turkeys-fans.forumgratuit.ro
turkeys-fans.forumgratuit.ro
turkeys-fans.forumgratuit.ro
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
turkeys-fans.forumgratuit.ro

seriale si filme turcesti ,coreene si telenouvele
 
AcasaAcasa  PortalPortal  Ultimele imaginiUltimele imagini  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Distribuiţi | 
 

 Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
Mergi la pagina : 1, 2, 3, 4  Urmatorul
AutorMesaj
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra Empty
MesajSubiect: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra EmptyDum Mar 25, 2012 12:45 am



Sanatate si frumusete

Sportul in viata noastra


Ultima editare efectuata de catre utzy in Mier Mar 13, 2013 3:17 pm, editata de 3 ori
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra EmptyDum Mar 25, 2012 12:46 am

Sportul - bucurie si sanatate pe gratis

Plecand de la concluzia ca acest corp al nostru, in care ne facem veacul temporar, n-ar fi decat o simpla carcasa a sufletului oropsit, tot s-ar justifica nevoia imperioasa de a ne ingriji de el, de a ne mentine conditia fizica, de a ne misca putin si de a credita dictonul "Mens sana in corpore sano". Nici macar nu conteaza ce miscare facem, jogging, kick-boxing, sala, fitness, tras de fiare, inot, arte martiale, Pilates, spining, yoga, squash, stretching, cycling, alpinism, role, fotbal, dansuri. Orice e bun si binevenit!

Oamenii au devenit sedentari. Prefera televizorul si Internetul. Cine nu se misca se ingrasa, de­vine apatic, greoi, se imbolnaveste de inima, devine dependent de medi­ca­men­te si depresiv, dar mai ales imbatraneste. Cei peste 600 de muschi de care bene­ficiem fara nici un merit sau efort devin nefunctionali daca stationeaza timp inde­lungat.

Ei trebuie folositi permanent, pusi in miscare si uneori chiar fortati. Este ade­varat, unii dintre ei functioneaza singuri, de exemplu - inima , altii sunt antrenati in miscarile pe care le facem in mod natural (respiratia, mersul, pozitia bipeda, hra­ni­tul, igiena corporala etc.), dar cel putin inca alti 200, trebuie neaparat antrenati special.

Teorie cunosc, ce ma fac cu practica?

Cel mai greu e inceputul... Sunt mai bine de 10 ani de cand nu am intrat intr-o sala de sport, din liceu nu am mai aler­gat (si-atunci dupa tramvai), in bazin nu in­tru de frica ciupercutelor, la munte in loc de schiat prefer sa beau vin fiert, rolele au ruginit in debara, bicicleta n-am unde sa o depozitez la bloc, tenisul e prea scump, mersul pe jos nu-i chiar un sport, iar la gym mi-e greu sa-ncep, nu am echipa­ment, nu stiu pe nimeni, nu am nici gean­ta sport, e foarte greu!

Dar stiu ca tre­bu­ie si stiu si c-am sa-ncep candva, curand! Acum e toamna, pot s-o mai aman, vara a trecut si ce sens are?

Si-apoi ce fac cu febra musculara ce va sa vie peste mine dupa atata amar de sedentarism? Si azi mi-e lene, si maine am migrena, si joi lu­crez pana tarziu, apoi incepe perioada, acea perioada cand mi-e imposibil sa ma misc, si dupa mananc fara oprire si n-are nici un sens sa mai visez la sport. Si tot asa...

Gasesc 1.000 de scuze si pretexte, si anii trec, si orice zi ce a trecut nu se in­toarce niciodata si a trecut degeaba peste mine si peste trupul meu ce-a fost candva frumos. Si nu mai este!

http://www.csid.ro/sport/sportul-bucurie-si-sanatate-pe-gratis-4893971/
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra Empty
MesajSubiect: Sanatate si frumusete   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra EmptyVin Apr 06, 2012 3:58 pm

Sanatate si frumusete


Ultima editare efectuata de catre utzy in Dum Ian 27, 2013 9:48 pm, editata de 2 ori
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra EmptyVin Apr 06, 2012 4:01 pm

Cum sa-ti reduci pofta de dulciuri

De unde vine pofta de dulce?

Cercetatorii spun ca este normal sa ne fie pofta de dulciuri. Iar aceasta pofta vine chiar din copilariei, pentru ca “dulcele” este primul gust pe care il simtim inca de la nastere. In plus, carbohidratii stimuleaza eliberarea serotoninei, o substanta care activeaza in creier senzatia de bine. Zaharul este un carbohidrat, iata, deci, ca lucrurile se leaga. Insa mai trebuie stiut si faptul ca nu doar zaharul este principala sursa de carbohidrati. Poti manca fructe, legume si alimente din cereale integrale.

Pacaleste pofta de dulce

Daca ti-e pofta de dulce, poti gusta o prajitura mica, o tableta de ciocolata, ceva care sa nu depaseasca 150 de calorii. In acest fel nu acumulezi nici frustrari care sa te faca sa nu te mai poti controla si sa dai iama intr-un magazin de dulciuri si sa iei din toate. O alta solutie este sa combini alimentele. De exemplu, topeste putina ciocolata neagra si scufunda o banana in acest sos. Daca mai adaugi si cateva migdale ai un desert delicios si sanatos.

De asemenea, o guma fara zahar te poate scapa de senzatia de “ceva bun”. Ca sa nu mai spunem ca fructele contin tot zaharul de care ai nevoie pentru a te simti mai bine. In plus, vei beneficia si de fibrele si nutrientii care vor avea grija de sanatatea ta.

Un alt truc este sa iesi o plimbare in momentul in care ti se face pofta de ceva bun. Daca esti in casa sau la birou si iti vine pofta de dulciuri, daca stai pe loc nu vei face alceva decat sa te tot gandesti la bomboane, prajituri sau alte delicatese. Insa daca isi la o plimbare de 5 minute vei schimba “peisajul”, vei gasi multe alte lucruri interesante care iti vor distrage atentia.

Alege calitatea si nu cantitatea

Daca vrei ceva bun, nu da fuga la magazinul din colt sa-ti alegi cel mai mare baton de ciocolata pe care sa dai maximum 5 lei. Du-te intr-un magazin cu ciocolata fina si alege cea mai neagra ciocolata neagra cu trufe pe care sa o savurezi intens, la fiecare inghitura.

Renunta si la indulcitorii artificiali. Desi par o idee buna, specialistii nu au descoperit efecte pozitive prea mari. Ganditi-va la americani, sunt in continuare obezi, chiar daca au recurs la indulcitorii artificiali.

Mananca regulat si nu-ti va mai fi pofta de dulce

Daca intre doua mese trece foarte mult timp, organismul isi va cere drepturile pentru ca are nevoie de energie. Glicemia va fi in scadere, si atunci vei pofti la dulciuri. Insa, daca mananci la fiecare trei-cinci ore, iti vei pastra glicemia la nivel optim si astfel nu vei simti nevoia sa iei “ceva bun”.
Sus In jos
IrinaLove
IrinaLove
Moderator
Moderator

Mesaje : 5487
Data de inscriere : 09/10/2011

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra EmptyJoi Apr 26, 2012 11:25 pm

Remedii naturale pentru acnee

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra 483823m-202x0-w-1f6fa8f6

Pasul 1

~>Aplica pe fata o masca cu miere o data sau de doua ori pe saptamana. Mierea de albine are proprietati antibacteriene, astfel incat este excelenta pentru dezinfectarea si vindecarea petelor rosii minore. In plus, mai are o mare calitate: actioneaza cu delicatete asupra pielii sensibile.


Pasul 2

~>Spala-te pe fata de doua ori pe zi cu sapun antiacneic. Este recomandat sa folosesti un sapun pe baza de sulf, special pentru tenul cu astfel de probleme. Momentele cele mai bune pentru spalatul pe fata sunt dimineata, imediat ce te-ai trezit, si apoi seara, chiar inainte de culcare.

Spala-te cu delicatete si nu agresa tenul - nu freca pielea si nu folosi scrub-ul, o carpa sau un burete aspru. Spalarea in exces a tenului va avea efectul contrar si nedorit asupra pielii - glandele sebacee vor fi stimulate sa produca si mai mult sebum, lucru care duce la accentuarea acneei.


Pasul 3

~>Parul nu trebuie sa iti acopere fata. Daca ai parul lung, ai grija ca suvitele rebele sa nu iti acopere niciodata chipul, mai ales daca suferi de acnee. Aceasta deoarece parul contine si uleiuri, contribuind la mentinerea afectiunii si la aparitia altor puncte negre sau purulente.



Pasul 4

~>Nu iti "stoarce" cosurile sau punctele negre si nu incerca sa le elimini prin agresarea tenului. Oricat de tentanta ar putea parea aceasta varianta, abtine-te sa storci, sa zgarii, sa freci sau sa iti atingi cosurile si punctele purulente. Oricare dintre aceste actiuni duce mai departe la producerea de sebum in exces.


Pasul 5

~>Bea zilnic 8 pahare cu apa. Consumul de apa este esential pentru pielea curata, precum si pentru mentinerea unei bune stari generale de sanatate. Apa este necesara pentru transportarea si eliminarea substantelor toxice din organism, existand astfel o legatura intre apa consumata si tenul tern, fara viata, culoare si "atacat" de cosuri.



Mai multe puteti afla si de aici

http://www.eva.ro/sanatate/medicina-generala/remedii-naturale-pentru-acnee-articol-4091.html
Sus In jos
IrinaLove
IrinaLove
Moderator
Moderator

Mesaje : 5487
Data de inscriere : 09/10/2011

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra EmptyJoi Apr 26, 2012 11:32 pm

Tratamente naturiste pentru par

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra 80725maxim

- contra caderii parului: 2 linguri ulei de masline + 1 galbenus de ou + cateva picaturi de lamaie (o fiola de vitamina C care intareste parul); apoi, omogenizate se aplica pe parul curat, se acopera cu o casca de baie si se sta 45 de minute, dupa care se spala cu sampon;

- contra caderii parului si a matretii: 500 gr praf de cedru (de la farmacie) + 2 galbenusuri de ou ( in functie de lungimea parului) + cateva picaturi de lamaie. Se adauga pe radacini 15 minute, iar apoi se samponeaza. Se repeta o data pe saptamana/ 3 ori pe luna;

- pentru un par mai des si mai lucios: 1 galbenus de ou +1/2 pahar de chefir sau sana + 1 ceapa rasa fin + putin alcool alimentar. Se aplica pe par si se lasa 2 ore, se samponeaza si nu se usuca cu foehnul. Se repeta de 3 ori pe luna;

- pentru par subtire si deteriorat: balsam+ 2 linguri smantana + 1/2 lingura de ulei de germeni de grau + 1 lingura suc de lamaie.
Se omogenizeaza si se intinde pe parul umed dupa spalare, se acopera cu o casca de baie, se sta 15 min. si apoi se clateste. Se aplica 1 data pe saptamana.






Cresterea frumoasa a parului

- cate un pumn plin de urzici proaspete si frunze proaspete de nuc, mesteacan si soc si o tulpina de rostopasca, se introduc in apa rece si se pun pe foc pina ajung la punctul de fierbere. Repaos: 3 minute. Cu un sapun medicinal si jumatate din cantitatea de lichid obtinuta se spala bine parul, dupa care se clateste cu apa. Cealalta jumatate din cantitate este lasata sa actioneze citeva minute asupra parului si a pieiii capului, fara a mai clati o data parul cu apa simpla.


Impotriva caderii parului

Impotriva caderii parului foarte eficienta este tinctura de lavanda. Se realizeaza frectionarea la radacina parului cu tinctura de lavanda din abundenta, dupa care capul se acopera. Frictionarea cu tinctura, conform prospectului, se face o data pe zi, seara, se tine apoi acoperit 1-2 ore, dupa care se spala bine, de preferat cu sampoane naturale.
Sus In jos
IrinaLove
IrinaLove
Moderator
Moderator

Mesaje : 5487
Data de inscriere : 09/10/2011

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra EmptyJoi Apr 26, 2012 11:34 pm

Sus In jos
Anushka
Anushka
SMARALD
SMARALD

Mesaje : 535
Data de inscriere : 10/04/2012

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra EmptyJoi Apr 26, 2012 11:40 pm

Foarte interesante Irina articolele !

flower
Sus In jos
IrinaLove
IrinaLove
Moderator
Moderator

Mesaje : 5487
Data de inscriere : 09/10/2011

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra EmptyVin Apr 27, 2012 6:45 pm

Ma bucur ca ti s-au parut interesante...daca mai gasesc ceva util o sa mai postez flower
Sus In jos
IzaB
IzaB
Administrator
Administrator

Mesaje : 8965
Data de inscriere : 15/04/2012
Varsta : 39

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra EmptyVin Mai 04, 2012 11:49 am

ce am gasit si eu interesant :

5 feluri de îngrijire pentru 5 tipuri de ten

Cine nu îşi doreşte un ten impecabil, luminos şi catifelat? Cum pielea necesită o atenţie deosebită privind îngrijirea, în funcţie de textura pielii, este necesară identificarea tipului de ten:

Tenul uscat


glandele sebacee care nu produc suficientă grăsime menţin pielea uscată. Pielea este capabilă să absoarbă apa, însă nu o poate fixa. La prima vedere, tenul are un aspect normal, însă este predispus la mici iritaţii, exfolieri, senzaţia de uscare sau usturime. Pentru îngrijirea acestui tip de ten se ţine cont de două aspecte: îngrijirea la exterior cu creme hidratante şi hidratarea din interior printr-un consum ridicat de apă. În curăţarea acestui tip de ten nu este recomandată folosirea săpunului, ci a unei loţiuni bogate în grăsimi.Tonicul folosit trebuie să fie special pentru ten uscat iar crema, de preferat grasă.

Tenul gras

este cauzat de o secreţie de sebum în exces care face suprafaţa pielii uleioasă. Excesul de sebum atrage impurităţile şi praful, de aceea acest tip de ten este predispus la puncte negre, acnee. Zona T este cea mai afectată, cuprinzând partea centrală a frunţii, nasul şi bărbia, unde glandele sebacee sunt mai numeroase şi mai active. Şi pentru tenul gras, îngrijirea zilnică are o deosebită importanţă: se poate folosi săpunul, gel spumant sau săpun cu cremă fiindcă acest tip de ten se deshidratează greu. Crema de zi folosită după curăţare trebuie să fie una uşoară, iar aplicarea cremei de noapte nu este indicată. Măştile cu argilă și exfolierea tenului nu trebuie să ocolească îngrijirea acestui tip de ten.

Tenul normal

are o textură suplă şi catifelată, cu un conţinut egal de ulei si apă, porii nu sunt vizibili, iar pielea are o culoare sănătoasă şi reacţionează bine la soare sau vreme proastă. Este tenul ideal, dar din păcate este cel mai rar întâlnit la adulţi. Îngrijirea tenului normal se aseamănă cu ce a tenului uscat: nu se recomandă folosirea cremelor sau loţinilor grase sau cu conţinut ridicat de alcool. După demachiere trebuie folosită o cremă de noapte, iar pe parcursul zilei, pentru protecţie, o cremă de zi.

Tenul mixt

cum sugerează şi numele, tenul mixt este o combinaţie între cele două tipuri de ten, gras şi uscat: o parte a feţei prezintă ten gras (zona T), iar restul - ten uscat. Este un ten care se îngrijește mai dificil şi trebuie ţinută seama de elementele definitorii, astfel folosirea produselor de îngrijire vor fi atât pentru ten gras- pentru zona T (produse pentru exfoliere,tonicele astringente, cremele pentru tenul gras), cât şi produse pentru ten uscat pentru pomeţi (cremele demachiante, tonicele din plante şi cremele hidratante, toate fără alcool).

Tenul sensibil

tinde să fie delicat, cu pori fini. Pielea sensibilă poate fi uscată, grasă sau normală şi este caracterizată prin înroşiri şi iritaţii frecvente. Pentru acest tip de ten nu este recomandată folosirea săpunului şi a produselor cu alcool. Variaţiile de temperatură, anumite produse cosmetice sau chiar alimentare, pot cauza pătarea şi înroşirea acestui tip de ten. De asemenea este predispus la cuperoză (spargerea capilarelor în special la nivelul obrajilor). Pentru îngrijirea lui este necesară folosirea cremelor şi produselor adiţionale special destinate tenului sensibil, fără conţinut de parfum, coloranţi, conservanţi şi pe cât se poate, cu ingrediente naturale.

sursa : http://www.dm-drogeriemarkt.ro/cms/servlet/segment/ro_homepage/frumusete/149448/fata.html
Sus In jos
IzaB
IzaB
Administrator
Administrator

Mesaje : 8965
Data de inscriere : 15/04/2012
Varsta : 39

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra EmptyVin Mai 04, 2012 11:51 am

Celulita - ce este si cum să scapi de ea

Celulita este un depozit de grăsime sub piele ce apare de obicei sub pielea coapselor, picioarelor sau feselor. Femeile sunt mult mai afectate de celulită decât bărbaţii, și aceasta se explică cel mai probabil prin schimbările hormonale prin care trec de-a lungul vieţii.

Mai mulţi factori pot determina apariţia celulitei: predispoziţia genetică, modificările hormonale, obezitatea, lipsa de exerciţiu şi o dietă inadecvată. Dacă doriţi să reduceţi celulita, este important să aveţi o dietă sănătoasă şi un program de exerciţii fizice. Pont: alegeţi un sport de anduranţă (precum înotul sau alergarea) şi nu un sport de viteză precum squash sau sprint.

În ceea ce privește dieta printre produsele de care trebuie să vă feriţi se numără cafeina și băuturile carbogazoase, carbohidraţii rafinaţi (pâine albă, paste, prăjituri, produse de patiserie), sare, băuturi alcoolice și grăsimi saturate, printre altele. Dieta anticelulitică ar trebui să includă pește, pui, nuci, cereale integrale, orez brun, fructe și legume proaspete. Legumele și fructele conţin antioxidanţi care revigorează pielea, vitamine care reduc ţesutul adipos și minerale care îmbunătăţesc circulaţia, elimină excesul de apă din organism și stimulează metabolismul. Pont: pentru ca dieta sa aibă success pe termen lung se recomandă ca aceste schimbari să se facă gradual renuntând puţin câte puţin la obiceiurile alimentare nesănătoase. De asemenea hidratarea joacă un rol foarte important în detoxifierea organismului, se recomandă un consum zilnic minim de 1.5l de apă plată.

Nu este ușor să scăpaţi de celulită deja instalată, dar cu un pic de efort se pot înregistra rezultate remarcabile. S-a observat că, în contextul unui stil de viată sănătos, în care alimentaţia corectă și exerciţiul fizic nu sunt ignorate, un aliat de nădejde este masajul anticelulitic.
Masajul are un rol esenţial în lupta cu celulita. Masând zona zilnic puteţi ajuta la reducerea efectului de coajă de portocală. Masajul actionează la nivelul mai multor structuri și îmbunătăţește calitatea pielii, elimina depozitele de grăsime formate la nivelul coapselor, feselor, uneori și gambelor sau chiar la nivel abdominal.

Un masaj anticelulitic trebuie întotdeauna ajutat folosind loţiuni anticelulitice ce îmbunătăţesc circulaţia și cresc fermitatea pielii. Masajul trebuie început întotdeauna din partea inferioară a zonei afectate, și să parcurgă un drum ascendent, pentru a favoriza drenajul limfatic. Intensitatea cu care aceste miscari sunt efectuate este medie, iar durerea sau semnele de genul vânătăilor nu trebuie să apară.
Pont: înainte de masaj încercaţi un peeling în timpul dușului pentru a elimina celulele moarte de la suprafaţa pielii permitând cremei anticelulitice să pătrundă mai ușor.

http://www.dm-drogeriemarkt.ro/cms/servlet/segment/ro_homepage/frumusete/frumusete_corp/165354/celulita.html
Sus In jos
IzaB
IzaB
Administrator
Administrator

Mesaje : 8965
Data de inscriere : 15/04/2012
Varsta : 39

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra EmptyVin Mai 04, 2012 11:52 am

Natura - ne ajută să ne îngrijim

Cosmeticele şi produsele de îngrijire sunt folosite zilnic de fiecare dintre noi. Frumuseţea şi sănătatea sunt responsabile pentru o stare de bine şi reprezintă fundamentul unei vieţi în armonie cu natura, ceilalţi şi chiar cu propria persoană. Femeile în mod special acordă o importanţă deosebită îngrijirii pielii şi apelează frecvent la diferite produse extrem de costisitoare care nu întotdeauna oferă beneficiile aşteptate sau o îngrijire adecvată.

Progresele ştiinţei şi tehnologiei ne fac din ce în ce mai conştienţi de efectele dăunătoare ale factorilor externi şi interni din viaţa cotidiană: lipsa somnului, o alimentaţie neadecvată, consumul de alcool şi tutun, expunerea la soare fără protecţie etc.

Fiind parte din natură, avem o datorie faţă de noi înşine să ne tratăm şi îngrijim corpul cu respect. Multiplele daruri ale naturii ne vin în ajutor până să apelăm la industria chimicalelor şi a bisturiului. Puterea ingredientelor naturale a fost descoperită de mii de ani de femei din toate colţurile lumii şi din toate timpurile, iar astăzi a devenit un adevărat stil de viaţă adoptat din ce în ce mai des: uleiul de argan, uleiul de măsline, iasomia sau lăptişorul de matcă sunt doar câteva idei care ne vor schimba opţiunile în alegerea unui produs cosmetic.

Uleiul de argan: aurul lichid al Marocului, vechi de câteva milenii, uleiul de argan se obţine din arborele de argan care creşte în regiunea de sud vest a ţării. Conţine de 3 ori mai multă Vitamina E decât uleiul de măsline şi acţionează ca un antioxidant natural împotriva radicalilor liberi, este bogat în acizi graşi Omega 6 şi 9 care refac bariera naturală de protecţie a pielii. Încă de la primele aplicări, uleiul de argan are un efect remarcabil de creştere a fermităţii pielii, este recunoscut ca un adevărat miracol al îmbătrânirii, are efect antiinflamator şi cicatrizant, se absoarbe rapid în piele şi nu lasă urme. De asemenea are un bun efect antirid şi previne îmbătrânirea pielii, se mai foloseşte în tratarea eczemelor, psoriazisului, acneei, cicatricilor, vergeturilor şi este un remediu pentru păr dergradat, unghii fragile şi arsuri solare.

Uleiul de măsline: este singurul ulei extras dintr-un fruct şi are multiple întrebuinţări: pentru slăbit, pentru piele, pentru unghii şi păr. Pentru cosmetică, dar şi pentru gătit este recomandat să folosim ulei extra virgin, celelalte tipuri fiind procesate chimic, pierzându-şi din proprietăţi. Grăsimea din acesta are aproximativ aceeaşi compoziţie cu cea a pielii umane, de aceea nu crează reacţii alergice, se absoarbe uşor şi menţine hidratarea. Se poate folosi pentru unghii şi cuticule, hidratarea buzelor, păr deteriorat, hidratarea tenului şi chiar pentru corp, adăugat în apa de baie.
Lăptişorul de matcă: este foarte valoros datorită compoziţiei chimice deosebit de complexe şi reprezintă substanţa secretată de albine exclusiv pentru hrana larvelor tinere şi a matcilor. Include aminoacizi de care corpul uman are nevoie şi nu-i poate produce singur, proteine, calciu, magneziu, sodiu, vitaminele A, C, D ,E, zinc şi multe alte ingrediente care-l fac cel mai priceput restaurator cosmetic, pentru tratarea ridurilor şi încetinirea procesului de îmbătrânire. De asemenea hrăneşte şi hidratează pielea uscată, deteriorată şi poate fi folosit şi în îngrijirea părului hrănind scalpul şi îmbunătăţindu-i creşterea.

Aloe vera: este o plantă folosită în antichitate pentru pentru tratarea rănilor, tăieturilor şi arsurilor. Gelul de aloe vera poate fi folosit ca atare, stors din frunze. Are proprietăţi curative, calmează arsurile, iritaţiile, ajută la hidratarea pielii , are efcte antibacteriene, reduce acneea, previne îmbătrânirea, ridurile, apariţia petelor pigmentare. Având acelaşi pH cu pielea, planta are proprietăţi remarcabile de cicatrizare şi vindecare.

Argila: a fost înzestrată de natură cu proprietăţi cosmetice şi medicinale tămăduitoare. Extern, argilele sunt folosite pentru a absorbi uleiurile în exces, murdaria şi toxinele din piele, simultan exfoliind şi îmbunătăţind circulaţia la nivelul pielii. Unele tipuri de argilă, sunt ingerate în scopuri medicinale, precum detoxifiere sau deficienţe minerale iar altele sunt utilizate extern pentru afecţiuni ale pielii şi în scopuri cosmetice. Argila albă este găseşte des în preparatele pentru îngrijirea pielii şi în produsele cosmetice datorită naturii ei delicate, conţinutului de minerale, proprietăţilor de absorbţie a impurităţilor şi de exfoliere.

Aceste scurte descrieri reprezintă o mică parte din ceea ce natura ne pune la dispoziţie.Cunoscând beneficiile plantelor şi resurselor naturii, care ne sunt atât de accesibile şi identificând nevoile pielii, va deveni atât de uşor să ne îngrijim într-un mod cât mai natural!
Sus In jos
IzaB
IzaB
Administrator
Administrator

Mesaje : 8965
Data de inscriere : 15/04/2012
Varsta : 39

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra EmptyVin Mai 04, 2012 11:54 am

Crema nutritivă sau hidratantă?

Probabil că de multe ori, în faţa raftului de cosmetice, apare confuzia între o cremă hidratantă şi una nutritivă. Produsele par asemănătoare, însă înainte de a decide care se potriveşte cel mai bine, trebuie identificat tipul de ten. Astfel îngrijirea va fi corespunzătoare.

Când are nevoie tenul de hidratare?

Pielea elimină apă zilnic, astfel că produsele pentru hidratarea pielii sunt foarte importante. Cremele hidratante împiedică ieşirea apei la suprafaţă şi menţin pielea netedă şi sănătoasă. O cremă hidratantă bună nu este obligatoriu să conţină o listă lungă de compuşi, important este să conţină Vitamina E şi este potrivită tenului uscat sau sensibil. Cremele hidratante îmbunătăţesc funcţionarea pielii, elasticizează pielea și reţin apa în straturile profunde ale dermului.

Când are nevoie tenul să fie hrănit?

Rolul cremelor nutritive este de a hrăni tenul în profunzime, de a îmbunătăți circulaţia sângelui şi de a stimula regenerarea celulară, mai ales pe perioada nopţii.
Cremele nutritive conţin vitamine, minerale şi substanţe care hrănesc pielea, o netezesc și îi dau strălucire. Ele pot fi folosite ca bază de machiaj, însă majoritatea cremelor nutritive sunt cele de noapte.Cele mai importante ingrediente de pe etichetele cremelor nutritive ar fi Vitaminele C, A, E, aloe vera, ulei de Jojoba şi compuşi care acţionează împotriva ridurilor fine şi ale semnelor îmbătrânirii : antioxdanţi, colagen, retinol sau aminoacizi.

sursa : http://www.dm-drogeriemarkt.ro/cms/servlet/segment/ro_homepage/frumusete/frumusete_fa~~/149450/fata_crema_hidratanta.html
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra EmptyLun Mai 07, 2012 12:42 pm

IrinaLove a scris:
Ma bucur ca ti s-au parut interesante...daca mai gasesc ceva util o sa mai postez flower

foarte interesante si utile Iri !

034
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra EmptyLun Mai 07, 2012 12:46 pm

Necesare informatiile Isabel , ma bucur ca le-ai postat ! 034
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra EmptyLun Mai 07, 2012 6:12 pm

Sportul ajuta sanatatii

Exercitiile sunt una dintre cele mai bune solutii de a avea grija de corpul tau pe termen indelungat, chiar pe viata daca realizezi responsabilitatea pe care o ai fata de tine. Ambitia si perseverenta trebuie sa te impinga sa mergi la sala sau sa faci miscare fizica oriunde vrei. Sportul e sanatate curata! Prin exercitii si miscare reduci nivelul colesterolului, iti mentii inima sanatoasa, lupti impotriva tensiunii arteriale, scapi de stres, iti intaresti imunitatea, previi osteoporoza, diabetul, cancerul, ai o viata sexuala mai buna, esti mai bine dispus, dormi mai bine, te mentii in forma sau slabesti.

Sportul iti merge direct la inima
Miscarea fizica sprijina circulatia sangvina, inclusiv in zona creierului, stimuland activitatea cerebrala si memoria, ajuta activitatea inimii, impiedica formarea cheagurilor de sange si te oxigeneaza mai bine. In plus, reduce nivelul colesterolului 'rau' si regleaza tensiunea arteriala. Diabeticii nu trebuie sa ocoleasca miscarea fizica. Aceasta minimalizeaza complicatiile specifice bolii.

Pretuieste-ti viata. Ai doar una!
Prin comparatie cu sedentarii, cei care fac sport frecvent se apara de infarct. Nu te gandi ca doar cei in varsta sunt vizati. Din ce in ce mai des persoanele tinere, de 20, 30 de ani, mai ales barbatii, sunt loviti de infarct. In cateva secunde poti muri pe loc! Nu e o boala reversibila, pe care o poti trata! Nu e o joaca faptul ca in zilele noastre din cauza lipsei activitatii fizice si a alimentatiei anapoda se poate muri. Studii peste studii au demostrat eficacitatea sportului. Fa un efort pentru tine, practica gimnastica macar 30 de minute de trei, patru ori pe saptamana. Numai tu iti poti face acest bine!

E deja foarte cunoscut faptul ca prin sport oasele devin mai puternice, muschii se contureaza mai bine. Asadar, daca vrei sa previi osteoporoza, exercitiile sunt foarte utile. Si, din nou, vreau sa punctez ca nu conteaza ce varsta ai acum, 20 sau 50 de ani. De preferat este sa ai grija din timp de corpul tau, iar daca ai deja osteoporoza cu atat mai mult nu ai timp de pierdut si trebuie sa te apuci de sport.
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra EmptyLun Mai 07, 2012 6:14 pm

Sport pentru copii – sanatate curata

Un copil care practica sport pentru copii respira mai bine, are fata imbujorata, o piele sanatoasa, spatele este drept, tonusul muscular bun, sangele este bine oxigenat.

Alergarile si viata in aer liber produc o transpiratie abundenta la copii si favorizeaza astfel eliminarea toxinelor din organism. Pe langa acestea sportul are o influenta favorabila asupra digestiei si mareste apetitul copiilor.

Copiii prescolari se misca mult si au nevoie de multa miscare, insa pana la varsta de 6 ani ceea ce fac ei sunt exercitii fizice, nu putem vorbi de sport pentru copii, de performanta pana la aceasta varsta.

Iata mai jos cateva sugestii de sport pentru copii, cu varste peste 3 ani:

Inotul – cel mai sanatos sport pentru copii cu varta incepand de la 3 ani. Acest sport pentru copii oboseste intai muschii si apoi inima, fiind un sport complex solicitand toti muschii corpului. Inotul pentru copii largeste cutia toracica si mareste capacitatea pulmonara, favorizeaza respiratia. Daca copilul nu doreste insa sa practice acest sport, inainte de 6 ani, mai lasati-i timp, nu-l fortati sa o faca pana cand nu hotaraste el singur.

Skiul – Skiurile pentru copii se pot pune in picioarele copiiilor inca de la varsta de 3 ani insa pana in jurul varstei de 5-6 ani nu putem sa asteptam prea mult de la ei, nu poate fi vorba de sport pentru copii. Dupa 5-6 ani se poate invata sistematic skiul. Pe munte, practicand acest sport copiii beneficiaza de soare, aer curat, raze ultraviolete. Skiul solicita toti muschii corpului, ofera siguranta si echilibru. Insa este unul dintre sporturile care, daca nu este bine practicat poate obosi inima.

Bicicleta pentru copii – inca de la 3 anisori tricicletele sunt jucariile preferate pentru copii. Pana la varsta de 8 ani mersul pe tricicleta sau bicicleta se va limita la curte sau in parcuri. De la 8-9 ani se pot permite copilului plimbari scurte, insa curse mai lungi doar dupa varsta de 12 ani. Practicarea mersului pe bicicleta ca si joc are multe efecte benefice, insa ca si sport are anumite defecte: nu favorizeaza dezvoltarea toracica si cresterea capacitatii respiratorii, nu se solicita in acest sport muschii abdomenului, gambele se dezvolta excesiv in detrimentul restului corpului. Nu se recomanda acest sport pentru copii cu probleme la coloana.

Gimnastica – ca si sport se poate incepe de al 6-8 ani. Este un sport complet si confera o stapanire perfecta a corpului. Din pacate acest sport se practica doar in sali, asa ca copiii nu beneficiaza de o aerisire suficienta.

Patinaj – se poate incepe de la 4-6 ani. Acest sport pentru copii favorizeaza supletea, stapanirea gesturilor, curajul, gratia.

Dansul – De la varsta de trei ani se poate practica dansul ritmic, este un mijloc perfect de educare psihica si motorie. Copiii timizi, instabili si negativisti se vor simti mult mai bine sa il practice, pentru ca are un efect binefacator asupra lor.

Sport pentru copii, cu mingea – de la varsta de 8 ani se pot practica sporturi cu mingea ca fotbalul, basket, handbal, volei, ping-pong, tenis.

Saniuta, rolele, trotineta – nu le lasati sa lipseasca din viata niciunuia dintre copii.

Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra EmptyLun Mai 07, 2012 6:40 pm

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra Lifestyleimage1-400x373
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra EmptyLun Mai 07, 2012 6:58 pm

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra Lifestyle
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra EmptyLun Mai 07, 2012 6:58 pm

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra Lifestyle_140972_Copy187
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra EmptyVin Iul 20, 2012 9:46 am

Iaurtul - un aliment minune

Este iaurtul un aliment miraculos? Nutritionistii dar si oamenii de stiinta sunt de parere ca trebuie acordata mai multa importanta acestui aliment binefacator.

Nutritionistii repeta tot mai des cuvantul magic: Iaurt!

De altfel, este demonstrat ca iaurtul este un fel de manã cereascã. Un aliment al zeilor. În iaurtul preparat din lapte ºi culturi de bacterii se aflã o microflorã probioticã. Adicã, în iaurtul fãrã conservanþi sau alte adãugiri existã niºte microbi buni, care omoarã microflora rea din intestinul gros.

Cu alte cuvinte, conþine sisteme probiotice, probiotic însemnând “pentru viaþã”. Microbii cu roluri pozitive din iaurt se rãzboiesc ºi trebuie sã învingã bacteriile de putrefacþie ce produc toxine în intestinul gros, ce astfel este agresat de substanþe cancerigene. Iaurtul este ºi un antrenor talentat al sistemului imunitar, el mobilizând armata de autoapãrare a organismului. Tot acest personaj binefãcãtor numit iaurt scade colesterolul rãu. De aceea, este recomandabil ca omul sã consume zilnic iaurt, chefir, lapte bãtut ºi alte lactate obþinute prin fermentaþie.

Rolul enzimelor

Enzimele animã toate procesele din organism, sunt catalizatorii reacþiilor care construiesc sau demoleazã elementele organismului. Pentru a ne completa zestrea de enzime trebuie sã mâncãm fructe ºi legume proaspete, care conþin peste 90% apã vie. Enzimele se dezactiveazã atât la temperaturi scãzute, dar ºi la cald, la peste 40 de grade.
Enzimele se stricã ºi dacã alimentele sunt þinute în frigider ºi dacã sunt prelucrate cu foc.
Atunci se pune întrebarea: trebuie aruncate aragazele ºi frigiderele? Evident cã nu!
Frigiderul ºi aragazul sunt componente indispensabile omului modern. Dar omul nu trebuie sã mãnânce doar mâncare tratatã termic sau mâncare congelatã.
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra EmptyVin Iul 20, 2012 9:47 am

Bananele, un aliment perfect


Bananele sunt gustoase, sanatoase, mobile (usor de luat peste tot), destul de ieftine si un ingredient grozav pentru shake. Dar asta nu este totul, spun specialistii. Ei cred ca expresia "going bananas" (expresie care inseamna a o lua razna) provine din efectul pe care il au bananele asupra creierului.

Aflux de energie

Bananele contin trei zaharuri naturale – sucroza, fructoza si glucoza, combinate cu fibre. O banana ofera instantaneu un aflux sustinut si substantial de energie.

Energie pentru a face miscare timp de 90 de minute

Cercetarile au demonstrat ca numai doua banane ofera destula energie pentru un efort fizic extenuant de 90 de minute. Nu este de mirare ca banana este fructul numarul unu in randul atletilor de performanta ai lumii.

Ameliorarea problemelor medicale si a bolilor

Dar energia este numai unul dintre modurile in care banana ne poate ajuta sa ne mentinem in forma. Ne poate ajuta sa infruntam sau sa prevenim un numar substantial de boli si probleme, ceea ce o face sa fie obligatorie in meniul zilnic. Iata in continuare o lista cu cele mai bune efecte pe care le are.

Putere pentru creier:

200 de elevi de la o scoala din Twickenham (Middlesex, Marea Britanie) au fost ajutati sa-si treaca examenele anuale cu rezultate mai bune mancand banane la micul dejun, in pauza si la pranz, in incercarea de a-si imbunatati puterea creierului. Cercetarile au aratat ca acest fruct ce contine o cantitate mare de potasiu poate ajuta procesul de invatare prin imbunatatirea atentiei.

Constipatie:

Avand un continut ridicat de fibre, bananele pot fi incluse in dieta in scopul restabilirii functionarii normale a intestinelor, ajutand la depasirea constipatiei fara a mai fi nevoie de laxative.

Mahmureala:

Unul dintre modurile cele mai rapide de a vindeca mahmureala este prepararea unui milkshake de banane, indulcit cu miere. Banana calmeaza stomacul si, cu ajutorul mierii, ridica nivelul zaharului din organism, in timp ce laptele calmeaza si rehidrateaza corpul.

Arsurile la stomac:

Bananele au un efect natural antiacid in corp, deci daca suferiti din cauza arsurilor gastrice, incercati sa mancati cateva banane pentru a calma durerea.

Ciupiturile de tantar:

Inainte de a cauta crema impotriva ciupiturilor de insecte, incercati sa frecati zona afectata cu partea interioara a cojii de banana. Multi oameni cred ca are un succes uimitor in reducerea umflarii si iritarii la locul ciupiturii.

Nervii:

Bananele au un continut ridicat de vitamine din complexul B, care ajuta la calmarea sistemului nervos.

Supraponderali si stresati la munca?

Studiile efectuate la Institute of Psychology din Austria au descoperit ca stresul de la serviciu duce la pofta de alimente care aduc confort, precum ciocolata si cipsurile. Un studiu efectuat pe 5000 de pacienti ai spitalului a aratat ca cei mai grasi dintre pacientii care au participat la studiu aveau sanse mai mari de a avea un nivel ridicat de stres la locul de munca. Studiul a tras concluzia ca, pentru a evita poftele induse de panica, trebuie sa controlam nivelul de zahar din organism cu ajutorul gustarilor cu nivel ridicat de carbohidrati la fiecare doua ore pentru a mentine stabil nivelul zaharului.

Stresul:

Potasiul este un mineral vital, care ajuta la normalizarea pulsului, trimite oxigen catre creier si regleaza echilibrul hidric al organismului. Atunci cand suntem stresati, rata metabolismului creste, reducand astfel nivelul potasiului. Acesta poate fi echilibrat cu ajutorul unei gustari formate din banane, care au un continut ridicat de potasiu.

Negii:

Multi oameni preocupati de alternative naturale jura ca daca doriti sa scapati de un neg, puteti pune pe el o bucata de coaja de banana, cu partea galbena in afara. Puteti mentine aceasta compresa cu ajutorul unui plasture sau leucoplast medicinal.

Bananele si merele

Asadar, o banana este intr-adevar un remediu natural al multor boli. Daca am face comparatie cu un mar, are de patru ori mai multe proteine, de doua ori mai multi carbohidrati, de trei ori mai mult fosfor, de cinci ori mai multa vitamina A si fier si de doua ori mai multe alte vitamine si minerale. Este bogata si in potasiu si este unul dintre cele mai valoroase alimente pe care le avem la indemana.

Deci poate este momentul de a schimba proverbul, spunand
"Bananele, un aliment perfect!"

Bananele trebuie sa fie motivul pentru care maimutele par asa de fericite tot timpul.

Inca un secret: crema de pantofi

Vreti sa va lustruiti repede pantofii? Luati partea interioara a cojii de banana si frecati direct pantoful... apoi stergeti cu o carpa uscata. Nu-i asa ca este un fruct uimitor?
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra EmptyVin Iul 20, 2012 9:48 am

Aromaterapia - adevar sau mit?


Aromaterapia ne face sa ne simtim bine, dar nu ne vindeca de boli, conform unui studiu efectuat de oamenii de stiinta din SUA. Cercetatorii de la Ohio State University, au ales doua arome deosebit de populare folosite in aromoterapie - lamaie si lavanda - si au efectuat o serie de teste pentru a descoperi eficacitatea lor. Echipa a vrut sa afle daca aromele fac mai mult decat crearea unei stari de bine si daca au un impact pozitiv asupra sanatatii unei persoane.
Studiul, publicat in revista Psychoneuroendocrinology, a constatat ca lamaia parea intr-adevar sa imbunatateasca starea de spirit, dar nimic mai mult. Iar lavanda a avut aceleasi rezultate. Prin urmare, s-a constatat ca ambele arome nu au nici un efect atunci cand este vorba de stimularea sistemului imunitar, vindecarea ranilor sau controlul durerii. In unele experimente, chiar si apa distilata a aratat mai multe efecte pozitive decat lavanda.

"Acesta este probabil cel mai complet studiu facut vrodata in acest domeniu, insa corpul uman este foarte complex", a explicat William Malarkey, profesor de medicina interna la Ohio State University. "Daca un pacient utilizeaza aceste uleiuri si se simte mai bine, noi nu putem dovedi in nici un fel ca acestea nu au contribuit la imbunatatirea sanatatii acelei persoane.
Din nefericire, inca nu am reusit sa gasim nici o indicatie asupra cantitatii de ulei necesare pentru a oferi unei persoane un efect fiziologic."

Aromaterapia exista de mii de ani - grecii, romanii si egiptenii antici foloseau aromoterapia cu uleiuri. Recent, aromaterapia a redevenit populara, si este folosita de milioane de oameni din Marea Britanie pentru diminuarea stresului, insomniei si chiar a durerilor nasterii. Tratamentul foloseste uleiuri esentiale si compusi aromatici din plante pentru a combate o serie intreaga de boli, de la depresie la artrita.

Studiul a analizat 56 voluntari sanatosi cu un simt al mirosului dezvoltat. Acestia au fost supusi unor serii de teste pe o perioada de trei zile: au fost luate regulat probe de sange, si le-au fost monitorizate tensiunea arteriala si frecventa cardiaca. In timp ce voluntarii au fost expusi la cele doua mirosuri, echipa de cercetare a evaluat capacitatea lor de vindecare folosind un test standard in care o banda este aplicata si indepartata in mod repetat de pe piele. De asemenea, a mai fost verificata reactia la durere si au fost supusi unor teste psihologice pentru evaluarea starii de spirit si de stres. Echipa a constatat ca nici lamaia, nici lavanda, nu au avut un impact pozitiv in cazul controlului durerii, stresului sau vindecarea ranilor.

Sue Mousley, vice-presedinte al Federatiei Internationale de aromoterapeuti, a pus sub semnul intrebarii valabilitatea studiului. "In aromoterapie, modul in care tratamentul este efectuat este foarte important. Diferite teste efectuate aici, ar fi ridicat nivelul de stres, rezultand o experienta departe de una de relaxare. Daca ceva te face sa te simti bine, atunci se va reduce, probabil si nivelul de stres, care este de fapt unul dintre cei mai mari ucigasi."
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra EmptyVin Iul 20, 2012 9:53 am

6 metode de a reduce stresul si grasimea abdominala in acelasi timp


Iti faci mereu griji in privinta siluetei dar si a sanatatii? Intrebarea cheie este: cum poti reduce stresul dar si grasimea abdominala in acelasi timp? Nimic mai simplu, iata 6 sfaturi !

1. Importanta consumului de acizi grasi omega-3

Acesti acizi grasi esentiali vor reduce stresul si grasimea, inclusiv cea abdominala. Cele mai frecvente surse de acizi grasi omega-3 se gasesc in peste si suplimentele de ulei de peste.

2. Fa o plimbare pe jos sau cu bicicleta

Cu siguranta ai mai auzit acest lucru, insa exercitiul fizic reduce stresul cel mai rapid si eficace. Te inviorezi putin la aer curat si scapi si de burtica.

3. Adopta dieta Mediteraneana

Iti va reduce kilogramele in plus si riscul bolilor cronice. Traditional, dieta Mediteraneaan include fucte, legume, pasta, orez, alune, grane si ulei de masline. Aceasta dieta descurajeaza grasimile saturate si uleiurile hidrogenate (acizi grasi trans), ambele contribuind la problemele de sanatate ale inimii.

4. Relaxeaza-te in fiecare zi

Respira adanc, mediteaza si urmeaza o terapie de incordare si relaxare a muschilor. Este o metoda testata si adevarata care da rezultate pozitive. Incearca si asculta o muzica relaxanta sau delecteaza-ti simturile cu mireasma lavandei.

5. Nu te napusti asupra mancarii

Oamenii stresati au tendinta sa manance tot timpul, iar acest lucru duce la un nivel mare de insulina si cortisol. Incearca si inlocuieste un pranz/cina bogata in mici degustari pe parcursul intregi zile.

6. Gandeste pozitiv

Gandurile negative creeaza si mai mult stres, drept urmare o dorinta mai mare de a consuma mancare in plus, insa daca inveti sa privesti partea buna a lucrurilor, poti elimina semnificativ din tensiune.
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra EmptyVin Iul 20, 2012 9:53 am

Salata verde - regina legumelor

Salata verde este prezenta aproape pe tot parcursul anului, deoarece poate fi cultivata în sere, insa este una din primele legume care apar în primavara si care, prin continutul sau, poate înlocui o dieta grea sau lipsa de vitamine.

Salata verde este prezenta aproape pe tot parcursul anului, deoarece poate fi cultivata în sere, insa este una din primele legume care apar în primavara si care, prin continutul sau, poate înlocui o dieta grea sau lipsa de vitamine.

Denumire stiintifica: Lactuca sativa

Descriere si proprietati

Salata verde este considerata regina legumelor. Aceasta este cea mai populara dintre toate legumele. Frunzele sale sunt rotunjite pâna la 25 de cm în lungime si 15 cm latime. Acestea imoreuna cu tulpina contin un suc laptos. Exista mai multe soiuri de salata, diferind în culoarea frunzelor, dimensiune si textura.

Salata verde stimuleaza apetitul, revigoreaza si curata corpul de toxinele acumulate. De asemenea, contribuie la combaterea deficitului de hemoglobina si saruri minerale din organism.

Salata verde este bogata în saruri minerale. Pe langa carbohidrati (zaharuri), salata contine saruri minerale multe, esentiale pentru metabolism: calciu, fosfor, iod (iodul are efect antisclerotic, depurativ, hipotensor), fier, cupru (cuprul ajuta la formarea oaselor, combate afectiunile reumatice, are rol antiviral si antiinflamator), magneziu (magneziul combate cancerul, incetineste imbatranirea si este drenor hepatic), acid folic si vitamina C, A, B, D si E. Pe lânga aceste substante, salata verde contine hormoni estrogeni, care au ca efect reducerea excitatiei sexuale. Datorita continutului ridicat de vitamina C, salata creste rezistenta la infectii, virusi si lupta impotriva anemiei.

Salata verde are rol in reglarea digestiei si tranzitului intestinal, cu efecte mari pentru cei care sufera de constipatie - ca laxativ. Salata verde este un bun hipoglicemic, diuretic, drenor hepatic, indicat pentru litiaza, edem si reglarea ciclului menstrual. Salata este de asemenea indicata pentru tulburarile inimii, cum ar fi tahicardia si nevrozele cardiace. Din cauza unor substante hormonale, salata este si un sedativ - consumata seara, ajuta la reducerea stresului zilnic - si, în plus, are capacitatea de a induce somnul fiziologic.

Recomandari terapeutice

Sub forma de infuzie, salata are un efect anti spastic, diuretic si sedativ. Daca beti infuzia de salata seara, va veti asigura un somn bun.

Dupa spalarea a doua salate, acestea se fierb cu un litru de apa timp de 20 de minute si se va obtine o solutie pentru uz extern. Astfel, lichidul rezultat poate fi folosit ca si comprese pe fata (pentru acnee) sau alte parti ale corpului, cum ar fi zonele afectate de psoriazis, pentru curatarea pielii. Compresele ar trebui sa fie la temperatura camerei si aplicate pe piele timp de 10 minute (aplicat de 3 ori). Compresele au, de asemenea, rolul de a tonifia pielea fetei. Din acest motiv, lichidul rezultat mai poate fi folosit ca masti, în special în cazurile de Couperose si piele uscata.

Salata verde este de asemenea recomandata personelor care sufera de ateroscleroza, tromboflebita, arterita obliteranta, obezitate, dischinezie biliara, hepatita cronica, ingrasare, guta, reumatism, alergie.

Valoarea alimentara

•Umezeala 93.4%
•Proteine 2.1%
•Grasimi 0.3%
•Fibre 0.5%
•Minerale 1.2%
•Carbohidrati - 2.5%
Minerale si vitamine

•Calciu 50 mg
•Fosfor 28 mg
•Fier 2.4 mg
•Vitamina C 10 mg
•Mici cantitati din complexul de vitamina B
•Valoare calorica 42

Sus In jos

Continut sponsorizat



Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra Empty
MesajSubiect: Re: Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra   Sanatate si frumusete / Sportul  in viata noastra Empty

Sus In jos
 

Sanatate si frumusete / Sportul in viata noastra

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 

 Subiecte similare

-
» Pariu cu viaţa
»  Aci hayat (2005– ) Viata nedreapta
Pagina 1 din 4Mergi la pagina : 1, 2, 3, 4  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
turkeys-fans.forumgratuit.ro  :: Diverse :: Cafenea-Non-Stop-