turkeys-fans.forumgratuit.ro
turkeys-fans.forumgratuit.ro

seriale si filme turcesti ,coreene si telenouvele
 
AcasaAcasa  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  CautareCautare  MembriMembri  GrupuriGrupuri  InregistrareInregistrare  Conectare  

Distribuiţi | 
 

 Retete culinare

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
AutorMesaj
avatar
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 50

MesajSubiect: Retete culinare   Vin Dec 02, 2011 11:33 am

Retete culinare


Ultima editare efectuata de catre utzy in Dum Ian 27, 2013 9:47 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
avatar
GUMUS-NOOR
Moderator
Moderator

Mesaje : 6754
Data de inscriere : 19/10/2011

MesajSubiect: Re: Retete culinare   Lun Dec 05, 2011 9:32 pm

In apropierea Sarbatorii de Craciun trebuie sa fim pregatiti!
Pentru gospodine si gurmanzi!
SARMALE IN DOVLEAC
(Reteta dupa Pastorel Teodoreanu)

dovleac
Ingrediente:

500 de grame de carne de porc grasă
500 de grame de carne de vită
200 de grame de slăninuţă afumată (tăiată felii)
2 verze murate
2 linguri zdravene de untură de porc
1 cană de orez
3 cepe
2 ardei graşi
1 ou
1 lingură boia de ardei dulce (opţional, pentru gusturi ardeleneşti)
1 linguriţă de chimen măcinat
2 linguri cimbru uscat
3 roşii
5 linguri pastă de tomate
sare
piper

Preparare:
Dacă folosiţi o oală de lut, şi bine ar fi să o faceţi, pregătiţi oala corespunzător. Înainte de folosire, oala se scufundă pentru o jumătate de oră în apă rece.

umplutura

Tăiaţi carnea de porc şi cea de vită în bucăți mari şi tocaţi-o. Spălaţi orezul în câteva ape reci. Scurgeţi-l.
Curăţaţi cepele, îndepărtaţi cotorul cu seminţe al ardeiilor. Tocaţi ceapa şi ardeii mărunt.
Topiţi untura într-o cratiţă adâncă (să încapă toată umplutura).
Adăugaţi ceapa şi ardeiul tocat şi sotaţi-le până se înmoaie.
Adăugaţi orezul şi amestecaţi-l bine până devine translucid.
Adăugaţi chimenul măcinat, boiaua de ardei şi rumeniţi-le uşor cu ceapa, orezul şi ardeii.
Luaţi craţiţa de pe foc şi adăugaţi carnea tocată. Amestecaţi bine compoziţia, încorporaţi o lingură de cimbru, asezonaţi cu sare şi piper.
După ce amestecul s-a răcit, încorporaţi oul.

construcţia

Tocaţi o farfurie de varză din frunzele mai groase. Decojiţi şi tocaţi roşiile.
Aşezaţi un pat de varză fin tocata pe fundul dovleacului.
Adăugaţi şi câteva feliuţe de slăninuţă.
Aşezaţi câte o foaie de varză în palma deschisă, puneţi câte o lingură de umplutură şi rulaţi: răsuciţi pentru a obţine nişte rulouri, pe care le închideţi la capete ulterior, introducând capetele dinspre exterior spre interior.
“Clădiţi” sarmalele în oală, în straturi succesive, intercalate pe alocuri cu roşii tocate şi felii de slăninuţă pe margine.
După ce aţi terminat, acoperiţi sarmalele cu restul de varză tocată, roşii tocate, bucăţele de slănină şi o lingură de cimbru uscat (ideal ar fi o crenguţă).

fierberea

Porniţi cuptorul .
Introduceţi dovleacul la cuptor.
Fierbeţi sarmalele timp de vreo 4 ore.
Opriţi focul şi lăsaţi oala să se răcească câteva ore.
Scoateţi oala şi introduceţi-o la rece, într-o cămară sau pivniţă săpată în pământ şi lăsaţi-o să se odihnească până a doua zi.

Cele mai bune sarmale sunt cele de a doua zi (consumate la o zi după fierbere), reîncălzite.
Sarmalele servesc fierbinţi, cu pâine sau mămăligă, smântână grasă şi ardei iute.


ODA SARMALEI

(Pastorel Teodoreanu)

Cum s-ar defini sarmaua?

Vis inaripat al verzei ce-l avu cat a durat
somnul lung metamorfozic in butoiul de murat...

Potpuriu de porc si vaca, simfonia tocaturii,
imn de lauda mancarii, inaltat in cerul gurii.

O cocheta care-si scalda trupu-n sos si in smantana
si se-nfasoara in varza ca in valuri de cadana.

O abila diplomata ce-a-ncheiat o stransa liga
c-o bardaca de vin rosu si-un ceaun de mamaliga.

Oponenta din principiu si un strasnic adversar
pentru tot ce e dieta sau regim alimentar.

Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata
ce te-mbie cu mirosuri de slanina afumata.

Locatara principala tine-n spatiu tolerate,
perle de piper picante, boabe de orez umflate.

O prozaica'nnascuta, cum s-o prinzi in prozodie
ca de cand e lumea, porcul n-a citit o poezie.

Un aducator de sete, de bei vinul cu ocaua.
Iata-n cateva cuvinte, cum s-ar defini .. sarmaua !!!
Sus In jos
avatar
utzy
Administrator
Administrator

Mesaje : 52510
Data de inscriere : 10/11/2011
Varsta : 50

MesajSubiect: Re: Retete culinare   Lun Dec 05, 2011 10:07 pm

034 034 034 foarte intersante GUMUS-NOOR , multumim mult 034 034 034
Sus In jos
avatar
JoulieFan45
Colaborator special
Colaborator special

Mesaje : 1673
Data de inscriere : 22/10/2011
Varsta : 19

MesajSubiect: Re: Retete culinare   Dum Dec 11, 2011 5:35 pm

Crema de iaurt cu vanilie si fructe de padure


Timp de preparare: între 25 şi 40 de minute, în funcţie de îndemânarea bucătarului
Mod de preparare:
Se pun în apă rece foile de gelatină. Separat, se lasă iaurtul într-o
strecurătoare, pentru a elimina excesul de lichid. Pentru ca iartul să
se topească în interiorul gelatinei, se recomandă să fie încălzit în
prealabil.
Se adaugă îndulcitorul şi o parte din esenţa de vanilie. Se pune totul
în formele umezite şi se acoperă cu fulgii de ovăz. Se lasă la frigider
până când compoziţia devine solidă.
Atunci când se serveşte, se pun într-o tigaie fructele de pădure şi
gelatina până cand acestea capătă consistenţa jeleului. Se adaugă un pic
de îndulcitor şi un strop de esenţă de vanilie.
Se pune pe un platou şi se acoperă cu jeleul de fructe. Această reţetă este ideală pentru diabetici.
Ingrediente




  • Fructe de padure – 400 g
  • Indulcitor lichid – 100 ml
  • Fulgi de ovaz fara zahar – 300 g
  • Esenta de vanilie – 20 ml
  • Foi de gelatina – 3 buc.
  • Iaurt Pilos– 600 g





Sus In jos
avatar
JoulieFan45
Colaborator special
Colaborator special

Mesaje : 1673
Data de inscriere : 22/10/2011
Varsta : 19

MesajSubiect: Re: Retete culinare   Dum Dec 11, 2011 5:40 pm

Ingrediente pentru prajitura:




  • Oua – 6 buc.
  • Lamai – 1 buc.
  • Zahar – 150 g
  • Zahar vanilat Castello – 150 g
  • Faina alba Castello – 80 g
  • Praf de copt – 15 g
  • Esenta de migdale – 15 ml
  • Esenta de vanilie – 15 ml
  • Ciocolata amaruie J.D. Gross – 100 g
  • Urda – 600

  • Ingrediente pentru glazura:
  • Pentru crema:
  • Urda – 1 kg
  • Frisca batuta– 500 g
  • Ciocolata amara – 400 g
  • Zahar vanilat – 400 g
  • Coaja de porocala – 300 g
  • Esenta de portocale
  • Ciocolata alba – 800 g
  • Unt – 100 g


  • Bradulet de Craciun


    Timp de preparare: între 25 și 40 de minute, în funcție de îndemânarea bucătarului
    Mod de preparare

    Se separă gălbenușurile de albușuri, apoi se rade coaja de lămâie. Atenție! Se utilizează numai partea galbenă sau verde, de exterior, a lămâii, nu cea albă, dinspre interior, care este amară. Se pune coaja rasă într-un bol alături de gălbenușuri și de zahăr. Se amestecă temeinic cu ajutorul unui tel, după care se adaugă urdă și 2 linguri de zeamă de lămâie. Separat, se bat albușurile cu un strop de sare, până devin ferme și se adaugă făina, apoi se adaugă, încet-încet, compoziției, împreună cu ciocolata. Se lasă întregul amestec timp de 25 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, într-o tavă învelită în foaie de copt. Separat, se face crema pentru umplutură din: urdă, frișcă bătută, coji de portocale, ciocolata amară și esența de portocale și migdale.

    Când blatul este gata, se scoate din cuptor, se lasă la răcit, iar apoi
    se taie în două felii. Între cele două felii, se pune crema de urdă. Se decupează în forma unui brăduleț de Crăciun. Se topesc în bain-marie ciocolata alba cu untul, apoi se pun ca glazură peste brădulețul de Crăciun.

Sus In jos
avatar
JoulieFan45
Colaborator special
Colaborator special

Mesaje : 1673
Data de inscriere : 22/10/2011
Varsta : 19

MesajSubiect: Re: Retete culinare   Dum Dec 11, 2011 5:45 pm

Cozonac Pufos


Ingrediente:








Ingrediente aluat:
600 gr faina
100 gr zahar

1 praf de sare
50 gr drojdie
400 ml lapte

3 galbenusuri de ou
1 ou pentru uns

4 linguri de Rama (unt) topit

Crema:
200 gr zahar
200 gr rama (unt)

200 gr visine desamburite (e optional)

2 fiole de esenta de vanilie (sau 3 plicuri zahar vanilat)
3 linguri cacao

Preparare:




Incalzim laptele cat sa fie caldut si dizolvam in el 1 praf de sare,
100 gr zahar si 50 gr drojdie. Lasam la loc caldut sa dospeasca.
Intr-un vas punem cei 600 gr faina adaugam maiaua dospita si cele 3
galbenusuri de ou si framantam bine pana ce aluatul devine omogen. In acest moment adaugam cele 4 linguri de Rama topit si continuam framantatul pana rama topita se lucreaza bine in aluat. Pe o fata de masa pe care in prealabil am presarat-o cu faina rasturnam aluatul si il impartim in sase parti egale. Fiecare parte il intindem sub forma dreptunghiulara cu grosime de jumate centimetru.


Dupa ce am intins aluatul ne apucam de preparat crema in felul urmator: 200 gr rama se freaca spuma cu 200 gr zahar si cele 2 fiole de esenta de vanilie apoi se adauga 200 gr visine desamburite (dupa cum am spus e optional adaugarea de visine).


Aluatul intins se unge cu aceasta crema, fiecare bucata, se ruleaza si
apoi impletim tot cate trei rulouri si obtinem astfel doua corzi
impletite. Impletiturile le asezam in forma de cozonac unsa si tapetata(daca folositi hartie de copt sa ungeti si aceasta)si lasati la loc caldut la dospit pentru 1 ora. Inainte cu 15 minute de a expira timpul de dospit porniti cuptorul.


Dupa ce corzile au dospit le ungem deasupra
cu ou si le dam la cuptorul preincalzit initial cam 10 minute la foc
tare apoi reduciti focul la minim si lasati la copt pana la proba cu
scobitoarea cand nu mai ramane aluat pe el(eu l-am copt aproximativ 35
minute, dar timpul de coacere difera de la un cuptor la altul).


Dupa ce a copt scoatem din cuptor si lasam impletiturile in tavi
acoperite cu un prosop pana racesc un pic (15 minute), apoi le scoatem
cu grija, indepartam hartia de copt daca am folosit si le lasam acoperite pana racesc complet.

Se feliaza si se poate servi.
Pofta Buna! ! ! ! !
Sus In jos
avatar
JoulieFan45
Colaborator special
Colaborator special

Mesaje : 1673
Data de inscriere : 22/10/2011
Varsta : 19

MesajSubiect: Re: Retete culinare   Dum Dec 11, 2011 5:49 pm

Conopida gratinata


Ingrediente


1 conopida mare
pesmet
cascaval
smantana
sare, piper
1 ou
unt pentru uns vasul



Preparare



  1. Desfaceti conopida buchetele si o fierbeti in apa cu sare sau la abur. Razuiti cascavalul.
  2. Ungeti un vas termorezistent cu unt (inclusiv peretii) si presarati pesmet peste tot sa fie bine tapetat vasul.
  3. Asezati in vas un strat de conopida, condimentati cu sare si piper, presarati putin pesmet, apoi presarati cascaval ras si 2 linguri smantana. Repetati straturile pana se umple vasul sau terminati conopida. Ultimul strat va fi de conopida.
  4. Bateti oul cu cateva linguri de smantana si turnati peste conopida, de jur imprejur.
  5. Dati la cuptor la 200C cam 30-40 minute, pana se rumeneste. Daca doriti sa fie rumena ca a mea deasupra dati drumul la grill pentru 5 minute. In acest timp supravegheati conopida sa nu se arda prea tare.
Sus In jos
avatar
JoulieFan45
Colaborator special
Colaborator special

Mesaje : 1673
Data de inscriere : 22/10/2011
Varsta : 19

MesajSubiect: Re: Retete culinare   Dum Dec 11, 2011 5:50 pm

Cartofi frantuzesti


Ingrediente


6 cartofi fainosi (1 kg)
150 gr smantana acra (fermentata)
250 ml lapte gras (3.5%)
100 gr Emmentaler
1 lingura unt (30 gr)
1 catel usturoi
1 varf cutit nucsoara (preferabil proaspat razuita)
sare, piper
Portii: 4-5
Timp de preparare: 1 ora si 15 minute



Preparare



  1. Se freaca untul cu usturoiul strivit. Se unge un vas termorezistent (15 x 23 cm) cu un strat generos de unt aromat.
  2. Se taie cartofii rondele subtiri (ca pentru chipsuri).
  3. Se amesteca laptele cu smantana si nucsoara. Se incalzeste amestecul.
  4. Se
    aseaza un strat de cartofi in vas. Se presara cu sare si piper dupa
    gust (eu pun mai mult piper fiindca imi place sa fie picant la final).
    Se continua asezarea straturilor in tava pana terminati cartofii.
    Ultimul strat va fi de cartofi presarati doar cu sare.
  5. Distribuiti deasupra untul care v-a ramas.
  6. Se toarna laptele cald intr-un colt al vasului, pana ajunge SUB ultimul strat de cartofi.
    * poate nu veti folosi chiar tot amestecul, important este sa ajunga sub ultimul strat de cartofi, nici mai sus, nici mai jos
  7. Acoperiti vasul cu folie de aluminiu si dati la cuptor la 180C pentru 30 minute
  8. Scoateti
    folia, presarati deasupra branza razuita si mai lasati 30 minute la
    cuptor, tot la 180C, pana laptele scade, cartofii sunt facuti si branza
    este rumena.
  9. Scoateti tava din cuptor si lasati sa se odihneasca timp de 15 minute. Serviti cald.








Sus In jos
avatar
JoulieFan45
Colaborator special
Colaborator special

Mesaje : 1673
Data de inscriere : 22/10/2011
Varsta : 19

MesajSubiect: Re: Retete culinare   Dum Dec 11, 2011 5:53 pm

Tiramisu cu visine



  • Ingrediente



    200 g piscoturi,
    1 cana visine fara samburi,
    200 ml smantana pentru frisca,
    200 g mascarpone,
    2- 3 linguri zahar pudra,
    200 ml cafea preparata,
    cacao



    • Mod de preparare



      Tiramisu cu visine este un desert deosebit de gustos. Pentru aceasta reteta faceti mai intai un piure fin din visine cu ajutorul unui blender.
      Smantana cu zaharul se bat bine pana devine o spuma. Mascarpone se
      freaca pana devine cremoasa. Aceasta poate fi inlocuita si cu
      branzadulce.In acest caz insa trebuie sa amestecati cu 2-3 linguri de
      smantana. De asemenea folositi si niste gelatina.
      Piureul de visine se amesteca cu frisca si branza mascarpone.


      Puneti folie alimentara intr-o tava de chec si asezati primul
      strat de piscoturi. Acestea le tavaliti intai prin cafea. Dupa ce ati
      asezat primul strat de piscoturi, puneti si jumatate din crema peste,
      apoi puneti un alt strat de piscoturi inmuiate in cafea si restul
      cremei. In crema se pot adauga si cateva visine intregi, pentru un gust
      si mai racoritor. Deasupra se cerne cacao, cu o sita fina. Tiramisu cu visine se lasa la frigider pentru 3-4 ore.



    • Mod de servire


      Tiramisu cu visine se
      scoate din tava, se aseaza pe platou si se imbraca pe margini cu
      jumatati de piscoturi. Se decoreaza cu visine si ciocolata rasa.

    Sus In jos
    avatar
    JoulieFan45
    Colaborator special
    Colaborator special

    Mesaje : 1673
    Data de inscriere : 22/10/2011
    Varsta : 19

    MesajSubiect: Re: Retete culinare   Dum Dec 11, 2011 5:54 pm

    Curcan la cuptor


    Ingrediente


    1 curcan intreg (de 4 kg)
    1 ceapa
    1 lamaie
    5 catei usturoi
    1 felie slaninuta afumata (optional)
    Saramura
    15 cani apa la temp. camerei
    6 linguri sare
    3 linguri zahar
    6 foi dafin
    10 boabe ienibahar usor strivite
    4 ardei iuti uscati
    Condimente
    3 linguri ulei
    2 lingurite mustar
    1 lingurita piper
    1 lingurita boia dulce
    1/4 lingurita turmenic



    Preparare



    1. Daca curcanul este congelat il lasati la decongelat in frigider. Apoi il spalati bine, inclusiv in interior.
    2. Preparam saramura:
      intr-o craticioara mica fierbeti 1 cana de apa (din cele 15) impreuna
      cu dafinul si ardeii iuti rupti bucati si ienibaharul strivit pentru cca
      2 minute. Lasati sa se racoreasca un pic.
    3. Pana atunci
      amestecati restul de apa cu zaharul si sarea si amestecati pana acestea
      se dizolva. Adaugati apa cu aromele de mai sus si amestecati. Puneti
      curcanul in saramura si lasati-l la frigider pentru 2 zile.
      *
      ideal este sa aveti o oala care sa cuprinda curcanul si sa pregatiti
      atata saramura cat sa il acopere complet; al meu nu a fost acoperit
      complet fiindca nu am avut o oala suficient de incapatoare, asa ca tot
      la cateva ore am intors curcanul in oala; daca aveti nevoie de mai multa
      saramura cresteti cantitatea de apa, dar si cea de sare, zahar si arome
      proportional!!!
      ** daca curcanul este mai mare va trebui sa-l tineti mai mult in saramura; de ex. un curcan de 7-8 kg il veti tine 4 zile

    4. Scoateti
      curcanul din saramura, spalati-l iar bine sub jet de apa rece si apoi
      absorbiti-l cu servetele de bucatarie. Se acopera curcanul cu folie de
      plastric si se mai lasa la frigider 1 zi, atfel incat saramura sa se
      distribuie uniform in interior.
    5. Se scoate curcanul din frigider cu 2 ore inainte de a-l coace, ca sa aiba timp sa ajunga la temp. camerei.
    6. Se
      amesteca toate condimentele pana obtinem o pasta uniforma. Cu aceasta
      pasta ungem curcanul peste tot. Introduceti in curcan sferturi de ceapa,
      lamaie si cateii de usturoi intregi si cu coaja. Daca e nevoie, legati
      aripile si picioarele curcanului astfel incat sa aiba o "pozitie"
      frumoasa. Eu i-am imobilizat aripile cu o frigaruie lunga, iar
      picioarele le-am bagat sub pielea de pe burta.
    7. Incalzim cuptorul la 200C. Punem curcanul in tava cu pieptul in jos.
    8. Dam curcanul la cuptor pentru 20 minute.
    9. Intoarcem curcanul cu pieptul in sus. Scadem temperatura la 170C. Lasam curcanul inca 1 ora.
    10. Scadem
      acum temperatura la 150C si il lasam inca 1 ora. In aceasta ora nu
      uitati sa ungeti curcanul tot la 20 minute, cu sucul lasat in tava sau
      cu putina slaninuta afumata topita (daca vreti ca pielea sa aiba o
      usoara aroma de afumat; eu l-am uns cu slaninuta).
      * daca
      curcanul vostru este mai mare sau mai mic adaptati timpul de coacere la
      150C in concordanta; daca curcanul este extrem de mare si prin cresterea
      timpului de coacere vedeti ca incepe sa se rumeneasca prea tare
      deasupra sau in zona aripilor, asezati o folie de aluminiu peste
      respectivele zone.

    11. Curcanul meu de 4 kg a fost gata in 2 ore si 20 minute. Pentru siguranta puteti folosi un termometru de friptura. Verificati in zona cea mai groasa a pieptului ca temp. sa ajunga la 70-75C.
    12. Scoateti
      curcanul din cuptor si acoperiti-l cu folie de aliminiu, lasandu-l
      macar 15 minute sa se odihneasca. Temperatura in interior va mai creste
      cu cca 5 grade in acest timp.
    13. Serviti curcanul cat e cald
    Sus In jos
    avatar
    JoulieFan45
    Colaborator special
    Colaborator special

    Mesaje : 1673
    Data de inscriere : 22/10/2011
    Varsta : 19

    MesajSubiect: Re: Retete culinare   Dum Dec 11, 2011 5:56 pm

    Ciocolata fierbinte


    Ingrediente


    2 lingurite ciocolata pudra
    (sau 1 lingurita cacao+50 gr ciocolata amaruie razuita+putin zahar)
    50 gr bomboane Marshmallow nearomate
    150 ml lapte
    Portii: 1



    Preparare



    1. Infierbantati laptele.
    2. Intr-un shaker sau termos
      puneti bomboanele Marshmallow si turnati peste ele laptele fierbinte.
      Scuturati bine pana bomboanele se topesc si laptele face spuma.
    3. Puneti ciocolata pudra intr-o cana si adaugati putin lapte din shaker peste ea. Amestecati pana se dizolva bine.
    4. Turnati incet restul de lapte peste, deasupra se va aduna spuma laptelui ca la cappuccino.
      * puteti folosi cana pentru facut laptele spuma pentru a aera ciocolata mai tare sau sa lasati cana in microunde cam 30 secunde, se va crea o spuma delicata deasupra.
    5. Serviti fierbinte, eventual cu un mot de frisca si putina ciocolata rasa.
    Sus In jos
    avatar
    utzy
    Administrator
    Administrator

    Mesaje : 52510
    Data de inscriere : 10/11/2011
    Varsta : 50

    MesajSubiect: Re: Retete culinare   Dum Mar 25, 2012 12:35 am

    Banana Split

    Avem nevoie de 1/4 banana coapta, 30ml suc natural capsuni, 20ml lichior banane, 20ml lichior capsuni, 20ml lichior-crema de cacao sau ciocolata, 1 bila de inghetata de vanilie, o cana de gheata sfaramata.

    Se amesteca ingredientele cu ajutorul mixerului. Se serveste intr-un pahar inalt (de preferinta special), cu frisca deasupra, o felie de banana pe margine si pai lung si gros. Pofta Buna! (reteteculinare.ro)

    Sus In jos
    avatar
    utzy
    Administrator
    Administrator

    Mesaje : 52510
    Data de inscriere : 10/11/2011
    Varsta : 50

    MesajSubiect: Re: Retete culinare   Dum Mar 25, 2012 12:40 am

    Banane la cuptor cu lamaie si portocale

    Avem nevoie de 4 banane, zeama de la o lamaie, sucul de la o portocala, 4 felii de portocala, decojite si taiate bucatele, 1 lingura zahar brun.

    Curata bananele de coaja si aranjeaza fiecare banana pe o foaie din aluminiu de dimensiuni mari. Stropeste bananele cu zeama de portocala si lamaie si cu zaharul brun, iar, la final, decoreaza-le cu bucatile de portocala. Inveleste lejer bananele in folia din aluminiu si sigileaza folia la capete. Introdu bananele la cuptor timp de 20 de minute. Bananele se servesc in folia din aluminiu.Pofta Buna! (retete.eva)



    Ultima editare efectuata de catre utzy in Dum Mar 24, 2013 4:39 pm, editata de 1 ori
    Sus In jos
    avatar
    utzy
    Administrator
    Administrator

    Mesaje : 52510
    Data de inscriere : 10/11/2011
    Varsta : 50

    MesajSubiect: Re: Retete culinare   Dum Mar 25, 2012 12:43 am

    Piept de pui cu miere si portocala

    Ai nevoie de 2 piepti de pui, o portocala feliata, miere, condimente pentru pui, busuioc.

    Se spala bine puiul si se taie fiecare pipt in doua. Se freaca bine fiecare bucata cu condimente. Apoi se unge puiul cu miere, cu ajutorul unei pensule (stratul de miere sa fie cat de gros).

    Se cresteaza fiecare bucata de pui in doua parti, pe diagonala. In fiecare crestatura se pune cate o felie de portocala.

    Apoi se aseaza puiul intr-o tava unsa bine cu unt si se da la cuptor 30 de minute, la foc mic. Cu 5 min inainte de a se scoate din cuptor, se intoarce, ca sa se rumeneasca mierea...si gata! Se poate servi cu orez drept garnitura. Pofta Buna! (gospodini.blogspot.com)

    Sus In jos
    avatar
    utzy
    Administrator
    Administrator

    Mesaje : 52510
    Data de inscriere : 10/11/2011
    Varsta : 50

    MesajSubiect: Re: Retete culinare   Vin Apr 06, 2012 4:03 pm

    Piept de pui picant cu ardei

    Ingrediente
    1 piept pui
    2 ardei capia
    3-4 linguri sos dulce de ardei iuti
    3-4 linguri ketchup picant facut in casa
    1 legatura patrunjel
    sare,piper,praf usturoi
    Mod de preparare
    Se dezoseaza pieptul de pui se feliaza si se caleste putin in ulei.
    Se taie ardeii cubulete si se pun peste piept si se mai lasa pana se inmoaie ardeii.
    Se adauga sosul, ketchupul si condimentele, se pune apa cat sa acopere putin totul si se lasa sa fiarba pana scade sosul. Se presara cu patrunjel verde si se poate servi.

    Sus In jos
    avatar
    utzy
    Administrator
    Administrator

    Mesaje : 52510
    Data de inscriere : 10/11/2011
    Varsta : 50

    MesajSubiect: Re: Retete culinare   Vin Apr 06, 2012 4:04 pm

    Cremsnit vanilat

    Ingrediente

    1 pachet foietaj

    100 g zahar pudra vanilat

    crema:1 l lapte, 250 g zahar, 200 g unt,8 linguri cu faina,3 plicuri zahar vanilat



    Preparare:

    1.Coacem prima foaie: o intindem usor cu sucitorul, o intepam si-o rumenim frumos in tava de aragaz.

    2.Coacem a doua foaie: o intindem putin, o intepam (cu furculita) si o taiem in dreptunghiuri mici; le asezam in aceeasi ordine la copt; la sfarsit cand asamblam prajitura le asezam frumos, in aceeasi ordine deasupra cremei.

    3. Facem crema: 300ml lapte le amestecam cu zaharul si faina, apoi in laptele fierbinte punem aceasta compozitie si amestecam , pe foc pana ce se ingroasa ca o smantana mai consistenta. Cand s-a mai racit punem untul, tinut la temperatura camerei si zaharul vanilat .Mixam bine pana avem o compozitie pufoasa, cremoasa, omogena!

    4. Asamblare:peste prima foaie coapta punem crema si la sfarsit asezam bucatile (luate la rand) din a doua foaie.

    Sus In jos
    avatar
    utzy
    Administrator
    Administrator

    Mesaje : 52510
    Data de inscriere : 10/11/2011
    Varsta : 50

    MesajSubiect: Re: Retete culinare   Vin Iun 22, 2012 10:49 am

    Sus In jos
    avatar
    utzy
    Administrator
    Administrator

    Mesaje : 52510
    Data de inscriere : 10/11/2011
    Varsta : 50

    MesajSubiect: Re: Retete culinare   Vin Iun 22, 2012 10:49 am

    Sus In jos
    avatar
    utzy
    Administrator
    Administrator

    Mesaje : 52510
    Data de inscriere : 10/11/2011
    Varsta : 50

    MesajSubiect: Re: Retete culinare   Vin Iun 22, 2012 10:50 am

    Sus In jos
    avatar
    rush
    Colaborator special
    Colaborator special

    Mesaje : 313
    Data de inscriere : 20/03/2012
    Varsta : 48
    Localizare : Bucuresti

    MesajSubiect: Re: Retete culinare   Joi Ian 03, 2013 10:13 pm

    Lasagna cu branza si bacon

    O reteta numai buna pentru atunci cand vii de la serviciu, flamanda. Numai ca trebuie sa ai rabdare aproximativ o ora, pentru ca lasagna sa fie gata. Pofta buna!
    Ingrediente

    3 cepe mari, taiate in jumatate, apoi
    in felii subtiri
    3 linguri ulei de masline
    1 lingurita de oregano uscat
    300g de bacon fara grasime, taiat bucati
    2 x 400g conserve de rosii tocate
    20 frunze de busuioc, rupte in bucati, plus extra pentru servit
    250g foi de lasagna proaspete, cu ou
    Pentru sosul alb
    600ml de lapte
    50g de unt
    50g de faina
    nucsoara proaspat rasa
    50g parmezan ras

    Preparare

    1. Se prajeste ceapa timp de 15 minute, pana cand devine aurie. Se adauga oregano si baconul si se mai lasa 5 minute, amestecand des. Se rastoarna in tigaie si rosiile, se asezoneaza cu sare si piper si se lasa sa fiarba fara capac 5 minute. Se ia de pe foc si se amesteca si busuiocul.

    2. Intre timp, se face sosul alb. Se pune laptele intr-o cratita, se adauga untul si faina. Se amesteca pana se incorporeaza faina, apoi se lasa pe foc, amestecand continuu, pana cand se ingroasa. Se asezoneaza cu sare, piper si nucsoara rasa.

    3. Se pune cu o lingura o treime din sosul de rosii pe fundul unei tavi pentru lasagna. Se pune deasupra o treime din foile de lasagna. Se adauga straturi tot asa, pana cand se asaza ultima parte din foile de lasagna. Se toarna deasupra sosul alb si se presara cu parmezan ras si nucsoara rasa. Se pastreaza la frigider. Inainte de servire, se lasa la cuptor la 190º C/gaz 5 timp de 40 de minute pana cand devine aurie. Se presara cu busuioc, daca iti place, si se serveste cu salata si paine prajita cu usturoi.

    4. 4 Pentru a o pastra la congelator, se lasa la racit complet, se inveleste in folie alimentara, apoi in folie de aluminiu. Se pastreaza pana la 3 luni. Pentru servire, se decongeleaza 6 ore intr-un loc rece. Se desfac foliile si se da la cuptor la 190º C/gaz 5 timp de 50-60 minute, pana se incalzeste bine peste tot.

    Sus In jos
    avatar
    rush
    Colaborator special
    Colaborator special

    Mesaje : 313
    Data de inscriere : 20/03/2012
    Varsta : 48
    Localizare : Bucuresti

    MesajSubiect: Re: Retete culinare   Lun Ian 07, 2013 10:56 am

    Cornulete cu magiun
    - 900 gr faina
    - 300 gr untura
    - 3 galbenusuri
    - ½ drojdie proaspata (25 gr)
    - 150 ml lapte caldut
    - 1 lingura zahar
    - 1 strop sare
    - smantana daca e cazul

    Mai avem nevoie de:
    - magiun de prune
    - zahar praf
    - 1 pliculet zahar vanilinat
    Mod de preparare

    Incalzim putin laptele, cat sa fie caldut, adaugam zaharul si drojdia sfaramata. Lasam sa se umfle, aproximativ 10 minute, timp in care framantam faina cu untura si sarea, apoi adaugam si compozitia cu drojdie. Deasupra punem galbenusurile si incepem sa framantam timp de 10-15 minute pana obtin un aluat elastic nelipicios.
    Impartim aluatul in 2-3 parti egale si le intindem pe rand. Taiem aluatul in forma de patratele si punem pe fiecare magiun, impaturam dupa bunul plac si asezam cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc usor.
    Cat inca sunt caldute le tavalim prin zahar praf amestecat cu un pliculet de zahar vanilinat (macinat).

    (reteta prietenei mele Ginuca, o bucatareasa fara cusur si un om extraordinar)
    Sus In jos
    avatar
    rush
    Colaborator special
    Colaborator special

    Mesaje : 313
    Data de inscriere : 20/03/2012
    Varsta : 48
    Localizare : Bucuresti

    MesajSubiect: Re: Retete culinare   Joi Ian 17, 2013 12:03 pm

    De la o prietena de-a mea va aduc niste retete inedite pentru mine...

    Ingrediente necesare pentru omleta la cuptor:

    oua
    sunca
    cascaval
    sare
    piper
    ulei
    apa

    Mod de preparare omleta la cuptor:

    Se sparg ouale si se amesteca cu mezelul taiat feliute si cascavalul dat pe razatoare mare.
    Se adauga o picatura de ulei si putina apa ca sa se mai subtieze, se condimenteaza si se toarna intr-o tava sau tigaie si se da la cuptor pana se face. La cuptorul meu a durat 15 min.
    Sus In jos
    avatar
    rush
    Colaborator special
    Colaborator special

    Mesaje : 313
    Data de inscriere : 20/03/2012
    Varsta : 48
    Localizare : Bucuresti

    MesajSubiect: Re: Retete culinare   Joi Ian 17, 2013 12:05 pm

    Ciocolata de casa

    Ingrediente:

    450 g zahar
    200 ml apa
    150 g unt
    1/2 esenta de rom
    500 g lapte praf
    140 g fulgi de cereale(orz,ovaz...)
    130 g merisoare uscate
    Intr-o craticioara punem la fiert ,la foc mediu,zaharul si apa pentru 5-6 minute,nu mai mult.Trebuie sa obtinem un sirop dens,nu foarte fluid sau foarte gros.De el depinde reusita ciocolatei,daca e prea subtire ciocolata va fi moale iar daca e prea gros ,ciocolata se va sfaramita.Adaugam apoi untul moale(nu de la frigider)peste siropul format,esenta si laptele praf amestecand bine pentru omogenizare.
    Incorporam cerealele si merisoarele uscate.
    Tapetam o tava (22x30) cu hartie de copt si turnam ciocolata,apoi punem la frigider cateva ore (3-4).
    Cand s-a intarit ,taiem patratele, dreptunghiuri sau orice alta forma geometrica doriti si servim.Este mai mult decat delicioasa,pofta buna!
    Sus In jos
    avatar
    rush
    Colaborator special
    Colaborator special

    Mesaje : 313
    Data de inscriere : 20/03/2012
    Varsta : 48
    Localizare : Bucuresti

    MesajSubiect: Re: Retete culinare   Joi Ian 17, 2013 12:07 pm

    Prajitura din trei blaturi

    pentru cele 3 blaturi:
    500g de faina,
    150g de zahar,
    200g de margarina,
    1 plic praf de copt,
    galbenusul a 3 oua,
    smantana.

    pentru crema:
    un blat framantat,
    150g de unt,
    1/2 pahar de lapte,
    100g de zahar,
    1 plic zahar vanilinat,
    2 linguri de cacao,
    2 linguri de rom,
    2 linguri de gem de macese.

    pentru glazura:
    albusul a 3 oua,
    150g de zahar.

    pentru decor:
    ornament de cacao

    Am amestecat bine faina cu praful de praful de copt, zaharul, margarina si galnenusele de oua. Am adaugat atata smantana ca sa obtin un aluat usor de intins. Am impartit tot aluatul in 3 si i-am copt.

    Pentru crema am framantit unul dintre blaturi si am pus omogenizaty bine cu untul, laptele, zaharul, 2 linguri de rom, 2 linguri de gem si cu cacaoa.
    Aceasta crema am pus-o intre cele 2 blaturi.

    Din 150g de zahar si albusurile a 3 oua am facut glazura cu zahar si am decorat prajitura cu ornament de cacao.
    Sus In jos
    avatar
    rush
    Colaborator special
    Colaborator special

    Mesaje : 313
    Data de inscriere : 20/03/2012
    Varsta : 48
    Localizare : Bucuresti

    MesajSubiect: Re: Retete culinare   Sam Ian 26, 2013 8:53 pm

    Inghetata de cafea regala


    Despre Regina Elena a Romaniei, autoarea ne dezvaluie: “Bunica mea paterna …a fost si ramane modelul meu spiritual. Nimic din gratia, inteligenta si bunatatea ei nu se va sterge vreodata din mintea si din sufletul meu.” Iar ceea ce va propun eu azi este o reteta de inghetata de cafea mostenita de Principesa Margareta de la aceasta plina de gratie Regina.
    4 galbenusuri
    200 de grame de zahar
    1 lingura de esenta de vanilie – nota personala, eu adaug vanilie la mai toate dulciurile
    180 de ml. de cafea foarte tare
    200 de ml. de smantana pentru frisca cu grasime 30%
    200 de ml. de smantana pentru frisca partial degresata (15 %) – eu am folosit 300 de ml. de smantana pentru frisca cu 30% grasime si 100 de ml. de lapte

    Preparare:

    Pentru inceput, se prepara cafeaua, eu am folosit expresso foarte tare, dar se poate face si o cafea fiarta, se pun la fiert 200 de ml. de apa, se adauga 4-5 linguri de cafea macinata, se ia imediat de pe foc si se acopera vasul; dupa 15 minute, se strecoara si se pastreaza cafeaua deoparte.

    Galbenusurile se pun impreuna cu zaharul si esenta de vanilie intr-un castron termorezistent si se mixeaza cu mixerul la viteza mare pana se albesc.Cei 400 de mililitri de smantana pentru frisca (in cazul meu, 300 de ml. de smantana pentru frisca cu grasime 30% si 100 de mililitri de lapte) se pun intr-o craticioara pe foc si se infierbanta pana la punctul de fierbere. Imediat ce da in clocot se toarna smantana peste galbenusuri.Se omogenizeaza cu grija si se transfera castronul deasupra unui vas cu apa care fierbe (bain marie). Se amesteca in permanenta pana cand crema se ingroasa atat cat sa “imbrace” dosul lingurii.Se ia deoparte de pe vasul cu apa clocotita si se adauga imediat cafeaua, omogenizand bine.Se lasa sa se raceasca bine crema (eu am pus-o deasupra unui vas cu apa rece pe care am schimbat-o de cateva ori) apoi se da la frigider, ca sa aiba o temperatura cat mai scazuta inainte de a o turna in vasul aparatului pentru inghetata. Daca nu aveti un astfel de aparat, crema se toarna intr-un castron, se acopera si se da la congelator, amestecand la fiecare 1-2 ore continutul pentru a preintampina formarea cristalelor de ghiata. La servire, se poate orna cu boabe de cafea, sos de ciocolata, frisca, piscoturi sau ce va place.

    pofta buna va doreste GINUCATongue

    In cuvantul inainte al cartii, Principesa Margareta spune asa: “Titlul cărţii nu conţine nici o metaforă şi nici o ironie. Sunt fericită că vă pot oferi o carte de bucate, regală la modul propriu. Ştim cu toţii cât de importantă a fost şi rămâne, în ritualul şi acţiunile publice ale Casei Regale, ospitalitatea.
    De-a lungul sutelor de ani, Familiile Regale au adunat atâta tradiţie, frumos, calitate şi experienţă în comportamentul public, încât astăzi împărtăşirea lor este o binefacere. Desigur, a le oferi musafirilor tot ce este mai bun, mai preţios şi mai frumos este reflexul mândru al oricărei gazde, purtătoare de coroană regală sau nu. Dar, atunci când ospitalitatea îmbracă veşmintele simbolice ale unei întregi naţiuni, istorii, culturi sau tradiţii, ea are un înţeles şi o însemnătate în plus.”

    Multumesc pentru inghetata atat de fina si delicioasa pe care o consider un semn de generozitate regala! GINUCA

    P.S. De la prietena mea Ginuca o artista in arta culinara !!
    Sus In jos

    Continut sponsorizat



    MesajSubiect: Re: Retete culinare   

    Sus In jos
     

    Retete culinare

    Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 

     Subiecte similare

    -
    » Retete de bors facut in casa
    » Retete arabesti, diverse
    » retete muraturi din Bucovina
    » Retete pentru steamer (aparat de gatit cu aburi)
    » Retete de torturi.
    Pagina 1 din 2Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

    Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
    turkeys-fans.forumgratuit.ro  :: Diverse :: Cafenea-Non-Stop-