolii Parkinson, tumorilor, adenoamelor, afectiunilor bucale, faringitei, raguselii, gripei, racelii, intoxicatiilor si leucemiei.

Catina este considerata un bun antiinflamator, cicatrizant, antibiotic, astringent, anticancerigen. Ea este indicata si pentru tratarea afectiunilor ficatului, splinei si rinichilor.


UZ EXTERN

Catina este folosita sub forma de ulei si pentru afectiuni oftalmologice (miopie, hipermetropie, glaucom, cataracta), urticarie, alergii, dermatoze, imunitate scazuta, ulcere cutanate, eczeme, acnee, escare, hemoroizi, psoriazis si arsuri solare. Catina este un bun sudorific si mai este folosita si in tratarea anumitor afectiuni ginecologice.

Poate fi folosita in curele de slabire deoarece inhiba pofta de mancare, dar in acelasi timp vitaminizeaza organismul.

Uleiul de catina tine sub control nivelul colesterolului.

Trebuie stiut ca proprietatile antiinflamatoare, cicatrizante si antibiotice sunt detinute si de scoarta arbustului de catina.
Catina ajuta la pastrarea tineretii

Catina sau mai bine zic, mugurii de catina sub forma de tinctura sunt un excelent remediu impotriva procesului de imbatranire.

Mugurii de catina au, se pare, si un efect afrodisiac.

Catina este folosita nu doar in industria alimentara si ci in non-alimentara.

Catina, cu fruct dulce-actrisor, poate fi consumata in stare pura sau in amestec cu miere, in principal. Mai poate fi folosita la prepararea ceaiului, prajituri, etc.

Dimineata pe stomacul gol o lingurita de catina cu miere va face minuni pentru organismul tau . Daca pretul unui kilogram de catina vi se va parea mare incercati sa curatati macar o ramurica de fructele de catina si va veti lamuri de ce are un pret mai ridicat.
O reteta pe zi

Sirop de catina

1 litru suc de catina obtinut din 2 kilograme de catina data prin storcatorul de rosii; 1,5kilograme de zahar sau 1 litru de miere de albine.

Sucul obtinut se pune cu zaharul sau mierea intr-un vas si se amesteca de 4-5 ori pe zi (timp de 3-4 zile) pana se topeste zaharul.
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste EmptyDum Mar 25, 2012 12:32 am

Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste EmptyDum Mar 25, 2012 12:35 am

Banana, arma naturala impotriva stresului

Produse Naturiste Bananas-jpg-main

Medicii recomanda consumarea zilnica a unei banane pe post de medicament pentru stres, anemie, depresie si multe alte afectiuni.

Banana este un fruct considerat important in alimentatia copilului datorita nutrientilor pe care ii contine.

Este un fruct dulce care este folosit atat in alimentatie cat si in cosmetica.

Cele mai bune banane sunt cele cu doar cateva pete, si nu cele verzi, cele pale sau negre.

SCURT ISTORIC

Se stie de existenta bananelor inca de acum 5.000 de ani si se pare ca isi au originea din India. Exista anumite discutii conform careia prima plantatie de bananieri ar fi fost in China. In secolul 14 are loc plantarea primelor culturi de bananieri in America Centrala si nordul Americii de Sud.

Se pare ca banana ar fi cel mai vechi fruct de pe pamant.

Bananierul face o singura floare numita si "Inima bananei", iar fructele cresc in manunchiuri de aproape 20 de bucati.

Dintre soiurile de banane existente la ora actuala, Cavendish este cea mai raspandita si se gaseste si pe piata noastra.
Banana si proprietatile sale

Banana contine o multime de vitamine si minerale capabile sa revitalizeze si remineralizeze organismul: vitaminele A, B, C, E, calciu, potasiu, acid folic, magneziu, crom, sodiu, fosfor si fier.

Cromul are capacitatea de a-ti potoli pofta de dulce, in schimb ce potasiul este indispensabil persoanelor care sufera de presiune arteriala, anemie, astenie, celor care depun efort fizic si intelectual, precum si copiilor aflati in perioada de crestere.

Acidul folic continut de banana este benefic creierului. Banana mai contine si tryptophan, substanta pe care organismul o transforma in serotonina, compus "vinovat" de starile de relaxare, fericire si de o stare buna a sanatatii in general. De accea, acest fruct este mai mult decat recomandat in stari depresive.

Cu o multime de beneficii asupra corpului nostru, banana devine unul dintre cele mai sanatoase fructe din alimentatia zilnica.

UZ INTERN

Printre beneficiile bananei se numara si efectele sale impotriva anemiei, datorita continutului de fier, nervozitatea, datorita complexului de vitamine B, presiunii arteriale, fumatului, datorita continutului de magneziu si potasiu, infarctului, ulcerului si aciditatii stomacale, constipatiei, concentrarii intelectuale, stresului, datorita potasiului care normalizeaza pulsul si trimite oxigen catre creier.

De asemenea, banana are capacitatea de a scadea temperatura corpului, dar si pe cea emotionala in cazul femeilor insarcinate.

Cine stia ca banana are efecte miraculoase asupra mahmurelii aprige de dupa o noapte de petrecere? Un amestec de banana cu miere si putin lapte va face minuni cu starea in care va aflati.

Viitoarele mamici care au greturile de dimineata ar trebui sa consume o banana intre mese, deoarece ajuta la mentinerea nivelului de zahar in sange.

Banana este indicata si acelora care sufera de sindromul pre-menstrual.

UZ EXTERN

Daca pana acum va tratati negii cu diferite alifii sau rostopasca, incercati si cu o coaja de banana.

De asemenea, coaja de banana este benefica si in cazul piscaturilor de tantari.

Banana are efecte calmante si hranitoare asupra tenului uscat. O banana amestecata cu miere aplicata timp de un sfert de ora, va remineraliza tenul dumneavoastra. In combinatie cu iaurt, banana este benefica in cazul iritatiilor, mancarimilor si pielii fara vlaga de pe fata.

Banana zdrobita are efecte miraculoase si in cazul arsurilor solare sau degeraturilor.

Banana este indicata si in curele de slabire, dar cu atentie, deoarece contine 97 de calorii la suta de grame. Aceeasi atentie trebuie acordata si in cazul consumului de banane si a celor care sufera de diabet, deoarece contine hidrati de carbon.
Banana, un fruct greu de digerat?

Este o afirmatie adevarata atat timp cat banana s-a copt pe cale artificiala, insa daca ea s-a copt in mod natural nu intampina probleme in ce priveste digerarea normala de catre organism.

Tinand cont ca acest fruct nu trebuie tinut la o temperatura mai mica de 12 grade, nu se recomanda pastrarea la frigider. Niciodata.

Interesant de stiut este faptul ca bananele ocupa locul al patrulea in lume in consumul alimentar, dupa orez, grau si porumb.
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste EmptyDum Mar 25, 2012 12:39 am

Lamaia ajuta la intarirea sistemului imunitar

Lamaia are actiuni multiple atat intern cat si extern, fiind un fruct bogat in substante hranitoare cu rol de purificare

Produse Naturiste Lamaiul-main


Lamaii i se cunosc inca din cele mai vechi timpuri beneficiile fata de organismul uman.

Lamaia are actiuni multiple atat intern cat si extern, fiind un fruct bogat in substante hranitoare cu rol de purificare a organismului.

Fie ca este vorba de folosirea ei la ceaiuri, mancaruri, prajituri sau in cosmetica, lamaia, acel fruct cu un miros inconfundabil, isi lasa amprenta de vitamine.

Precum toate celelalte fructe sau legume, si lamaia este considerata un medicament natural tocmai datorita proprietatilor sale.

SCURT ISTORIC

Se spune ca lamaia ar fi crescut pentru prima data in India, la nord de Bruma si in China. Cei din Asia de Sud si Sud-Vest ii cunosteau proprietatile antispetice si era folosit ca antidot impotriva otravurilor. In jurul anului 700 d.H. a ajuns si in Persia, Irac si Egipt. Lamaiul era folosit si pe post de ornament in gradinile islamice.

In Europa, lamaiul a ajuns prima data in Italia in timpul Romei Antice. Prima cultura de lamai a fost in Genoa, pe la mijlocul secolului 15. Semintele care au fost purtate dintr-un loc in altul au ajutat la raspandirea lamaiului.
Lamaia si proprietatile sale

Lamaia este saraca in calorii si nu contine colesterol. In schimb, aceasta este bogata in vitamine precum C, E, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, fier, dar si proteine.

Vitamina C din compozitia acestui fruct este absorbita repede si bine de catre organism, motiv pentru care specialistii recomanda consumul zilnic sub diferite forme.

UZ INTERN

Desi este un fruct acid, lamaia, consumata cu masura, elimina toxinele din organism si ajuta la fluidizarea sangelui prea vascos. Tot aciditatea lamaii ajuta la reducerea aciditatii gastrice.

Cu toate ca lamaia este indicata in curele de slabire, persoanele care au ulcer sau gastrita hiperacida ar trebui sa o ocoleasca.

Lamaia, un bun antiseptic

Lamaia este un bun bactericid, tonic cardiac, antiseptic, diuretic, hipotensiv, remineralizant, hipotensiv, antiscleros, antireumatismal. Fructul are efecte miraculoase si in cazul racelilor, gripei, infectiilor, febrei, asteniei, varicelor, flebitei, arterosclerozei, ascitei, sinuzitei, herpesului, otitei (se pun cateva picturi de suc de lamaie in ureche). Consuma zilnic lamaie si vei vedea ca rezultatele bune nu vor intarzia sa isi faca aparitia.

Daca doresti sa urmezi o cura de detoxifiere a organismului amesteca sucul de lamaie cu apa sau ceai pe care le poti indulci sau nu. Ca indulcitor natural este recomandata mierea in locul zaharului. Licoarea are efecte multiple asupra corpului tau atat intern, cat si extern.

UZ EXTERN

Fructul in intregime este o "bomba de vitamine" pentru organism. Lupta asiduu impotriva obezitatii si celulitei.

De asemenea, lamaia (sucul de lamaie) este indicat celor care au afte, limba inflamata, laringita, angina.

In cosmetica este adesea folosita sub forma de masca, compresa. Fiind astrigenta are capacitatea de a indeparta punctele negre, daca te frictionezi cu regularitate cu o felie de lamaie pe zonele afectate.

Se stie ca sucul de lamaie este bun si pentru intarirea unghiilor fragile sau a unui par sanatos.
Lamaia ofera luminozitate tenului

Mai mult de atat, acest citric reduce ridurile, pistruii si petele de pe fata.

Pentru a indeparta pielea moarta de pe fata, gat si decolteu este bine sa inmoi lamaia in zahar si sa te frictionezi, clatesti apoi si vei vedea efectele. Aceasta manevra pe langa ca indeparteaza pielea moarta, iti ofera si luminozitate tenului.


Lamaia face minuni cu tenul tau

Sucul de lamaie are un efect de albire asupra dintilor, are grija de gingivita dar te scapa si de o respiratie urata.

Lamaia este si un cicatrizant natural. Ph-ul lamaii este intre 2-3.

Lamaia este folosita si in cadrul multor preparate culinare, prajituri (chiar si coaja rasa) sau in industra non-alimentara.
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste EmptyDum Mar 25, 2012 12:43 am

Portocala combate insomnia si nervozitatea

Portocala este un medicament natural, cu proprietati multiple pentru organism.

Produse Naturiste Portocala-main

Portocala este un medicament natural, cu proprietati multiple pentru organism.

Acest citric este recomandat tuturor persoanelor care au probleme cu calciul, colesterolul, precum si alte afectiuni.

SCURT ISTORIC

Portocala isi are originile din Sud-Estul Asiei, India, Grecia, Turcia. Fructul este o combinatie posibila intre pomelo si tangerina. Ea este denumita de chinezi drept "marul chinezesc".

Portocalul era foarte raspandit in Siria si Egipt, in Europa ajungand ceva mai tarziu.

Deseori, acest citric a fost considerat drept un elixir al tineretii.

Portocala dulce este numita si "portocala portugheza" si se pare ca Vasco da Gama a adus-o cu el inapoi, dupa o calatorie in India.

In prezent, Brazilia este cel mai important producator de portocale din intreaga lume, fiind urmata de SUA si Mexic.
Portocala si proprietatile sale

Fructul contine aproape 90% apa, vitaminele A, B, C, minerale, fosfor, fier, fibre, potasiu, sulf, cupru, magneziu si calciu. Contine 13% zahar.

De aceea, el este un bun remineralizant al organismului si revitalizant, recomandat tuturor persoanelor indiferent de varsta.

Nivelul ph-ului portocalei este de 2,5 sau 3 in functie de maturitate, marime sau varietate.

UZ INTERN

Beneficiile portocalei asupra unui organism bolnav sau sanatos sunt numeroase. Deoarece citricul contine fosfor, calciul este mult mai bine asimilat de corp, fiind bun si in cazul copiilor, anemicilor, celor cu boli de inima, cu astm, celor cu febra sau convalescentilor.

Sucul de portocale au un efect detoxifiant asupra organelor interne, dar si energizant in cazurile de oboseala, datorita continutului de potasiu. De asemenea, sucul de portocale mai este recomandat si hepaticilor, persoanelor cu sangele mai gros, cu tromboza, cu un colesterol crescut, celor care sufera de constipatie, impotriva durerilor de cap si a migrenelor.

Portocala este considerata si un adjuvant pentru cei care sufera de insomnii si agitatie pe timp de noapte, acesta actionand asupra organismului ca un sedativ sau somnifer (se prepara o infuzie din flori si frunze de portocal).

Flori si frunze de portocal

Portocala este digerata repede de organism, motiv pentru care este recomandat a se bea pe stomacul gol dimineata. Pentru un efect mai bun se recomanda consumul sucului de portocala si la pranz, dar si seara.

Tot acest suc este ideal pentru cazurile in care persoana sufera de pojar, febra tifoida sau tuberculoza.

Sucul de portocale este excelent si pentru cei mici, deoarece ii ajuta la crestere normala a copilului. Nu degeaba mamicile le dau bebelusilor aceasta licoare (in cantitati mici, diluat, dar cu efecte mari).

Portocala este un fruct recomandat si diabeticilor, insa trebuie luat in calcul si continutul acesteia de zahar.

UZ EXTERN

Coaja de portocale este benefica si in cosmetica, ea fiind un produs naturist folosit in tratarea acneei si a cosurilor, prin aplicare locala.

Pulpa de portocala are un efect calmat asupra tenului, daca se aplica sub forma de masca si se amesteca cu putina smantana.

Daca vei amesteca sucul de portocale cu o lingura de miere vei obtine o masca cu efect hidratant.

Acest suc este bun si pentru dantura si albirea naturala a dintilor.

Sucul de portocale combate migrenele
Consumul de portocale mareste rezistenta organismului

Consumul regulat de portocale ajuta organismul in lupta impotriva infectiilor, a racelii si reprezinta o sursa naturala de energie, datorita absorbtiei rapide in sange a zaharului din portocale.

In locul clasicelor medicamente (desigur, acolo unde se poate), inlocuieste cu suc natural de portocale. Il mai poti amesteca si cu alte fructe in functie de preferinte si vei avea astfel in fiecare zi doza ta naturala de sanatate.

Portocala mai este folosita si la prepararea unor mancaruri, deserturi, dar si in industria alimentara si cosmetica.

Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste EmptyVin Apr 06, 2012 4:28 pm

Ceaiuri naturiste

Produse Naturiste Tea_with_me_34091-vi

Nu consumati ceai pe stomacul gol
Consumarea ceaiului pe stomacul gol, mai ales daca ceaiul este foarte fierbinte sau foarte rece poate schimba temperatura in stomacul si splina dvs, fiind posibile astfel efecte adverse nedorite.

Nu consumati ceaiuri prea puternice
Ceaiurile foarte puternice, cu un continut mare de cafeina si tanin va poate afecta negativ provocandu-va insomnii si migrene.

Nu fierbeti ceaiul prea mult timp

Atunci cand fierbeti prea mult ceaiul polifenolii si uleiurile continute de ceai intra in procesul de oxidare, facand astfel ceaiul mai putin transparent, reducand din aroma si efectele terapeutice. De asemenea prin fierberea indelungata se pot pierde multe vitamine continute de ceai.

Nu consumati ceaiuri inainte mesei
consumul de ceai inainte de masa va poate reduce apetitul si ingreuna digestia. Este recomandat sa nu consumati ceaiuri cu cel putin 30 minute inainte de masa.

Nu consumati ceai pentru a va ajuta sa inghititi medicamente
Cele mai multe ceaiuri au continut ridicat de tanin care efecteaza in mod negativ digerarea medicamentului.

Nu consumati decat ceai proaspat facut
Ceaiul facut cu o zi in urma isi pierde valoarea nutritivasi beneficile pe care le aduce sanatatii. Mai mult, ceaiul lasat mai mult timp este mediul propice de dezvoltare a unor bacterii. Ceaiul “invechit” se poate folosi pentru tratamente externe.
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste EmptyVin Apr 06, 2012 4:31 pm

ceai verde

Cercetările au descoperit multe beneficii ale consumului de ceai verde. În acest articol voi aborda beneficiile sale în tratarea și prevenirea cancerului. Studiile au dezvăluit o rată mai scăzută a cacerului în țările în care consumul de ceai verde este regulat. Nu se poate verifica faptul că tocmai acest consum este cel care duce la scăderea numărului de bolnavi de cancer, dar indică faptul că ceaiul verde ar putea avea rolul lui.

Studiile făcute pe animale au demonstrat faptul că polifenolii din ceaiul verde încetinesc sau chiar opresc proliferarea celulelor canceroase în cazul cancerului de sân.

Un alt studiu făcut pe un eșantion de aproximativ 500 de femei a revelat faptul că femeile care consumau în mod regulat ceai verde înregistrau o rată mai scăzută a prezenței cancerului de sân. Totodata, femeile care consumau minim 5 căni de ceai pe zi înainte de a fi diagnosticate cu cancer mamar în stadiu incipient prezentau o probabilitate mai mică de recidivă dupa tratament.

Un studiu chinezesc a arătat că femeile care consumă ceai regulat prezintă un risc cu 32% mai mic de a dezvolta cancer colorectal. Alte studii au demonstrat faptul că polifenolii pot suprima creșterea celulelor canceroase în cazul cancerului pulmonar și pot provoca moartea celulelor canceroase.

Cercetări făcute pe organismul uman mai sunt încă necesare. Un studiu a arătat faptul că femeile care erau consumatoare de ceai verde aveau o rată scăzută a prezenței cancerului de vezică. Același studiu a demonstrat că persoanele bolnave de cancer care consumau ceai verde cu regularitate aveau o rată a supraviețuirii cu 5 ani mai mare. Alte investigații au descoperit că substanțele din ceaiul verde determină restrângerea ariei pe care se întind celulele canceroase, făcându-le mai ușor de depistat și tratat. Un studiu făcut asupra persoanelor suferinde de cancer ovarian din China a arătat că pacienții care consumau cea mai mare cantitate de ceai verde supraviețuiau cel mai mult.

Un alt studiu făcut în Suedia a dus la concluzia că o cantitate mică de ceai verde, aproximativ o ceașcă sau mai puțin pe zi, scade riscul apariției cancerului ovarian. Cercetările făcute asupra efectelor ceaiului verde în cazul cancerului esofagian au dus la concluzii diferite. Unele au demonstrat existența unor beneficii, altele a unor riscuri mărite de cancer. Consumul de băuturi foarte fierbinți s-a demonstrat că duce la creșterea riscului de cancer bucal și esofagian.

Temperaturile ridicate pot afecta celulele, iar un grad mărit al deteriorarii celulare crește riscul de cancer. Este bine să lași ceaiul să se răcească până la o temperatură acceptabilă înainte de a-l consuma.

Studii făcute asupra populației au arătat că persoanele consumatoare de ceai verde prezentau un risc scăzut de apariție a cancerului pancreatic. Acest lucru era valabil în special în cazul femeilor, care aveau o scădere a ratei cancerului cu până la 28%, în timp ce în cazul bărbaților scăderea mergea până la 32%.

Studii făcute la nivel celular au revelat faptul că extractele din ceaiul verde previn evoluția cancerului de prostata. Un studiu a descoperit o scădere cu 24% a evoluției cancerului de prostată în cazul bărbaților care consumau o cantitate mai mare de ceai verde. Un studiu diferit a arătat că EGCG, un polifenol din ceaiul verde, scade nivelul markerilor tumorali ai cancerului de prostată.
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste EmptyMar Iun 19, 2012 6:01 pm

CURATATI-VA RINICHII


Anii trec si rinichii nostri filtreaza sangele inlaturand sarea, otravurile si alte lucruri nedorite care intra in corpul nostru. Cu timpul sarurile se acumuleaza si e nevoie sa-i curatam. Cum se face asta? Este foarte simplu. Luati un manunchi de patrunjel si spalati-l bine. Apoi taiati in bucati mici, puneti-l intr-un vas, turnati apa curata- un litru- peste el si fierbeti timp de 10 minute. Apoi lasati sa se raceasca, strecurati si puneti intr-o sticla curata pe care o veti pastra in frigider . Beti un pahar pe zi si veti observa ca toata sarea si otrava acumulata in rinichi se elimina prin urina. De asemenea veti observa diferenta pe care nu ati mai simtit-o pana acum. Patrunjelul este cunoscut ca cel mai bun tratament pentru rinichi si este natural! Trimiteti tuturor prietenilor de care va pasa.


Am luat de la cafenea ce ai postat despre curatatrea rinichilor GUMUS , stiam si eu ceva despre treaba asta cu patrujelul dar voiam sa te intreb ce parte se foloseste frunza sau radacina ?! Ma intereseaza as vrea sa fac si eu !


Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste EmptyVin Iul 20, 2012 9:48 am

Cele mai importante 12 plante medicinale


Ca o alternativa la produsele farmaceutice, multi consumatori apeleaza la ajutorul plantelor medicinale. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 80% din populatia lumii se bazeaza pe plante pentru medicamentele lor. Si totusi, haideti sa aflam care este topul celor mai importante plante medicinale.

1. Carbunele – acesta nu este o planta, insa este de nepretuit. Carbunele lemnos este carbon pur si va adsorbi (nu absorbi) 29 dintre cele mai periculoase 30 de otravuri. Puteti sa-l beti diluat in apa, sau utilizati-l ca o cataplasma pe rani, infectii ale pielii, etc.

2. Ardei rosu iute - Dr. Christopher, un bine-cunoscut vanzator de plante medicinale de la mijlocul secolului al 20-lea, a declarat ca, daca el ar avea numai doua plante medicinale, ar selecta carbunele si ardeiul rosu. Acesta este puternic in capacitatea sa de a atrage sangele in anumite parti ale corpului. Din moment ce sangele este cel care aduce vindecarea, poate fi o calitate importanta.

Intern- este util pentru arteroscleroza, artrita, astm, sangerari, tensiune arteriala crescuta sau scazuta, bronsita, frisoane, raceli, convulsii, tuse, indigestie, infectii, icter, ulcere, si varice.

Extern- este utilizat pentru degeraturi, articulatii dureroase, umflaturi si varice. Adaugat la formule pe baza de plante, acesta stimuleaza actiunea celorlalte plante medicinale. Este folosit de asemenea pentru a preveni atacurile de cord, gripa, raceala, indigestia si lipsa de vitalitate; este bun pentru a trata splina, pancreasul, rinichii si este eficient ca o cataplasma pentru reumatism, inflamatie, pleurezie, ulceratii si rani. Poate fi frecat usor pe gingii in cazul durerilor de dinti si pe umflaturi.

3. Usturoiul – aceasta este una din cele mai puternice substante antiseptice descoperite vreodata. In anii 1950, oamenii de stiinta sovietici gasit-o fiind egala cu penicilina, insa fara efectele nocive respective acestor droguri puternice.

Intern- este utilizat pentru arteroscleroza, cancer, boli contagioase, tuse, crampe, diverticulita, emfizem, gaze naturale, probleme cu inima, hipertensiune arteriala, indigestie, congestie hepatica, paraziti, reumatism, congestie sinusala si ulceratii.

Extern- este utilizat pentru problemele intestinale, paraziti, impetigo, paraziti de piele, tumori, negi si infectii de drojdie.

Usturoiul este folosit pentru toate bolile respiratorii si pulmonare; poate fi utilizat ca si ceai sau adaugat in siropuri pentru tuse, raceli, tuberculoza, febra, precum si boli de sange. Folositi-l ca un ceai intr-o clisma pentru viermi si infectii intestinale. Folositi ulei proaspat extras sau consumati catei de usturoi cruzi.

4. Hydrastis canadensis (gentiana) – aceasta este un alt puternic antiseptic, iar intr-un sens, este singura planta medicinala adevarata din aceasta lista. (Primele 3 pot fi cumparate din supermarket)

Intern- este buna pentru alcoolism, alergii, astm, respiratie urat mirositoare, boli ale vezicii urinare, bronsita, varicela, raceli, diabet, eczeme, sangerari ale gingiilor sau infectii ale gingiilor, febra fanului, slabiciune de inima, hemoroizi, herpes, indigestie, infectii, inflamatii, leucoreea, afectiuni hepatice, congestie limfatica, rujeola, tumori mamare si ovariene, greata matinala, gura uscata, pyorrhea, amigdalite si ulceratii.

Extern- este utilizata pentru arsuri, rani, inflamatii oculare, sangerarea si infectia gingiilor, herpes, Leucoreea, ulceratii bucale, impetigo, inflamarea pielii si amigdalite.

Gentiana poate fi folosita pe rani deschise, inflamatii, eczeme, impetigo, erizipel sau mancarimi ale pielii. Este un specific pentru toate tipurile de probleme ale membranelor mucoase. Aspirata pe nas, este buna pentru catar nazal. Dozele foarte mici vor elimina greata in timpul sarcinii. Este ideala pentru infectiile vaginale (bai), este folosita ca apa pentru clatirea ochilor, dar si apa de gura.

5. Menta – aceasta se poate gasi in aproape orice casa, si este utila pentru o varietate de conditii.

Intern- este utila pentru insomnie, pojar, crampe menstruale, migrene, greata matinala, spasme musculare, greata, tulburari nervoase, frisoane, colici, febra, ameteli, gaze, greata, varsaturi, diaree, dizenterie si isterie.

Extern- este utilizata pentru mancarimi ale pielii, dureri de dinti, anestezic pentru durerile locale si articulatii inflamate. De exemplu, pentru a deschide sinusurile avei nevoie de 5-10 picaturi ulei de menta in jumatate cana de apa aproape fierbinte, dupa care acoperiti-va capul cu un prosop respirati aburul prin gura si nari.

6. Ulm alunecos – se refera la scoarta interioara alba a ulmului alunecos, care este de nepretuit. (Coaja exterioara, inchisa la culoare este, de asemenea vanduta, insa este inutila)

Intern- este utilizata pentru inflamatia vezicii urinare, bronsita, colita, constipatie, crampe ovariene, tuse, cistita, diaree, diverticulita, dizenterie, eczeme, gripa, gaz, hemoragie, hemoroizi, raguseala, congestie pulmonara, afectiuni ale stomacului, amigdalite, ulcere.

Extern- scoarta este utilizata pentru arsuri, colita, constipatie, diverticulita, dizenterie, rani cangrenate, hemoroizi, Leucoreea, rani deschise, afectiuni reumatoide, gutoase si rani.

Ulmul alunecos este, de asemenea, folosit pentru a lega compozitia supozitoarelor si pastilelor, este foosit in prepararea unui terci hranitor pentru copii, pentru persoanele in varsta cu stomacul slab, pentru cei cu ulcere si cei care sunt in convalescenta dupa anumite boli.

7. Lobelia - este atat un relaxant si stimulent, precum si un mare ajutor.

Intern- este folosita pentru alergii, artrita, astm bronsic, bronsita, varicela, boli contagioase, convulsii, tuse, durere de urechi, infectii ale urechii, febra (toate tipurile), dureri de cap, palpitatii cardiace, indigestie, icter, pleurezie, pneumonie, intoxicatie alimentara , St Vitus Dance, dentitie, durere de dinti.

Extern- este utilizata pentru muscaturile de sarpe si de insecte, iedera otrava, herpes si tumori.

Doze mici din tinctura de Lobelia (5-10 picaturi) vor actiona ca un tonic si stimulant, iar dozele mai mari vor actiona ca un sedativ. Aceasta amelioreaza spasmele si actioneaza ca un expectorant. Poate fi folosita pentru spalarea infectiilor cutanate sau mancarimilor. In doze mari, este un excelent antiemetic. Este deosebit de buna in spasmodice de tuse, iar in doze mici relaxeaza inima si scade pulsul.

8. Aloe Vera - gelul din frunzele acestei plante este de nepretuit; cel mai bine utilizat este proaspat cules. Este ideal sa aveti in casa cel putin 2 plante de aloe vera.

Intern- este buna pentru constipatia cronica, gastrita, hiperaciditate si ulcer gastric.

Extern- este utilizata pentru abcese, arsuri, infectii ale ranilor, muscaturilor de insecte, iritatii ale pielii si ulceratii. Atunci cand este aplicata pe piele pentru arsuri grave si eruptii cutanate, acesta poate fi lasata timp de doua zile fara a fis chimbata.

A nu se folosi in timpul sarcinii, sau in doze mari, atunci cand exista hemoroizi.

9. Crusin (Cascara Sagrada) - aceasta este una dintre cele mai sigure laxative pentru constipatia cronica.
Intern- este utilizata pentru constipatie, tuse, boli ale vezicii urinare, calculi biliari, tulburari gastrice si intestinale, hemoroizi, indigestie si icter.

10. Matase de porumb - aceasta este cea mai buna planta medicinala pentru cresterea fluxului de urina, contribuind astfel la eliminarea problemelor de rinichi si vezica urinara.

Intern- este utilizata pentru incontinenta urinara nocturna, cistita cronica, inflamarea rinichilor si a vezicii, pietre la rinichi, prostatita, exces de acid uric si retentie urinara. Este un bun remediu pentru toate conditiile inflamatorii ale uretrei, vezicii urinare, prostatei si rinichilor.

11. Hamei - acesta este excelent pentru calmarea nervilor si insomnie.
Intern- acesta este folosit pentru tuse, febra, dureri de cap, indigestie, insomnie, icter, greata matinala, nervozitate, tonic pentru stomac, gat, durere de dinti si ulceratii.

Extern- este utilizat pentru furuncule, lovituri, dureri de urechi, inflamatii, dureri reumatice, boli de piele si ulceratii.

Ceaiul de hamei este bun pentru stomac, nervozitate, apetit scazut, gaze si crampe intestinale. Ceaiul rece, inainte de mese va creste digestia. Planta uscata poate fi pusa intr-o perna, inlaturand astfel insomnia.

12. Hamamelis - aceasta este o planta medicinala astringenta si este una dintre cele mai bune cai de atac pentru oprirea menstruatiei excesive, hemoragiile la plamani, stomac, uter si intestine.
Intern- este utilizat pentru tratamentul diareei, difteriei, hemoroizilor, Leucoreea, varice si probleme ale uterului.

Extern- este utilizat pentru arsuri, lovituri, difteriei, muscaturi de insecte, Leucoreea, febra musculara, amigdalite si varice.
Hamamelis poate fi folosit ca injectie pentru hemoroizii care provoaca sangerari, pentru scurgerile vaginale si infectii.
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste EmptyVin Iul 20, 2012 9:49 am

Bananele, un aliment perfect


Bananele sunt gustoase, sanatoase, mobile (usor de luat peste tot), destul de ieftine si un ingredient grozav pentru shake. Dar asta nu este totul, spun specialistii. Ei cred ca expresia "going bananas" (expresie care inseamna a o lua razna) provine din efectul pe care il au bananele asupra creierului.

Aflux de energie

Bananele contin trei zaharuri naturale – sucroza, fructoza si glucoza, combinate cu fibre. O banana ofera instantaneu un aflux sustinut si substantial de energie.

Energie pentru a face miscare timp de 90 de minute

Cercetarile au demonstrat ca numai doua banane ofera destula energie pentru un efort fizic extenuant de 90 de minute. Nu este de mirare ca banana este fructul numarul unu in randul atletilor de performanta ai lumii.

Ameliorarea problemelor medicale si a bolilor

Dar energia este numai unul dintre modurile in care banana ne poate ajuta sa ne mentinem in forma. Ne poate ajuta sa infruntam sau sa prevenim un numar substantial de boli si probleme, ceea ce o face sa fie obligatorie in meniul zilnic. Iata in continuare o lista cu cele mai bune efecte pe care le are.

Putere pentru creier:

200 de elevi de la o scoala din Twickenham (Middlesex, Marea Britanie) au fost ajutati sa-si treaca examenele anuale cu rezultate mai bune mancand banane la micul dejun, in pauza si la pranz, in incercarea de a-si imbunatati puterea creierului. Cercetarile au aratat ca acest fruct ce contine o cantitate mare de potasiu poate ajuta procesul de invatare prin imbunatatirea atentiei.

Constipatie:

Avand un continut ridicat de fibre, bananele pot fi incluse in dieta in scopul restabilirii functionarii normale a intestinelor, ajutand la depasirea constipatiei fara a mai fi nevoie de laxative.

Mahmureala:

Unul dintre modurile cele mai rapide de a vindeca mahmureala este prepararea unui milkshake de banane, indulcit cu miere. Banana calmeaza stomacul si, cu ajutorul mierii, ridica nivelul zaharului din organism, in timp ce laptele calmeaza si rehidrateaza corpul.

Arsurile la stomac:

Bananele au un efect natural antiacid in corp, deci daca suferiti din cauza arsurilor gastrice, incercati sa mancati cateva banane pentru a calma durerea.

Ciupiturile de tantar:

Inainte de a cauta crema impotriva ciupiturilor de insecte, incercati sa frecati zona afectata cu partea interioara a cojii de banana. Multi oameni cred ca are un succes uimitor in reducerea umflarii si iritarii la locul ciupiturii.

Nervii:

Bananele au un continut ridicat de vitamine din complexul B, care ajuta la calmarea sistemului nervos.

Supraponderali si stresati la munca?

Studiile efectuate la Institute of Psychology din Austria au descoperit ca stresul de la serviciu duce la pofta de alimente care aduc confort, precum ciocolata si cipsurile. Un studiu efectuat pe 5000 de pacienti ai spitalului a aratat ca cei mai grasi dintre pacientii care au participat la studiu aveau sanse mai mari de a avea un nivel ridicat de stres la locul de munca. Studiul a tras concluzia ca, pentru a evita poftele induse de panica, trebuie sa controlam nivelul de zahar din organism cu ajutorul gustarilor cu nivel ridicat de carbohidrati la fiecare doua ore pentru a mentine stabil nivelul zaharului.

Stresul:

Potasiul este un mineral vital, care ajuta la normalizarea pulsului, trimite oxigen catre creier si regleaza echilibrul hidric al organismului. Atunci cand suntem stresati, rata metabolismului creste, reducand astfel nivelul potasiului. Acesta poate fi echilibrat cu ajutorul unei gustari formate din banane, care au un continut ridicat de potasiu.

Negii:

Multi oameni preocupati de alternative naturale jura ca daca doriti sa scapati de un neg, puteti pune pe el o bucata de coaja de banana, cu partea galbena in afara. Puteti mentine aceasta compresa cu ajutorul unui plasture sau leucoplast medicinal.

Bananele si merele

Asadar, o banana este intr-adevar un remediu natural al multor boli. Daca am face comparatie cu un mar, are de patru ori mai multe proteine, de doua ori mai multi carbohidrati, de trei ori mai mult fosfor, de cinci ori mai multa vitamina A si fier si de doua ori mai multe alte vitamine si minerale. Este bogata si in potasiu si este unul dintre cele mai valoroase alimente pe care le avem la indemana.

Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste EmptyVin Iul 20, 2012 9:50 am

Beneficiile terapeutice ale uleiului de musetel

Uleiul de musetel este extras din flori de plante de musetel care sunt foarte populare. Exista doua tipuri de musetel, si anume musetel roman, care este cunoscut sub numele stiintific Anthemis Nobilis si musetel german al carui nume stiintific este Matricaria Chamomilla.
Beneficiile uleiului esential de musetel pot fi atribuite proprietatilor sale antispasmodice, antiseptice, antibiotice, antidepresive, antinevralgice, antiinflamatoare, carminative, colagoge, cicatrizante, emenagogue, analgezice, febrifuge, hepatice, nervine, sedative, digestive, tonice, antispastice, bactericide, sudorifice, inflamatorii, antiinfectioase, vermifuge, care vindeca ranile, etc.

Uleiul de musetel este extras din flori de plante de musetel care sunt foarte populare. Exista doua tipuri de musetel, si anume musetelul roman, care este cunoscut sub numele stiintific Anthemis Nobilis si musetelul german al carui nume stiintific este Matricaria Chamomilla. Desi uleiurile esentiale extrase din ambele soiuri sunt destul de asemanatoare in proprietatile medicinale, ele se deosebesc intr-o anumita masura, atunci cand vine vorba de compozitia lor si anumite proprietati.

Uleiul de musetel roman este constituit din Alpha pinen, beta pinen, Camphene, Caryophyllene, Sabinene, Myrcene, Terpinene Gamma, pinocarvone, Farsenol, cineole, Angelate propil si butil Angelate.

Uleiul de musetel german, pe de alta parte, este compus din azulene (aici numit Chamazulene), Alpha Bisabolol, Bisabolol Oxide-A & B si bisabolene Oxide-A.

In timp ce uleiul de musetel roman este mai calmant si are un efect emenago mai puternic, cel german este un foarte puternic antiinflamator datorita prezentei unui compus numit azulene (acesta este un compus cu azot si este responsabil pentru culoarea caracteristica albastra). Dar acestea nu sunt toate proprietatile medicinale pe care uleiul de musetel le are.

Beneficiile uleiului esential de musetel roman si german includ urmatoarele:

Antiseptic, antibiotice, dezinfectant, bactericid si vermifug: leiul esential de musetel impiedica dezvoltarea infectiilor biotice (infectii datorate unor factori biotici, cum ar fi bacterii, ciuperci etc.), distruge infectiile deja prezente, ucide tot felul de viermi intestinali, iar daca este aplicat pe par, distruge paduchii si acarienii.

Stimulent si antideprimant: ambele soiuri de musetel lucreaza foarte eficient in lupta impotriva depresiei, elimina sentimentul de tristete, depresie, dezamagire si induce un sentiment de fericire si buna dispozitie.

Anti-inflamator si sedativ: in timp ce uleiul esential de musetel roman este eficient in lupta impotriva furiei, nervilor si iritarii la copii, cel german, pe de alta parte, este mai eficace in vindecarea inflamatiilor, in special cele ale sistemului digestiv si urinar. Ambele uleiuri reduc tensiunea arteriala.

Analgezic si antinevralgic: uleiul esential are proprietati analgezice si reduce in mod eficient durerea la nivelul muschilor si articulatiilor, dureri de cap, sinusoidale, dureri de dinti, leziuni osoase etc.

Sensibilitate stomacala, digestiv, hepatic si colagog: uleiul de musetel tonifica stomacul si il seteaza sa functioneze adecvat. Acesta promoveaza secretia sucurilor digestive in stomac si faciliteaza digestia. De asemeneaasigura o sanatate buna a ficatului si a fluxului adecvat de bila.

Antireumatic si anti-inflamator: musetelul vindeca disfunctiile sistemului circulator, stimuleaza circulatia si detoxifica sângele de toxine, cum ar fi acidul uric, contribuind astfel la vindecarea unor boli precum reumatismul, artrita etc., care sunt cauzate de o circulatie improprie si acumularea de uric.

Antispasmodic, relaxant si nervin: uleiul de musetel calmeaza toate tulburari nervoase sau hiper-reactii, care duc la convulsii, spasme, nervozitate, pierderea controlului asupra membrelor, etc.

Cicatrizant: uleiul de musetel este foarte popular in lumea cosmeticelor, deoarece diminueaza cicatricile, urmele si petele de pe piele si inclusiv cele ale tenului, protejandu-l si ferindu-l de infectii.

Sudorific si febrifug: uleiul esential induce transpiratia abundenta (fiind sudorific), eliminand astfel toxinele si agentii care provoaca infectiile si virozele.

Carminativ: musetelul indeparteaza si impiedica formarea gazelor din stomac si intestine. Acest lucru, ajuta la relaxarea organismului si scaderea tensiunii arteriale.

Tonic: uleiul esential de musetel tonifica pielea, muschii, organele interne, si nu numai.

Alte beneficii: uleiul esential de musetel este antialergen si ajuta la vindecarea acneei prin eliminarea toxinelor si curatarea Glandelor sebacee si ecrine prin transpiratie, curata sistemul urinar si rinichii prin urinare frecventa (fiind diuretic), detoxifica corpul, ajuta la vindecarea infectiilor virale ca oreionul, pojarul, poate fi folosit ca apa de gura pentru a tine la distanta respiratia urat mirositoare, eliminand in acelasi timp infectiile orale. Uleiul de musetel german este un vasoconstrictor.

Atentie: nu exista reactii adverse, cu exceptia persoanelor care sunt alergice la musetel su orice planta din aceeasi familie (Asteraceae)

Amestecuri: uleiul esential de musetel se poate amesteca cu cel de lavanda, iasomie, muscata, grapefruit, Tea Tree, trandafir, lamaie.
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste EmptyVin Iul 20, 2012 9:51 am

Ceaiul de zmeura - cura de detoxificare completa

Detoxifierea cu cei de zmeura in cazul racelilor

Atat formele microbiene, cat si cele virale, care produc infectii ale cailor respiratorii, manifestate sub denumirea gnerica de rinite, laringite, faringite, traheite, bronsite, conduc la o intoxicatie a organismului cu otravuri eliberate de microorganismele producatoare de boli. Aceste toxine, chiar daca sunt neutralizate de anticorpii produsi de limfocite, trebuie eliminate pe cale urinara, fecala si prin transpiratie.

Dr. W.L. Wittling, de la Universitatea din Stockholm (Suedia), a remarcat capacitatea detoxifianta a derivatilor acidului malic, prin combinarea acestora cu toxine eliberate 90% de catre tulpinile de stafilococi aurii, care cauzeaza mai ales forme acute de amigdalite sau laringo-traheite.

Acelasi doctor constata, in martie 2001, ca acizi asemanatori celui malic si fraganic pot interactiona cu fragmente ale virusurilor gripale inca toxice, facandu-le mult mai usor de inghitit de anumite leucocite. In acelasi timp, suedezii au demonstrat ca substante derivate din unele principii regasite in zmeura faciliteaza eliberarea rapida a toxinelor virale, gripale, pe cale urinara si prin transpiratie. In prezent, cercetatorii biochimisti de la Stockholm lucreaza la un proiect complex care vizeaza producerea unui medicament forte bazat pe principiile existente in fructul de zmeura. Inca nu s-a deslusit modul de actiune a principiilor active din zmeura, dar pana la lansarea acestui produs medicii suedezi recomanda pentru afectiunile respiratori, numite popular "racelii, 0,7 l de ceai de zmeura neindulcit, accesibil si diabeticilor insulinodependenti.

Efect pozitiv in bolile pulmonare al ceaiului de zmeura

Pneumoniile, cauzate in cele mai frecvente cazuri de bacterii din genul Pneumococcus, ca si de alti agenti patogeni care afecteaza tesutul pulmonar, pot fi tratate prin practici ale medicinei homeopatice, naturiste sau prin bioenergoterapie, necesitand o stricta respectare a medicatiei indicate de specialist. Dupa insanatosire, trebuie facuta si o terapie de detoxifiere a organismului. In acest sens, foarte util este onsumul zilnic de ceai de zmeura, inainte si dupa fiecare masa. Rezultatele obtinute prin aceasta cura sunt recunoscute chiar si de medicina moderna care refuza, de regula, modelele terapiei homeopatice.
Cercetatorul danez G.T. Arentweicz a demonstrat, in 1999, ca terapia cu ceai de zmeura este un tratament profilactic, terapeutic si detoxifiant si in cazul tuberculozelor de orice tip si in mod special TBC pulmonar.

Ceaiul de zmeura, eficient impotriva "E-urilor din alimente

Cercetatorii sunt de parere ca toxinele cauzate de poluarea chimica a mediului din anumite zone pot fi anihilate de efectul unor principii ale licorilor de zmeura, consumate zilnic. In 1994, Elspeth O'Neill descopera ca in zmeura exista 72 de compusi ai acidului salicilic, care faciliteaza o reactie nervoasa vegetativa (reglatoare), ce determina o intensa traspiratie a celor ce consuma suc sau ceai de zmeura. Analizele chimice ale continutului transpiratiei subiectilor studiati au atestat prezenta foarte abundenta in lichidul sudoral a unor toxine provenite ca urmare a poluarii solului si aerului. Cercetatorii din Belfast au demonstrat, in 2006, efectul benefic al combinatiilor acidului salicilic in detoxifierea organismului poluat.


Aceiasi oameni de stiinta sustin ca aditivii de tip "Ei pot fi de 12-14 ori mai usor metabolizati la nivel hepatic, in cazul unui consum zilnic de ceai concentrat de zmeura.

In Romania, persoanelor care consuma alimente conservate necontrolate li se recomanda sa consume mai frecvent ceaiuri de zmeura.
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste EmptyVin Iul 20, 2012 9:52 am

Coada-calului, un leac de neinlocuit


Cunoscuta din cele mai vechi timpuri datorita efectului sau hemostatic, coada-calului a fost considerata "de nepretuit ", in special in cazuri de sangerare si probleme ale vezicii urinare. Aceasta planta curata toxinele din interiorul corpului uman.
Denumire stiintifica: Equisetum arvense

Denumiri populare: parul porcului, barba ursului, coada iepei, nodatica, opintici, bradisor, coada manzului

Coada-calului este o planta perena erbacee inalta, care creste intr-un climat umed, pe campii, pe malul raurilor de munte sau chiar langa caile ferate. In primavara, din rizom ies mai intai tulpinile, colorate maroniu si purtatoare de spori. Apoi ies frunzele, inalte de pana la 40 de cm. Tulpinile de coada-calului sunt recoltate intre lunile iulie si septembrie, pe o zi insorita dupa ce roua sa evaporat. Acestea se usuca la umbra si va fi pastrata in pungi de hartie.

Proprietati si beneficii

Coada-calului contine 5-7% acid silicic, nicotina, palustrine, palustridine, fitosterol, beta-sitosterol, acid malic, vitamina C, ulei volatil, saruri de potasiu, etc.. Componentele active din planta au efecte antimicrobiene, antiseptice, anti-inflamatorii; de asemenea conserva acuitatea vizuala si stimuleaza fluxul de sange.

Tratamente

Cele mai bune plante pentru digestie (sub forma de ceai sau tinctura) sunt cele care pot fi gasite in paduri sau in regiunile argiloase. Cele descoperite in zonele umede sunt bune pentru tratarea diferitelor afectiuni externe (in cazul in care planta este utilizata fara radacina), insa in cantitati mici.

Pentru tratarea problemelor digestive, hiperaciditate gastrica si ulcer, sunt necesare 2-3 cesti de ceai de coada calului consumate zilnic, care de asemenea, pot trata vezica urinara si afectiunile renale. Coada-calului ajuta retinerea apei in pericard, sau in tulburarile renale dupa aparitia unor boli, cum ar fi scarlatina sau alte boli infectioase care provoca probleme in eliminarea apei. In cazurile de bronsita si pneumonie sunt recomandate sa se consume trei linguri de coada calului uscata si sfaramata, pe zi, deoarece are proprietati antiseptice si antibacteriene.

Tinctura de coada-calului: puneti la macerat 10 grame de coada calului 50 ml de alcool rafinat timp de 2 saptamani, la caldura, agitandu-se amestecul zilnic. Tinctura este eficienta impotriva transpiratiei picioarelor (tot ce trebuie sa faceti este sa va masati picioarele cu tinctura de coada calului). Alaturi de masaj este recomandat sa consumati cate o ceasca de ceai de coada-calului in fiecare dimineata pe stomacul gol.

Cu incredere puteti scapa si de matreata daca va spalati parul in fiecare zi cu o infuzie de coada-calului urmat de un masaj cu ulei de masline de calitate.

Ceaiul de coada-calului: ceaiul se prepara din 1 lingurita cu varf de coada calului se lasa 1 minut intr-o cana cu apa clocotita, dupa care se strecoara; ratia zilnica optima sunt 2 cesti de ceai. Este recomandat pentru tratarea amigdalitei facand gargara, tratarea inflamatiilor mucoasei bucale, stomatita, gingivita, polipi, dureri de cap, oboseala, stres, tensiune arteriala, dermatoza, astm, artrita, artroza, afectiunea prostatei, colica renala, guta, hemoroizi, reumatism, probleme articulare, insuficienta respiratorie, enfizem pulmonar, depresie, crampe la stomac, halucinatii, pancreatite, crize biliare si colici.

Pulberea de coada-calului: se obtine prin macinarea plantei uscate cat mai fin. Depozitarea se face in borcane de sticla, inchise ermetic. Se administreaza, de 3-4 ori pe zi, cate o lingurita rasa, pe stomacul gol, fiind foarte eficienta si bine tolerata de organism in tratamentele de lunga durata.

Baile de sezut: baia de sezut se prepara din 2 pumni de coada calului intr-un vas de 5-6 litri cu apa rece care se lasa la macerat peste noapte. A doua zi se da in clocot, se strecoara si se adauga la apa pentru baie. Se sta aproximativ 20 minute cu nivelul apei putin peste nivelul rinichilor. Dupa baie trebuie sa va asezati in pat, imbracat bine pentru a transpira din abundenta.

Cataplasme de coada-calului: se aseaza 2 pumni de coada calului proaspata intr-o sita, deasupra unui vas cu aburi; cand planta sa inmuiat se aseaza intr-un tifon iar apoi se aplica pe rana sau pe locul dureros timp de 4-5 ore; este recomandat pentru hemoroizi, stomac, ficat,rinichi.

Atentie !

•administrarea plantei pe perioade de timp mai lungi de doua saptamani (cu doua saptamani de pauza) nu este recomandata copiilor, datorita continutului ridicat de siliciu anorganic
•este bine ca planta sa fie procurata de la magazinele de specialitate. Se confunda foarte usor cu barba ursului de Bahme - Equisetum palustre - care traieste de regula pe langa ape. Aceasta planta este de talie mai mare, iar tulpina are 5 muchii. Este o planta toxica!
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste EmptyVin Iul 20, 2012 9:54 am

Menta aroma sanatatii


•Menta face parte dintr-o familie parfumata, vesela si proaspata, alaturi de rudele sale: menta-creata, menta-piperata si busuiocul-cerbilor.
•Aroma ei caracteristica, extrem de placuta si de proaspata, precum si gustul sunt maxime daca frunzele sunt proaspete.
•Acestea rezista doar cateva zile sau poate o saptamana, daca sunt tinute in frigider.
Medicament natural universal
•Menta este folosita in tulburarile digestive (voma, diaree, meteorism sau miscari intense ale intestinelor, crampe), dar si cele hepatobiliare sau boli ale pancreasului.
•Este eficienta si in probleme respiratorii, raceli, sinuzite, gripa, astm, bronsita, fiind folosita sub forma de inhalatii sau comprese.
•Uleiul de menta calmeaza durerile de cap si migrenele.
•Te ajuta sa renunti la fumat
•Sub forma de ceaiuri, fineturi sau pulbere, produce aversiune si intoleranta fata de tutun si combate tulburarile care apar dupa renuntarea la fumat (stari de neliniste, agitatie, frustrare).
•Frunzele ei aromatizeaza supe, bauturi, rnarinade pentru carne, feluri picante, guma de mestecat, deserturi (tarte cu fructe, sufleuri cu ciocolata si vanilie, sorbeturi, inghetate).
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste EmptyVin Iul 20, 2012 9:55 am

Ghimbirul, medicamentul universal


Un vechi proverb indian spune: "Orice calitate buna este continuta in ghimbir". Este folosit din vremuri stravechi pentru tratarea diverselor probleme.
Se fac referinte la el in sistemul medical ayurvedic ca vishwabhesaj, medicamentul universal. Confucius scria ca nu manca niciodata fara ghimbir; medicul imparatilor Claudius si Nero utiliza ghimbirul pentru calmarea bolilor de stomac; era laudat in faimosul De Material Medica in 77 inainte de Hristos pentru capacitatea sa de a "incalzi si muia stomacul". In Japonia a fost utilizat in mod traditional pentru dureri de coloana si articulatii; in Filipine este folosit pentru vindecarea durerilor de cap; chinezii il foloseau contra durerilor de dinti si a mahmurelii, iar in Brazilia, Sudan si Papua-Noua Guinee era folosit pentru tratarea artritelor.
Contine peste 470 de compusi identificati
De ce a fost venerat ghimbirul timp de mii de ani in culturi din lumea intreaga, ca planta cea mai profunda dintre plantele vindecatoare? Care este acel ingredient cu gust intepator care a facut ca efectiv milioane de oameni sa-l cultive si sa-l consume pentru nenumarate probleme medicale? Raspunsul este simplu: nimeni nu stie. Si nici nu pare ca inteligenta umana va putea vreodata sa inteleaga pe deplin modul de actiune al ghimbirului. Sigur, veti spune ca trebuie sa fie un ingredient special in ghimbir care sa iasa in evidenta. Va raspundem ca stiinta moderna a studiat aceasta planta timp de decenii si a identificat pana acum peste 470 de constituenti, dintre care unii, la randul lor au constituit subiect a mii de studii stiintifice.
Ghimbirul are, dupa cate se stie la ora actuala, aproape 500 de compusi identificati, multi cu activitati biologice cunoscute, actionand in mod complementar pentru a produce beneficii biologice profunde. Fiecare compus are un anume efect, fie influentand o anumita enzima sau proteina, fie sprijinind activitatea altor compusi.
-priveaza celulele de cancer prostatic de combustibilul lor de crestere;
-inhiba crearea prostaglandinei PGE2 care produce efecte anti-febra puternice;
-echilibreaza producerea de prostaglandine inflamatorii PGE3 si PG12, care regleaza productia de compusi care dilata arterele;
-restabileste in mod sigur functionarea sanatoasa a trombocitelorprin inhibarea formarii unui grup numit tromboxan (probabil principalul motiv pentru care oamenii iau aspirina);
-reduce prostaglandinele care sensibilizeaza receptorii durerii din terminatiile nervoase, demonstrand efecte puternic analgezice;
-are efecte importante anti-ulcer comparabile cu ale multora dintre medicamentele eliberate pe baza de reteta;
-contine melatonina, care regleaza ritmurile circadiene ale organismului si stimuleaza astfel activitatea corpului si somnul;
-in total, planta are de 180 de ori mai multe enzime pentru digestia proteinelor decat legendara papaya.

Aceasta este maretia plantei si cea mai clara ilustrare a cat de mult difera abordarea traditionala pe baza de plante fata de "moda" de acum a medicamentelor de sinteza. Poate ca ar trebui sa ne amintim cuvintele lui Hipocrate, cel mai vestit medic al lumii occidentale, care a spus ca trebuie ca medicamentul sa ne fie hrana, iar hrana sa ne fie medicament.

Totul despre ghimbir

Ghimbirul (Zingiber officinale)

Ghimbirul face parte din familia Zingiberaceae, care îºi are originea în Sudul Chinei sau în India. Este o plantã erbacee cu un rizom (sau radacinã) aromatic bogat în uleiuri eterice. În prezent se cultivã în toatã regiunea tropicalã ºi subtropicalã, in Asia, India produce aproximativ. Jumãtate din recolta mondialã, în Brazilia, Jamaica ºi Nigeria al cãrui ghimbir este foarte iute ºi lipsit de aromã. Ghimbirul este o specie perenã care are nevoie de o temperaturã ridicatã și constantã precum ºi de o umiditate permanentã pentru a se dezvolta corespunzãtor. Rizomul de ghimbir are o forma neregulatã, contorsionatã si e noduros, atingând pânã la 5-6 centimetri în lungime. Ghimbirul e deosebit de prețuit în bucãtãriile orientale: chinezã, indianã, tailandezã. Ghimbirul este comercializat sub mai multe forme. Rãdãcini întregi, proaspete care au o culoare galben-deschis la interior, iar coaja de diferite nuanþe cafenii. Ghimbirul jamaican, de culoare galben deschis, este socotit de cea mai bunã calitate. Ghimbirul african ºi indian are o coaja mai inchisã la culoare ºi este de calitate mai slabã, cu excepþia celui din Kenya. Rizomii întregi au gustul cel mai proaspãt. Se comercializeazã rãdãcinile uscate, ”negre” , cu coaja cu tot, sau ”albe” (fara coajã). Rãdãcina se comercializeazã întreagã sau taiata feliute, sau pudrã, care are o culoare galben-deschis ºi este obþinutã prin macinarea rãdãcinii uscate. Se mai comercializeazã, de asemenea, conservatã, din rãdãcini tinere, decojite, taiate feliuþe fierte într-un sirop gros de zahãr. De asemenea, mai exista ºi sub cristalizatã, sau ghimbir murat. În bucãtãria asiaticã, ghimbirul este utilizat aproape exclusiv proaspat, feliat, tocat sau zdrobit sau infuzat în sosul mâncãrii ºi îndepãrtat când ca s-a ajuns la aroma doritã. Ghimbirul proaspãt poate fi pastrat cateva saptamani în frigider. În stare uscatã, trebuie lovit (nu foarte tare ca sã nu fie strivit) pentru ca fibrele sã se deschidã. INDICATII. Recunoscut de asiatici încã din secolul I ca o plantã medicinalã cu efecte rapide asupra problemelor reumatice ºi digestive, ghimbirul este studiat acum în vestite laboratoare de medicii europeni. Cand a fost descoperitã, rãdãcina de ghimbir era folositã ca un agent antiinflamator ºi împotriva senzaþiei de vomã. Specialiºtii precizeazã cã mii de ani ghimbirul a fost administrat, în special, bolnavilor cu artritã reumatoidã. Acþiunea sa antiinflamatoare l-a recomandat cu succes acestei categorii de bolnavi. Fitoterapeuþii au constatat cã, spre deosebire de medicamentele alopate, ghimbirul scuteºte aceastã categorie de bolnavi de efectele secundare ale medicamentelor folosite pe termen lung - mai ales ulcerele de stomac. Cercetãrile continuã în acest sens, pentru a se dovedi cum poate sã neutralizeze planta acizii inflamatori din articulaþii. Specialiºtii homeopaþi au ajuns la concluzia cã ghimbirul mai poate înlãtura greaþa ce se datoreazã deplasãrii cu maºina, avionul sau vaporul. Un alt studiu a dovedit efectele plantei, dupã intervenþii chirurgicale, care impun anestezia generalã. Un test efectuat asupra unui lot de 30 de femei care au fost supuse anesteziei generale în timpul unor intervenþii ginecologice a demonstrat efectele sale puternice în combaterea stãrii de vomã. Ceaiul din rãdãcinã de ghimbir s-a dovedit eficient ºi în tratamentul bolnavilor de cancer care au fãcut chimioterapie. De aceea este studiat ºi pentru proprietãþile sale anticancerigene. În privinþa greþurilor „de miºcare", planta a dat rezultate excelente într-un procent impresionant - de peste 90% la persoanele care au testat-o. Pe langã faptul cã le înlãturã greaþa, ghimbirul îi ajutã ºi pe cei cu ameþeli ºi vertijuri. Ceai de ghimbir: rãdãcina se taie în felii subþiri care se pun în strecurãtoarea cu ceai aºezatã deasupra ceainicului. Se toarnã apã fierbinte peste rãdãcinã ºi dupã 10 minute ceaiul poate fi îndulcit cu miere poliflorã. În cazurile de gripã, însoþite de vomã, ceaiul de ghimbir se îndulceºte cu miere de pãdure. ªi asmaticii pot beneficia de ajutorul acestei plante. Se combinã pãrþi egale de ghimbir ºi morcovi (rãdãcinile trebuie rase ºi apoi stoarcem sucul). Se administreazã cate douã linguriþe înainte de fiecare masã, cu ceai de ghimbir. Dupã o masã copioasã, infuzia de ghimbir este idealã ºi ajutã la eliminarea gazelor din stomac sau intestine. Ca afrodisiac este folosita mai ales radacina. Ghimbirul intra in multe combinatii afrodisiace alaturi de miere, cardamon, scortisoara si alte plante aromatice. Pentru sporirea apetitului sexual, marirea energiei sexuale, se recomanda cu un sfert/jumatate de ora inaintea jocului amoros luarea a 2 linguri de miere bine amestecata cu 2-3 varfuri de cutit de ghimbir si un varf de cutit de piper. Desi nu este folosit ca "afrodisiac forte" ghimbirul are o utilizare foarte larga datorita efectelor sale deosebite asupra dispozitiei launtrice. Printre efectele benefice ale ghimbirului mentionam: inlaturarea starii de moleseala, a plictiselii sau a blazarii, redarea acuitatii gustative. Este una din ierburile menite sa trezeasca si sa reinvioreze fiinta.

UTILIZARI EXTERNE

Industria parfumurilor: graþie uleiului esenþial pe care îl conþine, rizomul de ghimbir emanã o savoare de lãmâie piperatã ºi conferã astfel cãldurã ºi personalitate parfumurilor. Industria cosmeticelor: La spitalele din Beijing, este utilizat în tratamentul alopeciilor (cheliilor) sub formã de rondele proaspete. Cosmetologii europeni au fabricat loþiuni cu ghimbir pentru tonificarea ºi revitalizarea pãrului. Loþiunile de corp pe bazã de ghimbir au efecte de întinerire: hrãnesc epiderma ºi îi conferã fineþe ºi supleþe. Fiind bogat în magneziu, fosfor ºi acizi aminaþi, ghimbirul este omniprezent în formule revitalizante ale cremelor de faþã. Medicina alternativã: Moleculele aromatice de ghimbir trimit impulsuri creierului imediat ce ating pielea, relaxând ºi detensionând musculatura. Rãdãcina încãlzeºte meridianele de acupuncturã. Terapeuþii folosesc uleiurile aromatice de ghimbir pentru fricþionarea zonelor unde se acumuleazã tensiuni negative: tâmplã, ceafã, încheieturi.

Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste EmptyVin Iul 20, 2012 9:56 am

Nutritionistii germani au decis ca broccoli e leguma care previne cel mai bine principalele boli de inima.
Stii ce trebuie sa contina dieta ta, pentru ca hranindu-te corect sa reusesti sa previi multe suferinte care te trimit cel mai des la doctor?
Nutritionistii germani au raspunsul! Cei mai renumiti dintre ei au stabilit care sunt cele mai sanatoase 100 de alimente ce iti protejeaza principalele organe. Lista acestora a fost publicata recent in ziarul Bild din Germania si a facut deja furori in intreaga lume. In cazul legumelor si fructelor se recomanda ca acestea sa fie consumate proaspete sau congelate, iar plantele medicinale indicate de medicii germani trebuie administrate sub forma de infuzii, comprese sau tincturi. Va prezentam lista acestor alimente.

Piele/par

1. Pepenele. Are foarte putine calorii si e un fruct excelent pentru mentinerea fermitatii pielii.
2. Iaurtul degresat. Are o concentratie ridicata de vitamina A, iar bacteriile sale imbunatatesc aspectul pielii.
3. Graul. Are calciu, acizi grasi, dioxid de siliciu - provizii de sanatate pentru piele, par si unghii.
4. Orzul. Contine substante bioactive, infrumuseteaza si revitalizeaza.
5. Cimbrul. Curata organismul si reda stralucirea pielii.
6. Hreanul. Regenereaza parul, pielea si unghiile, multumita substantelor active continute.
7. Mustarul. Regleaza fluxul sangvin la nivelul pielii.

Rinichi

8. Sfecla rosie. Stimuleaza arderile celulare.
9. Visinele. Contin potasiu, substanta pe care rinichii "se lupta" sa o elimine din sange, cand e in exces.
10. Castravetele. Are multa apa si stimuleaza activitatea rinichilor.
11. Telina. Protejeaza rinichii de virusi.
12. Varza rosie. Aminoacizii si proteinele sale actioneaza ca un filtru pentru rinichi.
13. Gulia. Vitamina C protejeaza celulele renale, iar fierul si fosforul energizeaza.
14. Ridichea neagra. Are proprietati de antibiotice naturale.
15. Varza murata. Detoxifica intregul organism.
16. Hrisca. In medicina complementara, e folosita ca produs dietetic in cazul bolilor de rinichi si in diabet. E eficienta daca suferiti de hipertensiune arteriala.
17. Patrunjelul. Detine combinatia ideala de minerale pentru a curata rinichii.

Oase

18. Migdalele. Contin magneziu, care ajuta oasele sa ramana sanatoase.
19. Spanacul. Aduce in organism necesarul de calciu pentru rezistenta oaselor si functionarea muschilor.
20. Meiul. Deosebit de bun pentru copii, carora le intareste dintii, oasele si le stimuleaza cresterea.
21. Secara. Benefica pentru dinti, oase si muschi. E o sursa ideala de oligtlemente, cum ar fi B-vitamine, potasiu, magneziu, mangan, fier si zinc.
22. Branza. Este o sursa de calciu, contribuind la intarirea oaselor.

Intestine/stomac

23. Tinctura de fenicul. Protejeaza mucoasele intestinale.
24. Pastarnacul. Stimuleaza digestia.
25. Mango. Are vitamina A si antioxidanti ce apara mucoasa intestinala.
26. Arpacasul. Aduce in organism necesarul de fibre, magneziu si fosfor pentru o digestie sanatoasa.
27. Mararul. Amelioreaza indigestia.
28. Soia. Are proprietati anticancerigene.
29. Nucile. Contin o forma purificata de Omega 3, care ajuta la reducerea riscului de cancer al intestinelor.

Ficat

30. Anghinarea. Are proteine regenerative, iar acidul folic si antioxidantii sai previn bolile hepatice. 31. Sucul de ridiche. Stimuleaza secretia bilei.
32. Conopida. Contribuie la protejarea si imbunatatirea activitatii ficatului.
33. Drojdia de bere. E o importanta sursa de vitamina B, detoxifica ficatul.
34. Nasturelul (Nasturtium Officinale). E folosit la producerea mustarului si a uleiurilor bune pentru metabolismul bilei si al ficatului.
35. Papadia. Reduce colesterolul si ajuta la buna functionare a ficatului.
36. Laptele. Apara ficatul de diferite afectiuni frecvente.
37. Menta. Uleiurile sale esentiale stimuleaza secretia biliara si ajuta la calmarea crampelor.
38. Carnea de iepure. Degreseaza ficatul.
39. Carnea de vita si de manzat. Contine vitamina B, fier si proteine de buna calitate.

Creier

40. Lintea. Contine proteine, glucide si lecitina de care au nevoie celulele creierului.
41. Quinoa. Bogat in fier, intareste memoria si incetineste procesul de imbatranire.
42. Carnea de pasare de curte. Are grasimi si uleiuri care ofera energie celulelor nervoase.
43. Fasolea. Creste puterea de concentrare.
44. Oul. E o sursa grozava de proteine, iar galbenusul contine colina, care ajuta la dezvoltarea memoriei.
45. Avocado. E un fruct care combate stresul, nervozitatea si insomnia.
46. Bananele. Contin substante benefice pentru creier. Glucoza, vitaminele si mineralele fructelor il energizeaza.
47. Caisele. Un amestec ideal de minerale ce stimuleaza neuronii.
48. Stafidele. Au mult zahar (75%), resursa energetica pentru creier.
49. Perele. Ajuta circulatia sangvina, iar zaharul si substantele asemanatoare hormonilor intensifica puterea "de lucru" a creierului.
50. Mazarea. E bogata in proteine bune pentru memorie si concentrare.
51. Salata verde. Substantele opiacee calmeaza sistemul nervos.

Ochi

52. Castanul salbatic. Substantele sale active calmeaza iritatiile si senzatia de usturime.
53. Arnica. Uleiurile esentiale calmeaza inflamatiile oculare.
54. Mesteacanul alb. Vitamina C, potasiul si calciul continute intaresc imunitatea ochilor.
55. Limba de miel. Are o multime de taninuri si saponine ce reduc inflamarea vaselor conjunctivale.
56. Rostopasca. Este eficienta impotriva virusilor, in special pentru ochii uscati.
57. Gutuia. Cu pectina si calciu, e buna pentru alergii si febra fanului.
58. Iarba de silur (Euphrasia Officinalis). Calmeaza ochii in cazul persoanele tensionate, care stau mult in fata calculatorului.
59. Grasimea de gaina. Impreuna cu iarba de silur, face minuni daca e aplicata ca unguent pe ochi.
60. Strugurii. Aceste fructe ajuta cu precadere ochiul in timpul vederii nocturne.
61. Patlagina. Taninurile sale trateaza infectiile oculare.
62. Capsunele. Ajuta ochiul in timpul vederii nocturne.
63. Centaurium minus. Tinctura acestei plante vindeca afectiunile oculare.
64. Ananasul. Contine numeroase enzime ce relaxeaza ochii celor care stau mult la calculator.
65. Rozmarin. Purifica ochii si protejeaza vasele de sange oculare.

Inima

66. Varza. Are mult potasiu si fier, necesare inimii si circulatiei sangvine.
67. Broccoli. Previne ateroscleroza si atacurile de cord, prin continutul de calciu, fier si caroten.
68. Ridichea. Apara impotriva atacurilor de inima.
69. Portocalele. Contin vitamina C, care scade valoarea colesterolului din sange, In plus, are si putine calorii.
70. Morcovul. Acidul folic si bioflavonoidele radacinoasei protejeaza inima.
71. Pestele. Acizii grasi Omega 3 apara sistemul vascular de inflamatii si de calcifieri.
72. Ceapa. Scade presiunea sangelui, imbunatateste activitatea inimii si circulatia.
73. Usturoiul. Alicina continuta previne accidentele vasculare cerebrale.
74. Usturoiul salbatic. Substantele sale curata sangele de toxine.
75. Sparanghelul. Asparagina curata cordul si vasele mari de sange.
76. Cicoarea. Scade tensiunea arteriala si colesterolul, curata sangele cu ajutorul unor minerale specifice.
77. Uleiul de masline. Energizeaza cordul si reduce colesterolul.
78. Somonul. Acest peste e o sursa buna de acizi grasi Omega 3, care reusesc sa scada din nivelul trigliceridelor din sange.
79. Dovleacul. Are efect benefic in cazul hipertensiunii arteriale si in bolile de inima.
80. Cartofii. Protejeaza contra accidentelor cerebro- vasculare, oferind o cantitate mare de vitamina C pentru sistemul vascular.
81. Paprika. Protejeaza inima si vasele de sange.
82. Rosiile. Diuretice eficiente, normalizeaza tensiunea arteriala.
83. Maslinele. Reduc colesterolul nociv si tensiunea arteriala.
84. Merele. Contin 300 de substante esentiale pentru protectia intregului sistem vascular.
85. Fasolea neagra. O cana din acest aliment furnizeaza intre 120 si 320 miligrame de magneziu, mineral ce previne aparitia tulburarilor de ritm cardiac.
86. Coacazele. Cu cea mai mare concentratie de minerale si de vitamine C, B, D si E, sunt bune pentru circulatia sangelui.
87. Zmeura. Actioneaza ca o aspirina naturala, intarind sistemul imunitar.
88. Murele. Sunt considerate de specialistii germani fructe cardioactive, ajutand la functionarea optima a cordului.
89. Socul. Imbunatateste circulatia sangelui.
90. Piersicile. Au multe vitamine si oligtlemente care protejeaza inima.
91. Ciresele. Improspateaza resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor si siliciu.
92. Rubarba. Fortifica inima si scade tensiunea arteriala.
93. Grepfrutul. Are o enzima speciala, care previne obstructiile vasculare si tromboza.
94. Ciuperca Shitake. Reduce colesterolul.
95. Prunele. Previn tromboza.
96. Curmalele. Sunt bogate in fier, calciu si potasiu. Reduc tensiunea arteriala, protejeaza impotriva aterosclerozei.
97. Afinele. Pigmentul lor albastru ajuta la elasticitatea vaselor sangvine.
98. Ovazul. Are acizi grasi, benefici in bolile cardiovasculare.
99. Porumbul. Are vitamina D si vitamina K.
100. Ardeiul iute. Previne cresterea zaharului din sange, care poate duce la formarea colesterolului pe vasele inimii.
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste EmptyVin Iul 20, 2012 9:56 am

Secretele medicinei chinezesti sunt disponibile si in farmaciile naturiste de la noi


Vechii vraci sunt cei care au descoperit insusirile vindecatoare ale ciupercilor medicinale. Folosite de mii de ani in medicina traditionala asiatica, acestea sunt astazi la mare cautare si se gasesc in farmaciile cu profil naturist din intreaga lume.
E drept, sub forma de capsule, dar pastrand aceleasi proprietati miraculoase, spun specialistii. Studiile efectuate de acestia arata ca ciupercile asiatice previn aparitia cancerului, au efect antioxidant si cresc eficienta tratamentelor antivirale.

1 - Maitake

Numele acestei plante medicinale inseamna, in japoneza, "ciuperca dansatoare" deoarece, in Antichitate, oricine o gasea, dansa de fericire. De ce? Pentru ca Maitake era considerata un medicament foarte pretios, iar valoarea ei se calcula echivaland greutatea ciupercii in argint. Mai mult, cei care gaseau locurile unde crestea pastrau acest secret cu sfintenie si il dezvaluiau urmasilor numai pe patul de moarte.
Maitake era cea mai scumpa ciuperca medicinala la vechii chinezi pentru ca putea fi folosita la tratarea a numeroase afectiuni
Abia in 1979 s-a descoperit secretul cultivarii Maitake si s-au infiintat adevarate "plantatii" ecologice, de unde aceasta ciuperca ajunge sa fie folosita in industria farmaceutica. in ceea ce priveste beneficiile ei pentru corpul uman, cercetatorii au stabilit ca este un imunostimulator puternic, un antitumoral excelent (e folosita ca adjuvant in chimioterapie). Mai mult, ea ajuta organismul sa se adapteze fizic si psihic la schimbarile climatice si creste eficienta tratamentelor antivirale in infectiile cu HIV, Human Papilloma Virus (HPV), virusul hepatic B sau cel gripal. in farmaciile naturiste de la noi, gasiti extracte de Maitake sub forma de pastile. Unul dintre acestea e "Maitake D-Fraction", un produs Secom, care contine 120 de capsule si costa 134 de lei.Ciuperca Reishi este buna pentru diabetici, carora le scade glicemia.

2 - Reishi

Supranumita "ciuperca nemuririi", Reishi a fost inclusa de autoritatile japoneze pe lista oficiala de produse pentru tratarea cancerului. Ea inhiba metastazele, reduce durerile si stopeaza dezvoltarea tumorilor. Ciuperca Reishi este buna pentru diabetici, carora le scade glicemiaMai mult, administrata in timpul chimio si radioterapiei, ciuperca protejeaza organismul de efectele secundare ale acestora. in afara de beneficii, suplimentele alimentare pe baza de Reishi stimuleaza sistemul imunitar, regleaza tensiunea arteriala, scad glicemia, relaxeaza sistemul muscular si impiedica formarea fibroamelor uterine. O cutie cu 100 de capsule costa in jur de 80 de lei.

3 - Shiitake

Descoperita in China, aceasta ciuperca a ajuns sa fie folosita de toate popoarele asiatice pentru tratarea bolilor respiratorii, pentru probleme de circulatie sangvina sau afectiuni hepatice. Mai mult, chinezii erau convinsi ca ea poate sa incetineasca procesul de imbatranire.
Ciuperca Shiitake previne imbatranirea prematura
Studiile mai recente au dovedit ca Shiitake stimuleaza sistemul imunitar si previne formarea tumorilor canceroase. Cercetatorii japonezi au reusit sa extraga din aceasta ciuperca o substanta ce sta la baza unui trament anticancer aplicat in numeroase tari. In Romania, suplimentele alimentare ce contin Shiitake pot fi gasite in farmaciile naturiste si costa in jur de 70 de lei.

Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste EmptyVin Iul 20, 2012 10:13 am

Secrete naturiste pentru un par sanatos


Un par stralucitor si catifelat este visul fiecarei dintre noi. Nu trebuie sa uiti nici macar o secunda ca sanatatea ta fizica se reflecta si asupra parului si ca parul este in mare parte intretinut de vitaminele si mineralele din organism. Asadar, un corp sanatos va fi pus in evidenta de un par plin de vitalitate.



Cateva retete usor de preparat iti vor fi foarte utile pentru a-ti mentine parul sanatos.

* Toarna putina zeama de lamaie pe intreaga portiune a capului si lasa sa actioneze timp de 15-20 de minute. Apoi spala bine parul. Acest tratament este foarte eficient impotriva matretii.

* Frunzele de ceai pot fi refolosite prin fierbere in 2-3 cani de apa. Strecoara lichidul, raceste-l si clateste parul cu el, dupa samponare. Acest extract de plante iti va imbunatati evident aspectul parului.

* Pentru un par matasos, extractul de henna este cel mai eficient. O pasta de henna amestecata cu lapte batut, un ou si zeama de lamaie este un balsam foarte bun pentru par, daca il lasi sa actioneze 45 de minute. In cazul in care ai parul uscat, adauga in aceasta compozitie si 2-3 lingurite de ulei de masline sau ulei de cocos.

* Imbunatateste circulatia sangelui pentru a preveni caderea parului! Cum poti face acest lucru? Foarte simplu. Maseaza-ti parul cu ajutorul unui tampon de vata imbibat in ulei de cocos si intinde uleiul de la radacina spre varfuri. Ia un prosop imbibat in apa fierbinte, leaga-l in jurul capului si pastreaza-l catava vreme. Acest lucru va ajuta ca uleiul sa patrunda la radacina parului, asigurand o buna circulatie a sangelui la nivelul scalpului si stimuland cresterea parului. Apoi aplica un sampon pentru a indeparta reziduurile de ulei de cocos. Astfel vei scapa de problema parului uscat!

* Scapa de caderea parului consumand mai multe vitamine, care ajuta nu numai la mentinerea unei culori vii, ci si la sanatatea parului. In cazul unui par uscat si subtire, care se despica si cade este foarte indicat consumul legumelor verzi (spanac, salata verde,etc).

* Se bat cu mixerul doua oua si putin lapte si se intinde compozitia pe par. Las-o sa actioneze pentru 5 minute, iar dupa indepartarea ei vei obtine o stralucire instantanee a parului.

* Scapa de parul gras! Cea mai eficienta metoda este pudra, pe care o gasim in comert sub diverse mirosuri si marci. Aplica putina pudra la radacina parului, las-o sa actioneze vreo 15 minute, apoi indeparteaza cu sampon si aplica balsam.
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste EmptyVin Iul 20, 2012 10:20 am

Bitterul suedez
Prezentare generala
A fost redescoperit in urma cu doua decenii de catre o fitoterapeuta de origine austriaca. Un remediu despre care experimentata cunoscatoare a plantelor spunea ca vindeca aproape orice boala. Nu era departe de adevar. Prin timp, miraculoasa tinctura - o veritabila "antologie" de ierburi tamaduitoare - a dovedit ca are efecte benefice asupra sanatatii, dobandindu-si rapid o celebritate meritata. Milioane de flacoane cu pretiosul elixir, in tot felul de formule si dilutii, au fost vandute anual pe tot mapamondul, bitterul suedez devenind intre altele si un simbol al reinvierii traditiei de vindecare cu plante.

Dar care este, de fapt, originea acestui remediu? Care dintre zecile de formule care se gasesc acum pe piata este cea buna? Isi merita, oare, bitterul celebritatea? Se pare ca aceasta tinctura a fost descoperita in Evul Mediu - un elixir din plante care sa prelungeasca tineretea. Dupa un succes fulminant, elixirul-minune a cazut in uitare, fiind pastrat si transmis din tata in fiu, doar intr-o familie de medici suedezi. Bitterul suedez si-a dovedit din nou eficienta intr-o serie impresionanta de boli, de la indigestii si migrene la boala canceroasa si maladiile de piele greu vindecabile.

Au aparut tot felul de versiuni ale bitterului suedez, in afara celei cu 32 de plante: cu 16 plante, cu 12 plante, cu 8 plante, dar si cu 180 de plante.

Calitati curative si actiune farmaceutica
Este un extract hidroalcoolic sau, altfel spus, o tinctura din plante medicinale amare. De altfel, este uneori numit si "aperitiv amar suedez". De ce amar? Pentru ca plantele si gustul amar au o importanta deosebita in terapia naturista. Remediile naturale amare sunt un drenor puternic pentru ficat si vezica biliara, stimuleaza procesele de eliminare prin amplificarea peristaltismului digestiv, activeaza digestia prin sporirea secretiei de sucuri gastrice.

Din punct de vedere psiho-mental, gustul amar este asociat dezamagirii - o sintagma care, analizata din punct de vedere etimologic, inseamna descoperirea, eliberarea de amagire. De aceea, in medicina holistica, remediile amare au in plan psihologic rolul foarte interesant de a ajuta la eliminarea convingerilor si ideilor false, cu alte cuvinte, a amagirilor, care conduc la boala. Practic, nu se poate vorbi in medicina naturista de un proces de dezintoxicare eficient si complet in care sa nu fie folosit gustul amar. Ei bine, diferitele variante de bitter suedez sunt o colectie fara egal de plante amare, cu diferite nuante.

Astfel, acest bitter contine plante amare pure (gentiana, tintaura, anghinare), amare aromatice (pelin, coada-soricelului, coaja de portocal amar), amare saline (cicoare, papadie), amare mucilaginoase (lichen de Islanda) etc. Din acest motiv, acest elixir amar este un drenor si detoxifiant extraordinar, ceea ce si explica efectele sale vindecatoare intr-o gama extrem de mare de boli.

In ciuda popularitatii sale ca leac, nici pana in prezent nu se stie cu precizie care este reteta originala de bitter suedez. De fapt, anumite componente ale sale, cum ar fi theriacul venetian, sunt chiar formule obtinute prin procedee alchimice, procedee care nu mai sunt cunoscute in prezent. Dar asta nu exclude eficienta lui.

Exista si retete romanesti. Mai ales flora medicinala spontana a Romaniei este extrem de bogata in plante medicinale amare si aromatice, cu efecte foarte puternice care, incluse in reteta acestui remediu, fac adevarate minuni. Apoi, concentratiile de principii active de la bitterurile romanesti sunt mult mai mari decat la cele aduse din strainatate, unde, in mod curios, se pune mai mult accent pe gustul placut al remediului decat pe actiunea sa terapeutica. In fine, se pare ca in domeniul terapiei cu plante, creativitatea autohtona a gasit un teren foarte bun de exprimare, asa incat au fost gasite niste retete de bitter care pun foarte bine in valoare principiile ce stau la baza alcatuirii acestui remediu.

Afectiuni pentru care se recomanda: indigestie, balonare; dischinezie biliara; afectiuni hepatice cronice; anorexie, anorexie psihica; boli de piele, afectiuni alergice; guturai (raceala), gripa; cistita, infectii renale; tulburari intestinale; febra; stari de greata; viermi intestinali; tromboflebita; arsuri; intepaturi de insecte.

Preparare
Iata o reteta ceva mai simpla, compusa din doar douasprezece plante, dar care pune foarte bine in valoare principiile care stau la baza alcatuirii bitterului suedez:
Intr-un borcan cu filet, cu o capacitate de 2 l, se pun cate 2 lingurite din urmatoarele plante sub forma de pulbere (obtinuta prin macinare cu rasnita electrica de cafea): pelin (Artemisia absinthum), anghinare (Cynara scolymus), flori de salcam (Robinia pseudoacaccia), foi de dafin (Laurus nobilis), iarba de troscot (Polygonatum aviculare), frunze de frasin (Fraxinus sp.), radacina de angelica (Angelica archangelica), boabe de ienupar (Juniperus communis). Se adauga apoi cate 1 lingurita de pulbere de rasina de brad (Abies salba), seminte de fenicul (Foeniculum vulgare), radacina de urzica (Urtica dioica) si o jumatate de lingurita de pulbere de sofran (Curcuma longa). Dupa ce am pus toate plantele, adaugam un litru si jumatate de alcool alimentar de 50-60 de grade si lasam totul sa macereze vreme de minimum doua saptamani. La sfarsitul timpului de macerare, se filtreaza preparatul prin tifon si se pune la pastrare intr-o sticla inchisa la culoare, intr-un loc intunecos si rece.
Bitter suedez - recomandari
Pentru uz intern

Se administreaza de regula 1-2 lingurite din preparat, inainte de mesele principale, diluate in apa plata sau ceai.

- pentru indigestie, balonare, dischinezie biliara.
Se ia cate o lingurita de bitter, diluata in jumatate de cana de apa, de patru ori pe zi, inainte de masa. In cazurile de indigestie, se poate administra imediat ce apar simptomele neplacute o doza mai mare de bitter - 2 lingurite intr-un pahar cu apa.

- afectiuni hepatice cronice.
Plantele amare ale bitterului actioneaza cu mare putere in sensul decongestionarii si regenerarii ficatului. Se administreaza cate o lingurita, de 3 ori pe zi, intr-o cana de apa (250 ml), pe stomacul gol. Se vor face cure de cate 2-3 saptamani, urmate apoi de o saptamana de pauza.

- anorexie, anorexie psihica
Inca din primele zile ale administrarii bitterului se declanseaza o senzatie naturala de foame, simultan cu trezirea unui neobisnuit tonus psihic si a poftei de viata, stari care trebuie de altfel sa caracterizeze orice om sanatos. Aceasta conduce la o normalizare ponderala gradata, prin echilibrarea functiilor digestive, ca si a starilor emotionale. Se vor lua 3 mese pe zi, bitterul fiind administrat cu 20 de minute inainte de fiecare masa, in doza de 1-2 lingurite la o cana cu apa.

- boli de piele
Se face o cura de o luna cu bitter suedez, din care se administreaza cate o lingurita intr-un pahar cu apa, de trei ori pe zi, pe stomacul gol. Efectele se instaleaza gradat, dar sunt persistente, fapt ce va fi usor constatat la cei predispusi la eczeme ori acnee, precum si la cei care nu pot sa scape de unele infectii cu ciuperci sau bacterii cu localizare pe piele.

- afectiuni alergice
Bitterul se foloseste in cure de doua luni. Se administreaza de patru ori pe zi, cate o lingurita de bitter diluata intr-un pahar cu apa. Modul de actiune a preparatului in cazul acestor afectiuni nu este inca pe deplin elucidat, se pare insa ca efectul tonifiant si purificator puternic asupra principalelor organe de eliminare si drenare din corp (ficat, rinichi, plamani), conduce gradat la o reglare a reactiilor imunitare ale organismului.

- tulburari menstruale (ciclu menstrual neregulat, dureros, abundent)
Administrarea se realizeaza intr-un mod aparte: cu 4-5 zile inaintea menstruatiei, se administreaza cate o lingurita de trei ori pe zi, iar in primele doua zile in care ciclul menstrual s-a declansat, se administreaza cate o jumatate de lingurita de 5-6 ori pe zi, diluata intr-un pahar cu apa.

- cistita, infectii renale
Sunt afectiuni in care bitterul exercita printre cele mai puternice efecte. Se administreaza cate o lingurita de patru ori pe zi in 250 ml de apa (se consuma astfel zilnic un litru de apa cu preparat). In cazurile de criza, se vor aplica suplimentar comprese calde cu bitter pe zona vezicii urinare sau a rinichilor, dupa caz.

- viermi intestinali
Se administreaza de trei ori pe zi cate o lingurita de bitter suedez, diluat intr-un pahar cu apa.

- guturai (raceala), gripa
Bitterul se administreaza din trei in trei ore, pe intreaga durata a zilei, in doza de o jumatate de lingurita-o lingurita la un pahar cu apa. Are efecte de eliberare treptata a cailor respiratorii, de reducere a inflamatiilor si a durerilor gatului, de usurare a respiratiei si reglare a temperaturii in caz de febra. De asemenea, are efecte de stimulare imunitara.

- febra
Este recomandat ca bitterul sa fie administrat chiar de la inceputul declansarii starilor febrile. In aceste cazuri, in primele zile se va administra din doua in doua ore,cate o lingurita la o jumatate de pahar cu apa. Alimentatia trebuie sa fie foarte usoara in acest interval, bazata mai mult pe legume, fructe si bauturi naturale (sucuri proaspete din citrice sau apa plata). Odata cu reducerea temperaturii, remediul se administreaza normal, cate o lingurita de trei ori pe zi.

- stari de greata dimineata, migrene
Se administreaza atat preventiv, cate o lingurita de trei ori pe zi, cat si ca adjuvant in cazul in care au aparut aceste stari - cate o lingurita din ora in ora, dar nu mai mult de 5 administrari zilnic.

- reumatism, guta
Bitterul are un efect pe termen lung in cazul acestor boli, prin declansarea proceselor de mobilizare si eliminare a toxinelor din tot corpul. Se va folosi in cure de lunga durata (3 luni), timp in care se administreaza de patru ori pe zi cate o lingurita de preparat la o cana cu apa, pe stomacul gol. Dupa o pauza de o luna, cura se poate relua de mai multe ori.

- boli cardiace, asociate cu valori crescute ale colesterolului
Bitterul suedez reduce valorile colesterolului, ajuta la mentinerea tineretii si flexibilitatii vaselor de sange, avand si efecte tonice cardiace. Se administreaza in tratamente de minimum doua luni, timp in care se iau cate 3 lingurite pe zi.

- boli ale pancreasului, adjuvant in diabet
Se iau 3-4 lingurite de bitter pe zi, diluate in apa. Plantele amare din compozitia sa au efecte tonice si antiinflamatoare asupra pancreasului.

- adjuvant in boala canceroasa
Este recomandat mai ales pentru stimularea poftei de mancare, reducerea senzatiei de greata si, eventual, a febrei. In plus, are efecte de stimulare a imunitatii, motiv pentru care poate fi un ajutor pretios in acesta afectiune. Se ia o lingurita diluata in jumatate de pahar cu apa, inaintea fiecarei mese.

Pentru uz extern
- dureri de cap, tulburari nervoase posttraumatice
Se pune pe ceafa o compresa cu bitter suedez, care se tine minimum 30 de minute.

- rani, cicatrice persistente
Se spala ranile cu un tampon bine inmuiat in preparat. Se stoarce apoi tamponul de vata inmuiata in bitter suedez deasupra locului tratat, asa incat pe zona afectata sa se formeze o crusta de preparat.

- arsuri usoare si medii
Se aplica cu ajutorul unui tampon de vata bitter pe locul afectat.

- tromboflebita
Se pun comprese cu bitter suedez pe zona afectata.

- luxatii, entorse
Zilnic, se tine vreme de doua ore o compresa pe zona articulatiei accidentate.

- intepaturi de insecte
Se scoate acul, dupa care se aplica o compresa inmuiata in bitter. Precautii si contraindicatii la tratamentul cu bitter suedez.

- pentru depuratie
Este un remediu pe care il gasiti in orice magazin naturist si care are la baza plante amare. De altfel, una din denumirile sale este aceea de tonic amar suedez. Se administreaza cate o jumatate de lingura - o lingura, inainte de fiecare masa, puse in apa sau ceai.

Precautii
Pentru uz intern, datorita concentratiei destul de mari de alcool, nu va fi de regula administrat nediluat. Exceptie vor face doar cazurile in care este contraindicat aportul masiv de lichide in corp. Intrucat contine plante cu efecte abortive (pelin, angelica), nu va fi administrat intern femeilor gravide.

Pentru uz extern, va fi folosit sub forma de comprese, dupa ce se da in prealabil un strat protector cu crema de galbenele pe portiunea de piele care va fi tratata. De asemenea, dupa aplicarea pe portiunea de piele, va fi lasata la aer macar un sfert de ora, pentru a se zvanta. In cazul in care apar senzatii de arsura ori maceratia puternica a tegumentelor, tratamentul va fi intrerupt temporar.
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste EmptyVin Iul 20, 2012 10:21 am

Miere si scortisoara
O COMBINATIE CURATIVA
INTRODUCERE
 S-a descoperit ca o combinatie de miere cu scortisoara poate vindeca majoritatea bolilor.
 Mierea este produsa in majoritatea tarilor lumii.
 Medicina alternativa Ayurvedica, precum si cea Yunani au utilizat mierea ca remediu vital timp de mai multe secole.
 Oamenii de stiinta de astazi accepta si ei mierea ca pe un remediu Ram Ban (foarte eficient) in tratarea multor tipuri de afectiuni.
 Mierea poate fi utilizata in multe tipuri de afectiuni fara a avea efecte secundare.
 Stiinta contemporana ne spune ca desi mierea este dulce, daca se administreaza in doze corespunzatoare, ca medicament, nu va dauna pacientilor cu diabet.
 O revista faimoasa, Weekly World News, care apare in Canada, a publicat in editia din 17 ianuarie 1995 o lista de afectiuni care pot fi vindecate cu ajutorul combinatiei de miere cu scortisoara, in urma studiilor efectuate de savantii occidentali.
ARTRITA
 Amestecati o parte de miere in doua parti apa calduta si apoi adaugati o lingurita de scortisoara pudra. Faceti o pasta si masati-o usor in partea de corp care va doare.
 Durerea cedeaza in interval de 15 minute, in cele mai multe cazuri.
 Pacientii cu artrita isi pot administra zilnic cate o cana de apa fierbinte cu doua linguri de miere si o lingurita de scortisoara pudra.
 Daca remediul se administreaza cu regularitate, chiar si artrita cronica poate fi vindecata.
 Intr-un studiu recent efectuat de Universitatea din Copenhaga, s-a constatat ca atunci cand doctorii le-au administrat pacientilor o combinatie de o lingura de miere cu o jumatate de lingurita de scortisoara pudra inainte de micul dejun, timp de o saptamana, din 200 de pacienti tratati, 73 de pacienti au scapat complet de dureri in interval de o luna. Majoritatea acestor pacienti nu puteau merge sau aveau o libertate de miscare restransa, dar dupa terapie, au inceput sa mearga cu mai putine dureri.
CADEREA PARULUI
 Cei care au probleme de caderea parului sau calvitie pot aplica pe par o pasta alcatuita din ulei de masline fierbinte, o lingura de miere, o lingurita de scortisoara pudra, inainte de baie, lasand-o sa actioneze aproximativ 15 minute, dupa care se spala parul.
 S-a demonstrat ca remediul este eficient si daca se pastreaza timp de 5 minute.
INFECTII URINARE
 Luati doua linguri de scortisoara pudra si o lingurita de miere intr-un pahar de apa calduta si beti. Distruge toti germenii din vezica urinara.
DURERI DE DINTI
 Faceti o pasta dintr-o lingurita de scortisoara pudra si cinci lingurite de miere si aplicati pe dintele care doare. Remediul se poate aplica de 3 ori pe zi (zilnic) pana cand dintele nu mai doare.
COLESTEROL
 Doua linguri de miere si trei lingurite de scortisoara pudra, amestecate cu 450 ml. de ceai, daca sunt administrate unui pacient care are colesterolul mare, vor reduce nivelul colesterolului din sange cu 10% in interval de 2 ore.
 Ca si in cazul pacientilor cu artrita, daca remediul se administreaza de 3 ori pe zi, reduce nivelul colesterolului.
 Conform unei informatii publicate intr-o revista medicala, mierea in stare pura consumata zilnic impreuna cu mancarea inlatura problemele de colesterol.
RACELI
 Cei care sufera de raceli normale sau severe ar trebui sa ia o lingura de miere calduta cu 1/4 lingurita de scortisoara pudra timp de 3 zile.
 Acest remediu vindeca majoritatea cazurilor de tuse cronica, raceala si curata sinusurile.
INFERTILITATE
 Medicinele alternative Yunani si Ayurvedica au utilizat mierea timp de mai multe secole pentru a fortifica sperma barbatilor.
 Daca barbatii impotenti vor lua cu regularitate doua linguri de miere inainte de culcare, problema lor se va rezolva.
 In China, Japonia si Orientul Indepartat, femeile sterile, dar si cele care doresc fortificarea uterului, au luat scortisoara pudra, timp de secole.
 Femeile sterile pot sa ia un varf de cutit de scortisoara pudra cu o jumatate de lingurita de miere si sa isi frece gingiile cu aceasta combinatie, in mod frecvent pe toata durata zilei, astfel incat combinatia sa se amestece usor cu saliva si sa patrunda in corp.
 Un cuplu din Maryland (SUA) nu a putut avea copii timp de 14 ani, pierzandu-si speranta ca vor fi capabili sa procreeze vreodata. Cand au aflat despre acest remediu, atat femeia cat si barbatul au inceput sa consume miere si scortisoara in modul aratat mai sus. Femeia a ramas insarcinata dupa cateva luni si a nascut gemeni la termen.
DERANJAMENTE STOMACALE
 Mierea cu scortisoara pudra vindeca durerile de stomac si indeparteaza ulcerele stomacale de la radacina.
 BALONARE : In conformitate cu studiile efectuate in India si Japonia, s-a descoperit ca mierea, in combinatie cu scortisoara pudra, ajuta si indeparteaza balonarea si durerile de stomac.

BOLI CARDIOVASCULARE
 Faceti o pasta din miere si scortisoara pudra. Ungeti pe paine sau umpleti clatitele cu aceasta pasta in loc de dulceata sau gem si mancati cu regularitate la micul dejun.
 Reduce colesterolul din artere si salveaza pacientul de riscul unui atac de cord.
 Pentru cei care au suferit deja un atac de cord, urmati acest remediu zilnic, pentru a preveni aparitia unui alt atac.
 Consumul cu regularitate al produsului de mai sus reduce dispneea si intareste ritmul cardiac.
 In America si Canada, mai multe spitale si-au tratat pacientii cu succes, cand au descoperit ca arterele si venele isi pierd flexibilitatea si tind sa se astupe. Mierea si scortisoara imbunatatesc circulatia sanguina.
SISTEMUL IMUNITAR
 Utilizarea zilnica a scortisoarei pudra intareste sistemul imunitar si protejeaza organismul impotriva bacteriilor si atacurilor virale.
 Oamenii de stiinta au descoperit ca mierea contine diferite vitamine si fier in cantitati mari.
 Consumul regulat de miere intareste corpusculii celulari ai leucocitelor care combat bacteriile si afectiunile virale.
INDIGESTIE
 Scortisoara pudra presarata peste 2 linguri de miere administrate inainte de masa, inlatura aciditatea si ajuta la digestia celor mai grele mancaruri.
GRIPA
 Un om de stiinta din Spania a demonstrat ca mierea contine un ingredient natural care omoara germenii de gripa, salvand pacientul de la imbolnavire.
LONGEVITATE
 Ceaiul cu miere si scortisoara, consumat cu regularitate, incetineste efectele imbatranirii.
 Pentru ceai, puneti la fiert 4 linguri de miere, 1 lingura de scortisoara pudra si 3 cani de apa.
 Beti 1/4 de cana, de 3 pana la 4 ori pe zi. Va pastreaza pielea sanatoasa si fina si incetineste efectele imbatranirii.
 De asemenea, creste speranta de viata, va veti simti mult mai tanar(a) !
ACNEE
 Formati o pasta din trei linguri de miere si o lingurita de scortisoara pudra. Aplicati aceasta pasta peste cosuri seara inainte de culcare si spalati-o cu apa calduta, in dimineata urmatoare. Daca tratamentul se aplica timp de doua saptamani, va inlatura cosurile de la radacina.
INFECTII ALE PIELII
 Eczemele, herpesul si toate tipurile de infectii ale pielii se vindeca prin aplicarea unei combinatii de miere si scortisoara pudra pe partile afectate.
CURE DE SLABIRE
 In fiecare dimineata pe stomacul gol, cu o jumatate de ora inainte de micul dejun si seara inainte de culcare, beti miere si scortisoara pudra fierte intr-o cana de apa.
 Daca se administreaza in mod regulat, acest remediu duce la reducerea greutatii chiar si a celor mai obeze persoane.
 De asemenea, administrarea cu regularitate a acestui remediu previne depunerea de grasimi in organism, chiar daca persoana respectiva consuma o dieta hipercalorica.
CANCER
 Studii recente efectuate in Japonia si Australia au aratat ca s-au tratat cu succes cazuri de cancer stomacal si osos.
 Pacientii diagnosticati cu aceste tipuri de cancer ar trebui sa ia zilnic o lingura de miere cu o lingurita de scortisoara pudra timp de o luna, de 3 ori pe zi si sa continue tratamentul prescris de oncolog. Nu strica!
OBOSEALA
 Studii recente au aratat ca continutul de zahar din miere este mai degraba folositor si nicidecum daunator vitalitatii organismului.
 Persoanele de varsta a treia care consuma miere si scortisoara, in parti egale, au mai multa vitalitate si flexibilitate.
 Dr. Milton, care a efectuat studii aprofundate in acest subiect, spune ca o jumatate de lingura de miere intr-un pahar cu apa, presarat cu pudra de scortisoara consumata zilnic, dimineata dupa ce ne spalam pe dinti, si din nou dupa amiaza in jurul orei 3.00 atunci cand vioiciunea organismului este in scadere, duce la imbunatatirea vitalitatii organismului, in interval de o saptamana.
HALENA
 Locuitorii din America de Sud:
Primul lucru dimineata, fac gargara cu o lingurita de miere si scortisoara pudra amestecate in apa fierbinte. Astfel, respiratia lor isi pastreaza prospetimea pe durata intregii zile.
PIERDEREA AUZULUI
 Mierea cu scortisoara pudra luate zilnic in cantitati egale duc la refacerea auzului.
Si daca tot incercati terapia …
Trimiteti-o si altora, ca sa poata profita si ei.
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste EmptyVin Iul 20, 2012 10:21 am

“Un pahar cu lapte”



Intr-o zi, un tanar sarac care vindea diferite marfuri din poarta in poarta ca sa-si plateasca studiile la universitate, gasi in buzunar doar o moneda de 10 cents si-i era foame.

Decise sa ceara ceva de mancare la urmatoarea casa. Dar nervii lui l-au tradat cand ii deschise usa o femeie superba. In loc sa ceara ceva de mancare, ceru un pahar cu apa.
Ea se gandi ca tanarul parea infometat, asa ca ii aduse un pahar mare cu lapte.
El il bau incet si dupa aceea intreba:
-Cat va datorez?-
-Nu-mi datorezi nimic, raspunse ea. - mama mea ne-a invatat ca trebuie sa fim mereu buni cu cei care au nevoie de noi..
Si el raspunse: va multumesc din suflet...!
Cand Howard Kelly pleca de la casa aceea, nu numai se simti mai usurat, dar si increderea in D-zeu si in oameni deveni mai puternica. Fusese pe punctul de a abandona studiile din cauza saraciei.
Dupa cativa ani, femeia se imbolnavi grav.
Medicii din satul ei erau ingrijorati. Dupa putin timp au trimis-o in oras. Il cautara pe Dr. Howard Kelly pentru o consultatie.
Cand el auzi numele satului din care provenea pacienta, simti in ochi o lumina speciala si o senzatie placuta.
Imediat Dr. Kelly urca din holul spitalului in camera ei. Imbracat in halatul lui, doctorul intra sa o vada. Capriciile destinului, era ea, o recunoscu imediat. Se intorase in sala vizite determinat sa faca tot posibilul sa-i salveze viata. Din ziua aceea urmari cazul femeii cu cea mai mare atentie, ea fu operata pe cord deschis si se recupera foarte incet…
Dupa o lunga lupta, ea invinse boala...! Era in sfarsit sanatoasa..!
Dat fiind ca pacienta era in afara oricarui pericol, Dr. Kelly ceru biroului administrativ sa-i trimita factura cu totalul cheltuielilor, ca s-o aprobe.
O recontrola si o semna. Mai mult, scrise ceva pe marginea facturii si o trimise in camera pacientei.
Factura a ajuns in camera pacientei, dar ei ii era teama sa o deschida, pentru ca stia ca ar fi lucrat pentru tot restul zilelor sale ca sa plateasca costul unei interventii atat de complicate...
In sfarsit o deschise si ceva ii atrase imediat atentia: pe marginile facturii citi aceste cuvinte...
“Platita integral acum multi ani, cu un pahar de lapte”
(Semnat) Dr. Howard Kelly
Ochii ei se umplura de lacrimi de bucurie si inima ei fu fericita si-l binecuvanta pe doctor pentru ca-i salvase viata…
Sa nu te indoiesti ca vei culege ceea ce semeni...
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste EmptyVin Iul 20, 2012 10:33 am

Reteta naturista pentru carenta de calciu

Am folosit deseori aceasta reteta in momente dificile ale vietii mele, cand vitaminele si mineralele din organism n-au mai pastrat un echilibru si am trecut prin ,,caderi de calciu".

Folosim 10 oua de tara proaspete,spalate bine si puse intr-un borcan de 3-5 litri.Turnam peste ele suc de lamaie astfel incat sa fie acoperite cu 1-2 cm. Ouale se pun nesparte si sucul de lamaie sa fie proaspat si sa nu contina pulpa de fruct. Se amesteca zilnic cu coada unei linguri de lemn pentru ca toata suprafata oualelor sa vina in contact cu sucul de lamaie .
Dupa 10 - 12 zile, ouale se vor dizolva. Strecuram produsul obtinut si-l amestecam cu 1 kg de miere poliflora. Peste 3 zile adaugam 500 g de nuca macinata. Amestecul se tine in borcane mici,la frigider.
Se consuma 2 linguri din acest preparat de 3 ori pe zi ,dupa mesele principale.
Rezultatele vor aparea in curand !
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste EmptyVin Iul 20, 2012 10:33 am

Tratament miraculos cu CIMBRU

Cimbrul este o plantă cu efecte miraculoase. Incă din vechime se folosea ca fiertură contra tusei. Cimbrul de grădină se se foloseşte pentru condimentarea supelor, a mâncărurilor de cartofi, la prepararea fripturilor. Atât pentru consumul intern sub formă de ceai, cât şi pentru băile parţiale sau totale. Preparat şi sub formă de extract-tinctură, cimbrul este folosit în special la tratamentul afecţiunilor gastrointestinale sau a bolilor aparatului respirator. O răceală obişnuită însoţită de tuse, sau o gripă netratate la timp şi eficient, pot duce la pneumonie. Pentru a evita o astfel de complicaţie neplăcută vă recomand un ceai preparat extrem de simplu. Se ia o cană emailată în care se pun aproximativ 250 ml apă rece, o linguriţă cu vârf de zahar sau miere de albine şi două felii de lămâie. Se pune totul la fiert, se lasă să dea câteva clocote, după care se dă deoparte şi se adaugă o linguriţă vârfuită cu cimbru tăiat mărunt. Se lasă să se infuzeze timp de un minut, se strecoară şi se bea o astfel de cană din oră în oră. Nu numai că tusea şi răceala vor dispărea după două, trei zile, dar va dispărea şi senzaţia de arsură pe piept, respiraţia se va uşura, iar pofta de mâncare va reveni. Un efect la fel de miraculos îl are cimbrul şi atunci când în perioada de convalescenţă se fac băi cu extract de cimbru. De obicei în perioada de convalescenţă principalele simptome cu care ne confruntăm sunt apatia şi lipsa poftei de mâncare. Pentru a le înlătura, o baie de cimbru făcută o dată pe săptămână este tot ce poate fi mai indicat. Se iau 200 g de grame de plantă proaspătă de cimbru care se pun într-o găleată cu şase litri de apă rece şi se lasă la macerat de seara până dimineaţa. Extractul se încălzeşte şi se adaugă apei de baie. Vom avea grijă ca inima să fie peste nivelul apei. După aproximativ douăzeci de minute vom ieşi din baie, nu ne vom şterge, ci ne vom înfăşura într-un halat de baie gros si ne vom aşeza în pat timp de o oră. Aceste băi complete cu cimbru ajută în combaterea stărilor de epuizare, de agitaţie nervoasă. Incă din vechime băile cu cimbru erau folosite la tratarea bolilor de nervi. Pentru a combate „pofta" de alcool (beţia), se recomandă un ceai concentrat de cimbru preparat şi administrat în modul următor: se pune un pumn de flori de cimbru la un litru cu apă clocotită, se lasă timp de 4-5 minute apoi se strecoară şi se pune într-o sticlă tip termos. La fiecare sfert de oră se dă celui în cauză câte o lingură din acest ceai de cimbru. Apare o stare de greaţă, transpiraţie abundentă, urinare puternică, creşterea poftei de mâncare. La ingerinţa de alcool, reapare starea de greaţă. O cură repetată zile în şir timp de două săptămâni conduce în multe cazuri la o repulsie faţă de alcool.
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste EmptyVin Iul 20, 2012 10:34 am

Modesta VARZA, un depozit de medicamente

Folositi-o mai ales cruda. Face cât un depozit intreg de medicamente
Modesta varza, pe care o punem atat de des in oale si farfurii si care va fi celebrata in triumf de Craciun, a fost, candva, o planta salbatica, de padure, "domesticita" in urma cu mii de ani de catre populatiile din bazinul Marii Mediterane. In Dacia, se pare ca varza a fost adusa cu trei milenii in urma de catre celti, care o foloseau atat ca aliment, cat si ca medicament, ori ca ingredient magic.

Modul de administrare al verzei

Mai multe institute de cercetare dedicate efectelor terapeutice ale verzei au ajuns la concluzia ca valoarea curativa a acestei legume este strict dependenta de modul sau de preparare. Au fost identificate trei variante de administrare a verzei :
* cruda (mai exact, sub forma de salata sau de suc proaspat)
* preparata blând (adica murata sau fiarta in abur)
* preparata vreme indelungata (adica fie fiarta mai mult de 15 minute, fie calita la cuptor, prajita etc..). Glucozinolatii, substantele "responsabile" in mare masura de efectele anticancerigene ale verzei, sunt partial distrusi de fierberea scurta si de procesul de fermentare prin care se obtine murarea, si sunt total distrusi prin prepararea indelungata. Cel mai bine sunt pastrate aceste substante terapeutic active in varza consumata cruda, care este cea mai eficienta forma de administrare din punct de vedere terapeutic.Cunoscand aceste lucruri, sa vedem in continuare, de data aceasta detaliate, modalitatile de administrare ale acestei legume :

* Sucul de varza- se obtine foarte simplu, cu ajutorul storcatorului centrifugal. Varza se spala, se indeparteaza eventualele portiuni stricate, apoi se taie in bucati suficient de mici, pentru a intra pe orificiul de admisie al storcatorului, care le va marunti si apoi le va centrifuga. Sucul de varza va fi consumat imediat dupa preparare, pentru a nu avea timp sa se oxideze. De regula, se beau cate 500-1000 de ml de suc de varza pe zi, in cure de 21-60 de zile, cu pauze de 2-4 saptamani.

* Salata de varza-spalata si curatata de frunzele stricate sau imbatranite, varza se taie marunt cu ajutorul unui cutit cu lama de inox (pentru a reduce la minimum procesul de oxidare a enzimelor si a vitaminelor). Imediat dupa taiere, se amesteca bine cu sare, cu putin cimbru (pentru efect carminativ), cu ulei presat la rece si cu otet sau lamaie, dupa gust. Se consuma cât de proaspata posibil. Doza minima indicata pentru a beneficia pe deplin de efectele terapeutice ale legumei este de 300 de grame pe zi. O cura cu salata de varza poate dura oricat de mult, dar nu mai putin de patru saptamani.

* Varza fiarta- de vreo cativa ani, au aparut in comert dispozitive casnice, numite steamer (steam inseamna abur in limba engleza), care fierb in aburi legumele. Este un mod de preparare termica foarte comod, rapid si care, conform studiilor, pastreaza vitaminele si enzimele verzei in proportie mare. De regula, in 10-15 minute, varza taiata felii este fiarta cu acest dispozitiv si, in plus, pastreaza gustul originar si poate fi consumata fara o alta gatire, doar combinand-o cu ulei, cu sare si cu alte legume fierte tot in abur (morcov, patrunjel, telina, dovlecei etc.). Daca din pricina costului nu ne permitem un dispozitiv de fierbere cu aburi, atunci putem fierbe varza intr-o oala de inox sau cu emailul intact, la foc iute, taiata cat mai marunt (eventual data prin razatoare), pentru a reduce la minimum timpul de preparare termica.
*

* Varza calita (la cuptor)- am luat-o in considerare in acest context doar pentru a sublinia faptul ca, preparata astfel, varza nu mai are practic nici un fel de valoare terapeutica. Din cauza deteriorarii principiilor sale active, in urma expunerii indelungate la temperaturi ridicate, ea isi pierde bogatia de vitamine, de enzime, de pigmenti cu efect antioxidant. De asemenea, oligoelementele si mineralele pe care le contine devin mai dificil de asimilat de catre organism.
*

* Varza murata- pastreaza doar partial vitaminele si celelalte substante vindecatoare ale legumei proaspete, in schimb, are continutul de minerale, de fibre alimentare intact si, important, are substante care ajuta la imbunatatirea digestiei, mai ales a digestiei grasimilor si a proteinelor. Aceasta este si explicatia pentru care varza murata (la fel ca si castravetii murati) este nelipsita de la mesele cu mancaruri grele, pentru ca simtim instinctiv ca ne ajuta digestia si metabolismul. Studii statistice recente mai arata ca la populatiile care consuma multa varza murata (in Polonia, in anumite regiuni ale Germaniei si ale Olandei), rata anumitor forme de cancer este mult redusa, ceea ce sugereaza faptul ca o parte din vitaminele si antioxidantii din varza se pastreaza intr-un procent semnificativ in urma murarii.

* Cataplasma cu varza- este foarte simplu de aplicat : foile de varza se zdrobesc pe o planseta de lemn si apoi se pun direct pe locul afectat, unde vor fi infasurate cu un tifon subtire, asa incat sa nu cada. In general, o aplicatie externa cu varza se face vreme de 2-4 ore pe zi, dupa care zona tratata se lasa sa se usuce la aer.

Boli prevenite cu ajutorul verzei

* Hepatita, bolile de ficat in general - o substanta continuta de catre varza, sulforafanul, stimuleaza puternic producerea in organism a unor enzime care joaca rolul de detoxifiant al ficatului. De asemenea, consumul de varza s-a dovedit a preveni procesele de distructie celulara la nivelul ficatului, sub actiunea factorilor infectiosi sau a celor chimici. Pentru a obtine aceste rezultate, se recomanda consumul verzei crude, sub forma de salata, de macar 3 ori pe saptamana.

* Boala canceroasa
În ultimii douazeci de ani au fost efectuate nu mai putin de 94 de studii care au aratat ca varza consumata cruda, murata sau gatita rapid are efecte antitumorale si anticancerigene. Principiile active din frunzele de varza induc celulelor maligne apoptoza (un program de autodistrugere folosit de organism pentru eliminarea celulelor imbatranite), regleaza actiunea hormonilor steroidieni in organism (implicati in aparitia a numeroase forme de cancer), regleaza ritmul de diviziune celulara, induc o crestere a productiei enzimelor responsabile de inactivarea si de eliminarea celulelor maligne. Trei-cinci zile pe saptamana, in care consumam câte 200 de grame de salata de varza, ne pot salva viata, punandu-ne la adapost de o incredibila multitudine de forme de cancer, despre care vom vorbi detaliat in cele ce urmeaza :

* Cancerul vezicii urinare- sunt diagnosticate la nivel mondial, in medie, cate 336.000 de noi cazuri in fiecare an, afectand de trei ori mai multi barbati decat femei. Conform cercetarilor medicilor de la Universitatea din Texas, care au studiat cazurile a 697 de bolnavi de cancer al vezicii urinare, in paralel cu cazurile a 708 persoane sanatoase din aceeasi grupa de varsta si de aceeasi rasa, consumul de varza reduce puternic incidenta acestei boli. La persoanele care consuma de mai multe ori pe saptamana varza cruda (dar si alte legume inrudite, cum ar fi varza rosie sau broccoli) incidenta cancerului vezicii urinare este cu 29% mai mica.

* Cancerul de prostata- o cercetare facuta in Statele Unite pe 1000 de persoane de sex masculin arata ca persoanele care consuma, la macar o treime din mese, legume in stare cruda, au cu 35% mai mari sanse sa nu faca aceasta boala. Interesant este ca la cei care consuma, la macar o treime din mese, in mod special varza cruda si legume inrudite (broccoli, varza rosie), riscul de a face cancer la prostata scade cu 44%..

* Cancerul la sân- nu avem spatiu pentru a rezuma in acest articol toate studiile facute despre efectele de preventive ale consumului de varza in neoplasmul mamar (in Singapore, China, Statele Unite, Polonia, Olanda), dar toate arata ca femeile care consuma varza sau varza murata se bucura intr-o proportie foarte ridicata de imunitate fata de cancerul la san. Conform cercetarilor, cea mai ridicata rata a imunitatii o au femeile care au consumat varza, inca de la varsta de 12-13 ani, macar o data la 2-3 zile. In multe regiuni din Polonia, de pilda, unde datorita obiceiurilor culinare, o femeie consuma inca din adolescenta, anual, in medie, 25- 30 kg de varza, cazurile de cancer mamar sunt mai rare, cu incredibilul procentaj de 72%, decat in celelalte zone ale lumii.

* Cancerul de colon si de rect- intr-un studiu-gigant facut in Olanda, au fost colectate datele privind vulnerabilitatea la cancer de intestin, in raport cu obiceiurile alimentare, de la o suta de mii de persoane, pe o perioada de timp de sase ani. Conform raportului final al acestui studiu, publicat in anul 2000, la persoanele care consuma zilnic vegetale crude se inregistreaza cu 25% mai putine cazuri de cancer cu aceasta localizare.. Ei bine, la vegetarienii care consuma cu predilectie legume din familia cruciferelor, adica varza, varza rosie, conopida si broccoli, incidenta cancerului de colon si de rect este cu 49% mai redusa, fiind practic de doua ori mai protejati de aceasta teribila afectiune.

* Cancerul pulmonar- la Lyon , in Franta, exista o institutie multinationala, "Agency for Research on Cancer", care a publicat in 29 octombrie 2005 un studiu privind influenta consumului verzei si a legumelor inrudite cu ea (in special varza rosie si conopida) in incidenta cancerului pulmonar. Comunicarea a avut la baza studiul a 2141 de cazuri de cancer pulmonar, diagnosticat in Republica Ceha, in Romania, in Ungaria, in Federatia Rusa, in Polonia si in Slovacia. Modul de a se alimenta si caracteristicile genetice ale celor peste doua mii de bolnavi investigati au fost comparate cu cele ale unor persoane sanatoase din aceleasi tari. S-a dovedit ca varza cruda si legumele inrudite cu ea reduc cu 37% riscul de aparitie a cancerului pulmonar. Prin studii similare facute in China, s-a aratat ca si fumatorii sau fostii fumatori beneficiaza de aceleasi extraordinare efecte pozitive ale consumului de varza.

* Cataracta- salata de varza cu ulei de masline este o excelenta sursa de vitamina C si de vitamina A. Ambele vitamine au un puternic efect antioxidant si, intre altele, stopeaza procesul de producere al cataractei. Asadar, pentru profilaxia acestei afectiuni, se recomanda consumul, macar de trei ori pe saptamana, al verzei proaspete, câte 200 de grame minimum, sub forma de salata.

Tratamente interne

* Ulcerul gastric- studii facute de mai multe echipe de medici arata ca o cura cu suc proaspat de varza, din care se bea cate un litru pe zi, vindeca spectaculos aceasta afectiune, intr-o proportie de 35-47%. Si aceasta, intr-un timp uluitor de scurt - sub doua saptamani. Alt studiu, al doctorului american George Cheney, se intituleaza chiar: "Vindecarea rapida a ulcerului pepti c la pacientii care consuma suc de varza". Se face o cura de 10 zile, timp in care se consuma cate un litru de suc proaspat, in 2-3 reprize, pe parcursul unei zile. Efectele vindecatoare se datoreaza in principal unui aminoacid continut de catre varza (glutamina), care stimuleaza refacerea, cresterea si dezvoltarea normala a celulelor ce alcatuiesc tesutul protector care "captuseste" stomacul si intestinul subtire.

* Polipi intestinali- studii facute in Statele Unite de catre doi cercetatori, Ernest Mario si Ah-Ng Tony Kong, arata ca sulforafanul continut de varza inhiba dezvoltarea polipilor intestinali si chiar provoaca remisia acestora. Se recomanda varza sub forma de salata, din care se consuma cate 300 de grame zilnic, in cure de 3 luni, urmate de o luna de pauza.

* Obezitate- in Statele Unite si, mai nou, in Europa, curele de slabire pe baza de varza fac adevarate furori. Cea mai populara este de departe cura cu supa de varza, cu care se obtin cele mai rapide scaderi in greutate si pe care.... nu v-o recomandam. De ce? Pentru ca hranitul exclusiv cu varza fiarta si, eventual, cu alte mici adaosuri hipocalorice este o tortura ineficienta pe termen lung. In schimb, consumul zilnic, macar la pranz si la cina, a cate 200-300 de grame de salata de varza cruda, poate face minuni in reglarea ponderala, e drept, pe termen lung. Varza este foarte bogata in fibre alimentare, are putine calorii, multe vitam ine si minerale, ajutandu-ne sa slabim natural.. Obiceiul de a consuma timp de 3-4 zile pe saptamana aceasta salata in cantitati mari are si alte avantaje: reduce cantitatea de hrana consumata la fiecare masa, curata organismul de toxine, ne ajuta in regimurile disociate. Mai mult, consumul acestei salate este un important pas pentru schimbarea obiceiurilor alimentare si a stilului de viata, cheia reglarii greutatii corporale..

* Adjuvant contra cancerului uterin- un miniexperiment la care au participat 30 de femei cu cancer uterin in stadiul I (unu) a presupus consumul unui extract de varza, care contine o substanta denumita I3C (prescurtarea de la indol-3-carbinol). Dupa 12 saptamani de administrare analizele au aratat ca la 47,5% dintre femeile care au beneficiat de experiment celulele maligne au disparut, neoplasmul inregistrand remisie completa. Prin comparatie, la nici una dintre pacientele din grupul de control, care au luat un remediu placebo (fals), nu s-a inregistrat remisia cancerului. Contra acestei afectiuni se recomanda o cura de 3-4 luni, timp in care se consuma suc foarte proaspat de varza, din care se beau 600-800 de ml pe zi.

* Adjuvant contra cancerului la sân- mai multe studii de medicina experimentala arata ca tratamentele cu compusii pe baza sulf prezenti in varza determina remisia tumorilor maligne mamare, intr-un procentaj de cel putin 40%. Ca adjuvant contra acestei afectiuni, se recomanda consumul zilnic de salata proaspata de varza la macar o masa. Suplimentar, se tin cure de cate 4 saptamani, in care se consuma cate un pahar (200 ml) de suc de varza, dimineata si seara.

* Valori ridicate ale colesterolului, ateroscleroza- cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Hawaii, Statele Unite, au evidentiat faptul ca unii compusi din varza impiedica transportul colesterolului cu densitate redusa (forma periculoasa a acestuia), catre vasele de sange si catre tesuturi. De asemenea, varza impiedica formarea placilor de aterom si sclerozarea peretilor arterelor. Se recomanda consumul de varza sub forma de salata, cate 300 de grame zilnic, vreme de macar trei zile pe saptamana.

* Constipatia- cel mai simplu tratament este consumul de varza murata, macar 200 de grame pe zi. In varza murata se gasesc asa-numitele "bacterii prietenoase", care combat constipatia prin reglarea florei intestinale. Apoi, varza murata este bogata in fibre alimentare, de unde si efectul ei de "matura" a colonului, din care extrage prin absorbtie toate reziduurile si apoi ajuta la eliminarea lor prompta.

* Surmenaj fizic si intelectual- consumul de varza cruda sub forma de salata este un tratament tonic extraordinar pentru sistemul muscular si pentru sistemul nervos. Bogata in vitamine si in minerale, continand substante cu efecte stimulatoare pentru sistemul nervos central, fitohormoni care intensifica procesele de regenerare din organism, varza are efect adaptogen si anti-oboseala. Se tin cure de trei saptamani, timp in care se consuma la pranz si la masa de seara cate o farfurie (125 de grame) de salata de varza. Acest tratament este foarte bun adjuvant si contra depresiei psihice.

* Menopauza- studii preliminare arata ca un consum saptamanal de varza cruda (200 de grame pe zi, vreme de macar 4 saptamani) imbunatateste secretia hormonului estrogen si, important, regleaza raspunsul receptorilor acestor hormoni din organism. Rezultatul este instalarea mai tarzie a menopauzei, atenuarea simptomelor de inceput ale acesteia (bufeuri, transpiratie, nervozitate etc.), prevenirea si combaterea unor afectiuni specifice menopauzei, cum ar fi osteoporoza, prolapsul uterin, cancerul ovarian si uterin.

* Infectii respiratorii- varza este mai bogata in vitamina C decat portocalele, are putine calorii si multe substante cu efect antioxidant, contine magneziu, potasiu, calciu. Toate aceste caracteristici o recomanda in mod special ca remediu pentru intarirea imunitatii. Se administreaza proaspata, sub forma de salata, cate 3-400 de grame pe zi, la bolnavii cu infectii respiratorii, pentru a sustine si pentru a grabi procesul vindecarii. Persoanelor care iau antibiotice de sinteza li se recomanda si varza murata, pentru restabilirea florei tubului digestiv si pentru contracararea efectului imuno-supresor al acestor medicamente..
Sus In jos

Continut sponsorizat



Produse Naturiste Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste Empty

Sus In jos
 

Produse Naturiste

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 6Mergi la pagina : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
turkeys-fans.forumgratuit.ro  :: Diverse :: Cafenea-Non-Stop-