turkeys-fans.forumgratuit.ro
turkeys-fans.forumgratuit.ro
turkeys-fans.forumgratuit.ro
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
turkeys-fans.forumgratuit.ro

seriale si filme turcesti ,coreene si telenouvele
 
AcasaAcasa  PortalPortal  Ultimele imaginiUltimele imagini  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Distribuiţi | 
 

 Produse Naturiste

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatorul
AutorMesaj
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste - Pagina 2 EmptyVin Iul 20, 2012 10:34 am

Farmacia toamnei: SFECLA ROSIE

Imprieteniti-va cu ea! Este o garantie de sanatate pe termen lung

Putina istorie

Leguma banala in zilele noastre, sfecla rosie are un trecut glorios. Descoperita in urma cu aproape patru milenii, cultivata in Iran, Babilon si Asiria pentru gustul placut al frunzelor ei, la scurta vreme a fost randul radacinilor sa faca furori, mai ales in tarile arabe, unde a devenit si marfa pentru export. Caravanele negustorilor plecau la drum lung spre Grecia antica si Roma, cu desagii incarcati cu marfuri, dar si cu sfecla. O parte se consuma pe drum, iar cantitatea ramasa se vindea cu succes. In Grecia, sfecla simboliza starea de conflict. Cand se certau sotii, deasupra usilor de la intrare se agata o cununa impletita din frunze de sfecla. In Roma, atitudinea fata de sfecla era mai degraba respectuoasa, ea fiind considerata o leguma de lux care nu trebuia sa lipseasca de pe masa. De aceea, imperatorul Tiberius le-a si impus germanilor cuceriti de romani sa plateasca tributul in sfecla. In Romania, sfecla a ajuns in secolul IX, initial in zona Marii Negre, odata cu ridicarea cetatilor grecesti, luand apoi drumul Rusiei. In secolul X, calugarii rusi o cultivau cu succes aproape de Marea Baltica, preparand din ea ciorbe si un bors delicios, in vreme ce pentru iernile lungi, sfecla se punea la murat, de regula impreuna cu varza si fructe de padure.
Deseori, se spune cu o doza de invidie, ca stramosii erau mult mai sanatosi decat noi, datorita alimentatiei simple si cat se poate de naturale. Este adevarat! Batranii nu aveau nevoie de cure complicate de dezintoxicare. Strictetea alimentara din zilele de post ii scutea de problemele legate de indigestii sau depuneri de colesterol. La tara se tinea post negru obligatoriu, miercuri si vineri. In seara zilei de marti, se bea ceai din plante si apa in care s-a fiert sfecla. Toata ziua de miercuri, de la rasaritul si pana la apusul soarelui, nu se manca nimic. Seara, iar se bea ceai din mai multe plante (patlagina, sunatoare, musetel, roinita sau urzica) si se mancau cateva sfecle coapte in cuptor, asezonate cu leustean si usturoi! Un asemenea regim alimentar le permitea satenilor sa ramana activi si cu mintea limpede, pana dupa 90 de ani. Poate vom descoperi si noi secretele sanatatii perfecte si ale longevitatii, daca vom acorda respect si atentie nemarginitei experiente si intelepciuni populare.

Fisa biografica
Frunzele sfeclei la fel de delicioase ca radacina




Sfecla este un depozit nemuritor de vitamine si microelemente care, spre deosebire de restul legumelor, nu se distrug si nu se dezactiveaza in procesul de prelucrare termica. Folosirea ei in alimentatie are, pe langa virtuti culinare, si virtuti medicale de prevenire a bolilor de sange, deoarece intrece toate legumele (in afara de usturoi) prin continutul de fier. Asimilarea fierului este favorizata de vitamina C, prezenta in toate partile plantei. In structura radacinii de sfecla este prezent si cuprul. Lipsa de cupru in alimentatie provoaca incaruntirea precoce a parului, ingreuneaza procesul de consolidare a fracturilor, provoaca dereglari in activitatea pancreasului. Alt element important este zincul, prezent in cantitati foarte mari. Datorita prezentei lui in alimentatie, functioneaza bine organele de reproducere, se previne aparitia cosurilor, a furunculozei, caderea parului. Lipsa de zinc afecteaza vederea, poate provoca infarctul miocardic. Sfecla contine si o cantitate mare de mangan, care apara ficatul de distrofie adipoasa (lipidoza), scade nivelul de zahar in sange, ajuta in lupta cu scleroza si elimina surplusul de apa din organism. Sfecla contine si iod, care favorizeaza metabolismul, fiindu-le extrem de prielnica persoanelor cu obezitate si care sufera de inhibarea functiilor tiroidei. De nepretuit este rolul iodului si in blocarea cancerului si incetinirea imbatranirii. Celuloza din sfecla scoate din organism toxinele, imbunatateste functionarea tractului intestinal, fiind un remediu redutabil in tratarea obezitatii si constipatiei. Medicina populara foloseste toate componentele sfeclei: atat tuberculii cat si frunzele.

TRATAMENTE INTERNE

* Alcoolism. Complexul de metode folosite in vindecarea alcoolismului prevede si imbogatirea organismului cu saruri de potasiu, vitamine si alte substante care ajuta la reducerea tendintei irezistibile de a consuma alcool. Cu 30 de minute inainte de masa, se beau 100 ml de suc de sfecla, iar in timpul meselor principale, de 2-3 ori pe zi, se consuma salata de sfecla rasa, fiarta sau coapta in cuptor.
* Amigdalita. In medicina populara, se folosesc mai multe preparate din sfecla, pentru tratarea amigdalitei.... Pentru gargara, se foloseste apa calduta in care s-au fiert frunzele sau radacina de sfecla. O alta metoda: se da pe razatoare sfecla cruda, se umple un borcanel de 700 ml, se adauga 2-3 linguri de otet si se lasa la macerat 3 ore, amestecand periodic. Se stoarce sucul si se adauga putina miere de albine. Se face gargara la fiecare 2 ore. Pentru accelerarea vindecarii, in pauze, intre gargare, se mesteca incet cate o felie de sfecla cruda.
* Anemie. Continutul bogat in fier favorizeaza ridicarea nivelului de hemoglobina in sange. Se recomanda consumul zilnic al sfeclei in stare cruda, fiarta sau murata. De 2-3 ori pe zi, se mananca 150 g de salata din sfecla, morcovi si ridiche neagra crude, date prin razatoare, amestecate cu suc de lamaie sau smantana.
Substantele vitale din sfecla nu se distrug prin fierbere





* Bronsita cronica. Se stoarce sucul dintr-un kilogram de sfecla, se amesteca cu 1 kg miere de albine, 500 ml vin rosu de casa, un pahar de suc de morcov si 1 kg de piersici curatate de samburi si taiate felii. Se pune totul intr-un borcan de sticla, care se introduce intr-un vas cu apa calduta. Se fierbe 10-12 minute pe baie de aburi dupa primul clocot.. Pe parcurs, se amesteca cu o lingura de lemn sterilizata. Se pastreaza in frigider. Se beau cate 75 g dimineata, pe nemancate, dupa care se mananca o bucatica de unt. Doza obtinuta este pentru o singura persoana. Ajuta si la vindecarea diferitelor afectiuni ale aparatului respirator, provocate de raceala, dar si pentru profilaxia lor.
* Constipatie, ocluzii intestinale, hemoroizi, hipertensiune, varice, aritmie (fibrilatie auriculara).
Se pun la fiert 5 l de apa de izvor, si cand da in clocot se adauga 500-700 g de sfecla tocata si se ia de pe foc. Se infuzeaza 3 ore, apoi se strecoara. Se amesteca cu 150 g de zahar si o lingurita de drojdie uscata si se pune intr-un loc cald, pentru 24-36 de ore. (Tratamentul va avea efect pozitiv numai in caz de renuntare categorica la bauturile alcoolice, inclusiv berea . Dupa 2-3 pahare de vin sau bere, bolile ocupa din nou pozitiile castigate si tratamentul trebuie inceput de la zero.) Impreuna cu sfecla, in apa puteti sa adaugati si plante medicinale pentru afectiunile de care suferiti, de exemplu: matase de porumb, paducel, flori de castan etc. Dupa stoarcerea lichidului, din sfecla ramasa se modeleaza bilute de marimea corcoduselor si se pastreaza in frigider sau in congelator (daca sunt multe). Dimineata, pe nemancate, se beau 300 ml de suc fermentat de sfecla. Daca dupa 30-45 de minute apare senzatia de foame, se mesteca incet si se inghite cate o biluta de sfecla. Procedeul se repeta ori de cate ori apare senzatia de foame. Daca ea nu dispare dupa consumul a 7-10 bilute de sfecla, se pot consuma si alte alimente.
* Curatarea organismului de metale grele si radioactive, dizolvarea placilor aterosclerotice din vasele sanguine. Se prepara un amestec din cantitati egale de sucuri din sfecla, morcov si ridiche neagra. Amestecul se toarna in sticle de culoare inchisa si se tine 3 ore in cuptorul incalzit slab. Se bea de trei ori pe zi cate o lingura, intre mese.
* Curatirea sangelui, intarirea imunitatii. 500 g de sfecla si 500 g de morcov se taie marunt. Peste legume se toarna apa clocotita cat sa le acopere (cu 2 degete) si se fierb pe foc mic timp de 30 de minute. Cand legumele sunt fierte, se adauga cate o cana de stafide si caise uscate si se lasa sa mai fiarba 5 minute. Dupa racire, preparatul se amesteca cu 2 linguri de miere de albine si se lasa pentru 12 ore la racoare. Se consuma de trei ori pe zi, cate 100-150 g, timp de o luna. Preparatul ajuta si la restabilirea fortelor organismului slabit dupa o boala grea.
* Depuneri de colesterol, constipatie. Trei litri de apa rece se toarna peste 1 kg de sfecla taiata marunt. Se adauga 6-8 crengute de urzica sau 2-3 frunze tinere de hrean. Urzica se schimba zilnic. Componentele se pun in camara, intr-un borcan. Se bea cate un pahar, de trei ori pe zi.
* Dezintoxicare - un pahar de frunze de sfecla tocate se amesteca cu un pahar de zahar si 3 litri de zer. Amestecul se pune la fermentat in loc cald, ferit de lumina, acoperit cu 3 straturi de tifon. Dupa doua saptamani se strecoara. Se beau cate unul, apoi cate doua pahare pe zi.
* Disbacterioza. Flora intestinala se restabileste cel mai rapid daca se consuma sfecla marinata. Modul de preparare: sfecla spalata bine se fierbe, se raceste, se curata de coaja si se taie felii subtiri. Inainte de a pune feliile in borcan, sfecla se cantareste. Pentru un kilogram de sfecla este nevoie de 1 litru de apa, 2 pahare de otet de mere, cate o lingurita de sare si zahar, 10 boabe de piper negru, 6 cuisoare si 2 foi de dafin. Marinata se aduce pana la punctul de fierbere si se tine pe foc slab, 3-5 minute. Otetul se adauga dupa racire. Marinata se toarna in borcan peste feliile de sfecla. Se pastreaza la rece.
* Gripa, raceala. Se amesteca 300 g suc de sfecla cu 200 g suc de rosii, cu sucul dintr-o lamaie, 5 linguri suc de ceapa, 4 crengute de menta, sare, zahar si piper negru macinat (dupa gust). Dupa 2 ore, se scoate menta si se beau cate 50 ml suc cu inghitituri mici, intre mesele principale.
* Hipertensiune. In medicina populara gasim foarte multe retete pentru reglarea tensiunii, in care ingredientul principal este sfecla. Se amesteca in parti egale suc de sfecla cu miere de albine si se beau cate 2 linguri de trei ori pe zi. In loc de miere, puteti sa-l amestecati cu suc de paducel.

* Hipertensiune cu dureri de cap si edem al picioarelor. Se storc 300 ml suc de sfecla, se amesteca cu sucul dintr-o lamaie, 1,5 l de apa si 300 g de zahar sau miere de albine. Se tin ingredientele intr-un borcan de 3 l, acoperit cu tifon, intr-un loc cald, pentru fermentatie. Lichidul (gen sampanie) nu se pastreaza la frigider. Se beau, de 3-4 ori pe zi, cate 100-150 ml. Regleaza tensiunea arteriala, dispar durerile de cap si vajaiturile.
* Litiaza renala. Se taie in felii subtiri 3-4 sfecle de marime medie, curatate de coaja. Se pun intr-un borcan de trei litri. Se toarna deasupra apa rece de izvor, in asa fel ca sa ramana un loc gol de 2-3 degete. Pe gura borcanului se pune un strat de tifon. Timp de 7-8 zile, borcanul se lasa la temperatura camerei, amestecand continutul zilnic, cu o lingura de lemn, apoi lichidul se strecoara in alt vas si se pastreaza in frigider. Preparatul se bea fara restrictii. Intre timp, se prepara o alta portie de bautura. In 5-6 luni, in afara de curatarea rinichilor de nisip, este posibila si imbunatatirea digestiei si reglarea tensiunii arteriale.
* Menopauza. Deseori, in perioada climacterica apar diferite dereglari, mai ales menstruatii abundente, cand se pierd cantitati mari de fier. Se bea suc de sfecla in portii mici (75-100 ml) de 2-3 ori pe zi.
* Pietre in colecist. Ca sa eliminati pietrele din colecist, concomitent cu alte metode, se foloseste si siropul de sfecla. Un kg de sfecla taiata felii subtiri se fierbe in 2 litri de apa, pana se obtine un sirop concentrat. Se beau cate 150 ml, de patru ori pe zi, cu 40 de minute inainte de masa.

TRATAMENTE EXTERNE

* Guturai. Se pun in nas picaturi de suc de sfecla. Pentru cei mai mici, sucul se amesteca cu apa fiarta si racita, ca sa nu-i usture tare.
* Lichen, eczeme, arsuri. Se aplica terciul din sfecla timp de 4-7 zile. Cataplasma se schimba de 5 ori pe zi. Pe arsuri, se pot aplica si frunzele de sfecla strivite in palme..
* Limfostaza (elefantiazis). Edemul limfatic al picioarelor necesita un complex intreg de tratamente, printre care si comprese cu celuloza din sfecla ramasa dupa stoarcerea sucului. In acelasi timp, se bea si infuzie din frunze de patlagina. O lingura de frunze se infuzeaza in 250 ml apa fierbinte, pana la racire. Se imparte in 2 doze si se bea dimineata si seara, cu 30 de minute inainte de masa.
* Mastopatie. Terciul din sfecla tocata, pus intr-un tifon, se aplica pe locul bolnav, zilnic, 40-50 de minute. In acelasi timp se beau cate 50 ml de suc, de doua ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa, timp de 25 de zile.
* Paradontoza. Se rade sfecla pe razatoarea mica. Terciul obtinut se aplica pe gingiile bolnave si se tine 25-30 de minute. Imbunatatirea se observa peste 5-7 zile, dar tratamentul trebuie repetat cateva saptamani (in functie de vechimea afectiunilor).

Test de sanatate cu suc de sfecla






Medicina populara foloseste toate componentele sfeclei





Sfecla contine multe substante benefice (betanina, saruri de potasiu) care au efecte pozitive asupra tensiunii arteriale, asupra nivelului de colesterol, a metabolismului lipidic in celulele ficatului si a intaririi peretilor vasculari. De regula, se stie ca sucurile de legume se beau imediat dupa ce au fost stoarse. Nu e si cazul sucului de sfecla, care nu se bea imediat, ci trebuie lasat 2-3 ore ca sa se evapore unele ingrediente ce produc efecte negative (dureri de cap, stari de greata etc.). Cu ajutorul sucului de sfecla ne putem testa starea de sanatate, facand un exercitiu simplu. Se beau 100 ml suc de sfecla si se mananca o salata de sfecla cruda, data prin razatoarea fina. Se urmaresc schimbarile de culoare a urinei. Daca nu sunt prezente afectiuni serioase de sanatate, culoarea nu se schimba.. Daca sunt probleme de sanatate, urina capata culoarea sucului de sfecla.

Vin tonic din sfecla

In medicina populara, se foloseste din batrani o reteta cu actiune tonica generala, care se numeste "7 pahare". Se amesteca in cantitati egale cate 250 ml sucuri de: sfecla, morcov, ridiche neagra, usturoi, lamaie, miere de albine si vin rosu dulce (cabernet).. Amestecul se pastreaza in vase de sticla, in frigider. Se beau cate 50 ml, de trei ori pe zi. Cantitatea - 1750 ml - reprezinta o cura care se repeta de cinci ori pe an, cu pauze de 3-4 saptamani.
Preparatul se recomanda pentru revitalizarea organismului dupa interventii chirurgicale, chimioterapie si in timpul tratamentelor de lunga durata.

SFECLA si CANCERUL










Folosirea sucului de sfecla in vindecarea bolnavilor de cancer se practica in medicina populara de mii de ani. Pigmentul din planta este actorul principal in lupta cu cancerul. Doza zilnica minima de pigment se afla intr-un kilogram de sfecla, echivalentul a 250-300 ml de suc, care trebuie consumat fara pauze, tot restul vietii. Pigmentul nu este toxic, nu se descompune in procesul de prelucrare termica si nici in procesul de digestie. Calitatile lui terapeutice se pastreaza si dupa fierbere la 100 grade Celsius, timp de 2 ore.
Consumul regulat de sfecla sub orice forma normalizeaza VSH-ul bolnavilor, restabileste apetitul, scade efectele negative ale tratamentelor cu radiatii. Se recomanda feluri de mancare unde sfecla este amestecata cu fulgi de ovaz, hrean, banana sau lapte prins.
In Centrul oncologic de la Moscova, li se prescrie bolnavilor sa consume zilnic cate 250 g de sfecla cruda, data pe razatoare fina, in 3-4 reprize. Daca sfecla cruda nu este acceptata de organismul bolnavului, ea se inlocuieste cu 300 ml de suc. Dupa trei saptamani de administrare, bolnavilor li se imbunatatesc analizele de sange si starea generala de sanatate.
Persoanelor cu cancer mamar si de piele li se aplica, de 4-5 ori pe zi, pansamente cu suc de sfecla, pentru micsorarea locului afectat.
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste - Pagina 2 EmptyVin Iul 20, 2012 10:35 am

Drojdia de bere -recomandata intregii familii
Esti bolnav sau te simti obosit? Un leac la indemina este drojdia de bere. Nu este nici scumpa si nici greu de gasit. Si este foarte buna nu doar pentru revigorarea si detoxifierea organismului ci si pentru tratarea a numeroase boli.
Datorita continutului bogat de vitamine si minerale, drojdia de bere mai este folosita in diete de slabire si in tratamente cosmetice.
100 grame de drojdie de bere contin:
de 10 ori mai multa vitamina B1 decit piinea integrala;
de doua ori mai multa vitamina B2 decit ficatul;
de 10 - 20 de ori mai multa vitamina PP;
de 10 ori mai multa vitamina B6 decit carnea;
de 5 - 10 ori mai mult acid pantotenic decit cerealele;
de 20 de ori mai mult acid folic decit taritele de griu.
Drojdia de bere este recomandata in avitaminozele (lipsa vitaminelor) complexe sau simple ale grupului B, in afectiuni neurologice si neuromusculare, precum si in manifestarile nervoase ale alcoolismului. Prin activitatea sa hepato-protectoare, este indicata si in starile precirotice. Studiile au aratat ca drojdia de bere este indicata in toate afectiunile intestinale si in prevenirea accidentelor survenite in urma administrarii de antibiotice.
Consumul de drojdie de bere regleaza nivelul colesterolului in singe, aduce la valorile normale tensiunea si favorizeaza activitatea miocardului. Studii comparative efectuate au aratat ca persoanele cu boli cardiace care consuma sistematic acest supliment alimentar au cu 30% mai putine probleme decit cardiacii care nu il consuma.
Drojdia de bere contine vitaminele:
B1 – eficienta in combaterea tulburarilor digestive, cardiace, pentru tratarea depresiilor, nevralgiilor si oboselii;
B2 – utila in combaterea eczemelor, a imbatrinirii pielii;
B3 – implicata in procese ce tin de echilibrarea sistemului nervos ;
B5 - stimulent natural al glandelor corticosuprarenale, remediu anti-stres, mareste rezistenta la infectii ;
B7 - care neutralizeaza colesterolul, fiind indicata in obezitate; previne caderea parului;
B8 – utila pentru reglarea metabolismului proteinelor si grasimilor;
B9 - are efect antianemic, ajuta la mentinerea echilibrului hormonal;
B12 - care actioneaza asupra sistemului nervos, marind puterea de concentrare, ameliorind cefaleele; contribuie la mentinerea echilibrului hormonal;
B15 – amelioreaza oxigenarea tisulara, este un remediu minune impotriva imbatrinirii, ajuta la dezintoxicarea ficatului;
K - intervine in procesul de coagulare a singelui si contribuie la formarea osoasa, fiind un factor esential in procesul de mineralizare (fixare a calciului);
E – mareste rezistenta la infectii si intervine in metabolismul si functiile diferitelor tesuturi, organe si sisteme (organe de reproducere, glande endocrine, muschi, sistem nervos), in procesul cresterii si in procesul de coagulare.
SUPLIMENT ALIMENTAR PENTRU INTREAGA FAMILIE
Doza zilnica pentru un adult este de trei lingurite de drojdie de bere, care se administreaza pe stomacul gol, dimineata, la prinz si seara. La copii, administrarea de drojdie de bere este foarte importanta pentru stimularea proceselor de crestere, pentru dezvoltarea psihica si mentala armonioasa. Doza pentru copiii intre 4 si 8 ani este de o treime din cea pentru adulti, iar pentru copiii intre 8 si 14 ani este o jumatate din doza pentru adulti.

Sfaturi utile:
Pentru intarirea sistemului imunitar, se pune intr-o ceasca drojdie de bere cit o nuca si o cantitate egala de miere, deasupra. Se lasa sa stea 10 minute, apoi se amesteca bine. Se maninca dimineata si seara inainte de mese 4 zile/luna.
In cazul anemiei se recomanda urmatoarea reteta :
Intr-un vas de sticla se pun urmatoare ingrediente: 1/2 litru lapte dulce, 4 linguri drojdie de bere, o ceasca de lapte praf degresat, o lingura de miere de albine.
Se amesteca pina se dizolva mierea complet. Se mai adauga 1/2 litru lapte prospat. Se bea o cana intre mese si una seara la culcare. Cantitatea ajunge pentru doua zile. Drojdia folosita trebuie sa fie proaspata. Tratamentul se face cite 10 zile cu 10 zile pauza.

Drojdia de bere slabeste…
Indicatiile terapeutice ale drojdiei de bere sunt si dietetice, bazindu-se indeosebi pe bogatia de vitamine B. Daca vrei sa slabesti este recomandat sa consumi drojdie de bere uscata pe care sa o dizolvi in apa si nu in sucuri de fructe (te pot balona). Dizolva 2 - 3 lingurite de drojdie de bere si consum-o intre mese. Vei slabi fara efort si fara ca organismul tau sa sufere!

si te face mai frumoasa
Toate elementele din grupul vitaminelor B sint indispensabile cresterii parului, in special inositolul, acidul folic si cholina. Drojdia de bere se gaseste si intr-un medicament, recomandat impotriva caderii parului, deteriorarii structurii parului si a tulburarii de crestere ale unghiilor. Drojdia de bere poate fi folosita si extern, ca ingredient pentru prepararea cremelor si mastilor pentru fata. Indiferent de componentele pe care le contin, acestea se lasa pe fata 30 de minute, dupa care se spala cu apa calduta. Se folosesc o data pe saptamina.

Masca pentru tenul gras si acneic
1 albus spuma + sucul unei rosii + 10 g drojdie de bere
2 lingurite de drojdie de bere + 2 linguri de ulei de masline + 2 linguri de miere lichida
1 lingurita de drojdie de bere + 15 picaturi suc de lamiie
2 linguri de zeama de lamiie + 1 lingurita de drojdie de bere + 5 g talc

Masca hidratanta pentru ten normal
1 lingurita de drojdie de bere + 1 lingurita crema nutritiva + 1/2 lingurita zeama de lamiie
Masca pentru ten uscat
1 lingurita de drojdie de bere + 1 lingurita de miere de albine

Masca pentru ten patat
1 lingurita de drojdie de bere + 2 lingurite de apa oxigenata
Masca pentru ten cu pistrui
3 linguri de zeama de lamiie + 2 lingurite de drojdie de bere + 20 g tarite de griu.

Crema zilnica anti-rid
O lingurita de drojdie de bere proaspata se dizolva in suc de catina. Dupa ce obtii o pasta, lasa compozitia la rece o jumatate de ora, apoi aplic-o pe obraz si pe git. Las-o sa actioneze 15 minute, apoi spala-te cu multa apa.
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste - Pagina 2 EmptyVin Iul 20, 2012 10:37 am

Borsul
Prezentare generala:
Borsul este, de fapt, zeama rezultata din macerarea taratelor de grau.

Calitati curative si actiune farmaceutica:
Putin cunoscut in tarile occidentale, la romani (rusii sunt si ei maestri ai terapiei cu bors) exista o sumedenie de traditii legate de virtutile purificatoare si energizante ale acestei licori, considerata in multe zone ale tarii drept magica. In regiunea Bucovina, de pilda, inainte de intrarea in post si inainte de mesele de sarbatori, toate vasele si tacamurile erau clatite in bors si apoi erau binecuvantate cu semnul crucii, ca sa fie "spalate toate relele".

Afectiuni pentru care se recomanda:
In fine, faima cea mai mare si-a castigat-o borsul prin aceea ca are capacitatea, inca neexplicata de stiinta, ca trezeste omul din betie. Mai mult, el inlatura mai toate simptomele intoxicatiei cu alcool (ale mahmurelii), fiind un remediu fara egal in aceasta directie. Este perfect in cazul bolilor respiratorii cronice: bronsita, astm, sinuzita; adjuvant in tuberculoza; alcoolism; indigestie; voma; oboseala cronica.

Recomandare

Pentru consum impotriva bolilor respiratorii cronice (bronsita, astm, sinuzita)
- doua cani de bors, baute zilnic, ajuta la vindecarea acestor boli si, mai ales, preintampina agravarile si recidivele. Se fac cure de cate trei saptamani cu bors, care se bea de obicei cu un sfert de ora inainte de masa.

Adjuvant in tuberculoza
- se bea in fiecare zi o jumatate de litru de bors, pe stomacul gol, inainte de mesele principale. Se pare ca anumite substante active din bors blocheaza dezvoltarea bacililor care provoaca aceasta maladie.

Alcoolism
- pentru trezirea din betie se beau 1-2 litri de bors dintr-o data. De asemenea, se bea minimum 1 litru din aceasta licoare a doua zi, pentru a combate simptome ale mahmurelii, cum ar fi ameteala, durerea de cap, tremuraturile membrelor, senzatia de voma. Se spune ca cei care beau zilnic bors mult nu mai simt nevoia sa bea alcool.

Indigestie, voma
- se bea zilnic inainte de masa o jumatate de pahar - un pahar de bors. Acest tratament este contraindicat in dispepsia acida.

Oboseala cronica
- se bea un sfert-o jumatate de litru de bors dintr-o data, pentru revigorarea rapida a organismului si a sistemului nervos.

Preparare:
Ingredientul de baza al borsului sunt binecunoscutele tarate de grau. Taratele de grau fermentate in apa dau nastere acelui lichid galbui, cu gust acru si efecte terapeutice deosebite.
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste - Pagina 2 EmptyVin Iul 20, 2012 11:03 am

Zerul
Prezentare generala

Pentru cine nu stie, zerul este zeama aceea acra, galbuie si usor tulbure, care ramane dupa ce casul proaspat e pus la scurs. Zerul cel mai bun si care se foloseste in terapie este cel nefiert. Din batrani se stie ca zerul intareste plamanii, da vigoare trupului si alunga bolile, asa ca rareori era aruncat, fiind folosit atat ca supliment pentru hrana oamenilor, cat si a animalelor. La foarte multe popoare europene, cu traditii in pastorit, exista aceasta credinta despre virtutile tamaduitoare ale zerului, credinta data uitarii, odata cu instaurarea epocii medicamentelor de sinteza.

Calitati curative si actiune farmaceutica

Extractul proteic din zer scade colesterolul, stimuleaza productia de celule imunitare de tip T, stopeaza evolutia sau chiar ajuta la remisia tumorilor, favorizeaza cresterea masei musculare in detrimentul tesutului adipos, regleaza greutatea.
Ce este extractul proteic din zer? Este foarte asemanator cu ceva obtinut de sute de ani de catre ciobanii nostri, urda - o branza extrem de bogata in proteine si, practic, fara grasimi, care se mai prepara doar pe teritoriul Romaniei si in Corsica.

Afectiuni pentru care se recomanda

Valori ridicate ale colesterolului; infectii bacteriene; imunitate slabita, sensibilitate la infectii respiratorii; boli tumorale (maligne si benigne); anemie; guta; eczeme; degeraturi.

Recomandare

Utilizari interne impotriva diferitelor afectiuni:

Valori ridicate ale colesterolului
Doua-trei pahare de zer consumate zilnic reduc valoarea colesterolului din sange, scad procentul de colesterol din ficat si protejeaza sistemul cardio-vascular.
Infectii bacteriene
Jumatate de litru de zer consumat zilnic creste capacitatea de aparare a organismului si distruge direct bacteriile.

Imunitate slabita, sensibilitate la infectii respiratorii
Consumul zilnic de urda, 100 de grame minimum, creste in timp capacitatea naturala de aparare a organismului, care devine mult mai rezistent la infectiile virale si bacteriene.

Boli tumorale (maligne si benigne)
In mai multe cazuri de cancer (de san cu metastaze, cancer de pancreas si cancer de ficat): o cantitate zilnica de 30 de grame de concentrat de proteine din zer (echivalentul a un litru - un litru si jumatate de zer), timp de 6 luni.

Adjuvant in infectia cu HIV
- un litru si jumatate de zer sub forma unui concentrat de proteine, administrat de trei ori pe zi. Astfel, nivelul de producere a celulelor imunitare, care sunt distruse la cei atinsi de aceasta boala cumplita, a crescut cu 32%, un rezultat neegalat de nici un alt medicament natural sau de sinteza.

Anemie
Un tratament de o luna, in care se bea cate o jumatate de litru de zer pe zi, elimina aceasta afectiune.

Guta
Zerul are pe termen lung efect drenor si depurativ, fiind de un real folos pentru tratarea acestei afectiuni. Se fac cure de 2-3 luni, in care se beau 3 cani de zer pe zi, cu 30 de minute inainte de masa.


Utilizari externe in diferite afectiuni

Eczeme
Se pun comprese cu zer pe zonele afectate, se lasa vreme de 60 de minute, dupa care se indeparteaza si se lasa zona tratata sa se usuce. Tratamentul se repeta zilnic, vreme de doua saptamani.

Degeraturi
Zonele afectate se invelesc in tifon inmuiat abundent in zer. Se lasa astfel invelite vreme de o ora, dupa care se spala cu apa. Se face zilnic aceasta aplicatie, pana la vindecare.
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste - Pagina 2 EmptyVin Iul 20, 2012 11:04 am

Moarea de varza


Moarea nu este altceva decat zeama rezultata prin scurgerea verzei murate. Este un extract 100% natural din varza, imbogatit cu fermenti si enzime, cu principii active de la plantele aromatice puse in muraturi, si sare. Din pacate, moarea de varza a fost destul de putin studiata de catre stiinta, desi cu siguranta va veni vremea cand si ea va declansa o mica revolutie in lumea medicamentelor naturale. Pana atunci, va prezentam cateva din recomandarile medicinii populare romanesti, referitoare la acest remediu, nu foarte grozav ca miros, dar extrem de sanatos.

Constipatie - 3-4 pahare de moare de varza stimuleaza digestia, deblocheaza eliminarea si ajuta la dezintoxicarea traiectului digestiv. Acesta este si motivul pentru care, in multe sate romanesti, in timpul meselor traditionale de Craciun si de Anul Nou se serveste moare de varza din belsug, inainte de felurile de mancare mai grele, precum si la sfarsitul mesei.

Sensibilitate la frig - prin continutul sau de vitamine, moarea de varza stimuleaza circulatia sangelui si, implicit, favorizeaza incalzirea corpului, inclusiv a extremitatilor (maini, picioare). Se consuma zilnic 1-2 pahare de moare de varza.

Hipotensiune - moarea se foloseste in medicina traditionala romaneasca pentru cei "slabi la inima". Se bea dimineata, la pranz si seara cate un pahar de moare de varza, mai ales in timpul sezonului rece.

Digestie dificila, inapetenta - moarea de varza este un stimulent digestiv puternic si mai ales rapid. Se bea inainte de masa o jumatate de pahar de moare de varza, apoi, in timpul mesei, se mai poate lua cate o inghititura din acest stimulent digestiv ori de cate ori simtim nevoia.

Afectiuni febrile - se bea cate un pahar de moare de varza pe stomacul gol de 3-4 ori pe zi. Moarea de varza in cantitati ceva mai mari regleaza temperatura corpului, mareste rezistenta organismului la febra si, se pare, are si efecte stimulente imunitare.
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste - Pagina 2 EmptyJoi Oct 18, 2012 9:37 pm

Merisoarele, noul super-aliment care nu trebuie sa lipseasca din dieta ta

Produse Naturiste - Pagina 2 Lingonberries-or-cowberries

Dr. Oz ne-a recomandat pana acum afinele, insa a descoperit recent un nou super-aliment, un fruct care are cu 30% mai multi agenti antioxidanti: merisoarele! Impreuna cu expertul in medicina naturista, Dr. Pina LoGiudice, el a vorbit despre numeroasele efecte benefice pe care acestea le au asupra sanatatii corpului nostru si intarzierea procesului de imbatranire.

Mai exact, este vorba dspre merisoarele din Scandinavia, numite si "lingonberry", care pot prelungi viata cu cativa ani, daca sunt consumate regulat. Acestea ar putea fi cele mai puternice fructe in lume, in lupta cu timpul. Mai mult, este nevoie de o cantitate foarte mica pentru a obtine efecte anti-imbatranire de durata.

Studiile preliminare au indicat faptul ca merisoarele nu contin zahar si pot lupta impotriva diabetului. Acestea mai previn si acumularea colesterolului in artere, evitand infarcturile si atacurile de cord. Acest antibiotic natural ucide bacteriile. Cel mai important este ca acest fruct lupta si impotriva cancerului.

Dintre toate fructele de padure, merisoarele au cea mai mare concentratie de antioxidanti.

http://www.euforia.tv/articol/sanatate/sfaturi/dr--oz-merisoarele-sunt-mai-bune-decat-afinele-18722.html
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste - Pagina 2 EmptyJoi Oct 18, 2012 11:32 pm

Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste - Pagina 2 EmptyJoi Oct 18, 2012 11:37 pm

Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste - Pagina 2 EmptyVin Oct 26, 2012 7:45 pm

Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste - Pagina 2 EmptyMar Ian 29, 2013 11:35 pm

Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste - Pagina 2 EmptyMier Ian 30, 2013 12:02 am

Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste - Pagina 2 EmptyVin Feb 08, 2013 3:02 pm

Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste - Pagina 2 EmptyVin Feb 08, 2013 3:13 pm

Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste - Pagina 2 EmptyVin Feb 08, 2013 3:17 pm


SEROTONINA - CE ALIMENTE NE OFERA SUBSTANTA FERICIRII?

Detalii aici: http://www.gradinamea.ro/Serotonina___ce_alimente_ne_ofera_substanta_fericiriiA_9548_550_1.html
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste - Pagina 2 EmptyVin Feb 08, 2013 3:50 pm

Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste - Pagina 2 EmptyMar Mar 05, 2013 9:49 am

Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste - Pagina 2 EmptyMar Mar 26, 2013 11:17 pm

Produse Naturiste - Pagina 2 530260_501833083185893_1090463715_n
\



Uleiul de masline – medicament pretios si aliment ideal !

Poseidon, zeul marii, si Atena, zeita pacii si a intelepciunii, isi disputau acelasi oras proaspat nascut pe pamantul Aticii. Pentru a pune capat discordiei, Zeus a decis ca orasul sa fie dat acelui zeu care le va oferi oamenilor cel mai de folos dar.
Poseidon a lovit cu tridentul o piatra si din ea a tasnit apa sarata. Atena a impuns pamantul cu sulita si a rasarit un maslin.
Oamenii au fost atat de incantati de fructele pomului incat Zeus i-a dat Atenei orasul, si orasului numele Atenei. De atunci, maslinul a devenit simbolul intelepciunii si al pacii.
Chiar si acum, se spune ca in locul unde legenda s-a nascut, este un maslin. Potrivit lui Homer, maslinul creste pe pamantul Greciei de mai bine de 10.000 de ani. De-a lungul timpului, maslinul si-a daruit frunzele pentru ca din ele sa-si faca lauri victoriosii din intrecerile sportive dar si cei din sangeroasele razboaie, iar uleiul din fructul sau a uns cele mai nobile capete ale istoriei.

Coroanele si ramurile de maslin, emblemele binecuvantarii si ale puritatii, erau oferite zeitatilor si imparatilor: cateva au fost gasit si in mormantul lui Tutankhamon. Pomul era considerat sacru iar potrivit legii regelui Solon, oricine ar fi incercat sa distruga un maslin era aruncat in exil sau ucis pe loc. Astazi, din pamant isi trag seva peste 800 de milioane de maslini. Cea mai mare productie de maslini se gaseste in tari precum Spania, Italia, Franta, Grecia, Tunisia dar nu raman in urma nici state ca Turcia, Portugalia, Peru, Brazilia, Australia, Noua zeelanda si California. Soare, piatra, seceta, tacere si solitudine – sunt cele cinci ingrediente care, potrivit traditiei italienesti, creaza habitatul ideal pentru maslini.
Un maslin poate ajunge pana la varsta de 2.000 de ani. Incepe sa fie roditor dupa primii 4 – 8 ani de viata.

“Aurul lichid” previne aparitia cancerului

Homer il numea aurul lichid. Stralucirea lui mistica a iluminat istoria. Picaturi din el s-au prelins pe oasele sfintilor si martirilor si prin gaurile mormintelor lor. Uleiul de masline a fost mereu plasat undeva intre mancare si medicament. Hipocrate, parintele medicinii moderne, recomanda sucul de masline proaspete pentru tratarea bolilor cronice iar maslinele pentru vindecarea de ulcer. In Evul mediu era folosit pentru a trata problemele ginecologice iar in tarile din zonele mediteraneene era folosi ca tratament pentru durerile de ureche, ca purgativ, in special la copii; de asemnea era folost pentru tratarea durerilor de stomac, gastrite, ulcere gastroduodenale. Astazi, cercetarile moderne demonstreaza stiintific binefacerile acestor obiceiuri.

Uleiul de masline este singurul ulei vegetal care poate fi consumat asa cum este: proaspt stors din fruct. Proprietatile benefice pe care le are asupra sanatatii se datoreaza continutului ridicat de acizi grasi mononesaturati si substante antioxidante. Studiile au aratat ca uleiul ofera protectie impotriva bolilor de inima, este foarte bine tolerat de stomac si ajuta la combaterea ulcerului si a gastritei. S-a demonstrat ca la oamenii care consuma aproximativ 25 ml (cam 2 linguri) de ulei de masline in fiecare zi, timp de o saptamana, se observa o reducere considerabila a colesterolului si un nivel ridicat al compusilor antioxidanti din sange. Cercetatorii spanioli recomanda includerea acestui ulei in dieta zilnica pentru prevenirea cancerului de colon iar cei din Chicago afirma ca dieta mediteraneeana, bogata in ulei de masline, reduce riscul aparitiei cancerului la san.

Tipuri de ulei de masline

Uleiul de masline provine doar de la maslinele verzi. Aroma, culoarea si consistenta variaza, ca si in cazul vinurilor fine, datorita diferitelor soiuri de masline, locatiilor si climei. Uleiul de masline provenit de la micii producatori este considerat a fi foarte bun si are pretul asemenea celor mai fine vinuri. Producerea uleiului incepe prin transformarea fructelor de maslin in pasta. Aceasta pasta este apoi malaxata, pentru ca picaturile microscopice de ulei sa se concentreze. Uleiul este extras prin presare, metoda traditionala, sau prin centrifugare, metoda moderna. Dupa extractie, substanta solida ramasa contine inca o cantitate mica de ulei. Astfel, uleiul de masline se paote clasifica in:

Uleiul de masline extra-virgin. Provine din prima presare a maslinelor. Are o aciditate nu mai mare de 0.8% si este considerat a avea un gust superior. Cele mai multe uleiuri de masline sunt extravirgine doar pe eticheta.
Uleiul virgin este produs prin folosirea metodelor fizice si fara nici un fel de tratament chimic. Aciditatea este mai mica de 2% si are un gust bun. Rafinat inseamna ca uleiul a fost tratat chimic pentru neutralizarea gustului puternic (caracterizat ca fiind un defect) si a continutul de acizi.
Uleiul rafinat este considerat ca fiind de o calitatea mai slaba decat cel virgin.
Uleiul in bucatarie

Uleiul de masline este ideal pentru prajit. Incalzit, nu suporta modificari de structura si isi pastreaza valorile nutritive mai bine decat alte uleiuri. Are punctul de fum (de ardere) la 210 grade Celsius, substantial mai ridicat decat temperatura ideala pentru prajit – 180 grade Celsius. La aceasta temperatura, grasimile care au un punct de fum mai scazut, precum untul, se descompun si devin toxice. Un alt avantaj pentru a folosi la prajeli uleiul de masline este ca formeaza o crusta microscopica pe suprafata mancarii, ceea ce impiedica patrunderea substantelor nocive generate de procesul prajirii si imbunatateste savoarea mancarii.
Uleiul de masline poate fi refolosit de pana la cinci ori, cu conditia sa fie turnat in cantitate suficient de mare in tigaie (daca se pune o cantitate mica, se va arde foarte usor, iar mancarea va fi facuta in exterior, dar ramane cruda in interior).
Ca si vinul, uleiul de masline se degusta

1. Turnati putin ulei de masline (aproximativ o lingura) intr-un pahar micut. Acoperiti paharul cu o mana, agitati delicat paharul cu cealalta mana, pana cand uleiul a atins intrega suprafata interioara a paharului. Incalziti paharul cu palma pana cand ajunge la temperatura corpului. Aprecierea unui ulei de masline bun incepe cu observarea culorii si a consistentei. Uleiul NU ar trebui sa fie limpede sau alb (ceea ce indica faptul ca uleiul a fost rafinat, nu provine deci din prima presare). Culoarea unui ulei bun poate fi orice nuanta intre galben verzui si verde deschis.

2. Ridicati paharul la nas si trageti aer in piept rapid si puternic de trei ori. Uleiul de masline are, ca si vinul, diverse arome. Incercati sa analizati aroma.

3. Gustul: sorbiti o cantitate mica – aproximativ 10 picaturi. Nu inghititi. Plimbati uleiul prin gura pentru aproximativ 6 secunde si apoi scuipati-l (incepatorii ar fi bine sa stie ca nu trebuie sa nu scuipe uleiul prea brusc). Uleiul trebuie sa atinga toate zonele gurii pentru ca toate gusturile si senzatiile sa fie remarcate. Doar un ulei extra-virgin de o calitate slaba va lasa in gura un gust dupa ce este eliminat.

Un ulei de o buna calitate va lasa gura curata, fara nici o urma de senzatie. Gustul ar trebui sa fie unul iute si se recunoaste de obicei, la finalul degustarii (ca si vinul, uleiul de masline are un gust de inceput, unul de mijloc, perceput cu cerul gurii si un gust de final). Daca sunteti la prima degustare de acest gen, cu siguranta va vor da lacrimile si poate veti avea chiar senzatia de tuse. Uleiul de masline nu are un gust usor, light, este o substanta viscoasa care acapareaza papilele gustative si ameninta sa sufoce limba.
Intre degustarea diverselor tipuri de ulei, beti multa apa si mancati o bucata de paine petru a va curata gura. Nu vin, doar apa!

Feriti-l de lumina si caldura!

Aerul, caldura si lumina provoaca rancezirea uleiului. Temperatura ideala la care trebuie pastrat este de 14ºC. Daca aveti o pivnita pentru pastrarea vinului, puteti stoca acolo cantitatile mari de ulei si pastrati pentru bucatarie doar o cantitate mica.
Cand ingheata sau sta in apa rece, uleiul poate deveni tulbur sau chiar se poate solidifica. El revine la culoare initiala in momentul in care este incalzit. Sticla colorata, portelanul sau otelul inoxidabil sunt cele mai bune materiale pentru pastrarea uleiului. Nu trebuie folosit niciodata in acest scop plasticul sau metalele care reactioneaza chimic.
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste - Pagina 2 EmptyVin Iun 21, 2013 10:01 am

Fructul tinereţii veşnice – ZMEURA


Produse Naturiste - Pagina 2 1016651_10151528981279748_365279920_n


Zmeura este recunoscută în lume ca fiind acel fruct-bijuterie compus din bobiţe de culoarea rubinului, îmbinate în mod măiestrit şi dăruite cu o aromă inconfundabilă, precum şi cu nişte calităţi terapeutice cu totul speciale.
Se presupune că locul de naştere al zmeurei ar fi undeva în estul extrem al Asiei, de unde a fost adusă, cu nu mai puţin de patru-cinci mii de ani în urmă, în Europa. În prezent, sunt cunoscute nu mai puţin de 10 specii de zmeură, care au la rândul lor câteva zeci de varietăţi fiecare, însă cea mai cunoscută este Rubusidaeus, numită şi zmeura europeană sau zmeura euro-asiatică, din care se pare că derivă majoritatea celorlalte specii. Zmeura europeană creşte spontan şi la noi în ţară, iar dovezile arheologice au arătat că era consumată şi, posibil, folosită şi în scopuri terapeutice, încă de acum trei milenii. România este un producător important de zmeură în Europa dintr-un motiv legitim: calitatea. Zmeura noastră are un parfum, un gust şi o acţiune terapeutică cu totul excepţionale.
 
Fructele de zmeură de pădure sunt o adevărată colecţie de minerale: mangan, magneziu, calciu, zinc, potasiu, fosfor, toate în forme uşor asimilabile, plus vitaminele A, B1, B2, D si P, dar mai ales vitamina C, prezentă în cantităţi impresionante. Numai din această enumerare ne putem da seama că zmeura este un adevărat izvor de sănătate, fiecare fruct al său fiind o variantă naturală extrem de reuşită a suplimentelor de vitamine şi minerale care se găsesc în farmacii. Trebuie spus, însă, că aceste substanţe vindecătoare pot fi asimilate exclusiv din zmeura proaspătă şi, într-o măsură ceva mai mică, din cea congelată, nu însă şi din cea preparată termic.
 
Doza minimă pentru a obţine beneficii de pe urma administrării acestui fruct, potrivit nutriţioniştilor, este de 150 de grame pe zi. De altfel, aceasta este porţia zilnică minimă recomandată de nutriţionişti, fie că este vorba de zmeură, fragi, vişine, cireşe sau căpşuni. Pentru a vindeca însă anumite afecţiuni, este necesar să se mărească doza şi să se stabilească un anumit interval de timp de administrare. Cu alte cuvinte, e nevoie de o cură.
Cura cu zmeură. Se consumă înainte de fiecare masă, 150-300 g de fructe pe stomacul gol, vreme de 12 zile la rând. Nu se mănâncă apoi nimic, minimum o oră. Asocierea cu zahăr anulează efectul binefăcător al zmeurei în diabet şi în ulcer.
Ceaiul de zmeură. Se culeg vârfurile tufelor de zmeură, adică fructe cu câteva frunzuliţe, făcându-se din ele mici bucheţele, care se pun în locuri foarte bine aerisite. După uscare, se mărunţesc şi se folosesc la obţinerea unui ceai aromat, cu proprietăţi vindecătoare excepţionale: 1-2 linguriţe de plantă mărunţită se pun înt-ro cană de apă clocotită şi se fierb 1 minut la foc mic, apoi se lasă 15 minute să se răcească şi se filtrează. Se consumă 2-4 căni pe zi.
 
Zmeura, în diverse tratamente
Afecţiuni pulmonare, sensibilitate la răceli, răguşeală - se consumă sirop de zmeură, 4-6 linguri
zilnic. Acest sirop, precum şi ceaiul de zmeură îndulcit cu miere, este un remediu salvator pentru persoanele care îşi solicită foarte mult corzile vocale-profesorii, cântăreţii, conferenţiarii. La copiii cu sensibilitate la bronşită, cu amigdalite recidivante, o cură la munte, în care se consumă zilnic zmeură, are efecte benefice uimitoare.
 
Îmbătrânire prematură - Pentru a beneficia de efectul antioxidant al zmeurei, trebuie consumate zilnic 150 de grame din acest fruct, în cure de măcar 7 zile. În prelungirea curei cu zmeură, se pot consuma şi alte fructe ale verii, cu efecte similare, cum ar fi coacăzele roşii, afinele sau murele.
Constipaţie - Cura cu zmeură este unul din cele mai simple şi cele mai eficiente mijloace pentru a scăpa de constipaţie. Se consumă cu 30 de minute înaintea micului dejun şi a cinei câte o porţie consistentă, de minimum 100 de grame de zmeură, eventual amestecate cu puţină miere lichidă şi câteva linguri de iaurt. Tratamentul durează măcar 10 zile şi poate fi reluat după o pauză de 4 zile, dacă simţim nevoia.
Arsuri gastrice, ulcer gastro-duodenal – se face cura cu zmeură vreme de 12 zile, fructele fiind consumate simplu, fără zahăr sau miere. În perioada de toamnă şi primăvară, se va bea regulat ceaiul de zmeură – minimum 2 căni pe zi, frunzele sale având efecte cicatrizante şi antiacide foarte bune.
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste - Pagina 2 EmptyMar Iul 02, 2013 10:01 am

5 lucruri pe care nu le stiai despre mere


Produse Naturiste - Pagina 2 976783_10151425892771442_1188647562_o

Merele sunt printre cele mai populare si accesibile fructe, iar nutritionistii recomanda consumul a cel putin un mar in fiecare zi. Bogate in fibre si foarte gustoase, merele si dietele pe baza de mere au fost asociate cu o serie de beneficii asupra sanatatii, precum scaderea in greutate, imbunatirea functiilor plamanilor, riscul scazut de a suferi un atac de cord sau de a dezvolta cancer ori boli ale inimii. Desi este unul dintre cele mai cunoscute si indragite fructe, la nivel mondial, exista totusi unele curiozitati despre mar pe care este posibil sa nu le stii. Iata cateva dintre acestea!
1 Alergia la mar inseamna alergie la polen

Cand vine vorba despre alergiile alimentare, cele mai frecvente sunt cauzate de alune, crustacee sau oua, insa nici alergiile la mere nu sunt de neglijat. Potrivit expertilor, alergiile la mere apar din cauza polenului care se gaseste pe suprafata marului si nu din pricina vreunei substante din interiorul fructului, noteaza cotidianul "The Huffington Post".

Alergiile la mere pot aparea din cauza unui sistem imunitar slabit si se manifesta prin aparitia urticariilor, mancarime la nivelul ochilor, dificultati in a inghiti, umflarea limbii si a buzelor, dureri de cap si ameteli, diaree sau, in unele cazuri, constipatie, stranut sau raguseala.
2 Merele sunt nemaipomenite pentru dieta

Nivelul de apa si fibrele pe care merele le contin iti ofera senzatia de satietate si tin la distanta nevoia de a manca pentru o perioada indelungata, iar numarul de calorii este foarte mic: aproximativ 95. In plus, merele aduc si alte avantaje organismului. Datorita acidului ursolic, o substanta care se afla in coaja acestui fruct, merele ajuta la accelerarea arderilor.

Citeste mai mult pe: http://sanatate.acasa.ro/dieta-nutritie-4/merele-contin-aer-iata-si-alte-curiozitati-despre-aceste-fructe-182318.html#ixzz2Xrwsn3ZE


Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste - Pagina 2 EmptyJoi Dec 19, 2013 10:15 am

arome naturale in casa de sarbatori!

Mai multe sfaturi la www.viataverdeviu.ro


Produse Naturiste - Pagina 2 1520691_587210544684180_9379939_n
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste - Pagina 2 EmptyVin Ian 03, 2014 2:29 pm

De ce sa bei in fiecare zi un pahar de apa cu lamaie?

http://bit.ly/1i0K3S5


Produse Naturiste - Pagina 2 1538816_10153760303000019_999596633_n
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste - Pagina 2 EmptyVin Ian 03, 2014 2:29 pm

6 afectiuni tratate cu laptisor de matca >>> http://bit.ly/1iyuFiA

Produse Naturiste - Pagina 2 1545857_10153760279275019_478987624_n
Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste - Pagina 2 EmptyVin Ian 17, 2014 1:21 am

Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste - Pagina 2 EmptyVin Ian 17, 2014 1:22 am

Sus In jos
utzy
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 56

Produse Naturiste - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste - Pagina 2 EmptyVin Ian 17, 2014 1:28 am

Sus In jos

Continut sponsorizat



Produse Naturiste - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Produse Naturiste   Produse Naturiste - Pagina 2 Empty

Sus In jos
 

Produse Naturiste

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 2 din 6Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
turkeys-fans.forumgratuit.ro  :: Diverse :: Cafenea-Non-Stop-